icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

tilly
autor
28. jan 2010

ahojte, ja len nakúkam, snáď si nájdem čas vás dočítať... meliska, kde si kupovala šatku?

chruminka
28. jan 2010

strapco nam to zacalo este okolo vianoc takze mala tak 10tt ale nam to este trva,nechapem podla coho ta nasa Alexia papa,jeden den uplne ukazkovy dalsi den uplne otrasny alebo tak pol na pol ze raz papa potom zasa nie,ja uz sa s tym netrapim kolko zje tolko zje,len sa to uz zacalo prejavovat na vahe,uz je medzi jezibabami väcsi vahovy rozdiel.Viktoria totis papka pekne, spapa tych 160ml kazde 4h.

cipuska_
28. jan 2010

Ahojte, ale ste sa dnes rozpísali,
zaujímavé príbehy života, niektoré síce smutné, niektoré veselé ale koniec je vždy rovnaký, krásne bábätko v náručí a to je najdoležitejšie
ja osm naštastie nemala nejakého ex vlasnte iba jedného dva mesiace a potom som už viac nestihla lebo som s mm už od mojich 15 on mal vtedy 25, ale poznala som ho už od mojich 12, potom odišiel do izraela a ked sa vrátil tak sme sa dali dokopy na skautskom tábore, jeho brat aj sestra tam boli vedúci, a jeho mama kuchárka takže som celú jeho rodinu poznala skor ako jeho...naši to trochu tažšie predýchavali ked sa dozvedeli že chodím takto zo starším ale nemohli mi moc do toho kecať lebo mama sa vydávala ked mala 18 a tato mall 28 (len dufam že naša malá nebude pokračovať v tradícii 😀 ) , a tušili že aj ja tak dopadnem 😀 hned po maturách sme začali spolu chodiť a po dvoch rokoch sme začali spolu bývať a po dalších dvoch sme sazobrali....ja študujem a vychovávam a mm nás žívi, máme to tak zabehané, možno by to tak niekto nevedel ale nám to tak vyhhovuje, minulý rok sme si postavili domček kusok od našich 🙂

strapco13
28. jan 2010

ja som sa zo zaciatku bala, ze mi odmieta jeden prsnik, lebo to robil iba na jednom a zdruheho pekne papkal...potom to zacal robit aj na druhom, tak som sa zas bala, ze mam malo mlieka..ale usmieval sa na mna a vydrzal v poho 3 hodky..teraz je to tak, ze raz papa dobre, raz nie..ale mam pocit, ze ho zacina prilis zaujimat okolie..dnes som uz mala trochu nervy, lebo miesto papania kukuckoval na luster 😠 😠

chrumi..a velky je ten vahovy rozdiel medzi nim? kolko spapa alexia a kolko potom vydrzi nepapat?

dnes ma maly ignoruje..nereaguje na oslovenie, na zvuky, nechce sa na mna pozriet..ale trva to len ked je na rukach, ale musim ho zobrat na ruky, lebo ked uz sa nechce hrat tak sa chce nosit, kym sa neunavi kukuckovanim po okoli a potom spi...asi je zaujimavejsi luster nez ja

chruminka
28. jan 2010

strapco doteraz bol rozdiel tak 100-200g a teraz je uz 400g
Alexia papa spolu s viktorio,su naucene na jeden spolocny rezim,vsak inac by som sa zblaznila,takze papaju momentalne kazde 4h,a ona zje ako kedy dakedy zje len 100ml,inokedy zje aj vsetko tj.160ml,cez vikend zjedla dve krat po sebe len 40-50ml a potom dva dni jedla dobre....takze u nej je to relativne,ale som vyratala ze v priemere zje Alexia tak cca 650-750ml za 24h a Viktoria 800-840ml
Ja som bola najprv vystrasena ze preco nepapa,ale ona v podstate papa asi tolko kolko potrebuje,aj tak sa mi zda ze papaju dost vela a Alexia pije viac caju za den,Viktoria mi caj odmieta cucne si mozno tak 20ml za cely den.Tak mozno aj preto menej papa.
Len to vykrucanie pri tom papani sa mi nepaci a tie zvuky akoby sa topila,normalne rozmylslame ci sa nemame pytat ku nosno,krcno usnej ci nema daky problem.Len ma to nebavi to chodenie po lekaroch ,buduci tyzdne ideme na tu neurologiu potom zasa na nefrologiu,este ze su donosene a nemusime chodit este koli tomu

strapco13
28. jan 2010

chruminka..neviem ci ti na nosno-krcnom-usnom poradia....pretoze jediny problem, preco sa zrazu zacala vykrucat je nejaky problem s dychanim cez nos...nema nadchu, upchaty nos? keby Ti to robila od narodenia, tak by tam mohol byt problem, taky ze zadne otvory nosa su mensie, alebo uzatvorene.
potom skor gastroenterologicke vysetrene by som doporucila

chruminka
28. jan 2010

strapco vsak to ze to nerobila od zaciatku ale tak zrazu to zacalo,akoby zrazu nevedela dychat cez nostek a musela dychat ustami....ale sopliky nema to skor viktoria ma viac soplikov aj viac chrci a chrape ,ako alexia.
Ale ona sa dost vykruca poslednu dobu aj ked spinka,ona to robila tusim aj predtym ,ja uz ani neviem,ale teraz som si to tak zacala viac vsimat,lebo je dost nepokojna cez den v spanku sa vykruca dokonca sa poslednu dobu pri zaspavani niekedy jeduje

strapco13
28. jan 2010

bud ma reflux..alebo skusmo jej daj pred papanim nosne kvpaky na odpuchnutie sliznie..nechaj ju lezat aspon 10 min a potom ju nakrm..tym mozes potvrdit alebo vylucit problem v nose
idem spinkat. bru noc

mamacat
28. jan 2010

pekne pribehy 😵 dobre sa to citalo 😉

moj manzel je american a zoznamili sme sa v campe. bolo to moje posledne leto ako studentka na zahranicnom pobyte (robila som W&T, Camp America- mozno to niektore poznate). ja som bola veduca najmladsieho dievcenskeho oddielu on zase chlapcenskeho. tak sme sa dali dokopy uz prvy tyzden 🙂 po skonceni tabora sme boli este trochu spolu no ja som sa musela vratit na SK. on potom ma prisiel navstivit, a to uz sme vedeli ze budeme spolu. ja som dokoncila skolu vratila sa do usa a odvtedy sme spolu. svadbu sme mali 2 roky na to. tento rok budeme mat 8. vyrocie sobasa a 10. odkedy sme spolu. 🙂

nezavidim vam tych ex-ov.. 🙄

leo ma zajtra 3 mesiace ( u vas uz dnes). uz je to velky chlapcek. dnes aj na plavani bol po prvy krat. tusim sa mu to pacilo, lebo sa tvaril velmi vazne 🙂 aj ho trochu ponarali pod vodu a vobec neprotestoval. v tych jeho malinkcyh plavkach vyzeral velmi chutne🙂

o 2 mesiace letim sama s detmi na slovensko. dufam ze to zvladneme!

zuzu1980
29. jan 2010

mamacat, obdivujem ta ze si trufas sama s 2 detmi letiet. Ja sa dost obavam ako to dvaja zvladneme s jednym 😒 v poslednych rokoch neznasam lietanie, same kontroly, na nervy je to!

pudo
29. jan 2010

bre ranko... ja uz tak standartne docitavam rano 😉 ...
pekne ste toho popisali, najviac som sa pobavila (prepacte, ja vas inak fakt chapem ze v tom momente je clovek zufaly) na tych vychovnych praktikach... kkiki a monkey - vy ste super expertky 😀 ... a ze smskou poslat spravu, ze odchadzam z domu 😎 ...kde tie deti na to chodia?????????????????? to je koniec...

ech - a k tym ex typkom... ja neviem, ale podla mna by mali byt niektori chlapi fakt oznaceni, ze sa nehodia na vztah, partnerstvo a rodicovstvo... nejake vypalene znamenie na cele alebo tak...

kkiki - aj ja mam mm umelca, ale z hudobnej oblasti...
pekne ste sa vsetky pozoznamovali, podla mna su tie prve randenia asi to najkrajsie na vztahu... by som si zopakovala niekedy
😝 😝 😀

ja som si pockala na mojho chlapa par mesiacov, kym sa trosku rozhybe... a najvtipnejsie je, ze ako sa on tvari, ze ako ma fasa zbalil.... hahaha... samozrejme, ze sa mu dobre balilo, ked uz som urobila cesticku a len cakala, kedy s tym balenim zacne... on este ani nemal tucha, ze existujem a to som uz ja kula plany ako sa k nemu dostat... 😵 😵 😵

mayka, meliska, tilly ,slovakia - mne dnes konecne prisla satka z Liliputi (dikes Deini za link), tak som ju hned vyskusala... najprv boli protesty,lebo nic nevidela, ale potom som vymyslela polohu, aby sa mohla kukat von a vsetko sledovat, tak dufajme, ze nam to vydrzi... lebo moje ruky uz vypovedavaju sluzbu

ozaj tilly - my uz vecer ani inak nezaspavame ako s didkou v puse (a najlepsie, ze vcera som dostala 3 cumle ako darcek ☹)... a prosim ta, ktore pamparsky su v bipe dobre? buduci tyzden musime ist doplnit zasoby a uz mam aj bipa kartu, tak to chceme ist omrknut...

dnes to vyzera v BA na teply zimny den, tak vyrazame dufajme konecne 2x von...

kkiki
29. jan 2010

pudo 🙂 ine vychodisko ako cerveny kufor uz nebol ... ale odvtedy zmena snazi sa velmi, este ani raz sa nenajedovala ... inak ja pozeram na tvoju fotku a ja mam pocit ze ta odniekial poznam ... bud len z videnia, alebo sme sa niekde stretli ...

deina
29. jan 2010

Dobre ranko. Aj u nas to vonku vyzera celkom fajn, tak bud vybehneme von alebo aj von k ocnej, este neviem. Bolo by dobre tu ocnu vybavit, ale sa mi nechceee... 😝

tatuska1
29. jan 2010

babule ahoj vy ste vcera toho popisali ale vôbec som nemala čas reagovat aj mi bolo do plaču z tých príbehov aj som žiarila šťastím ako sa to upravilo a ste šťastné a miestami ste ma aj pobavili že aký jebovia existuju.
veru aj my mame doma jeba a to veľkého môjho otca a poviem vám urobili sme neskutočnu chybu že sme zostali bývať u nás doma ale snáď sa nám podarí raz odtial odísť do svojho aby moja dcera nemusela prežívať to čo som ja zažívala po celé tie roky ach no uľavilo sa mi aspoň trošililinka tak môžem písať k veci a prepáčte 😒
my sme včera ani vonku neboli lebo vetrisko fukal a snežilo tak sme poobede s mm naložili malu do auta a boli sme s ním vybaviť niejake veci.a to nam nakoniec pospala od pol druhej do pol piatej lebo za celý deň spala pol hoďku a bola neskutočne mrzutá ale to mala zo mňa lebo som nervózna ☹ ☹

meliska
29. jan 2010

ahojtee
tilly: satku som si objednala odtial a tuto http://www.branakdetem.cz/satek-sanami-oblacek.htm 5m, v skutocnosti je ovela krajsia 😀

gabika11
29. jan 2010

ahojte kocky, mam len jednu ruku volnu, drzim davidka.
som si oíbjednala tu satku ring sling, snad mi dojde, kto z vas ju ma? potom ju hadam plne vyuzijem, lebo nie je najlacnejsia. sa mi zide, lebo by som mohla mat maleho v nej, ked idem dole schodmi aj s kajkou.
idem kojit, taki pa zatial 🙂

tilly
autor
29. jan 2010

meliska a nemas problem s viazanim? ide ti to? ja som si kvoli tomu viazaniu kupila ring sling a nejako mi to s tymi kruzkami nejde, myslim, ze klasicke viazanie by mi asi islo lepsie...

gabika, ja mam ring sling, je super, ale ja neviem manipulovat s tymi kruzkami, ani postolky s kruzkami som nevedela zaviazat, takze problem je vo mne, inak je to perfektna vec, hlavne nie je taka velka ako klasicka satka, takze sa v poho vsade zmesti, musim este popracovat na tom kruzkovani, ked mi to nepojde, tak to posuniem dalej a kupim klasicku satku...

tilly
autor
29. jan 2010

pudo, ja kupujem take s fialovym obalom, je ich tam 60, je tam obrazok zo sezame street, ale aj tie zelene su super, tych je tam viac a najlepsie, ze stoja 14.99 a s bipa kartou sa ti odrátajú 3 eurá, čiže 11.99... to u nas nezozenies za to ani tesco plienky... a oplatia sa aj pampers obrúsky, tie vychádzajú na 6 eur (4 kusy) a niekedy majú akciu, ze ti odrataju 100 bodov z karty a za 18 eur je 12 kusove balenie...

normalne uvazujem, ze tie plienky nakupim a budem ich tu predavat za 15... nase premium care boli teraz v tescu v akcii za 16,90... a tieto su 100x lepsie...

tilly
autor
29. jan 2010

kkikki, ja tiez pouzivam polepsovnu 😀 ale my mame v meste autobusovu stanicu, su tam vzdy nejake autobusy odstavene, tak mu hovorim, ze jeden zbiera kazdy vecer neposlusne deti a vozi ich na prevychovu do polepsovne... alebo najnovsie po povianocnych reportazach, ked tam davali ako chudobne deti dostali jeden plastovy bagrik a horalku a boli stastne, mu hovorime, ze pojde na vymenu do takej rodiny, ze my si zoberieme jedno chudobne dieta a on pojde do chudobnej rodiny... lebo to uz je neskutocne ako su tie nase decka rozmaznane, teraz bol v tatrach lyzovat s tatkom a dedom, kazdy den sa chodi korculovat, cela jeho izba je plna hraciek, uz to nie je kam davat, do nasej dvojgaraze sa zmesti len jedno auto, lebo ostatne su jeho bicykle, odrazadla a podobne sportove nacinie... otras... ma vsetko a nic si nevazi, berie to ako uplnu samozrejmost...

adka_praha
29. jan 2010

ahojte....

baby no normalne som sa zapotila, kym som vas docitala... 😀 no zaujimavu temu ste vcera mali... 😅 veru aj som sa zasmiala ale tym vasim "vypecenym" ex by som daco "mile" spravila...

ja len tolko k tomu, ze my sme si s mm isli vliezt na zaciatku do vlasov... 😀

vcera som bola na tej blbej gynde, tak ziadne vysetrenie, ziadny uzv, iba na mna doktorka kukla od stola, ze to su rozburene hormony, ze mam 3-4 dni jest dve tabletky antiky, nie jednu a ked to neprestane, tak prestat jest uplne a pockat na dalsie kramy...a az potom zas jest... 😠 ale celkom by ma zaujimalo, ako hned pohladom prisla, ze su to rozburene hormony...no tak jem teraz dve tabletky ale ze by to slablo, to voooobec, tak este pocakm dva dni, prestanem antiku jest, potom pockam tyzden a ak to dovtedy neprejde, pojdem na vysetrenie ku niekomu inemu a ak tam daco objavi, co sa malo objavit uz skor, tak jej pojdem podpisat papiere ze s nou koncim a asi jej odrazu aj daco spravim... 😠
sorry baby ale musela som to púozalovat... 😕 ako moze doktor vediet iba takym pohladom, ze co presne ti je?!

inak my akurat spinkame, konicky pasieme, teda uz sa snazime, ale este dlho nevydrzime a ked najdem 😅 fotak, pridam fotky aka je terezka sikooovna... 😅 😀

meliska
29. jan 2010

tilly: zatial som skusala len kriz s kapsou vo vnutri a viazala som podla tohto, este to nie je dokonale, ale mala sa furt vrti a jeduje sa, ked jej skryjem ruky 😀 :
http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=86

adka_praha
29. jan 2010

jaj pisem ako madar... 🙄 ze ked nepomozu tie dve tabletky, tak ich mam prestat jest uplne a pockat kym neprestanem krvacat a potom cakat na dalsiu mrchu a zacat odznova...

meliska
29. jan 2010

jaaj a zabudla som pochvalit Hanku, vcera sa mi 3x po sebe pretocila na brusko... som myslela, ze mi oci vypadnu... potom som si myslela, ze nahodicka a polozila som ju na postel a ona sup a zasa bola na brusku... a dnes rano znovu... mm akurat vstaval do prace, tak tiez nechapal 😀 akurat, ked sa dostane na brusko tak sa jeduje, lebo jej jedna rucka ostane pod telickom 😅 😀

meliska
29. jan 2010

adka: no pekne... ale snad sa to da rychlo do poriadku aj tymi tabletkami

slovakia13
29. jan 2010

meliska
super 😉 moja je leniva 😀 ani konika ani sa nechce dvihat do sedu ,no co uz 😝 ostava iba trenovat

a okrem toho ,ze nekakame uz sa hnevame aj pri krmeni 😢 vcera vecer zas rev ale od hladu.rucicku si isla spapat a ked som jej prilozila prsnik 2s akoze taha a potom vreskot a to bolo az do 11 potom ked bola tak v polosne sa konecne napapala 😝 ja uz neviem
catalin
tebe mala ako papa? zabka este stale? mne sa zda ,ze to co nam dali tu vobec nezabera

adka_praha
29. jan 2010

meliska tak to suuuper... 😀
my mame od vcera take ze pokusy pretacat sa z chrbatika na brusko, asi sa jaj zapacili konicky... 😀 ale zasekne sa vzdy na boku... 😀 ale vyzera u toho ako ked chrusta otocite na chrbat a snazi sa dostat nazad... 😅 😀

tilly
autor
29. jan 2010

teda meliska, ta je sikovna...

adusko krasne pasie, ale musi mat zrkadielko pred sebou, no chlap 😀

smileko
29. jan 2010

meliska, ja som kupila presne tu istu satku, ale my viazeme kriz s kapsou 🙂 Zatial trenujeme po dome. Kupovala som tu satku kvoli tomu, ze maly bol kludny iba na rukach. Odkedy mi prisla satka domov, akoby utalo a maly uz tolko na rukach nepotrebuje byt - dufam, ze mu to aj vydrzi 😀

sakura77
29. jan 2010

ahojte!
tak obedik sa vari,upratane je,malinka spinka,kiko v skolke,no komu je lepsie??? 😀
mamact,fuuu,tak to drzim palce k tomu letu,my sme isli s kikom na dovolenku letecky obidvaja,leteli sme 6 hodin ti poviem,mali sme co robit aby nas za letu nevyrazili z lietadla 😀
no a tie "vychovne " metody-to pokial clovek nema deti tak nikdy by neveril k comu ho dozenu 😀 ja som si naprilkad vzdy hovorila ze v zivote nedam svojmu decku po zadku-no a stalo sa-keby ze len raz...a kooopu inych veci...
tilly to fakt tala super cena na tie plienky,ja sa na to mozem..tu nevedia co pytat za to,sakra.. 😒
no a o hrackach ani nehovor,idem sa dorazit na nich-a to som mu uz dvakrat zbalila to velke modre vrece na odpad co je-myslite ze si to vsimol ze mu tam volaco chyba?ani nahodou...ja stale hovorim muzovi nech uz nic nekupuje,no ale vysvetlite to chlapovi-"sak ked to chcel:::"-to je akoze dovod na kupovanie u nas... 😠 my sme boli tri baby doma a dokopy za cely cas sme namali tolko hraciek co ma on-a je pravda ze si to nevie vazit-on nevidi potom rozdiel v obchode medzi robotom za 70 eur a autickom za 1 euro
😠
adka aj ja chcem doktorku co "pohladom" vysetri 😀 hlavne taky zubar by bol fajn 😀
iiha,hanka je aka sikovna-my mame veru tiez lenosku,uz som ju to aj trenovala ze som ju troska posunula,ale tiez sa jedovala kvoli tej rucicke co jej tam ostane pricviknuta...