Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@hirunka preco by ta dorazil? mne doktorka kazala prikrmovat od 4 nesiaca a aj prveho som tak zacala
ak by ste mali zaujem o masaz, je tu skvela akcia 🙂
http://www.zlavadna.sk/team.php?id=255
@tanija133 ahoj videla som ta ta na mk na teme turecko? chystate sa? my ideme v maji sme bookli este pred vianocami 🙂
@jana_toky kamilkovou radšej nie, tam môže byť kadečo primiešané....tá modrá je taká moc mastná a má v vraj aj jednoduchšie zloženie.....som aj veľa mamičiek počula, že ju používajú tak som sa ju nebála použiť, tuším aj nivejka ju používa pri maličkej 🙂 skús ju v kúpiť v drogérii
@lenkaoravcova idete na dovolenku aj s najmensim drobcom?
Ahojte kocky,
velmi y ma zaujimalo, ako spinkaju vase deticky - hlavne v noci? Moja SImonka zspava kazdy bozi den o polnoci, aj to ju musim nosit na rukach ....alebo zaspi na ciciku ....dakujem za reakcie 🙂
@malemimi no takto spi : zaspi o polnoci, vstane okolo 6:30, nakojim ju, potom este spi do nejakej pol10tej ...napapa sa, potom spi 45 minut v cas 11-12 hod....napapa sa okolo 13tej, ideme von, v kociku spi hodinku a ol ......potom este spi pred kupanim 45 minut...ak sa jej chce, spi este medzi 19:30 - 20:30 ..a potom az o polnoci zase...je mi jasne, ze pre nu zacina den az okolo desiatej ...zaviedla som jej uzdavnpo pyzamko, kupanie kazdy den, priblizne v tu istu hodinu ....aj rano som ju nedala spat, boli sme hore uz od pol siedmej, ale revcala, alebo uz spala pri kojeni ....ked je v noci hore, neplace, len je mrzuta, spala by, len sa je neda, ci co ...ja ju nosim , hojdam, na rukach zaspi hned, ale akonahle ju dam do postielky, otvori oci a uuusmev od ucha k uchu ... 😀
@nicky182 ahoj..no mne bambulka spinka velmi dobre, ukladam ju spinkat cca o osmej - deviatej a spinka niekedy az do siestej...ale tak ona nie je kojena ☹ ...inak, akurat dnes som docitala knizku "Kdyz dite nechce spat" od Jiriny Prekopovej, je to vcelku inspirativne, mozno si tam najdes nieco aj pre Vas 😉
@nicky182 to ti neviem s istotou povedat ci to je len stravou...ale hovori sa, ze deticky, ktore su na UM vydrzia spinkat celu noc..aj cez den mi uz papka len 5x...
no a k tomu skrytemu refluxu - to je ked sa jej mliecko vracia do pusinky ☹ a urcite to nie je moc prijemne, hlavne ked uz je natravene, to je ako palenie zahy ☹
@nicky182 myslim, ze by si ju odstavovat nemala, koj pokial mozes 🙂 ja som sa doteraz poriadne nevysporiadala s tym, ze malinku nekojim ☹ ...
no a k tomu refluxu, asi treba pockat kym nam z toho vyrastu 😉 ..kym z nich mlieko nejde prudom von, to netreba riesit 😉 aspon tak mi to povedala pediatricka a co to som precitala aj po nete 😉 takze my si pomahame tymi protirefluxnymi upravami /ako naklonena postielka, zvisla poloha atd/ a mala nosi stale podbradnicek, nech ju nemusim prezliekat 😉
@malemimi hmm, mmooze byt, pocas troch hodin spi skoro hodinu ....a co mam robit ked chce spat ? dnes napr. spi uz od siestej vecer ..nespala pred kupanim ...bola u mna mama, tak sme ju vystavili, zaspala na ciciku ...ale toto sa mi stalo aj minule a nespala vobec do polnoci ....
@lenkaoravcova no moj pediater je blbec som zvedava co povie zajtra v poradni @letenka nekojim vobec kojila som asi mesiac a pol a uz to neslo potom
ahojte ten sampon som nezohnala tak dnes olivovy olej a asi ho objednam z netu 😒
Ahojte babule, tak my sme nakoniec odvcera na atb, obe dcerenky ☹ Ja uz chcem jaaaaaaaaar.... 😔
@ziza55 Jasne my sme boli aj so starsim synom ked mal iba 4 mesiace, kym je maly je to este najlepsia dovolenka, tento rok ked som bola tehu a boli sme na dovolenke uz som ho musela v jednom kuse nahanat 🙂
@hirunka hm tak to je fakt asi divny, ved nekojene deti sa prikrmuju od 4 mesiacov, este mi vreval ze vsetko moze zacat papat, ze najnovsia teoria je taka, ze neodkladat niektore prikrmy ze az od pol roka alebo od 8 mesiacov, navyse mali ma skoro 7 kilo, jemu to mlieko uz nestaci
@nicky182 to nie je ani tak o tom ci to je umele mlieko alebo z prsa, lenze to prso oni aj ked nie su hladne tak si proste vypytaju na ukludnenie, ved predsa kamoskin 2 rocny maly sa v noci nebudi na hlad, ale preto ze je nato zvyknuty, ona maju prso namiesto dudla, je to taky ich zvyk 🙂
@horalka777 juu tak rýchle uzdravenie...
ahojte baby, dakujem ,konecne sa mi podarilo vas precitat ale krpec stale vresti tak sa zas nemôzem zdrzat.
@malemimi -ja som sa dnes zrovna po ockovani pýtala doktorky ze do kolko dni ak bude mat teplotu je to z ockovania.a povedala mi ze z ockovania ak nebude mat teplotu do 48hodin tak po tomto case je to uz prejav nejakej choroby ale nemôze to uz byt z ockovania.ale 37,1 je normalna teplota az od37,5 je zvysena,tak by som ssa moc neznepokojovala ak ju malicka nema kazdy den -myslim tu 37,1.
@nicky182 -jááj spanie je náš križ,bezne sa nosime na rukach do 11 a potom sa stale budime na kojenie ,rano skoro vstavame a cez den spime minimalne 😝

@hirunka a ty uz vobec nekojis? ste uz iba na UM ked uz davas prikrmy? 🙂 nas to caka cca o 3 tyzdne 😉