Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
sakura super že si to tu dala hej tie basničky to je super zase dačo nové 😉
no sikovna je az moc, takymto tempom mi o par mesiacov zdrhne na diskoteku... 😀
Dievcatka vraj byvaju sikovnejsie. 🙂 Ja mam doma tiez lenivca, koniky, to ano, ale pretacanie ani naznak. Ale vsak ma cas... Zato ukaceny je, podareny. 😅
Boli sme sa prejst, krasne bolo, aj slnko vyslo, ani nemrzlo, jeej.
Ja viazem takto:
https://www.youtube.com/watch?v=ZkuY5BjRk9wno asi sa ja idem ucit basnicky 😵 dokopy viem 3 a asi sa mala pri nich nudi 😀 minule som uz spievala aj hymnu co fantazia dochadzala 😀 😀 😀
slovakia: 😀 😀 😀 sa tu kosim, ze hymnu... 😀 😀 😀 ale spravne... mala nech je aj slovensky patriot 😉
deina: takto to viazem aj ja, len jej potom ked sa moc jeduje vytiahnem ruky, resp. tu kapsu jej davam po lopatky, nie az ku krku, hlavku si uz drzi sama a ten kriz urobim tiez popod ruky... ked zaspava tak potom pretiahnem a zafixujem jej hlavicku 😉
ahojte ake basnicky?Zasa som dako neni v obraze 😒
my mame dve CD s detskymi slovenskymi pesnickami a par s nemeckymi a pustame si ich stale dokola a mne uz znich hrabe 😀 ,ale detom sa pacia...uz musim zohnat nejake nove,nech mam(e) zmenu
ahojte
básničky no zaujímavé to ja neviem skoro žiadne aj keď si prečítam tak zabudnem nemám pamäť už na také veci ako stará babka 😀 😀 😀
no a uz aj mne zacali padat vlasy ... ani mi to zatial nejak nevadi mam ich dost, len mi vadia ze vsade lezia .... mrcha este nic co sa aj cudujem ked uz ani nekojim ...
z chrbatika na brusko sa vieme tak spolky ... z boku to vie super uz aj ruku sa uz naucil ... ale ked lezi obcas na chrbte nejde mu to tak dobre tak len stuchnem a ide a inak lepsie sa mu toci smer na lavu ruku 🙂
my dnes vobec nic nerobime ... rano sme sa najedli potom zalahli a spali teraz cakame na tatinka a pojdeme na tatarak !!!
vidím že dnes nejako veľa mamičiek ma nič nerobiaci deň 😀 😀 😀
slovakia, nam ten diflucan zabral, jazycek sa jej krasne vycistil, ale dokoncim liecbu, este vzadu to ma trosku, a paci sa jej ked s vatovou tycinkou je chodim po jazyku, normalne ho cely vyplazi vonku 😀 a asi jej chuti ten liek, lebo ked vidi co idem robit, tak kope nozickami o 106 😀
tie basnicky su super, ja uz som s vlastnou tvorbou zacala, keby ste vedeli co zo mna niekedy vyjde, este dobre ze Mia nerozumie...
meliska, to uz mozme pouzivat tento uzol? ja som kdesi citala ze az po 3 mesiaci, tak to je super, idem ju tam strcit 🙂
baby,ja uz mam druhe dieta a okrem tapusky a kolo mlynske neovladam nic!! 😀 ja som vzdy vyskrekovala co ma napadlo-inak babu je to jedno,jeho zaujme hlavne melodiu-tak tu som opakovala a tie vylevy keby ste poculi co som vypotila 😀
no, tilly, ja sa tiez bojim, ako si poradim s tymi kruzkami. Je niekde navod ake moznosti su s viazanim pri tych kruzkoch,lebo na to som aj ja dost lava 😉 .
Ja mam teraz veget.Ked sa brat vracal aj s Vercou a mamkou z mesta, tak prisli po Kajku, nech sa vypsia u nej a potom sa este vyhraju. zajtra uz odhhcadzaju aktovie, kedy sa az uvidia ☹ .
no, ja som sa zu naucila slusne pensicky z cd Canaky a podhradska jednotka detom, su super, a potom ficim na youtube nursery songs od mother gooose 1 az 9, na otm fici teraz aj Kajka, lebo som je to aj pustala, ked bola babo, a velmi sa jej to paci. Som sa vdaka tomu naucila tie anglicke pesnicky, ktore su tiez suprove, odporucam vam.
Inak, co varite? Ja mam este v chladnicke plnene kapustne listy, ale na otnemam vobec chut. Teraz som si dala kuraciu polievku a teraz sa mni odvarila ryza s hraskom, mnam a mam este z polievky kridla, tak tie spasem. Mam aj brokolicu uvarenu vo vode, som myslela, ze ju zapecieml, ale dosla nam uz sunka, akurat mam tvrdy syr, aj kyslu smotanu, tatus, ako si robila tu brokolicu, prosim?
no, som si tu zacala pisat sama so sebou, to som teda dopadla 😀
inakl som vygooglila tento recpet na zapekanu broklicu a asi ju spravim http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1677
gabi,ja som robila take rychle kuracie kung-pao s hribami a mandlami,do toho korenie China wok,kopu cibule,podusit a ryza k tomu
sakura to znie velmi chutne 😉
inak,neviem, co obcas pozerate na spektrume jamieho Oliviera, tak tam davali dokument ako zacinal s projekto,,. ze v Yorkshire nauci nejakych ludo so slabsich socialnych vrstiev varit normalne jedlo, lebo oni ziju len z polotovarov a tych ich klobasok. Ked osm videla, ako sa tvarili ked rezali cibulu, ako keby nevedeli, ze stipe, a potom z too boli taky prekvapeny, tak som rada, te zijem tu na sk.
no gabika, ja zijem v irsku ale nad stravovacimi navykmi niektorych sa pozastavujem stale...tak napr. mcdonald...nie je to nic vynimocne vidiet matku ako kupi svojmu ani nie rocnemu dietatu big mac, ktory rozomelie s ponornym mixerom s trochou UM a toto da dietatu!!!!!kamoska teraz dala svoju 9 mesacnu dceru do skolky a z toho ich menu sa jej panenky tocia...lasagne, klobasky s fazulkou...atd...tak jej zacala nosit vlastnu stravu radsej.. 😒
teda,som v sokuuu 😝
no, ja ked som robila aupairku, v uk, mala som 4 deti, a tie zili len na klobaskach s cestovinou, zemiakoch, cerealiach, nic normalneho nejedli, ale bolo sikovne, len to stravovanie. Vobec nepoznali polievku, ani dusene masko, velmi biedne to bolo ☹
catalin, to vazne, ze to pomixuje mixerom a da to aj s um dietatu? no, az sa mi zaludok z toho dviha, hroza! Tam su teda potraviny inej kvaltiy ako u nas, vid clanok http://instinkt.tyden.cz/rubriky/tema/popelnice..., tak by sa dalo z toho varit kvalitne a hodnotne jedlo, ale tu varime z tych akoze pre nase chutove receptory kvalitnych surovin...a sme spokojni...
halo halo už sme doma boli sme vonku ale kosa je riadna no a slečna sa mi dnes skoro zobudila už je napapuškana a tu si džavoce 😀 😀
ja mám zaliate kafe
ináč saku by si sa zo mňa pošulala učila som sa tie básničky ktoré som nevedela a ja tu len hučím malej a hučím.
gabi no nebola som na nete ale brokoličku som tak robila a písala som tuším predvčerom recept
ahojte,
teda, ze pomlety big mac... uz sa teraz bojim toho cim budu maleho krmit v jaslickach, mal by ist do jasiel medzi 10-12m, takze bude este dost malicky. Ale aj ja mu budem davat asi vlastnu stravu, inac to nevidim.
Ja zase poznam americanku co sa vydala za chalana z tuniska a isli zit tam. Dievca dostalo chut na hranolky a ked nevedeli nikde zohnat mrazene (take tam neficia, vsetci vsetko varia cerstve) tak jej manzel hovori ze ved kupime zemiaky a spravime si doma hranolky, a ona kukala ako mucha puk, ze hranolky su zo zemiakov ??? 😀
ked budeme na svk tak sa chystam nakupovat slovenske knizky, CD-cka s hudbou, DVD-cka s rozpravkami, proste vsetko co sa len bude dat, nech sa nauci chrustik aspon trosku po slovensky, lebo ja sa nejako neviem prinutit s nim hovorit, mne uz papula len po anglicky melie, jaaaaj, normalne sa hanbim !
Ahojte baby,no ked vás čítam,tak to ja mám doma uplného bufeťáka... 😀
O pretáčaní sa nám ani nesníva...a koníky? To radšej pukne od jedu,lenivec jeden 🙂
Nas Adam sa pretaca zasadne len v postielke, pred spanim alebo pocas spanku. Toci sa ako hojdacka, z jedneho boku na druhy, niekedy aj na brusko a potom naspat. Na hracej deke len lezi na chrbatiku a ozuzlava hracky. Ale ked mu prelozim nozicky tak sa pekne pretoci, aj rucicku si vyhrabe spod seba, aj sa niekedy poposuva nozickami dopredu a rucku zo 2 x prelozi ako keby lozil, vsak uz aj na koberec takto polkou tela zliezol. Ale aby sa sam na brusko prehodil na deke, tak to ani za svet. Hlavne sa stale stavia na nozicky, uz mu ani nedokazem zabranit, lebo je velky. Stale mi pochoduje po stehnach, co s nim mam robit?
baby aj tu je uplne normalne male dieta v kociku a v ruke cipsy 😖
ja cakam na umyvacov okien uz od rana a nic 😅 som pekne nasrata ☹
veru veru takto sa krmia tuna...ved ked som pozvala mojich irskych kolegov na sviatocne vianocne menu, tak sa okunali, obzerali, nakoniec to zjedli, ale bolo vidno ze na take nie su zvyknuti...a na velku noc, my na vychode robime vajickovy aj masovy syrek...isli sa za tym potrhat, vsetci chceli recept, tak som im povedala ze ked spravne vyslovia slovo srdiecko, tak im dam recept 😀 😀 ste mali vidiet ako nacvicovali 😀 😀 ale podarilo sa a oni to pecu kazdy rok..
inak moje starsie kolegyne este varia normalne obedy, to su stare skoly ako nase mamy, aj zopar chutnych receptov mam od nich
ale mladi ficia na take away jedlach, sa im neoplati varit, za 15 eur dostanu take porcie ze sa naje 4 clenna rodina..
catalin, najlepsie su teraz u nas tie programy na chudnutie, kde ti kamion donesie zasoby mrazeneho jedla na mesiac, stoji to asi 20 $ na den (co je v podstate cenovo vyhodne, ked niekto zije sam a zere v restikach tak urcite minie viac). Ale su to take mini porcie vsetkeho mozneho. Si myslim ze keby ti ludia jedli menej aj sami od seba, tak schudnu, nemusia taketo hovadiny kupovat. Alebo tiez nechapem ako vsetky "talkshow" radia ludom ako schudnut, v podstate je to o tom istom, jest zdravo a sportovat, a ti tlstochovia sa tvaria ako keby o tom nikdy nepoculi. Vsak su vsetci ako na hlavu padnuti...

jeee tie basnicku su bohove... 😀 😀 😀