Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
baby..kde ste????..vzdy tu rano niekto je
ja uz buntosim od 6..malemu sa poposuval pred 2 dnami rezim...v noci zle spal..bolela ma hlava..ale tou otockou mi vsetko vynahradil 😵 😵
no dobré ránko...ja idem dnes na socialku sa popytať na tu matersku,ked od apríla nastupim do roboty...že ako to bude a tak...no som zvedava co mi povedia...a ešte idem do banky,lebo bankomat mi odratal namiesto 100eur,že 200...tak som dala vtedy reklamaciu a este sa k tomu nikto nevyjadril odvtedy...tak asi budem robit poriadky... 😠
didiana..tak to prajem kludne nervy...inak ten bankomat by ma nasr.l 😠
aj ja som tu...
strapco - my uz mame posunuty rezim davno...a nie a nie ho dat naspat... vzdy to je 19.00 zaspavanie a 6.00 budicek, gratularos k akrobatickemu vykonu...ozik, ake velkosti oblecka davas Matkovi? On ma uz 67 cm si pisala... ja neviem, kolko ma Tami, ale uz som jej dala Cherokee overal na spanie 6-9mesiacov a je jej uz skoro dobry... no budem musiet reorganizovat jej oblecko zas
didi - tak drzim palce, ja milujem slovenske banky... 😖 (raz som robila pre firmu oficialny vypis stavu uctu - ze 6 EUR za vytlaceny papier... diky)
ahojte strapco aj my buntošime od 6:OO éééééééééé ☹ v noci vstala o pol jednej už a potom o piatej čo ona už nemá vo zvyku neviem čo sa jej porobilo a od piatej potiahla hodinku a teraz sa znova napapuškala dunkáčik a konečnč zalomila už bola nervnáááááááááááááááááá 😀 😀 😀
rozmýšlam či umyjem dnes podlahy či zajtra ale zajtra musím ešte aj variť a pripraviť veľa jedla lebo pride manželova krstna mama ešte nevideli Ninušku no a to prídu aj svokrovci tak nás tu bude po ............no a v nedeľu pridu kmotrovci mm bude mať v stredu narodky.
ato mi ešte treba nakúpiť potraviny a chcela som niečo pokupiť aj Ninuške lebo je vo všetkom ako vystrelená 😀 😀 čo tak narástla bambuľa.
baby už ste niektorá kupovali stoličku na papanie?????to mám tiež v pláne teraz kúpiť už som si vybrala Neonato multiplo http://www.tegel.sk/img.php?class=std&iid=458&s...
didiana no to by aj mňa nasral ten bankomat 😠 😠 😠 😠
ahoj..tak moja malá mala 3340g ked sa narodila a teraz má 6900g....ide ma celú vysať.hladoška malá 🙂
strapco - Matko je moc šikovný, ked sa pretočí..kolko ti teraz váži? Sonka sa už tiež raz pretočila, ale asi to bola len náhoda, lebo odvtedy ništ 😒 ..ale však skôr či neskôr na to zas príde..
ahojte... 🙂
ivka vitaj... 😀 a merala sonicka kolko?... 🙂
didi z toho bankomatu by ma asi odrazu slak trafil... 🙄 si asi myslia ze nikto nevie, co s peniazmi... 😠
my sa este nepretacame...vooobec....uz ju nebavi zas ani na ten bok...lenivec jeden lenivy... 😠 😅
a baby ucime sa lyzickovat... 😀 od stvrteho mesiaca jej chcem davat tu nemliecnu ryzovu kasu aspon (som to kukala, ze sa to iba s mliekom rozrobi, co pije, tak by to malo byt ok, nie? 🙂 ), nech si pomalicky zvyka a kedze ju nechcem mat vsade tak cvicime teraz...viac menej terezka cvici mna ale neva... 😅 ale aspon som prisla na zasadny takticky tah... 😀 kdze mi chce brat lyzicku, ktorou ju krmim, musi mat ona v ruke svoju... 😅 a celkom chapanlive dieta to je...aj prisla na to, ktorym koncom sa spravne strka do pusy... 😅 a taaaaaak...
a atmosfera taka vselijaka...co ale beriem ako pokrok kedze to bolo, viac menej na noze... 😉 ale akosi uz nedokazem citat clanky v maminkovskych casopisoch bez toho, aby som v zapati nerozmyslala nad tym, ako to aplikovat na mm... 😕 😅
ja davam oblecka od 0-3, vez 3-6, a uz ma aj 6-9 na sebe..mame 67 cm a 7030 g /udaje z pondelka z pooradni/..ja som z tych obleciek magor 😠 ..niektore 0-3 su mu dobre..niektore 3-6 male..asi jak to usiju..a najviac ma nasralo jedno bodycko, co mu je na nohach a rukach dlhe a samotne telicko je kratke..mal ho raz na sebe..sa mu tak zatezalo do plienky, ze vyzeral jak baba
u nas to pretacanie nie je asi nahoda..bol vyzleceny ôlen v plienke, par krat za sebou sa poretocil, aj so,m to nahrala na mobil..len to neviem stiahnut na tento novy PC, a potom som ho obliekla a spravil to zas..teraz sa neprevracia..spi 😀
adka..ja lyzickujem skoro od narodenia..vsak treba davat vigantol a kanavit..konecne som prisla na to ako maleho nestresovat /vzdy pri tom tak myka rukami, tak ich chytime a on uz otrca spodnu peru, ze sa ide hnevat/..no tak trosku ho klamem..strcim mu malicek do ust..lubi vsetko oblizovat..no a ako otvori usta tak sup tam lyzicku 😀 a nemusime ho pridrzat
adka..vsak nato su casopisy a rady starsich 😀 ..niekedy treba proste poradit a zrazu to ide..ale som rada, ze uz citis nejaky pokrok
ono vychovavat manzela je ako vychovat psa...hresenim nic nedosiahnes, lebo len bude vediet, ze toto sa nerobi..ale nevie co je spravne...za to pri pochvaleni, vie, ze teraz urobil dobru vec a opakovanie je matka mudrosti, tak pokial je tam aspon stipka inteligencie tak sa nieco aj nauci 😀 😀
ber to ako radu od tej co ma chlapa 8,5 roka /myslim terajsieho mm/ a psa 7,5r 😀 😵 😵 ..posluchaju..sice nie na slovo...ale aspon ich nechcem zabit...vacsinou 😅
Adka-praha ty si z čadce? my sme sa nedávno presťahovali do Krasna nad kysucou...Sonka merala 51cm, ked sa narodila..A tovoja Terezka kolko? Asi papáte umelé miečko, ked už idete prikrmovaťmže? ja by som už tiež chcela, ale ževaj sa može až od pol roka, ked kojím...Teda nie žeby ma kojenie nebavilo, ale nemôžem voobec nikam ísť, lebo len čo zavrem dvere krpatá je stráááášne hladná a musím utekať nazad...
ja maminkovské časáky nechávam na wc, nech ocino vie čo a ako..a ked začnem niečo praktikovať, tak je na to spon pripraveny 😉
ivkamt..alw potom chyba moment prekvapenia..a navyse chlapa treba ovladat tak, aby o tom nevedel a nyslel si, ze to vychadza z jeho hlavy
hej kojene deti az po dovrseni 6 m...ja nosim maleho zo sebou..aj po vecierkoch..bola som na 2 predvianocnych, kojila som v restike..malemu sa lubilo..bodaj by nie, kazdy ho len chvalil 😀
S tymi vecičkami soém na tom tak isto...Strašne naprku to číslujp...čo ja, ja zhruba viem odhadnúť čo jej je dobe, ale dostali sme zopar vecičiek od návšte že 3-6 m a sú malé, takže sme ich nemali ani raz na sebe..
Strapco- tak to asi nebude náhoda s tým pretáčaním..sa asi vysilil, ked haja, že?
kolko vám detúrence cez den spinkajú? Sonka podla mna dosť málo..Doobedu sa zobudila okolo siedmej a ešte je stále hore a čulá, spinkať pôjde asi až za pol hodku a to spí bude spať len nejakú slabú hodinku, potom zas nejaké 2-3 hodk hore a ked sa pojdeme prejsť, tak hádam posp nejaké 2 hodky a potom zas hore a občas pred spaním/ chodíme haji cca o 21-21.30// pol hodku podrieme...
ahojte!
vcera nam dosla ciapocka 🙂 https://www.modrykonik.sk/album/view.php?vRefer...
ukulele,caterine pisala o Bertini-tie mi pripadaju nic moc,a ty si asi myslela Bertoni-tie su vraj veeelmi dobre... 😉
ivkamt vitaj 😉
ja cakam dneska novu pracku,kedze moja stara mi predvcerom zhorela,tak dufam ze cim skor,lebo za tie dva dni tu uz mam riadnu kopu pradla 😅 takze musim surne prat!!!!!
babule zahranicne,noo,nezavidim ,tie papierovacky a uradovacky,ja to total neznasam...
Ja to mám trošku horšie, lebo mám ešte Miška... na večierky zatial ani pomyslenie... 😅 ..Mne by stačilo keby som mohla aspon v klude nakúpiť, prípadne si raz za čas dať s kamočkou kafíčko...ale hadam aj to raz príde.. 😎 keby bolo aspon teplúčko..bolo by to jednoduchšie...
baby ako sa vola ten velky obchod pre deti na zaciatku pezinku ... boli ste ta niekto, alebo je lepsi ten brendon ci ako ... a to co je vonku zase za hmlu ? inak si myslim ze uz sa bude oteplovat, lebo ma strasneeee svrbi jazva ...
ivka,tak to my sme spachtosi-vstava o pol 8,o 9 -tej prve spanie 45 minut,potom o 11.15 druhe spanie 45 minut,potom od pol 2 dlhy spanok-aj do 17 tej hodi a niekedy este polhodku navecer a spinkat ide okolo 20tej-v noci jedno papanie o 2-3 cca 🙂
diky sakua - mne tiež nedávno došla prráčka..skončila jej záruka a za mesiac bolo po nej..som bola vytočená... 🙄
Sakura to máš super.. Inak velme pekne meno "Sofia"..ako ju voláte doma? myslím zdrobneninou, alebo normalne Sofia?
sakura..krasna ciapka na krasnej slecne 😉 --ta prackja je blba
moj vstava hladny, napap sa, prebali sa, pohra sa sam, potom kecame, cvicime, obdivujeme byt..tak dokopy hodka a pol az dve hodky, pospinka hodku, maximalne hodku a pol..a dookola cely den.,ani vonku nepospi viac..jedine v noci spi dlhsie..to ide spat medzi pol 9 az9, vstava okolo 2 a potom o 6 a definitivne vyliezame s postele o 9..sice od 8 je hore..od 6 spinka vo velkej posteli so mnou /cez vikend aj s mm, inak ten uz je hore, ide do roboty/--no od 8 do 9 sa hra s mojou rukou ju drzi, obzera, skusa oblizovat prsty, ja este driemkam pori pozorovani maleho...len posledne 2 dni mame rohadzany rezim po ockovani
no idem..uz je hore, hladny..presny ako hodinky..jedol presne pred 3 hod
papa
kkiki,u nas uz hmla zmizla a krasne svieti slniecko 🙂
ivka,volame ju Sofi,alebo Sofinka a Kiko ked mala place tak jej hovori ze "sofina neplac""" 😀
no mne tak dva dni po zarucnej dobe odisiel vysavac...to sa oplati
nastastie nasa pracka mala uz dobru 10 rocnicu za sebou,takze uz som tajne dufala ze zgegne,lebo uz som mala davno vyhliadnutu novu... 😀 no ale aj tak dobre,lebo ju za ten cas super zlacnili,takze aj tak fajn... 😅
Ahojte babule ivkamt aj moja mala sa narodila 29 oktobra a tiež som mala termín na november. Baby ja už som z nervami v koncoch neviem čo to može byt dúfam že mi trochu poradite, musim sa niekomu vyžalovat ☹, malu som kojila skoro do troch mesiacov, potom mi začala vyvadzat na prsníku pila pekne zakial jej mliečko tieklo, potom sa začala krutit, odtrhat a spustila strašny rev, toto trvalo asi dva tyždne čo sme sa trapili, mala som malo mlieka, tak sme to vyriešili tak že si teraz odsavam a davam jej to vo flaši, a ked je menej mliečka dame nutrilon. najprv sme ju museli na flašu naučit lebo chudatko nevedela čo ma s tym robit, potom sa naučila a už to bolo celkom dobre len posledny tyžden zase vyvadza len rano sa pekne napapa ale cez den s nou bojujem len čo si sadnem dam jej podbradník a ona vie že ide papat už vtedy plače, ked jej dam flašu do pusy spusti taky rev že sa neda utišit, na neviem kolky pokus čo jej pcham tu flašu do pusy ju chyti ale aj sa pritom odtrha, potom sa ako tak napapa, čo to može byt, v jednej teme mamička pisala že aj jej syn to robil a že mu zistili alergiu na kravske mlieko, ale to by nerobila od začiatku ved dva mesiace sme sa kojili a nič až potom sme mali taketo problemy, viete mi s tym niekto poradit, strapco ty nemaš nejake skusenosti s tymto, dakujem baby
ozaj k tym kočikom ja som myslela bertoni a nie bertini tak teraz ktore su šmejdy, ten nurse sa pačil aj mne s tou prekl. ručkou, ešte pozrem ten piere cardin
Náš Miško ked Sonka palče tak furt vraví že Inika PLAAČ! To "NE" mu vžky unikne🙂
caterine - nejde je rýchlo, alebo pomaly miečko? ALebo som ešte čítala, že ked má plnší noštek.Že to nieje niekedy ani vidno, len jej skús jednu dierku zapchať a porom druhú, či sú dobre priechodné..Dávať jej mliečko lyžičkou by bol aisi dosť boj, čo, ale skusiť môžeš aj to....
caterine,tak to je velky rozdiel bertoni a bertini 😅 ja co som pisala ze vyzeral velmi smejdovo tak to bol ten bertoni
bertini chvalia baby,vraj su dobre,aj aj dobre vyzeraju,co som pozerala..
http://www.bertini.sk/?lg=1&s=1
.takze ukulele som to napisala naopak,myli sa to sakra,ked maju taky podobny nazov
kanavit sme nebrali, kedze sme dlho nekojili a vigantol aj my papame, to je jasne ale to je len jedna lyzicka ani nie..iba s troskou mliecka...ale my cvicime uplne vaaazne... 😀 a som veeeelmi rada ze sa nevie trafil do misky lebo neeeeviem kde vsade by som musela koho a co umyvat... 😅 ale aj to bude... 😕 🙄 😀
strapco je to sice len trocha lepsie ale tak nic neide hned okamzite... 😅 a ja sa musim naucit ovladat svoju hubu... 😕 ked mne sa tazko zahryzava do jazyka, bo ked sa mi daco nepaci, tak som zvyknuta dat to jasne najavo...no keby si vedela aka schyza sa vo mne odohrava tak by si curala magi v kockach od smiechu... 😕 😅
ivka som z cadce ale my sme sa odstahovali drobatko do opacnej strany... 😀 na cierne... 😀
catherine..naspis annag do IP..je to laktacna poradkyna
adka..manzelstvo je o kompromisoch..ty sa naucis kusnut si do jazyka a manzel sa nauci spravat tak, aby si sa hryzt nemusela 😀
a urcite by som magi kocky necikala..to boliii.. 😀 😀
adka - aha...neviem moc kde je čierne, ale tak hadam mi niekedy čosi poradíš, lebo som tu úúúplne stratená..vobec neviem kde čo je... 😒
a ja si nieziem do kedy tiež hryziem do poer, lebo keby som nie, tak takmer každy den je nejaká hádka...hmmm, ale s tým asi ništ nenarobím, kedže som si zobrala "CHLAPA" 😀

baby...my sme sa dnes pretocili uplne samy z chrbatika na brusko 😵 😵 😵 😵
a to som vcera chcela napisat, ze mam lenivca 😅 😅 asi sa drobec nasr.l a rozhodol sa ukazat mi to 😀