Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
strapco tak teraz aky kočik maš vo vyhlade, ten neonato, mne sa pači len ma na nom odradzaju tie male kolieska....tak to je Matko šikovny ked to takto všetko zvlada, moja mala ked si ju posadim tak že je o mna opreta tak vobec tak nechce byt ona sa taha do predu a chce sediet rovno, ale to ešte nemože alebo ano, potom sa s nou radšej vždy postavim lebo začne protestovat ked jej to nedovolim, otačame sa len na lavu stranu na pavu sa nam zatial nechce, a posledne dni začala strašne zaklanat hlavinu do zadu ked sa otoči na bok neviem čo to zase vymyšla
Ahoj Caterine 🙂 ,
z kuracich prs som robila cez vikend toto. A bolo to vynikajüce 😅 . Prsicka som oprazila na rychlo a dala do zapekacej misy. V panvici som poprazila na oleji dubaciky ( mali sme ich este od jesene zamrazene) ale mozes aj sampionky, pridala cesnak pretlaceny a zaliala to trochou bieleho vinka a slahackovej smotany. Korenie sol, peper, maggi, biely peper a tymto zaliat mäsko a dat na polhodinku zapiect do rury. K tomu opecene zemiaciky, hmmmmmmm..
bambolina tak to ti nezavidim, a nie je to pre ten zapal že by bol taky jedovaty, plačka od hladu alebo je len nervozny?
Sakura 77 - ano ja som rocnik 77, predpokladam, ze aj ty 😉
A kocky, pretacaju sa vam uz babätka? My sme chodili cely cas na baby plavanie, tak sa rehabilitacna sestra pytala, ze ako je pohybovo. TAk ja cela hrda, ze super, ze sa uz minuly tyzden pretocil z bruska na chrbatik. TAk ona na to, ze to nic nie je, ze to automaticky, ze az ked sa bude vediet pretocit z chrbatika na brusko, tak to je pokrok 🙄 .
tini moja sa už pretača ale len na lavu stranu, z chrbatika na bruško stači že ju len položim a hop už je na bruchu, ale opačne sa nam to zatial nepodarilo tak neviem či je to automaticky
No ja si tiez myslim ze nie 😀 . Ved je to aj jedno, skor alebo neskor to pride ze...
Ahojte kočeny 🙂
tini ja som tiež 77 a my sa pretáčame z chrbátika na bruško v pohodičke občas sa podarí aj nazad
strapco gratulujeme k 4 mesiačikom a ani som nevedela že lietadielko je tiež dobre keď vie no to už tiež vieme dávnejšie mi to príde že naši dvaja sa v tomto dosť podobajú 🙂
juj a musíme sa pochváliť v spaní zaspala včera úúúúúúplne sama nemusela som behať hore dole a spinkali sme do 3-tej a potom do 6.30 napapali a spali ďalej do 8-mej teraz sa trošku pasujeme s teplotkou kôli tomu hlúpemu očkovaniu a pritom je vonku taaaaak krásne škoda že musíme trčať doma ☹ zatiaľ to je len 37,7 tak som jej zatiaľ nič proti nedávala uvidíme teraz išla spinkať
staršia slečna išla s tatom do obchodu
tini..oni to totiz beru tak, ze z bruska vlastne dieta pasivne prepadne cez tazku hlavicku a to ho prevrati..kdezto z chrbatika na brusko sa musi aktivne snazit aby sa pretocilo
my sa tocime jak vrtulka od 19.2. na obe strany 😵
caterine..ja uz som zmagorena z kocikov 😀 uz neviem co chcem
janka..to ste spali ako my 😎
ano strapco, tak mi to tiez vysvetlila, no tak vidim, ze vase sa uz tocia, tak snad sa nam to coskoro tiez podari 🙂 A janka, odkial si z kosic? Aj my spinkame velmi dobre, to ale uz od zaciatku, co som velmi rada, lebo ja si tiez rada pospim. My chodime spinkat o pol siedmej a prvykrat sa budi na papanie az o pol stvtej a potom este spinkame do siedmej osmej.
jeeeejda...my to otacanie poctivo flakame 😖 ...dnes uz sice dala na chrbate hore nohy a dala sa na bok a s mojou pomocou sa smykla na brusko... ale je to bieda.... neviem, po kom to dieta je 😀 ...my sme aj s mm boli akcne deti
tini..to ti dobre spinka..my chodime spat az kolo 8,45
pudo..to by si mala vediet, ze koho je to dieta 😀 😀 vsak si musela byt pri tom 😀 😀
caute babenky,
my mame dnes krasny den, ja mam za sebou 8 hodin spanku 😵 😵 mm ma nechal spat vo vedlajsej izbe a on si zobral sluzbu na noc 🙂 🙂 ale mala pekne spala, raz bola hore o 1, a potom az 6.15..vyrehlena ako slniecko, teraz zase spi, uz hodinku, takze mam kludne ranajky za sebou aj kavicku 🙂 🙂
bambolina, nezavidim, vecne mame nieco, ja mam pocit ze my co sme vonku, same, bez pomoci, mame nejake narocne deticky..ja ked pocuvam ze ine spia celu noc, alebo cez den prespia vkuse 4 hodiny, tak si poviem, ty brdo to snad nieje mozne 😅 a ja tu moju vlacim po rukach hore dole, spievam, tancujem, recitujem aby bola spokojna, prechadzky v kociari 3 hodinove..ale co, hlavne ze je spokojna, len ja by som potrebovala dobit baterky..mozno o rok 😉
inak baby, bola som na poradni, tu sa chodi ku public nurse, to nieje ani doktorka, skor taka sestricka s vela skusenostami...obzerala malej nohy a nezdali sa jej klbiky, ona dala Miu na brusko, a podla zarezov na ritke konstatovala ze to treba sledovat, lebo ze zarezy nie su v jednej linii...horsie je, ze ani doktor ma nikam neposle...neviem co robit, zacala som balit na siroko, aj ked nemam pocit ze treba, lebo pohyblivost noziciek je rovnaka..da sa nieco extra robit okrem balenia na siroko? maju vase deti rovnake zarezy?
strapco ved prave tolko je tych kocikov ze ani ja neviem aky si vybrat, teraz som kukala bertiny ma aj dost velke kolesa lebo mm je zatazeny na kolesa on by chcel nejaky vytuningovany ten kočar asi, ale ta cena že 12 000 čo kradnem ja chcem nejaky asi do 6 tis. max. tak zatial hladam.... tini jasne že skor či neskor sa pretoči ved pride ich čas a budu za otačat jak vrtulky.... včera som kupila probiotika infants dophilus použivate ich niektora ake mate skusenosti, rozmyšlala som aj nad biogaia ale dr. mi odporučila tieto
jeeeejda...Tini, ze 8 hodin spanku???!!! ved to ani nie si na materskej... 😀 ...sa kojite???
strapco - asi to nebolo moc akcne, tak preto 😀 😀 😀, pri druhom vynahradime 😀....moj mm je na tom podobne ako tvoj, druhe bejby kludne uz v lete... a najlepsie hned dvojicky... ja kukam na neho, ze diky... a ten cirkus si potom zas odkrutim len ja
ahoj baburky, my mame dnes spavu nemoc, spinka od osmej, teraz sa napapal a spinka na mne 😲
pudo aj my sme lenivi, z bruska na chrbatik sme sa vrteli medzi prvymi a teraz akurat z boku na brusko, inak sa na mna bude akurat ziarivo usmievat, ale ja viem po kom je lenivy 😅
catalin..preto mate narocne deti, lebo oni citia, ze mate len ich a teda chcu byt len s vami 😉 ..oni vam to vynahradia, len teraz chapem je to tazke unavujuce byt neustale v pozore a tvarit sa ze ste v pohode aj ked ste nevyspate..hlavu hore..venujte sa drobcom..do 18 ich na rukach nosit urcite nebudete
catalin..a nemozes sa vypytat na ultrazvuk bedrovych klbikov...tie zarezy by mali byt naozaj v jednej rovine..je dobre, ze si zacala balit nasiroko
catalin o tom čitam prvý krát o tých zárezoch 😨
tak ja mám kávu s kmotruškou za sebou malá bola uplakaná ráno neviem čo sa jej stalo ale potom spapala mliečko trošku sa pohrala a teraz už spinká
idem ja variť kočeny potom urobím kuk čo ste popísali 😉
strapco taký kočík ako ten neo nato mala kamoška ale cam (sú to veľmi podobné značky) a bola veľmi spokojná len kolieska občas išli ťažko ako keby sa zasekávali ale ináč bola spokpojná a mala ho dosť dlho pri malej a je dobrý aj na zimu vošiel jej tam aj fusak
tini77 pôvpdom som z terasy ale teraz bývame pri Aničke (pri obchodnom dome Mier)
caterine, my mame biogaiu a sme velmi spokojni, lekari odporucaju probiotika podla toho s ktorym dealerom maju dobre vztahy (pardon strapco 😉 )
catalin, ani my nespime 4 hodiny v kuse, ani cez den ani v noci, neboj nic 😉
pudo..este stastie, ze ten moj dvojicky nechce 😀
mne sa upchal mliekovod vcera, a potom mi maly pri kojeni ho rozcucol...trpim, mam strasne bolesti..normalne sa mi urobil pluzgier na bradavke a teraz mi zlieza koza a mam dieru v bradavke ..boli to jak svina..uz som sa radila s annag..vraj keby to maly nepraskol pri kojeni, musela by som si to sama porepichnut..teraz ma tlaci vsetko aj podprda..najlepsie mi je v predklone, ked sa mi nic bradavky nedotyka....a pri kojeni az placem, zatinam zuby, stipem vankus...skoro som zatla nechty do maleho ☹
som hovorila mm, ze ake to maju chlapy lahke...nemaju menzes, nie su tehotni, nerodia, nekoja..len na mna sucitne kukal..aspon ze suciti
catalin - pravdupovediac, ja uz som aj celkom zvykla na 24hod. servis a program pre Tami... chrbat a ruky jak paholok, ale co uz... a take zodrate kolieska na kociku nema asi nik
strapco skús kojiť cez klobúčik pokiaľ sa to nezahojí mne to veľmi pomohlo a na ranu si kvapkaj materské mlieko skôr sa ti to zahojí aspoň mne to tak fungovalo
ajkaag..v pohode..ja o tom viem..ale ja taka nie som 😀 ..lebo vdaka mojmu sefovi a vdaka tomu ze sme v nemocnici na nas dileri zvysoka kaslu 😠 ..akoby som nepredpisovala lieky 😠 ..nejak im nedoslo ze ambulancia pri oddeleni maka rovnako ako sukromnici..ale zas na druhej strane, pokial je ten liek ucinny, tak preco ho nedoporucit a nemat z toho nieco 😅
No ano, to je pravda. So spinkanim sme problem este nemali (klop, klop) uz ako uplny drobec spal v noci 4 hodiny vkuse. A uz od dvoch mesiacov spal osem hodin vkuse, tak to ma po mne 😎 . I ked na zaciatku nechcel zaspat sam, i ked musim povedat, ze som ho davala spinkat nepravidelne. Raz o osmej, raz o deviatej, ale isiel spat aj o desiatej. Ked som myslela, ze je unaveny. Ale to nefungovalo, lebo potreboval a dve hodiny na zaspatie. TAk som si povedala, ze musisme zaviest nejaku pravidelnost. TAk som ho zacala davat vzdy medzi siestou a pol siedmou. Na zaciatku potreboval na zaspatie pol hodinku, zapla som mu cd s uspavankami, nakojila ho, zaspal na mne a potom sup do postielky, teraz uz je tak nauceny, o siestej si sucha ocka, tak uz cd ani nestihneme, lebo ho nakojim a väcsinou uz zaspi pri kojeni, alebo ho dam do postielky a v priebehu 5 minut spi. Tak dufam, ze to ostane tak 🙂
strapco - ech, mas trapenicko... ale hadam to skoro prejde... ja som sa tiez radila s Annag, mali sme v kakacke sem-tam milimetrove stopy krvi, vraj nedopijala mliecko do dna - v tomto pripade urcite nie je po otcovi 😀 😀 😀 ... neviem sice aka je to bolest, ale mna Tami parkrat cvakla zubkami - ty brdo, bolest jak svina
strapco, ja som tiez mala pluzgieriky na jednej bradavke, nevedela som ani kojit, len som odstrekavala, ako hovoris, mala som nenormalne bolesti, hlavne pri kojeni, aj ked sa mi len suchalo tricko o bradavku, no strasne. Ja som si vtedy kupila jednu namiesanu masticku podla dr. newmenna, miesa ju len jedna lekaren v kosiciach. No ja som mala candidu a z toho mi to vyslo, no ako som zacala uzivat tu mast, tak mi to zmizlov priebehu tyznda, a hlavne to bolo zo dna na den ovela lepsie.
Ahojte kočeny...my máme za sebou pokojnú noc,ale ráno už o 5,30 kukučkoval z postielky...ale ten jeho užasný bezzubý usmev... 😅 😅 😅 to je na nezaplatenie... 🙂 Stále cmula ten dudel na flaši,ale obyšajný do pusiny nechce ani za svet....no čo s ním???

ahojte, mna uz porazi, posledne tri dni je s malym na nevydrzanie, vkuse vrieska ani v noci nespi . furt chce jest...a jeduje sa uplne...aj teraz...uz nevladzem ho navlacovat, a stvrty den beren uz antibiotika na zapaleny prsnik