Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
ahojte babule!my noc fajn papala len jedenkrat 🙂
gabika,ja obcas davam do perinky ale len na noc,ale uz sme viacmenej vo vaku na spanie,cez den vobec,boli sme asi len tie prve dva tyzdne
teeda,tu sa uz planujeu surodenci??
🙂 🙂
tatuska,ze 5 rokov-to ja som si po prvomporode hovorila ze uz NIKDY!!!! a pozri jak som dopadla... 😀
Ahojte mamulky Som tu par dnni nebola, drahy bol doma po 10 dnoch tak som mala zas o jeden krk navyse 😵 Len som vas vzdy precitala Tak mi odkedy zahustujeme MM Nutritonom tak grckame len minimalne, len co mu pod jazyk sem tam vybehne 😵 az neskutocne ze po kazdom papani nejdu podbradnik aj s obleckom a sem tam aj s mojim do prania, sompred 2 dnami prala a este mam ciste podbradniky 😅 to by sa mi pred tym nestalo 😉 A co je uzasne teda zatial, ze maly vydrzi v noci aj osem hodin v kuse buvat vdaka tomu zahustenemu mlieku, predtym sme kazde dve hodky boli hore 😝 😅 A vy ste odvazne uz riesite nove babetka , fuha, to si neviem ani predstavit rozmyslat nad takym niecim teraz 😒 Ja som mm povedala ze mozno este to dievcatko za pat-sest rokov, ak by som mala taky lahky porod Ale mm uz moc ani nechce lebo by mal uz po 40tke a ci by to zas nebol chlap 😀 A ja mam taky vekovy rozdiel aky sme planovali a neviem si to vynachvalit, nakolko Jozef jazdi na TIR a je cele tyzdne prec tak by som si to hodila sama a aspon sme pochodili dovolenky , vylety, mal 3 roky vedel aj na bicykli, in line aj ladove korcule a mohla som sa Alexejovi naplno venovat A teraz je uz samostatny a pomoze mi: s malym, ci ide nakupit, smeti vyniest 😵 tym nechcem povedat ze uz sa mu nevenujem Mojkame sa, hrame, ucime 😵 Sak mne pol roka po narodeni kolke tetusky vraveli a kedy druhe, a ja ze ked budem chciet, a oni tie poznamky sak pritrafi sa to hovoris teraz, a ja ze mne sa dieta nepritrafi, to je vas problem ze ste drzali a nechali to na chlapov 😀 A teraz kukaju ze ved ono sa to da aj naplanovat 😨 😅
ukulembo no pekny vekovy rozdiel máš ale je pravda že ti teraz detúrence viac pomôžu.
saku nehovorím že nikdy ale je tu viacej vecí čo ma odrádza ale uvidíme časom ako sa situácia vyvinie no nie?zatial mám naplánované najskôr tak o 5rokov. 😀 😉 a obdivujem mamuľky čo to tak krásne zvládaju mať viac detičiek za sebou klobúk dole pred vami 😵 😵 😵 😵 😵 😵
ahojte, tak my máme za sebou už druhú nepokojnú noc a dnes to bolo že ani dve hodky v kuse nespal, neviem je to odvtedy ako mal 3 mes, alebo tým že sme začali dávať 150ml (podla plechovky z nutrilonu by mal mať už 180ml a on začal este len 150 a aj to si musíme zvyknuť, predtým pil 120 každé 4 hod, len v noci mu to bolo málo, cez den vydržal tak sme pridali a nemôže si zvyknuť, vypiť to vypije v pohode, len si stále vypúšťa a ked odgrgne tak aj grcne fajne tak neviem.
..do sedu sa aj my stále zdvíhame a ked nedovolím tak mrnčí...ale lekári upozornovali že je to velmi nebezpečné dávať ich sedieť lebo im to total zničí chrbtičku a budú trpieť skoliozou 😒 😒 😒
...ked sme na brušku ryje hlávkou do matracu a zdvihne riťku a odráža sa kolenami a tak cestuje po postielke, akurát ma z toho červené čelo a kolená 😀 😀 😀 😀
sediet ani ja nedavam,aj ked by isla,kolkokrat lezi a tak dviha hlavicku jak keby sa aj sama chce..ale na to je este kooopu casu 😉
konicky uz pasieme fajn,ale pretacanie este veru nehrozi,na to je to lenivec maly 🙂 a vobec si neviem vybavit kedy sa kiko zacal pretacat,vtedy som to dajak neriesila...ale to som este nechodila na konika 😀
Tatuska vidis, rozmyslas rovnako ako ja pred par rokmi A reci tipu sak treba mat jedno po druhom aby to mal clovek skor za sebou a potom mal pokoj - su mi proti srsti Lebo ako tu niektore pisete, ze sem tam nestihate ani tien vlastny, lebo aj jeden aj druhy drobec vyzaduju pozornost, tak prave tomu som sa chcela vyhnut a aj vyhla 😵 Takze klobuk dole baby pred vami 😉 ja uz by som bola na praskoch 😀 😀
ahojte... 🙂
no baby takze sa tu planuje dalsie gulatenie?... 😀 to je mileee... 😀 ja si este ani zdaleko netrufam...ja by som tiez rada pockala tych 5-6 rokov...
ukulele ani ja nemam rada hentie kecy ale mne to vzdy pride take, ze kto to povie, ze deti ma len preto, ze boli "nehoda" a ze ho strasne otravuju... 😠
kessy vobec nevadi, ze vypije 120ml...davaj mu len tolko kolko vypije...ked potrebuje na noc viac, daj viac... tot moj nazor... u nas to funguje tak, ze cez den papame 120, vecer po kupkani papame iba 90 a v noci a rano 150...co nevypije, nevadi...podla mna je blbost sa riadit tymi pixlami...kazde dieta je ine a kazdemu staci ine mnozstvo...riad sa podla maleho, nie podla statistik... 😉
inak aj my sa od vcera dvihame do sedu- teda snazime sa...a vyzera strasne komicky, ked tak ten krk natahuje... 😀
inak neviete ako je to s detmi, ked mame ten senghen, ci treba pas pre malu, alebo ja ju musim mat zapisanu v pase (ktory nemam) alebo pokial idem len do ciech ci mi nestaci napr. len jej rodny list ako doklad????? rozmyslam ze pojdem s nou na nejaky mesiac do prahy, len este neviem ci z jari alebo az v lete...
Ahojte babky,
nemam ani cas sem zbehnut, sice Ninka je strasne dobre babo ale vždy sa nieco ine najde..už ma pravidelny režim poobede si vždy pospi 4 až 4,5 hodky co je super a aj bez toho aby som s nou isla von- je to nase balkonove dieta 🙂 ale doobeda tak najviac hodku 🙂 a v noci v pohode 1 alebo 2 x sa zobudi takže som vyspata ))) a dtuhe babo vidim že tu riesite no chcela by som hned uvidime ci sa zadari ale asi až ked bude mat malinka dva rocky tak vtedy zacneme pracovat nech si ju užijem)))
Baby nech už je jar, vcera sme isli aj na prechadzku aj s mm a skoro sme sa vratili to je hrozne s tým snehom...
co varite????ja nemam žiadnu predstavu a nieco mam chut....
adka 120 ml ??? 😕 moj ma este len 2 mesiace a vypije 125 ml 4-5 x denne.A popri tom kojim ale stiahne malicko.Myslite ze mu davam privela??? 😕 zacina baculatiet,dufam ze nebude tucko 😅
kkopreni este nemas navarene? my sme mali rezne,zemiaky...
miskqa no nemam a asi nebudem mamca mi donesie plnenu papriku 🙂 mne sa tak dnes nechceloooooooooooooo....
Tak mi mame kuracie pecienky na stave a ryzu, a upiekla som pernik 😉 No mne sa prave zobudil drobec, spal od 10 az do teraz a rano vstaval o 8.30, takze pol dna len prespal 😒 tak uvidime co bude teraz porabat 🤐
ahojte, jeej, planujete druhe kolo? 😀 ja som chcela druhe babo hned, max som chcela 3 roky rozdiel a takto to dopadlo... niekedy sa neda planovat, ale som rada, ze je to tak ako to je...
ja som mala navarene odvcera, cele doobedie som zehlila 😝 chalani sa boli korculovat a hrat hokej tu na jazere, teraz isli na divadielko sem do hotela, my za nimi prideme peso, su to take tri kilaciky, ale nutne potrebujem dlhu prechadzku a potom si tam dame francuzke 😀 😀
mne domko najprv lozil, az potom sedel, vobec nemal tendencie sediet, za to adulik sa stale taha do sedu...
tak vcera som bola kalamity jane v kuchyni aj ja 😀 😀 ..piekla som kysnuty makovnik..teda to bol plan..ale som sa ponahlala, ze rychlo kym sa maly zobudi a zabudla som dat do cesta vajce a maslo..takze som upiekla chlieb plneny makom a hrozienkami 😀 😀 ..fajnu korku ma..no da sa jest..aj ho zjeme...len drahy sa mi smeje...ale co, aspon viem chleba napiect 😀 😀
nam drobec zaspal o pol9 po kupkani, jedol predtym asi okolo pol7..no a spinkal az do 1, potom bol hore o 5..o pol 7 sa zobudil s neskutocnym revom ☹ ☹ ale trochu sme ho pohojdali na rukach a sup k nam do postele a spinkali este do 9
chuda nieco sa mu asi snivalo ☹ ☹ ..ale to iste bolo aj vcera rano tak neviem co sa deje..cez den neplaceme..je pravda ze uz 3 den nekakal..ale netvari sa ze by ho brusko bolelo, prdka si vesele a hlavne "vonavo". Ale dufam, ze sa uz coskoro vykaka, a vobec sa nebudem hnevat, ked to nalozi aj do dupaciek 😀 😀
no, ideme sa obliect a sup na prechadzku, lebo ani nestihneme druhu polku rodiny
ahojte
moja mala spinka uz takmer dve hodinky, manzelik je v praci a ja nic nerobim 😉
vonku je otrasne pocasie. tesim sa zo snehu ale ten vietor brrr ☹ No nasa mala lezi na brusku dviha hlavku ale nepretaca sa, troska pada do jednej strany a chodime na neurologiu kvoli kliestovemu porodu na sledovanie a neurologicka zapotila ze nasa mala ma koordinacnu poruchu, no neviem ale asi ona je narusena..., dieta vyzera byt zdrave nic jej nie je, ale musime tam chodit do roka, ale asi prestaneme, aj nasa detska lekarka vravela ze to je zbytocne, ze ona u malej ziadnu poruchu nevidi..akurat nosime stale frejkovu perinku na nozky, musi ich mat velmi nasiroko lebo pravy klbik je este zly a musi ju mat 24 hod. vkuse tak s nou nic nemozem robit len lezka..
Vidim ze riesite druhe tehulkovanie, no my chceme este chlapceka ale to az o par rockov, no uvidime... 😉
ahojte,
u nas je to tak, ze sa musim aspon na 6 mesiacov vratit do prace aby mi preplatili dalsiu matersku. Inac mam sice narok ostat doma, ale bez prachov. Takze sa vraciam po roku do prace... A kedze ma sefka povysila v 8 mesiaci tehu, je mi blbe prist zase tehotna. Ja viem ze je to v podstate moja vec, ale aj tak, je to super praca, som rada ze som ju dostala, nechcem si to pokaslat. Vsak nejaky rocik ostanem v praci a potom este 9 mesiacov tehu, to je tak akurat. Adamko by mohol do 3 rokov dostat surodenca 😀
Ja by som chcela co najmensi rozdiel medzi detmi. Viem ze zaciatky su tazke, ale o par rockov sa spolu krasne zahraju. Uz aj tie 3 roky sa mi zda dost vela ... najradsej by som sa do toho pustila hned, uz som zabudla ako mi bolo 6 mesiacov zle 😀 😀 😀 😀
no ..medzi mnou a braskom bolo 3,5 roka..priserne som vraj ziarlila...my sme sa dost bili, takmer pozabijali..mama mala nervy..ale teraz je to moj najkamos po manzelovi
mm ma 2 starsie sestry medzi ktorymi je 11 mesacny rozdiel, tie si skakali do vlasov hadam od narodenia az do teraz. Ci uz kvoli obleceniu, alebo frajerom, doteraz sa moc nestretavaju, kazda je v inej krajine. Hoci so zvyskom rodiny su obe zadobre, len medzi sebou im to skripe 😒 takze clovek nikdy nevie ako to dopadne s tymi rozdielmi veku, zalezi dost aj od deti.
moja kamoska a jej bracho sa narodili presne rok po sebe...sice kazdy zije inde, ale maju v pohode vztah
fakt sa neda dopredu vediet, ako to bude..ziarlit mozu na seba aj dvojcata, ale aj seti s 10 rocnym vekovym rozdielom...len neviem, ci to rodicia mozu nejako korigovat..asi tazko
ako to robíte že vám detičky tak pekne spia, že jedno krmenie alebo nanajvyš dve?????
...medzi mnou a sestrou je 13 mesiacov a máme super vzťah aj ked je pravda že puberta bola ťažká, bola som len sopliak čo doliezal ale to prešlo rýchlo a dovtedy a odvtedy máme super vzťah 😀 😀 😀 aj my druhé asi až ked bude mať malý tak dva, tri roky 😉
..dneska mám oddych, nevarila som boli sme na obed u svokrovcov a poobede ho zobrali von a teraz sa s nim hrajú takže pohoda 😀 😀 😀 😀
kessy aj moj drobec sa budil častejšie v noci,ale ja som sa o neho velmi bála,tak stále u nás svietila nočná lampa...potom som čítala,že to deti vyrušuje a nevytvára sa tolko melatonínu,aby spal dlhšie...tak som vyskušala uplnu tmu a funguje to...
no, teda my spinkame druhu polku noci skoro vzdy pri zapalenej lampe, ale prave to co som pocula s tym melatoninom, tak som zacala kojit v tme, skoro nad nami je stresne okno, takze je s tamat nejake svetlo a aj spoza zalusii, ked tam svietia poulicne lampy
miska no zo zaciatku jedla hrozne moc dokonca sme fungovali aj na 180ml a teraz vacsinou cez den papame 120...sice co 2-3 hodky, ale neva...(teda az na obednajsi spanok- to jej vydrzi aj 4 hodky) 😉
hehe idem pisat stiaznost na obecny urad lebo akosi sa obecna sprava ciest neunuva odhrabat nam cestu ku domom...za to ze je to slepa ulicka, to neznamena, ze mozme byt odrezani od sveta... 🙄
ahojte 🙂
kto chce vidiet 3 mesacne babo s vahou 7,2 kg kuk moj album 😎
monkey..tami je nadherna kocka, taka akurat..ani chuda ani tucnucka...paci sa nam..zajtra ju ukazem aj matejovi 😀
strapco 😀 ze nevyzera az taka bomba ? 😎
my mame len o nieco menej..sme mladsi..a mame dvojitu bradu...vy ju nemate..zavidime 😀 😀
moj drobec vyzera ako maly budha....pekny pupok, prsia 😀 😀 😀
Aj ja som pridala fotečky mojho pokladu...aj my máme dve brady... 😀 😀 😀

ahojte babule krásnu zasneženú nedeľu prajem och u nás je kopisko snehu až záveje mm odpratáva už od siedmej rána a nie a nie skončiť dokonca aj vetrisko fúka dnes ani vonku joj to bude dlhý deň 😝 malá sa tu jeduje v postielke a popri tom aj hučí asi ju hračky nepočúvajú 😀 😀
noc super zaspala o ôsmej o pol druhej sa napapala a sinkala do pol siedmej no proste bomba babule keby jej to zostalo chi,chi no to iste 😀 😀 😀 😀
mayka si posielala link na tie baby vaky fereti aj my ho máme ten sružový je super ja si to neviem vynachváliť zo začiatku malá protestovala no teraz ju do toho vložím a spiňuška moja krásna a stále ma teplé ručičky čo ináč ona je ľadov kráľovna 🙂 a pekne si v ňom kopka,keď som jej dávala deku to bola stále odkopaná čiže keď z toho vyrastie určite jej kúpime väčšý je to dobrá vec.
čítam že riešite druhé bábo babule no ta nech sa vám čím skôr zadarí ja si musím oddychnuť aspoň 5rôčkov 😀 😀 😀 😀 😀 😀