Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
slovakia napodobne..tiez mam empaticke babo 😀
no stella mi uz nereve, ale zato dnes sa mne podarilo rozplakat ho 😎
kkiki,a coze si mu take hrozne urobila??? 😅
no u nás je to také všelijaké niekedy spustí plač kôli niekomu inému a inokedy nie ale bojí sa keď Sendy nepríčetne vrieska na to som už prišla neznášam obdobie vzdoru juj
Ahojte, tak mi už sa máme lepšie, malá pekne papká a priberá dnes sme boli na prevážení a pribrala 400g za týžden a ptredtým pribrala 200g za mesiac, dávame stále nutriton, boli sme aj na sone na reflux a máme reflux 3/10.
dnes tu bola aj laktačná poradkyna a ukazala mi cviky ako posilniť brušné svalstvo aby sa zlepšil reflux a ako ju aj správne držať.
dnes sme boli aj na očkovaní tak som zvedavá ako bude večer ale zatial dobre, teraz spokojne spinká.
cipuska a nemozes to opisat tie cviky ako asi vyzeraju a aj to drzanie
bre ranko (hehe, ja mam este ranko)
strapco, aj mne sa s tebou snivalo, ale uz si nepamatam ze co, len viem ze som sa zobudila a rozmyslam ze s kym som sa to vo sne rozpravala, a potom mi doslo, ze ahaaa, strapco, a zaspala som dalej 😀 😀 😀
pudo, mne minule kamoska vravela taku teoriu, ze deti co maju skoro zubky tak su v pohybe trosku pomalsie, a zase deti "vrtulky" maju zubky az neskor, ze vapnik ide bud do zubkov alebo do kosti... doteraz som tomu moc neverila, ale ked vravis... ale aj tak tomu neverim 😉
baby, u nas sa kvoli refluxu na gastro nechodi. Proste ked dieta prospieva, tak je im jedno ci ma reflux, alebo kyselinu, alebo cokolvek, ono to prejde aj same, len nam dali zopar rad (co uz som vedela aj bez nich) a dost. Ved nakoniec ako vam na gastre pomozu? Ked ma raz dieta reflux, tak to je jasne aj bez sona a ostava uz len vyvysovat, zahystovat, vysadit mlieko, pripadne nejake syrupceky... stale to iste dokola... nie?
Mne Dr povedal ze liecia len tie extremne pripady, lebo sirupceky na reflux v niektorych extremnych pripadoch mozu sposobit problemy s oblickami a zahustovanie (zase len malicko pripadov) moze sposobit dusenie. Tak si vyberte...
hmmm no pokúsim sa.
1. rukami držať hlavičku, zadok bábätka opretý medzi prsiami a nožičky smerujú hore, bábätko sa bude hrať a "kopkať" do tvojej tváre a tým posilnovať bruško...
2. neviem či poznáš tiger na strome (bábätko leží na tvojej ruke naa brušku,hlavičku má na predlaktí) druhou rukou mu pomaličku ohýbaš jeho nožičky ktoré prevísaju smerom k jeho brušku
3. podobne, akurát je bruškom hore na jednej ruke a držís ju dlanou pod zadoček, bábätko by malo mať na teba výhlad,a ruka bábätka by nemala byť pod tvojou pazuchou ale dopredu. a znovu druhou volnou rukou pomaličky stálačaš nožičky bábätka k jeho obrušku.
bábo musí bať spokojné a v dobrej nálade ked cvičíš, ževraj treba byť trpezlivý a časom sa to zlepší ale zatial nám najviac pomáha ten nutriton zarobený s mojím MM.
ozaj a este ked sa drží tvárou v tvár tak nožičky by sa mali oohnúť pod pazuchu, dufam že som to nevysvetlila ako tatar a pochopila si 😀
cipuska 😀 pri tom prvom cviku by som skoncila bez zubov, nas drobec taaak silno kopeee 😀 😀 😀
nejaky je blby tlak, strasne sa mi chce spat... adusko spinka, som zvedava dokedy...
ach baby idem sa vystazovat
akurat mi pisal otec malej.riesime jej pas.baby on ju uuuplne ignoruje 😅 😔 naposledy ju videl pred mesiacom.aspon jedna hlupa otazka,ako sa ma 😅 je mi to strasne luto koli malej 😔 myslim ,ze to robi umyselne,chce mi ublizit cez malu-pako!ja len dufam ,ze mala ho v buducnosti posle pekne do bazin.....
caute baby,
to je dnes den, leje a leje, treba mi ist nakupit ale do takeho necasu ☹ ☹ sa mi nechce.
Miuska ma sopliky a vo stvrtok mame ockovanie, tak asi z toho nic nebude co? sice tu by som sa vobec nedivila ak by ju ockovali aj napriek tomu..mozse sa to?
inak ja uz by som brala aj dalsie tehotenstvo, pre mna to bolo krasne obdobie, uz som aj zabudla na tazke zaciatky s Miuskou..hm, clovek rychlo zabuda, a to sme si hovorili ze Miuska bude jedinacik..len musim pockat aspon polroka a zacneme znova na tom pracovat, chceme aby nase deti boli narodene tu. a jazva po cs nech sa poriadne zahoji..ja som si zobrala za vzor tu babu co bola so mnou na izbe, prve babo emergency section a ostatne 3 prirodzene, a vsetky narodene v novembri 4 roky po sebe 🙂 🙂 mozno sa to niekomu bude zdat divne ale ja strasne chcem zazit prirodzeny porod, ano, urcite bolavy ale krasny, som zena a nechcela by som o tuto skusenost prist. snad mi to bude pri druhom dopriate..verim ze sa to podari 😉
akurat pozeram na tu moju lasku malinku, spi na play mate a taky pokoj z nej sala. clovek si mysli ze svoje dieta miluje najviac na svete a viac uz nemoze a potom pride dalsia vlna lasky a uplne ma zadusa, mam hrcu v krku, plakat sa mi chce od stastia ze mam taku nadhernu dceru a ze som jej mama 🙂
uz sa tesim ked sa zobudi, vzdy sa budi s placom, takym lutostivym, ale ked zbada mamu a schova sa v naruci, hned je lepsie 🙂 dnes som nejaka rozcitena 😀 😀
catalin
mne ju zaockovali,mala aj kaslala ....ani teplotu nezmerali nic 😠 a u nas snezi 🙄
baby..vy ste ale zlate, ze aj vo sne na mna myslite...dufam, ze vas vo sne nestrasim 😀 ...hlavne dnes..vyzeram jak matoha..ale dnes ma to netrapi 😀
slovakia nic si z neho nerob, ked je pako tak je pako, neboj Mia o tom bude mat v hlave jasno...zatial komunikuj kym Mia nema british passport a potom kopni ho do rozkroku 😀 😀
nasa mala bude mat v piatok pas, uz sa tesim 🙂
tilly súhlasím ja tu odpadávam na gauči ale nie som jediná aj moja staršia tu chodí že ideme hajať len keby to aj bola pravda a keby aspoň to mladšie dieťa chcelo spať
slovakia mňa tak štve nezáujem drahého rodiny oni sa teraz všetci venujú jednej rovnako starej ako Viki no hold naše dve také niečo nezažijú a strašne ma to mrzí a zožiera zároveň čo im tie nevinné stvorenia urobili
cipuska trochu som to pochopila, ale neviem ako by sme to zvladli, ale podobne ako zuzu by som si asi hladala zuby mala kope jak o dušu, cipuska aj ja si odsavam mliečko a ako to zahustuješ tak ako je na krabici alebo menej lebo zvykne babetka zapekat, mala už teraz kaka každy druhy den tak neviem čo by to s nou spravilo, to važne sa možu z toho nutritonu deti dusit sa bojim aj vyskušat, tento tyžden mame taky divny už sice lepšie papa ale musim ju aj cez den nosit na rukach a uspat lebo plačka a take divne ksichtiky robi, to asi ta kyselina.... to važne vam zaočkovali male ked su trochu chore a čo nič im neni ani teplotky
bože prečo to menšie dieťa nepotrebuje spánok nechápem to
janka
asi presne vies co citim ☹ ide hlavne a nase babule....
asi tak slovakia my by sme sa pre ne aj rozkrájali a niekoho ani nezaujíma či sú zdravé a ako sa majú ja toto v živote nepochopím keby som to aspoň vedela ignorovať ale nejako to nedokážem aj keď neviem prečo no príde mi to hrozne nespravodlivé
no ked spomínate sny...aj mne sa minule s deinou snívalo... 😀 😀 😀 neviem síce,čo to bolo,ale ráno som si na to spomenula,že čo deina robila v mojom sne??? no neviem... 🙂
caterine, o tom duseni som citala na pribalovom letaku, u nas sa nepredava nutriton, alo volaco podobne... predsalen je to hustejsie, ale podla mna musia tam to varovanie dat aby si kryli chrbat...
slovakia, presne tak, vybav Mii pas a obcianstvo a potom uz kaslat na takeho chlapa... jemu sa to este raz vypomsti, uvidis...
janka, fakt je smutne ze take malicke deti vobec za nic nemozu, a takto ich odignorovat...
ahojte baburky, aky bol hmotnostny rekord v troch mesiacoch?
dnes sme boli na poradni aj na ockovani, takze 7650g 😕 a 65 cm xixi
ockovanie v pohodke, kriku sme narobili za styroch a tak na nas sklamane pozeral malinky
teplotu zatial nemame a uz sa aj usmievame, tak nam to snad vydrzi klop klop
caterine ja to zarábam do 20ml tak jeden a pol odmerky, nedusí sa mi vobec, naša nekakala už 6dní....ale dnes ju pozerali na sono aj črievka a nemá ich nejako zvlášť plné akurát dosť zaplynené tak mám dávať probiotika bio gaia a espumisan trikrát denne. ale netvári sa žeby ju bolelo bruško.
zuzu takto to už bolo aj pri malej Sendy tak teraz ani iné nečakám aby som nebola prekvapená a tak aj je telé druhé tehu sa o mňa nikto nezaujímal veď prečo aj ale hlavná vec že ja som všetkému na vine lebo im ich nedonesiem ale ja si nepredstavujem záujem tak že sa musím ku nim nasáčkovať a potom sa tváriť aká som šťastná že sa zaujímajú o deti ku nám nikto nepríde lebo chodia do roboty a podobné výhovorky juj musím prestať lebo zas sa len naštvem a rozľútostím ako sú im naše deti ukradnuté no aspoň že drahého sestra je spokojná lebo všetku lásku má jej maličká
no nič idem sa radšej hrať s deťmi
adi to ste pekne narastli... 🙂 neviem aky je/bol rekord... 😅
no my sme boli na dllllhej prechadzke, takze poznam kazdy kamienok v dedine asi... 😅 az mi bolo trapne ist tak pomalicky... 😀 aj som to struhla dvakrat tu trasu bo to bolo najprv tak na 3/4 hodky... 😅 tak potom som to hodila este raz a natahovalaaaaa jak sa dalo... 😀 a celkom mi potom aj babky demokratky pomohli, bo sa pri kazdej druhej chalupe zrazu nejaka vynorila a "jake je kraaaasne...." a za tym 10 minutovy preslov... 😀 😀 😀 😀
booooze kukam novu a hned dva pripady vrazd kedy zlyhala policia- ze tomu mohli zabranit... 🙄 a na co potom su? 😖
ahoj baby.chcem sa spýtať.aj vaši krpci gckaju aj po dvoch hodkach od papania? malá je cele dni zlá...fut chce byt na rukach..ked chcem skusiť, že nech ležka a nezoberem ju na ruky, tak ked sa zlutujem krcne...nevoete čo to može byť?
ani nemam čas vas čitať, ale akurat zadriemkala, tak čosi počítam 😉

slovakia, aj u nas,ked kiko pre nieco zacne revcat,mala okamzite kutiky dole zvesi a uz aj spusti 😅