icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

letenka
25. jan 2011

@hirunka a ty uz vobec nekojis? ste uz iba na UM ked uz davas prikrmy? 🙂 nas to caka cca o 3 tyzdne 😉

letenka
25. jan 2011

@jana_toky tak u nas to je podobne...malinka sice slinta ale hlavne to mame kvoli skrytemu refluxu, takze tiez spinkame s podbradnickom 😉

lenkaoravcova
25. jan 2011

@hirunka preco by ta dorazil? mne doktorka kazala prikrmovat od 4 nesiaca a aj prveho som tak zacala

letenka
25. jan 2011

ak by ste mali zaujem o masaz, je tu skvela akcia 🙂
http://www.zlavadna.sk/team.php?id=255

lenkaoravcova
25. jan 2011

@tanija133 ahoj videla som ta ta na mk na teme turecko? chystate sa? my ideme v maji sme bookli este pred vianocami 🙂

mircova
25. jan 2011

@jana_toky kamilkovou radšej nie, tam môže byť kadečo primiešané....tá modrá je taká moc mastná a má v vraj aj jednoduchšie zloženie.....som aj veľa mamičiek počula, že ju používajú tak som sa ju nebála použiť, tuším aj nivejka ju používa pri maličkej 🙂 skús ju v kúpiť v drogérii

mircova
25. jan 2011

@aduska82 môj malý ma tiež včera trénoval a spal 1 a 1/2h. dnes si to však ide vynahradiť 🙂

ziza55
25. jan 2011

@jana_toky jani martus sem nechodi uz..si na FB?tam je

malemimi
25. jan 2011

@jana_toky hmm ale je to divne nie?! či je to OK po tom očkovaní a je tomu už týždeň?

ziza55
25. jan 2011

@lenkaoravcova idete na dovolenku aj s najmensim drobcom?

nicky182
25. jan 2011

Ahojte kocky,
velmi y ma zaujimalo, ako spinkaju vase deticky - hlavne v noci? Moja SImonka zspava kazdy bozi den o polnoci, aj to ju musim nosit na rukach ....alebo zaspi na ciciku ....dakujem za reakcie 🙂

malemimi
25. jan 2011

@nicky182 a ako ti spáva cez deň mne skoro vôbec nechce cez deň inak mi spinká od takej 18tej 19 hod do 1nej 2ruhej rána a potom spinká do 7 pol ôsmej

nicky182
25. jan 2011

@malemimi no takto spi : zaspi o polnoci, vstane okolo 6:30, nakojim ju, potom este spi do nejakej pol10tej ...napapa sa, potom spi 45 minut v cas 11-12 hod....napapa sa okolo 13tej, ideme von, v kociku spi hodinku a ol ......potom este spi pred kupanim 45 minut...ak sa jej chce, spi este medzi 19:30 - 20:30 ..a potom az o polnoci zase...je mi jasne, ze pre nu zacina den az okolo desiatej ...zaviedla som jej uzdavnpo pyzamko, kupanie kazdy den, priblizne v tu istu hodinu ....aj rano som ju nedala spat, boli sme hore uz od pol siedmej, ale revcala, alebo uz spala pri kojeni ....ked je v noci hore, neplace, len je mrzuta, spala by, len sa je neda, ci co ...ja ju nosim , hojdam, na rukach zaspi hned, ale akonahle ju dam do postielky, otvori oci a uuusmev od ucha k uchu ... 😀

letenka
25. jan 2011

@nicky182 ahoj..no mne bambulka spinka velmi dobre, ukladam ju spinkat cca o osmej - deviatej a spinka niekedy az do siestej...ale tak ona nie je kojena ☹ ...inak, akurat dnes som docitala knizku "Kdyz dite nechce spat" od Jiriny Prekopovej, je to vcelku inspirativne, mozno si tam najdes nieco aj pre Vas 😉

nicky182
25. jan 2011

@letenka ahoj, mozem sa ta opytat na ten skryty reflux ? Moja dcerka tiez slini a slini a som sa zlakla, ze jej uz zubky idu .....ked sa vela naje, tak sa jej obcas vraccia mliecko do pusinky ... 😒

nicky182
25. jan 2011

@letenka uhm, no to mas super ..... 😀 o tej knizke som pocula, myslim, ze aj tu na koniku je diskusia na tuto temu ...myslis, ze to moze byt aj stravou, ze mame taketo tazke zaspavanie ? ja ju len kojim ...na UM vydrzia deticky dlhsie spat ?

letenka
25. jan 2011

@nicky182 to ti neviem s istotou povedat ci to je len stravou...ale hovori sa, ze deticky, ktore su na UM vydrzia spinkat celu noc..aj cez den mi uz papka len 5x...
no a k tomu skrytemu refluxu - to je ked sa jej mliecko vracia do pusinky ☹ a urcite to nie je moc prijemne, hlavne ked uz je natravene, to je ako palenie zahy ☹

nicky182
25. jan 2011

@letenka hmmm, ale odstavit ju pre tento spanok nechcem, mliecko jej chuti, dobre papa, pekne pribera ...len ti poviem pravdu, ze ma to dost laka ... 🙂 A k tomu refluxu - da s tym nieco robit ? Dcerka si vzdy pekne odgrgne, aj na brusko ju casto davam ...

letenka
25. jan 2011

@nicky182 myslim, ze by si ju odstavovat nemala, koj pokial mozes 🙂 ja som sa doteraz poriadne nevysporiadala s tym, ze malinku nekojim ☹ ...
no a k tomu refluxu, asi treba pockat kym nam z toho vyrastu 😉 ..kym z nich mlieko nejde prudom von, to netreba riesit 😉 aspon tak mi to povedala pediatricka a co to som precitala aj po nete 😉 takze my si pomahame tymi protirefluxnymi upravami /ako naklonena postielka, zvisla poloha atd/ a mala nosi stale podbradnicek, nech ju nemusim prezliekat 😉

malemimi
25. jan 2011

@nicky182 hmm no dosť spáva cez deň...

nicky182
25. jan 2011

@malemimi hmm, mmooze byt, pocas troch hodin spi skoro hodinu ....a co mam robit ked chce spat ? dnes napr. spi uz od siestej vecer ..nespala pred kupanim ...bola u mna mama, tak sme ju vystavili, zaspala na ciciku ...ale toto sa mi stalo aj minule a nespala vobec do polnoci ....

malemimi
25. jan 2011

@nicky182 Ako je dobré že spinká aspoň sa jej všetko vyvíja len škoda že ti tak neskoro zaspáva ....ale neboj to sa spraví

hirunka
25. jan 2011

@lenkaoravcova no moj pediater je blbec som zvedava co povie zajtra v poradni @letenka nekojim vobec kojila som asi mesiac a pol a uz to neslo potom

vejinka
25. jan 2011

ahojte ten sampon som nezohnala tak dnes olivovy olej a asi ho objednam z netu 😒

horalka777
25. jan 2011

Ahojte babule, tak my sme nakoniec odvcera na atb, obe dcerenky ☹ Ja uz chcem jaaaaaaaaar.... 😔

lenkaoravcova
25. jan 2011

@ziza55 Jasne my sme boli aj so starsim synom ked mal iba 4 mesiace, kym je maly je to este najlepsia dovolenka, tento rok ked som bola tehu a boli sme na dovolenke uz som ho musela v jednom kuse nahanat 🙂

lenkaoravcova
25. jan 2011

@hirunka hm tak to je fakt asi divny, ved nekojene deti sa prikrmuju od 4 mesiacov, este mi vreval ze vsetko moze zacat papat, ze najnovsia teoria je taka, ze neodkladat niektore prikrmy ze az od pol roka alebo od 8 mesiacov, navyse mali ma skoro 7 kilo, jemu to mlieko uz nestaci

lenkaoravcova
25. jan 2011

@nicky182 to nie je ani tak o tom ci to je umele mlieko alebo z prsa, lenze to prso oni aj ked nie su hladne tak si proste vypytaju na ukludnenie, ved predsa kamoskin 2 rocny maly sa v noci nebudi na hlad, ale preto ze je nato zvyknuty, ona maju prso namiesto dudla, je to taky ich zvyk 🙂

malemimi
25. jan 2011

@horalka777 juu tak rýchle uzdravenie...

11dara
25. jan 2011

ahojte baby, dakujem ,konecne sa mi podarilo vas precitat ale krpec stale vresti tak sa zas nemôzem zdrzat.
@malemimi -ja som sa dnes zrovna po ockovani pýtala doktorky ze do kolko dni ak bude mat teplotu je to z ockovania.a povedala mi ze z ockovania ak nebude mat teplotu do 48hodin tak po tomto case je to uz prejav nejakej choroby ale nemôze to uz byt z ockovania.ale 37,1 je normalna teplota az od37,5 je zvysena,tak by som ssa moc neznepokojovala ak ju malicka nema kazdy den -myslim tu 37,1.
@nicky182 -jááj spanie je náš križ,bezne sa nosime na rukach do 11 a potom sa stale budime na kojenie ,rano skoro vstavame a cez den spime minimalne 😝