Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
sakura my sme na UM mame Nutrilon HA, ja zistim u kamosky, ta prikrmovala tou kasou od 5. mesiaca ale zije v UK, mozno to tam je ine ...
no baby vidim to tak, ze dnes po dlhej dobe budem malinku kupat sama...natocim ako vytapame kuchynu a potom hodum na fcb... 😀 ja som vytopila kupelku tak ona nech kuchynu a hotovo... 😀
inak co si myslite o tom spolocnom kupani?
adka my sa moc nekúpeme s drahým ja mám totiž dosť nízky tlak a mne je v teplej vode hneď na odpadnutie ale pár krát sme to skúsili a bola to sranda je to zaujímavé
ja dnes z tej mojej staršej skolabujem chvíľu je ako anjelik a o chvíľu robí zlo
už som zabudla čo ohľadom tých kašičiek chcete vedieť ale väčšina z nich funguje systémom prevarenej vody a zmiešať žiadne UM alebo materské mlieko sa tam nedáva tie kašičky obsahujú mlieko v sušenej podobe a sú niektoré od ukončeného 4 mesiaca my sme na nich dosť dlho fičali na raňajky alebo desiatu večer som ich nedávala lebo po nich dosť dieťa smädí tak aby sme sa v noci nebudili na čajik
no ja sa tiez nekupem, lebo ma to nebavi lezat vo vani ale s malou by som to skusila... 😀 to moze byt haluz...ale neviem ci mozem uz teraz alebo este cakat...v tomto sa nazory dost rozchadzaju... 😕
ahoj baburky, dnes som nejaka odpadnuta, malinky sa furt storcuje do sedu, potom si grcne, tak sa prezlieckame, spat uz tradicne cez den iba v kociku (fuj ale som tam dnes zmrzla 😠 ) no radost.
kessy my mame ten teplomer, je to TopCom a podla mna je super, na taku beznu kontrolu... ked by mal Dominicek horucku, tak jasne pomeriam aj v ritke, ale na take opipnutie uplne super 😉
adka my sem sa uz kupkali malinky sa tak chechtal vo vode a my s nim 😀 inak spolocnemu kupaniu sa nevyhneme, ked pojdeme ku svokrovcom, lebo oni maju velku rohovu vanu, tam by mi usiel a uz sa na to moooc tesim 😉
inak my mame 3 mesiace az za 10 dni a mame 72OO g a asi 65 cm 😉 a to som sa prvy mesiac triasla, ze mi malinko pribera, zlaticko nase 🙂
😀 no tak som rada... 😀
a ste pekne velki uz... 🙂
ste sa bavili o paseni konikov..tak som hodila dnesne foto ako ich pasie nas drobec 😀 😀
ajkaag...krasne ste sa robehli
adka, dakujeme ;o) inak kludne to kupkanie vyskusaj, ale zo zaciatku radsej nech je manzel pri Tebe, predsa len, budes mokra a smyklava, aby Ti malinka neusla, nie ze ju naucis plavat skor ako absolvuje plavecky kurz 😝
strapco mi vrav, najprv som bola nestastna, ze preco nepribera a teraz brblem, ze ma boli chrbat a ze kto ho ma nosit 😉 ma mrzi ten Vas dnesny plac, ja som dnes drobca tak vyplasila - taky bol zadivany v sedacke von oknom a ja som sa tak hlasnejsie daco spytala Dadula, no rev akoby ho rezali a nebolo mozne ho utisit, ale hodinu, to sa Matejovi muselo fakt nieco snivat a nalakal sa ☹
som sa docitala o tom babatku z junoviek, tak mi je tych rodicov luto, uz tretie dietatko!!! neviem si tu bolest ani predstavit... mne stacilo, ze som zacala trosku spinit, ked som cakala Dominicka a hned take stresy!!!
adi ved to, ze ked tak, tak sa budeme spolu kupkat ked bude mm doma...
malinak uz je okupkana, napapana a uz reze drevo... 😀 a ja sa idem nudit... 😖
adka, ja by som sa rada nudila s tebou, ale som tu tusim pisala nieco o upratovani... ak sa k tomu dokopem... mozno este dnes... aaaaaaale uz sa mi nechce...
haha, moj smejo si vybral z pusy cumel, podal mi ho a napchal do pusy rucicu, ja nemooozeeeeem 😀 😀 😀
ajkaag..ja som mala nazaciatku tehotenstva raz taku bolest akoby som dostala baseballovou palkou po bruchu..asi 5s..v momente som volala gyn..bol v zahranici ale doporucil mi ist na oddelenie, ze nech mi daju Duphaston...vikend som len lezala, nic nerobila a nevedela sa doskat pondelkoveho usg..nastastie vsetko OK..nevedel mi vysvetlit co to bolo..nastastie sa to neopakovalo 🙂
a to su baby, ktorym vadi vaginalne vysetrenie v tehortenstve..ako inak ma lekar posudit stav krcka??!!! 😠 😠
a som sa docitala v jednej teme..jedna rodicka si mysli citujem: keby zeny rodili v prijemnom prostredi, intimnom a v polohe, ktoru si same zvolia, tak netreba ziadne utlmovaky, pretoze prostaglandiny su postacujuce proti kotrakcnym bolestiam.
aky je vas nazor?
ja som asi nerodila v prijemnom prostredi..lebo bolelo to jak svina 😀 😀
opravujem sa..nebola to rodicka..len prvotehulka...no baba sa podla mna sakra sklame
no, pre mna bol koniec sveta potrat v 6 tt. Keby som nevedela ze som tehu, tak by som si len myslela ze dosla mrcha...skoda ze som vedela... ale prist o babatko to je strasne, si neviem ani predstavit !
ja som rodila v prijemnom prostredi, ale kvoli vyvolavacke som bola priputana na monitor, takze sprcha a fit lopta ostala nevyuzita. Akurat som sa kazdu hodinu pytala na WC lebo uz ma chrbat bolel medzi kontrakciami od toho lezania viac ako kontrakcie samotne, a hned ako som vstala tak bolo po bolesti, necitila som kontry ani nic. Ja vlastne neviem, moj porod bol cely strasne odveci, naplanovany, vyvolany, s epiduralkou... nabuduce chcem normalny...
ja to nepoznam kedze som bola cisarom... 😅 ale teda hentaku ruzovu predstavu o porode isto nemam... 😀
zuzu tak sa budeme nudit spolu... 😀
neviem si predstavit, prist o mimi....a ani si nechcem vediet predstavit... 😔 a nikomu neprajem to zistit...a ked uz sa to stane tak to musi byt neskutocna bolest... 😢
zuzu..len si zabudla napisat, ze si mala EPI..aby si nahodou niekto nemyslel, ze pri vyvolavacke bolesti nie su 😀 😀
precitala som si to este raz a poriadne..napisala si ze bola epi 😅
no rozmysli si to...vyvolavacku zrus a epi si nechaj 😀
no ja chcem nabuduce tiez bez epi..da sa prezit..ale boli to
sranda..ze ja som to mala naplanovane, ze sa bude vyvolavat 9.11. a drobcovi sa ten datum tak zapacil, ze vyliezol aj sam 😀 😀 😵 😵
strapco bud rada... 😀 asi si uvedomil, ze by bolo zbytocne sa vzpierat... 😀 veelmi rozumne dieta mas... 😀
strapco, tak som to myslela, ze vyvolavacku nechcem a epi ano. 😀 Mne sa zdalo ze tie kontrakcie pri normalnom porode by som asi zvladla, len ja som pri vyvolavacke mala kazde 2 minuty a po 4 hodinach uz som mala dost veru. Keby boli tak po 5 minutach potom po 3 min a az na konci po 2 min, tak by sa to dalo bez epi... ale naco riskovat, ze?
juuuj, chudiatko junovka, to je hrozne, najprv prist o dvojky a potom o dalsie babo ☹
ach... 😔
no ako v telke je program 200x ohraty...takze najmensie zlo je mumia... 😝
no som tu zas.
Strapco s tym rozdelnim nakupi ma to nenapadlo. Ale ani predavacku. 😀 A a mnou asi 4 ludia. No keby si videla tie ich zdrtene tvare ked som jej vracala tovar. 😀 😀 😀
No trapas. Ale vsade ind to funguje. Uz som vela krat platila kombinovane aj kartou aj hotovostou a nikde s tym problem nebo. SOm necakala ze v Lidli je. 😀 SOm hadzala do vozika ako zbesila. 😀
v telke fakt niiiic... otras...
strapco také názory na pôrod a hlavne tie "naturálne" mám najradšej, nuž čo každý sme iný a ona možno zistí že ani príjemne prostredie, dobra nálada personálu a poloha ktorú si zvolí jej nepomôžu od bolesti 😉
ja som mala epi a chcem ju aj nabudúce, pôrod super, kontrakcie som cítila, ale netrpela som , dobre som spolupracovala a malý bol na 3 zatlačenia vonku, pri šití som srandovala s dokynom. takže ja môžem rodiť zas a znova kedykolvek 😀 😀 😀 😀 trvalo to síce dlhšie ale mala som susedku na vedlajšom pôrodnom stole tak sme pokecali 😀 😀 😀 😀 😀
adka ja by som sa s malým kupala ale máme iba sprchový a do jeho vaničky sa nezmestím 😀 😀 😀 😀 😀
idem pridať fotky 🙂
strapco, ja si EPI neviem vynachvalit, ten vyvolavany prvy auuuuuuuuuu, tento druhy bol skvely v prijemnom prostredi, so skvelimi ludmi, nemenila by som 😉
niektore tie baby si to fakt predstavuju ako hurvinek valku, ja som teda k doktorovi kvoli spineniu chodila ako na klavir a vobec ziadne vysetrenia mi nevadili, nechapem ako to mozu brat ako nejake neprijemne zasahovanie 😕
fotky pridané 😀
idem skontrolovať či dieťa este spí 😀 😀 😀 ale dneska bol unavený tým že sme neboli vonku som ho zničil doma, sme sa besnili celý den 😀
ajka, vy mate doma maleho obrika? 😀 Sikovne babenko teda.
adka nase Terezky su velmi sikovne ked tak skoro zvyknu pilit drevo. Aj nasa uz odfukuje.
strapco, k tomu porodu v prijemnom prostredi. Akoze predstava je to fajn ale realita trosken ina bola aspon u mna.
Ja ti neviem ale ja som bola v takom strese ze mi to bolo jedno a ani neviem ako ta porodna sala poriadne vyzerala. 😀 Hralo tam radio tusim vsetko bolo zelene, okolo mna porodne asistentky a 30 rocna lekarka so zapletanym vrkocom. 😀
Ja som vlastne na tej porodnej sale dlho ani nebola, najprv som bola na izbe a "sprijemnovala " som pobyt mojej spolubyvajucej mojim vzdychanim a tie posledne dve hodina som teda aj kricala. Neviem ako moc. 😀 No a ked som uz isla na porodnu salu tak som isla uz hned tlacit. To uz mi bolo vsetko jedno a po porode mi uz tiez bolo vsetko sumafuk. 😀
Inak zuzu ja si neviem v tych bolestiach prestavit lezat. Asi by som im odtial utiekla aj s tym pristrojom na monitorovanie pod sprchu. Tam som sa skoro rozmocila. 😀 Ale tak nemala som epiduralku kedze mi ju nestihli podat , tak sice som to mala docela rychle ale o to asi bolestivejsie . Hlavne tie posledne 2-3 hodiny. uf Ktovie kolk by som rodila keby to peislo na mna spontanne a nevyvolali mi to. Inak mne tuo ubehlo hrozne rychlo aj napriek tomu ze som rodila od rana od 7 hos a mala sa narodila o druhej. Jedine co mi bolo ozaj neprijemne a velmi bolestive bolo to vypudzovanie mojej placenty. Svina nechcelo sa jej tak mi 20 minut stlacali brucho. No mam pocit ze to bolo horsie ako porod samotny.
😝
chuda junovka a jej babenko. Si to neviem ani prestavit. Do kelu. Radsej na to nemysliet. ☹
zuzu ja som tiez mala take caste kontrakcie. A klistir mi davali hodinu pred rodenim s minutovymi kontrami. Kokso som myslela ze vybuchnem . 😀 Akoze brutalne to bolo teda dost. Ale to mi asi pomohlo sa otvorit behom hodina z 2 na 8 prstov. 😀
ja kukam panelak a idem skontrolovat hviezdu ako odfukuje.
hehe mayka teri sa vyblbla vo vanicke a odkvicla okamzite ako sa najedla... 😀 idem hodit video na fcb... 😀

ahojte,
tak my už sme po očkovaní konečne fit 😉
aj mne ide na nervy už toto počasie, je to katastrofa, nasneží, roztopí, primrzne a s kočíkom sa môžem aj zblázniť 😀 😀 😀 😀
..som kuk na tu mikrovlnku a my ju máme len som nevedela že sa tam dá variť aj na pare musim kuk návod, že tam pečiem kuracie stehienka, masové gulky, hranolky a tak to áno ale na pare to som nevedela 😀 😀 😀 😀
...baby nemáte niektorá teplomer do uska???? akú značku??? je dobrý???
a este akú stoličku budete kupovať???? my už rozmýšlame nad nou len neviem akú 😉 😉 😉
no a my máme 6250g a asi 64-65 cm 😉