icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

bleelka
19. feb 2010

ahojte kocky, este som vas necitala co tu rozoberate, len sa chcem poradit o dvoch veciach.

chcem sa vas opytat ako ste naucili deturence zaspavat same? lebo moja zaspi len na rukach alebo von v kociku... kedze je cim dalej tazsia, tym horsie scenare ocakavam co sa tyka mojho chrbta a nechcem aby si zvykla ci rozmaznala....

a este mam otazku ci u vas niektorej nastali porodom problemy so stitnou zlazou, mne sa totiz zvacsila a nemam dobre vysledky z krvi, 9.3. idem na endokrinologiu ☹ + na urologii mi brali vyter z moc. rury a nalez, takze dnes nasadzujem dalsie ATB (pred mesiacom som jedny dobrala a teraz dalsie 😖 ) toto vsetko je porodom??? ach jaj... teda mocove cesty urcite ale ta stitna? bojim sa problemov...

drzte sa

kwatka
19. feb 2010

ahojte 🙂

bleelka môjho Tomáška som tiež uspávala na rukách ale jedného dňa som ho položila do postielky, dala cumlík a spinkal sam a teraz je to takto stále (niekedy je aj vínimka, že musím na rukách ale to je asi tak 2xdo týždňa)

inač k tým šupinkám na hlavičke-nám lekárka predpísala bactroban-to je vraj antibiotikum ale za 3dni mal tie šupinky z hlavičky preč

kwatka
19. feb 2010

a pre mamičky, ktoré dojčia a majú malo mliečka, tak mne pomohol čaj HIPP pre dojčiace matky, je troška drahší, ale účinný 😉

didiana333
19. feb 2010

Ozaj,baby,dnes som bola aj na urade,popytať sa,že ako to bude,ked pojdem od 23.apríla do roboty...VIETE ČO MI POVEDALI?????!!!!!!! že mám nárok na 40!!!!!!eur mesačne,lebo už budem chodiť do roboty a zarábať!!!! Tak ja krava sa tehním do roboty,a nejaký užasný génius vymyslel,že už budem prachatá...skoro ma j.blo od jedu...tým kktkom v parlamente by som dala živiť tri deti z materskej...chrapuni...

strapco13
19. feb 2010

hej..HIPP cajik je doby..a aj mi chuti

bleelka..ja som dala maleho do postielky, cumlik, drzim ho za rucicku, kym nevidim ze sa chysta spinkat, potom pustim a uz len obcas pohladkam, vratim spat dudlik, odidem z izby az ked minutu v kuse neotvori ocka a nepohne sa
uz skoro 2 mesiace takto pekne zaspinkava..zatial najdlhsie uspavanie bolo 20 min 😀 😵 😵

didi..dobry den si mala 😝 😝

zuzu1980
19. feb 2010

tak, uz sme doma, trosku placu po ockovani, teraz hadze uslintane usmevy, uvidime ako bude vecer...
inac mame 7,6 kg a okolo 67 cm. Najprv sice namerala 8,6 skoro ma picko ze 2kg za mesiac, ale se ho prevazili a potom uz "len" 7,6 😀

aj Adamko ma supinkovu hlavicku, ani som si to nevsimla ked ma tolko vlasov. Tak teraz skusam olejceky a sampony ale moc nezabera. Aj som sa na to opytala teraz lekarky, ale povedala ze po ockovani sa na to pozrie a po ockovani drobec vrieskal a akosi sa na to zabudlo... kurnik... tak skusim este dalej olejovat a vycesavat...

nejako sme to zvladli kocikom po snehu, ale miestami to bolo veeelmi zaujimave 🙂 aspon sa mi umyli kolesa, uz boli take vselijake od blata a prachu 😀

bleelka, zaspavanie tak ako strapco, cumlik a za rucicku, pripadne otocit nabok, zafixovat dekou nech sa nehybe (co uz teraz nepomaha lebo sa otoci ako sa mu paci aj napriek zrolovanej deke pri chrbte) a drzat za chrbatik, rucicky a nozicky nech sa nehybe...tak nejako zaspi.

didi, no uzasne s tou materskou, aj s vasou banokou. U nas banky velmy rychlo riesia taketo veci, ja prave sa tym zaoberam, kreditkami a tak, tak my to vieme rychlo vratit naspat. Ale tu je to cele o zakaznikoch, vsetci sa idu pokakat len aby zakaznikovi vyhoveli aj ked zakaznik nema zrovna pravdu. To mozno raz aj na slovensku pochopia...

strapco13
19. feb 2010

zuzu..ja maleho oprem chrbatikom o postel..je tam taky mantinel a lezi na boku..prikryjem dekou a pred neho plysaka..zatial sa mi nepretocil..no uvidime, lebo od dnes sa pretaca 😵

zuzu1980
19. feb 2010

strapco, to by sa mi otrieskal o postielku, aj ked v nej mam to hniezdo 😀 Adamko sa toci pri zaspavani z jednej strany na druhu, aj na brusko a naspat...

inac mimo postielky sa na brusko nepretaca, ani koniky ho nebavia (len ked mu dovolim kukat telku 😕 ) chvilku kuka s krkom natiahnutym ako korytnacka, potom ho to prestane bavit a sup na chrbatik... takze podla mna sa z chrbatika na brusko nepretoci ani nahodou, lebo ho to proste nebavi 😠

ale matko aky sikovny ! 😉 veru, chod kupit obojok 😀

strapco13
19. feb 2010

zuzu..doteraz vzdy ked som ho ulozila, tak jediny pohyb bol rukami..maval nimi, mykal, a hlavne vyhadzoval dudlk z ust ..ale to mozno bude balenim nasiroko..sa v tom nevie hybat, tak tu energiu co nevedel dat do noh dava vecefr do ruk
sama som bola prekvapena, ze to zvlada..a stale mi to ide..lebo, do vcera sa pretocit neskusal, a ani na bok sa nedal..z boku mu to islo na brusko..sice len z laveho boku bez pomoci, z praveho som mu musela pomoct..a dnes sa vrti jedna radost

zuzu1980
19. feb 2010

strapco, moj zase energiu do ruk nedava (akoze pritahovanie nula bodov), jedine hracky narvat do pusy, ked niesu hracky tak stacia prsteky... Ale u nas nehrozi balenie na siroko, ani zavinovacka, olko sily ma ten nas drobec v nohach az to pekne nie je... vsak som pisala ze sa mi stavia na nohy, a vydrziiiii... normalne stoji, potvora. Ale rpetacat sa to nie, len naspat na chrbatik, tak ma lepsi vyhlad.

zuzu1980
19. feb 2010

inac k tomu vecernemu papaniu, tiez uz som si vsimla ze cim menej vecer papa tak tym lepsie buva. Len ja som mala taky pocit ze ho musim pred spanim natlacit mliekom inac sa skoro zobudi, ale vooobec. Tak uz ho nenutim, o 8 papame, o 9 sa kupeme, o 10 zaspinka a zobudil sa az rano o 5 a potom o 9. Normalka...

strapco13
19. feb 2010

inak ma moj tiez silne nozky...ked kopka nozkami na deke , mam pocit, ze zachvilu lozime..a ked ho postavim, tak sa mu uz nechveju..niekedy sa ohne v kolenach..ale hlavne ta radost, ze stoji 😀

strapco13
19. feb 2010

s plnym brusko..tazkym zaludkom sa zle spava aj dospelakom
ale nasmu je to jedno..ale aj mne..obaja sme spachtosi v noci...no co, je to moj syn 😵

zuzu1980
19. feb 2010

strapco, presne, ta radost 😀 😀 😀 zozaciatku bol taky roztraseny, teraz uz sa postavi a stoji. Len ho musim drzat za chrbatik lebo rovnovahu teda nema vobec, by ho piclo dozadu hehe

strapco13
19. feb 2010

ja ho tak drzim, ze palce pod pazuchy a dlanami fixujem chrbatik
a skusila som ho takto zdvihnut do vduchu.ze lezal akoby vo vzduchu..tak to je brutus radost..aj rucky si zabudne papat..ale iba nachvilu

ivkamt
19. feb 2010

Pekný večer všetkým..Tak misme sa dnes unávštevovali...Boli sme najprv u kamošky čo čaká každou chvíľou dieťatko a poobede u babky...Tak nám den pekne ušie..Ozaj som sa chcela spýtať. Aj vám tak strašne vypadávajú vlasy?l

zuzu1980
19. feb 2010

strapco, presne tak nejak ho drzim, niekedy uz ani nie pod pazuchy, len za rucicky v predu, alebo len za chrbatik vzadu, ako kedy...

ivkamt, strasne plznem aj ja... vsade su tie moje vlasy a to uz si gumicku nedavam dole ani na noc, neviem este ako mozu takto padat. Aj v drobcovej plienke obcas najdem moje vlasy, fakt nechapem...vsade su...

zuzu1980
19. feb 2010

inac aj vam pocas tehu narastli nove vlasy? Ja som si to vsimla najskor na cele, mam novu ofinu teraz asi 15cm, uz aj za usi sa to da dat, ale som si vsimla ze to mam po celej hlave teraz, len to nebolo vidno. Takze vyzeram ako taky strapco teraz 😀 😀 😀 (haha, strapco, ukradnem ti nick 😀 )

ivkamt
19. feb 2010

zuzu ja mám to isté..už som sa aj podstrihla...ty s tým niečo robíš..už neviem čo mám robiť..je to des ☹

strapco13
19. feb 2010

zuzu..mozes si moj nick nechat..ja sa menim na plesatec 😠 😠
vsade su moje vlasy a pri umyvani, mi strasne padaju..uplne v takych chumacov
zuzu..inak moj sen..noc bez gumicky vo vlasoch a bez podprdy...prerusenie kvoli kojeniu mi nevadi

zuzu1980
19. feb 2010

ivka, to vypadavanie prejde same a potom vraj narastu nove vlasy,
no, mne nove uz narastli a teraz plznem...

zuzu1980
19. feb 2010

strapco, ja som ti minule skoro napisala "trapco" len som si to vsimla pred odoslanim 😀 😀 😀

strapco13
19. feb 2010

este ze tak 😀 😀
a nevies kedy ma to vypadavanie prestat?..zacina okolo 3m..ale dokedy
inak nechcem to zakriknut ..ale uz tyzden som nemala zapaleny prst na nohe

zuzu1980
19. feb 2010

strapco, vraj take 2-3 mesiace... to uplne staci na to aby sme dokonale oplesiveli 😀 😀 😀

zuzu1980
19. feb 2010

idem si ja lahnut, drobec buva a mne sa siesta zide, lebo noc bude narocna po ockovani... tak idem oddychovat kym sa da

slovakia13
19. feb 2010

tak ja uspavam na ciciku....a mala zas robi mostik 😅 zapre sa nozickami ,ritku vypuci dohora a cela sa takto zdviha 😀 😀 😀
v poslednej dobe strasne vymysla 😅 nechce sa sama hrat .vzdy spusti naramny plac a ked sa vratim ku nej tak naramny smiech 😀 😵 uz vie ako na mna 😉

strapco13
19. feb 2010

slovakia..to robi obcas aj moj..mame po chlebe..deti uz prisli na to ako k sebe zavolat mamu
hej zacne plakat..pridem k nemu..v tej chvili smiech, ze ja nic a veselo si bucha do hraciek..odidem..a zas to iste..no co vo dvojici je lepsia zabava 😀

deina
19. feb 2010

Ahojte. 🙂

Strapco, este som tu temu neprecitala, potom pridam nazor. 😅 Ale teda ja by som rodit doma nechcela. Prvykrat som este rozmyslala, ze mozno taka Banska Stiavnica alebo nieco podobne (u nas ani epidural nedavaju), ale potom som si povedala, ze kaslat na to, ja prezijem hocico, ale tu u nas mame vynikajuce novorodenecke, keby nieco, maleho nemusia nikam prevazat a nebudeme oddeleni. A "keby nieco" sa stalo aj 2x, takze som rada, ze som rodila na takomto specializovanom pracovisku.

Slovakia, to je ktore ockovanie? Tie detske choroby ako mumps, osypky a rubeola? Nemas moznost to posunut, ze ockovat nie v roku, ale napr po 2.roku? Inac ja by som toto vobec nedala zaockovat - kebyze u nas existuje ta moznost odmietnut to bez pokut.

Nuz, mne vlasy padaju uz 2 mesiace. 😠 Nepamatam sa, kolko to trvalo pri Miskovi, ze kedy to prestalo, ale tiez mi vtedy rastli aj nove vlasy a to vyzeralo dost hrozne.

strapco13
19. feb 2010

deina..to hej..novorodenecke v NZ ma velmi dobru povest..a je blizko GA..od nas tam posielaju rizikove deticky

janka1874
19. feb 2010

tak som konečne aj ja pri nete idem Vás dočítať teda aspoň ak sa mi podarí dnešok