icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

zuzu1980
20. feb 2010

inac ked tak nad tym rozmyslam, tu u nas sa perinky take ako na slovensku ani nepredavaju, iba take tenke latkove, pre deticky co maju radi ked su prve tyzdne zviazane. Ale automaticky sa deti nehadzu do periniek, vsak sa tam strasne prehreju, a navyse maju mat co najviac pohybu, aj v postielke by mali byt uplne navolno len s tenuckou prikryvkou (podla tunajsich zvykov a lekarov...)

no a nas Adam je uplny extrem, nie ze on je o vrstvu viac obleceny, ale ja som o vrstvu viac ako on. Vecer len pyzamko (bez bodycka) a tenka deka a je teplucky a spokojny. Ja mam pyzamo a hruby paplon a je mi zima (v spalni nekurime). Ale este nikdy nebol chory, ani rucicky nema studene, a ked ho viacej obleciem tak sa spoti do poslednej nitky 😒 zvlastne dieta...

gashtanka
20. feb 2010

Zuzu1980> No, vlastne nam to nikto "nekazal", ale na druhej strane ani nepovedali, ze si ich mozeme odtial vybrat a kojit telo na telo no a ani ja, ani spolubyvajuca (tiez prvorodicka, tiez po cisarskom) sme sa nepytali, nejako nas to nenapadlo. Pozeram, ze ty si v zahranici, tam je to asi bezne...zeny odrodivsie na Slovensku, mohli ste kojit bez perinky? To len ja som bola taka nepoucena? 😀 Ono vlastne, mam pocit, ze cele to poucenie o kojeni bolo v mojej porodnici dost odflaknute a nie tak celkom drziace krok s dobou, ale to je aj moja vlastna chyba, lebo som akosi zabudla, ze porodom sa nic nekonci; bola som celkom nadupana vedomostami, co sa tyka tehotenstva az po porod no a potom TMA :D A hlavne som si myslela, ze kojenie bude hracka, ved je to to najprirodzenejsie 🙂 Pri mojom sposobe by som sa asi uz teraz mala zacat zaujimat o prve prikrmy po ukonceni siesteho mesiaca, aby som potom nesaskovala na telefone s tym, ci mrkvicku, ci zemiacik ... :D

slovakia13
20. feb 2010

u nas tiez v porodke telo na telo 😉 raz prisla health visitorka na kontrolu a malu som mala v perinke -hned ma zrusila 😀 ale malej sa ani nepacilo.
soor mame aj my stale.aj mala aj ja sme brali nejake veci ale zabere na chvilku a potom sa to vrati 😒 zaujimave ,ze mna bradavky nebolia 😅
krstit chcem aj ja,sice neviem kedy sa dostaneme na SK.nasi uz zhanaju malicky SK kroj 😀 😀 😀
dneska mam zravy den a to doslova .srotujem vsetko co vidim....

zuzu1980
20. feb 2010

gashtanka, ja som tiez bola na tom tak ze pripravena az po porod a potom co dalej? Sice o kojeni bola super prednaska, aj som si teoreticky myslela ake to bude jednoduche,no ale prax bola trosku ina. Ale si pamatam ked som po porode dosla aj s drobcom a manzelom na izbu a mala som taky zvlastny pocit, ze teraz co? Drobec furt spal, ani ma nenapadlo ho prebalit, alebo nakojit... az ked sestricky dosli a vzdy ma sfukli ci som kojila alebo ci som mu vymenila plienku... tak potom som sa trosku rozhybala 😀 ale ten prvy den bol taky zvlastny, len som ho stale drzala na rukach a kukala aky je krasny ale nevedela som co s nim 😀 😀 😀

mayka
20. feb 2010

ahojte, uz som tu zas.

Malinka uz zaspava.

No ja som rodila v BA na Antolskej akoze baby friendly porodnica a deti tam automaticky balili do periniek tych klasickych co sme este mi ich mavali. Takze ani ma nenapadlo vyberat ju z toho von. Okrem toho som si ju raz na posteli odbalila len tak v bodinku a plienocke a aqkurat bvosla nejaka priblbla sestra a totalne ma zvozila ci som normalna a ci chcem aby mi dieta prechladlo. Nechutna bola. Pritom tam bolo asi 300 stupnov.

Takze predpoladam keby som kojila telo na telo asi by na mna dooost kukali, ze co robim. 😀

mayka
20. feb 2010

zuzu, ja som bola na tom rovnako. Tiez som nevedela co robit s dietatom. Som mala pocit ze cokovek spravim bude zle. tak som na nu len civela jak blba. 😀 😀

strapco13
20. feb 2010

my sme v porodnici kojili bez perinky, aj laktacne poradkyne a sestricky z novorodencov nam tak radili..sice nie na holaka..ale bez perinky...mne to v perinke ani nejde..ale niektore mamicky kojili s perinkou..mala som ho v perinke iba na spanok

zuzu..moj sa toci, ale nie ako hodinky, ale ako ked koberec zavinujes, tak on sa do podlozky /deka, plienka/ zamota 😝
a tiez neznasa teplo..cize doma je v dlhorukavovom bodycku a teplacikoch alebo len v overaliku...ja mam tricko teplaky, bundu a este cez seba niekedy hodim deku..na noc ma kratkorukavove bodycko a spaci vak s dlhymi rukavmi, dekou ho prikryjem a fixujem...ked ma spaci vak bez rukavov, tak pod to mu davam dlhorukavove a dlhonohavove pyzamko a tiez dekou fixujem..ja mam pyzamo, hrubu perinu a zaviniem sa viac ako drobec..a ked mi je velmi zima, tak si pritulim psa..on zohrieva este..vraj povodne plemeno shi-tzu bolo vyslachtene na ohrievanie noh mnichov v tibetskych klastorov..tak nech dodrzuje tradiciu 😀

deina
20. feb 2010

U nas v nemocke sa tiez kojilo v perinkach (rodila som tam, kde Dida) - a viete si predstavit kojit babo v perinke, ktore nema ani 2 kg (Matko velmi schudol)? Ta perinka bola o dost tazsia ako on a este nemala take to klasicke vypchatie, ale nejaku hrubu paplonovinu. 😅 Ked ho vybrali z inkubatora, takmer mi odmrzol, tak sestricka dofrcala s tymto paplonom, k tomu elektricka poduska, hruba ciapka, dvojo ponoziek... v tej perinke bol uplne strateny, ani som sa k nemu nevedela dostat. Teraz uz nie je taky zimmrivy, uz ma peknu zasobu tuku. 😅

strapco13
20. feb 2010

tak to som bola lepsia 😀 😀 ..ja som vedela co s dietatom..ako prebalit a tak..no kojenie je ina tema
ale aby ste si nemysleli ze som superrodicka..asi pol roka predomnou rodili viacere kamosky a ked som ich bola kuknut, tak som vzdy vystihla akurat sestricky ked ich nieco ucili..no tak som sa v nemocke predvadzala...aj sestricky vraveli, ze aka sikovna prvorodicka 😀 😀
inak tiez som v nemocke len kukala na drobca, ze aky je krasny a fotila ho 😀 😀
ale my mame uplne uzasne sestricky na novorodencoch...zaroven funguju aj ako laktacne poradkyne...akukolvek otazku, vzdy som sa mohla na nich obratit a pomahali mi prikladat maleho..mam..teda mala som ploche bradavky...uz nemam..drobec mi ich vytahal podla svojho gusta 😀 😀
inak nie vsetky sestricky vedeli kto som..a boli rovnako skvele..aj protikolikove polohy nam ukazovali, sprchovanie babatka..u nas sa nekupe..ale ukazu nasucho...bol nejaky infekcny problem po kupani cca pred 2 rokmi
a sa mi lubila jedna starsia sestricka..vzdy prisla hrabla mi na bradavku postlacala, vzdychla akoby jej lezala cela tazoba sveta na pleciach..ze, este nic netecie.../neskoro mi nabehlo mlieko/..potom sa s takym ludskym milym usmevom na mna kukla...nebojte sa, nabehne mliecko

strapco13
20. feb 2010

inak u nas v nemocke je vzdy na porodnici total kosa v zime..inak je v nemocnici horuco, robila som v kratkorukavovej koseli..ale na porodnici je total kosa...takze som ho v noci supla do jeho perinky, a ku mne do postele este pod moju perinu...cez den som ho v perinke zamotavakla do deky...sestricky radili doniest si ohrievac..ale na novorodebneckom..oddelene sklenenymi dverami od sestonedelia bolo horuco

deina
20. feb 2010

No ja som este pri Miskovi stretla uzasnu sestru, ze "laktacna poradkyna". Vrutila sa ku mne na izbu, kukla mi do papierov, ze preco mam teplotu? A co ja viem preco (inac zanedlho som skoncila so zapalom pluc, zeby preto???). A ze kde mam maleho. No v inkubatore, nie? Potom pozera, ze aha, ja nie som ta, ktora si myslela, ze som, ze ja som tu nova. Tak mi kukla na prsia (plne na prasknutie, cakala som, kedy mi mama donesie odsavacku, lebo som nevedela, co s tym), ze to musite vytlacit, stiskla mi prso, ze som ju skoro nakopala a odisla. Potom ma prisla skontrolovat (to som uz mala odsavacku, rucnu Aventku) a velmi sa cudovala, ze mi to odsavanie s nou ide, ze este nevidela nikoho, komu ta odsavacka aj nieco odsala. 😝 😅 Ale ostatne boli zlate.

zuzu1980
20. feb 2010

ked bol maly pod lampou v inkubatore kvoli zltacke, tak tam bola straaasna kosa. A este on bol taky vyhriaty,mal v inkubatore 32 C a potom sup kojit naholo v tej zime, chudatko, aj som sa bala ze mi prechladne. Len som nas spolu prikryla dekou a bolo. Ale nic sa mu nestalo. Vsetky deti tak kojili, aj nedonoseniatka.
V porodnici deti vobec neobliekaju, len ich zavinuli do 2 plienok + ciapocka a ponozky. Aj doma som to potom tak robila, len ked uz sa mi zdalo ze sa z toho vyhrabe a ma hole rucicky a hrudnik, tak som mu davala kratke bodinko. Inac prvy tyzden vobec nebol obleceny, okrem cesty z porodnice 😀 ale doma mame horuco, tak nebolo treba

zuzu1980
20. feb 2010

inac u nas aj otcom kazu davat si babatko na telo, naholo, ze sa tym utvara puto...bla bla bla... ale je to pekne 🙂

strapco13
20. feb 2010

deina..u nas v nemocke maju prave tu rucnu Aventku..som si ju tam vyskusala a hned aj zadovazila, lebo mne to s nou ide super
zuzu..u nas na oteckov nejak zabudli...ale nas tato si vytvoril vztah aj bez prikladania na holo..aj tak mu maly vytrhava chlpy z vystrihu...kazdu chvilu pocujem..auuu, auuu, prosim pusti to 😀
no co mame doma profesionalneho depilatora..mm na hrudi, mna na hlave /este ze nie opacne 😀 😀 /

zuzu1980
20. feb 2010

strapco 😀 ze depilator 😀 ...au au... si ho k noham mozes prikladat 😀

strapco13
20. feb 2010

zuzu..aj by som..ale tie su kratker..este jemna motorika na to nestaci..musim chvilu pockat 😀 😀

kkiki
20. feb 2010

no ja som olina vzdy vytrepala z perinky a kojila telo na telo .... a ked prisla sestricka a uz chcela nieco povedat tak som jej ani nedala sancu aby pindala ... jedna ma strasne zacaa poucat ako sa viaze do perinky bla bla bla a ja ze vobec mi to nehovorte ja perinku pouzivat nebudem .... a ked si ho chcete zabalit tak si ho balte .... a basta ... tu daju decka do perinky a polahnu na bok a je vybavene .... pre nic ine ... sa cudujem ze im aj hlavy nefixuju 😀 😀 😀 😀 a laktacne poradkyne ... no poznam jednu ... prisla za holkou co mala prve , nenormalnou silou jej stlacila prsia, a nahukala ze prikladajte prikladajte ... boze moooooj ...

slovakia13
20. feb 2010

zuzu
tu presne ako u vas...dokonca aj ked som rodila mi midwaife zobrala ruku a musela som malu hmat este ked bola iba hlavickou vonku 😀 a ked vysla okamzite na moje brusko este s pupocnou snurou 😵 po nejakej pol hodke ju poutierali a zas sup na mna 😵 vau jeeej ake je to pekne takto spominat 🙂
v nemocke bolo stale nejakych 18 pre mna kosa....ja som stale na malu kukala,ze aky mimozemstan 😀 😵 mala strasne krivu hlavicku z porodu a bala som sa aby jej tak nezostala ,ale do 24hod ju mala krasne vyrovnanu 😀

kkiki
20. feb 2010

ach som podrazdena ... kamoska ma problem co so mnou rodila ze uz musi maleho kojit kazdu hodinu a ten reve a reve a napisala ze mu prvykrat dala um ale ze nechcel a take tie za kazdu cenu budem kojit matky ... sa tak pustili do nej ... no ja neviem ja som asi neni 100percentna matka, lebo ja mam nato troska iny nazor v tejto dobe ...

miska2220
20. feb 2010

kiki tak toto presne robili aj mne pri kojeni 😠 😠 😠podtroch dnoch som bola uz na dne ztoho,ktomu este vycerpana sporodu a z mojim nespavcom den a noc...tak som sa raz ztoho zosypala a povedali mi sestricky ze to mam poporodnu depresiu...kravy 😠 ale tu mi spravili len oni

slovakia13
20. feb 2010

kkiki
akurat som s kamoskou debatila ,ze teraz tie UM su ovela kvalitnejsie ako volakedy .mozno aj lepsie.to teraz je taky bum s kojenim.sice mne to vyhovuje a ked mozem tak kojim .

strapco13
20. feb 2010

kkiki..jasne ze najlepsie je pre deti kojenie..ale ked to nejde, tak to nejde...radsej spokojna matka podavajuxa UM ako matka snaziaca sa kojit a je pri tom na pokraji sialenstva
dnesne UM su naozaj kvalitne
ale neskusala sa poradit s laktacnou poradkynou..napr tu na MK s annag..ci ma malo mlieky, zle priklada..vela babam uz pomohla

tatuska1
20. feb 2010

ahojte už sme domka všetci okupkaní,napapani aj uložení len sem tam ešte dudku podávam a mm tu neskutočnč chrápe ma porazííííííííííííííííííí 😠 😠 😠 😠 buchnatujem ho tu no má ma v pažy do kelu 😠 😠 😠
Naša malá dnes potiahla spánok až do 18:00 no jasné že sa jej všetko poposúvalo ale o ôsmej som ju už uložila som zvedavá ako dlho vydržká.Návšteva ok u svokry Ninka zase dostala novú garderóbu 😀 ale pekne som im to vytmavila že to bolo na posledy že stretko u svokry nabudúce u nás ináč sa nič konať nebude.
Baby som totálne obžratá 🙄 🙄 🙄 ale nezjedla som toho veľa ale mám dajakú zápchu či čo 😀 😝 😀 tak sa cítim ako balón-
A dnes sme kúpili malej stoličku na papanie lebo bola v akcii ale nie tú rúžovú ale krémovú lebo to bol posledný kus tak som váhala ale tá nám ladí do kuchyňo-obývačky 😖
Riešili ste kojenie no u mňa to bol horor hlavne s tými zapálenými dudkami v nemocke to tiež bola hrôza malá v kuse bola hladná,k tomu pahltne papala potom stále zvrackala potom plačkala no des ☹ ☹ ☹ a potom doma no ani nepíšem ale už je dobre joj oveľa obidve sme spokojné a hlavne kľudné hoci viem že kojenie je kojenie.

slovakia13
20. feb 2010

mala zaspala s rukavom od overaliku v puse 😅 bojim sa jej aj dotknut ,dnes bola strasne umrncana....to je najnovsie cumlat rukavy 😖 cely cas iba prezliekam co ich ma mokre od slin

tatuska1
20. feb 2010

slovakia13 to poznám aj ja mám strach sa taký čas jej čo i len dotknúť,snáď keď tvrdšie zaspí tak sama to pustí 😉

strapco13
20. feb 2010

moj zaspava s dudlikom...na spanie ho vyzaduje aj cez den, aj v noci...inak mu dudlik nechyba..a ani ho vtedy nechce, vypluva ho..zato zuzle vsetko ostatne..svoje rucicky, nase ruky, hracky, plienku..ked ho prebalujem, tak pyzamko ma poskladane pri hlavicke na tom prebalovacom pulte..akonahle ho dociahne, uz ho ma v pusinke

zuzu1980
20. feb 2010

mne akurat kamoska vravela ze kym si odskocila tak jej mala ozuzlala vlhcene obrusky 😀 a chutilo 😀

strapco13
20. feb 2010

ja uz vrtulku nemozem pri prebalovani nechat o samote..uz sa bojim..uz je bezpecna len zem..odtial nema kam spadnut

gashtanka
20. feb 2010

No moja este stale ani hracky velmi nechyta, len ked jej nieco strcim do rucky, tak to chvilku podrzi a pusti. No ale nevadi, ved ona ma taky posun nejaky, aj koniky zacala past len nedavno, tak sa este par tyzdnov aspon nemusim o nu obavat, ze spadne 🙂

Dnes som musela vytiahnut rusko; aj na mna, aj na priatela volaco lezie, nechcem , aby do chytila od nas, aj ked je mozne, ze uz je neskoro.

Dnes mame s priatelom dva roky a normalne som aj dostala darecek!!! No nechapacka, naposledy som od neho dostala nieco pred rokom a ani na narodky a Vianoce nic :D

Chcem sa vas opytat, baby, dokedy treba davat pozor, aby babu nenatiekla pri kupkani voda do uska?

strapco13
20. feb 2010

gastanka..davat pozor musis do jeho 18r. 😀 😀 potom si uz dava pozor sam
pokial sa Ti do vody babo nevykaka / a to predpokladam, nikto v takej vode dieta nenecha/, tak sa nic vazne nestane ak sa do uska dostane trochu vody..stat sa moze hlavne to, a to sa stalo aj nam, ze ak ma dietatko v uskach viac maziva, tak to napuchne a dietatko zacne horsie pocut..to je potom najlepsie na usno .nosnom-krcnom odstranit..malokedy sa stane, ze sa zapali usko..a to hlavne btedy ak je v usku nejaka drobna, aj mikroskopicka ranka...to skor ale hrozi u vacsich deticiek na kupaliskach
skor je problem ked sa dostane voda do nosa a opuchne vnutorne prepojenie medzi nosom a uchom /eustachova trubica/ a potom moze usko boliet, lebo nie je dodtatocne ventilovane ..preto sa dieta s nadchou nema kupat v bazenoch..samozrejme aj z inych dovodov