Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
ahojte maminky 😉 dávno som sa tu neukázala, ale ani nemám kedy 😖 všetok čas mi zaberá náš šinter Kubko 😎
cez deň vôbec nespáva, iba keď je von v kočíku, buď na balkóne alebo na prechádzke, takže poriadne nič nestíham, ešteže mangel robí teraz tu, on robí všetko, navarí, poriadi, poperie a ešte mi pomáha aj s malým, keby mal v cicíkoch mlieko, ešte by aj kojil 😀 😀 fakt je zlatý 😵
ale aspoň, že mi Kubko prespí celú noc, i keď je to horšie so zaspávaním, niekedy zaspí o 22,00, inokedy o 23,00 ale stalo sa zopár krát, že zaspal aj o 00,30, ale väčšinou sa potom zobudí za takých 7 hodín, čiže sa aj vyspíme.
dnes sme boli na poradni a malý za necelý mesiac pribral 1200 g a narástol o 2 cm, teraz sme na váhe 5300 g a meriame 58 cm, tak sa vytešujeme, že pekne rastie ako má 😅
mayka
ze snura bola pretocena a nedostalo sa to natesno do toho stipca a teraz ako sa mala sili na kakanie si to vytlacila.ja uz som myslela ,ze je to nieco okolo tej hernie ,ale to ma v norme....inak ako sme sa vratili stale place 😢
baby mala nekakala od soboty tak sa desim noci 😝
maska
pekne 🙂
zuzu
fakt cm snehu a koniec sveta 😠
Mayka, to som asi nebola ja, nespominam si na ziadnu stolicku.
Veru, klokanky nie su pre deti vhodne. Tiez by som rada nieco, v com by sa mohol pozerat na svet, teda tvarou odo mna, ale asi nic take neexistuje, len tie klokanky. Asi si pockam, kym mi narastie do erga... a zatial sa naucim lepsie viazat satku, asi preto sa mu v nej nepaci, ze ju zle viazem.
Mne vlasy padaju hrozne, ale netrapi ma to, to je normalne, to prejde. To vlastne padaju tie, ktore pocas tehotenstva nevypadavali. 😉
deina..a kde si kupila satku? tu v GA som nevidela nic 😠 ...nie je to drahe? 😅 😅
gabika..moj nazor je a celkovo sa aj preferuje operacia v celkovej narkoze pri adenotomiach..je to lepsie..dieta nie je natolko traumatizovane /rodic ano 😀 😀 / ale hlavne sa to robi pod kontrolou zraku, cize vidim, ci nahodou nie je nekde zvysok tkaniva, da sa to lepsie "vycistit" a aj zastavit krvacanie
aj ked ani lokalka uz nie je to co byvalo dakedy..existuje zazracny liek Dormicum, ktory sa picha pred operaciou a sposobuje stratu pamati na zakrok..cize deti sa na zakrok nepamataju..vacsinou
ahojte... 🙂
sakura na aku kasicku ste presli????
hehe kukam ze ste riesili dnes dost veci... 😀
slovakia taky sok ti nezavidim veru...neviem co by som robila ja... ☹ chvalabohu ze sa nic nejakzle nestalo... 😉
ja som sa dnes dopajedila... 😠 segra mi volala vytocena jak cip...teda pre uplnost udajov nevlastna segra...matka sa vydala a tak som sa dopracovala k starsej sestre... 😀 tiez je tehotna, cakaju v marci...nedavno bola v nemocke na infuzky, co jej tvrdlo furt brucho...a dnes volala ze co si ti dvaja exoti (matka a ten jej pacient) zase raz zmysleli...ze zrazu zacali spalnu stahovat na spodne poschodie (byvaju v chalupe) a ze aby sa na nejake dva tyzdne nastahovali s miminkom ku nim...nic sa nespytali...tak sa segra zbytocne vytaca nad ich "rozmyslanim"... 😠 samozrejme je debilina aby sa oni stahovali ku nim...ked chce matka tak vehementne pomoct peti (segre) s mimi tak nech ide ona ku nim...preco by mali stahovat vsetko vratane postielky na dva tyzdne ku nim... 🙄 a segra ju nejak nemusi a my vieme svoje preco- tak jej povedala ze co sa montuje do nej, ze nech sa spamata, ze mala pomoct hlavne mne ked sme prisli z nemocky...a matkina odpoved? "sak ona sa starala o dost deciek cely zivot." a pre uplnost ked som mala tak 13, mali sme malu rok a pol rocnu susedu, tak som sa obcas s nou isla pohrat, nech si moze teta co to porobit, alebo som ju zobrala von pred barak...a beku som zacala strazievat ked mala tak dva a pol roka a to uz chodila pekne na nocnik ze plienky a prebalovanie uz bolo tatam...a teraz mi povedzte kde som akoze mala nabrat pri dvoch hentych relativne velkych detoch skusenosti s novorodencom??????????????????????? 🙄 bud som blba ja alebo je chyba niekde inde... 🙄
inak mne vlasy zacali trosku padat posledne dni...ale nic prevratne...ozaj len trochu... 😉
strapco, aj ja chcem liek na stratu pamati, napriklad u zubara 😀 😀 😀 😀 😀
ahojte, tak dnes osmuplne ko. Od vcera mala spolikuje,niekde prehcladla, tak jej stiekam olynth do nosteka, garasone som jej zabuidla kvapnut teraz vecer, akurat somjej uz dala ten vercef.
Strapco - veru, ja sa tej narkozy velmi bojim. A neviem si ani len predstaavit ako by kajka predtym vystrajala, i ked jej urcite daju oblbovak. Ale od toho okamihu sa potom uz bude asi bat lekarov nadobro, uz si zacla zvykat, ale potom fakt neviem. A ma nejaku funkciu ta mandla v tele? Mne ju vybrali a zatial som ok. ale co ked.
adka..si z divnej rodiny 😅 😀 😀 😀
jasne ze ked chce niekto pomoct, tak ma prist pomoct a nie aby chodila sa niekto stahoval na dva tyzdne s celou vybavou
ty si sa nenaucila pri 1,5 r a 2 r dieta , ktore mas hodinu, starat o novorednca 24 hodin v kuse? 😀 😀 😀
zuzu..to aj ja..radsej este raz rodit ako nejaky zakrok u zubara..ja mam panicky strach aj z obycajnej prehliadky
no strapco veru nenaucila... 😀 😀 😀 ocividne mam iq tykve ked som to nezvladla... 😀 😀 😀 vies ale ked si spomeniem ako som pol dna nestastna plakala pred prvym kupanim ze nikto mi to neukazal a ze sa bojim aby som jej neublizila... 😅 no neviem ako som si to mohla dovolit, nenaucit... 🙄 😀
strapco veru mala by som zacat pisat roman...nazov musim este vymysliet... 😅
gabika..ma funkciu..ked je velka..tak zavadzia 😀 😀 😀
ver mi, ze ak by jej nahodou oblbovak pri lokalne nezabral, tak by sa lekarov bala ovela viac...u nas to funguje tak, ze dieta je s rodicom, kym nezacne ucinkovat priprava pred narkozou a az ked je dieta mimo, tak ide na sal
neboj..a kedy mate terrmin
adka nie kasicku preboha!!!!! 😀 z beby HA na bebu obycajnu 😉
mayka,ja som davala tu stolicku,ale ze odkial,niekde naa MMb som to nahodne nasla,ked som pozerala kociky 😉
Cafffte...adka,ako tak čítam,tak vlasy ti možu padať z toho" pajedenia"... 😀
Baby,už ste aj niečo schudli? Ja hej,ale akosi by som chcela aj viac...len to nejak postálo...aj niečo robíte pre svoju líniu? Čítala som,že ukulele čistí chladničku aj v noci 😉 ale na to si netrufam....aj ked chuť by bola... 😵 😵 😵
zuzu: Tomino v poslednom čase tiež nejak často papá aj každú 1,5 hoďku, ibaže keďže kojím, tak neviem koľko si vytiahne. Aj som sa bála, či už nemam slabé mlieko, ale keďže v noci mi spinká aj 6 hodín v kuse, tak asi je zatiaľ ok. Tomi ma teraz 9 týždňov, tak možno ma ten rastový špurt.
Tomik je dnes od rána nejaký mrzutý, stále len mrnčí, aj sme boli s kočiarom na prechádzku od 1 do 4 mi spinkal a nepomohlo, celé poobedie bol tiež umrnčaný, ešte dobre, že už je koniec dňa, zajtra by mohol vstať s úsmevom.
ja tiez vyzieram chladnicku v noci..moje oblubene..banan a ktomu vianocka s maslom a medom 😀 😀
strapco, zatial nemame, ale dokina vravela zev humennom nas vemzu hned, je tamnejaka srocka, a u nas sa vraj caka, teda v starej nemocke 4-5 mesiacov. Ale kamoska ma maminu na ORL v Saci, tak mozno nam nieco vybavi. Ja len nemozem nechat maleho bez mliecka, este som mu nedavala odsate mliecko z flase, aby si nezvykol ze lahsie tecie a nebude chciet moje cucat. Ja som taka bojazlivka, co sa takych veci tyka. A pre man to bude asi riadny psychicky zaberak.
Ale prave mi pisala ze dieta pride na dohodnuty cas, ma predoperacne vysetrenia urobene, odoperuju ho, a ide domov. Tak to je potom ine, som myslela, ze bude tam aj v noci spat.
Tak ju teraz pocujem ako spinka, ma tenm plny nostek, chudinko malinke.
chlapi su ako deti..ale neboj..aj muz sa vie vzmuzit, ked treba..ockova nehystericia navonok, lebo sa hambia...mozno bude aj pre malu lepsie ked pojde otec..ochranca
Keby mi sli tie kilecka dole, ach. mozn, ze si to tak prajem, tak mi to nejde, mam to v hlave asi 😒 . A nemozem byt velmi hladna, ved potom som nervozna, a mam dojem, ze nemem z coho tvorit mlieko. Jemnormalne, len si neviem odopriet sladkostky. Chcem zacat bud chodit cvicit alebo alebpo cvicit doma, ale zatial mi na to neostava cas.
to by bolo aj dobre, ved uvidime. Ked nebude mat voorbote vela prace, tak by sme to mohli zorganizovat tak. Akurat je mala viac naviazana na mna, ked je vacsinou so mnou, kedo on chodieva casto na sluzobky a tak,,
didiana z toho mi sediveju... 😅 a ja som pre istotu pribrala... 😅 to aby som mala co do leta asi robit... 😅
našla som super stoličku...to je tuším tá,čo sa páčila mayke...
http://www.samo-kociky.sk/3-sixti-dema
pekná,že?
už pomaly začínam aj na to myslieť,ved sa mi ten moj drobec už vidí nejaký velký... 😀
akurat som kukala strapco tvojho matejka... 😀 😀 😀 😀 😀 sranda ale rozotmile... 😅 😀 ozaj jak muska... 😀
Jaj Strapco som rada ,ze s tym nocnym jedenim si ma nenechala v stichu 😉 Didiana- ja len jogurtik alebo vyzivu vzdy 😵 ale mi spavame do 11tej tak o polnoci mam akurat veceru 🙂 Gabika nic prijemne ani moja mama, ani moj muzicek nemaju mandle, ale krcne A mm ich brali ked mal 20rokov, a ze horsie ako keby bol maly 😒 Inak Gabika aj moj Alexej ma narodky 26.8.-02 A tu otocnu stolicku som videla v tych knizkach, co boli v klinik alebo prenatal boxe
gabika, mandle fakt radsej v celkovej narkoze ako v lokalke, viem co hovorim!!! z detstva nemam ziadnu traumu, to mi nosne mandle vyberali 2x, skor mam traumu z krcnych mandli v dospelosti ked lokalka nezabrala, veru, radsej 10 porodov ako hento 😝 😝 😝
ja som si dnes uvarila vyzivku z jablk a hrusiek, trenujem na prve prikrmy 😀 a aspon mam co vecer vyzierat 😀
ale pochvalim sa, od noveho roka som dalsie 2 kg schudla, uz sa zmestim do vsetkych nohavic, aj ked do niektorych len tak tak. Aj opasok som zapla o 2 dierky dalej ako po porode 😀 😀 😀
Uz len 3 kilecka a budem spokojna 😉
co myslite..da sa usit ring sling doma? treba na to nejaku specialnu latku?neviem najst ziadny link
strapco, podla mna vsetko sa da usit aj doma, ved fakt ze za taky kusok latky pytaju tazke prachy. Skus to omrknut v obchode aby si ohmatala kvalitu latky a take nieco podobne kupit... co ty na to?
zuzu zaaavidiiiim... 😀
adka, zavid tym co uz po porode boli na povodnej vahe 😉 ja som mala po porode este stale +12, skoro ma porazilo ked som sa postavila na vahu 😝 teraz uz len +3 ale fakt som uz len na vode a polievkach, jogurtoch a vecer nejake masko lebo ved muzickovi musim varit.

Haha, tak predsa som sa vybrala vonku do mrazov a vobec nebola zima, a vraj -13 ???
Akurat ze ked som dosla domov tak ma drahy sfukol ze maly plakal, ze bol hladny, ze nemal pripravene mlieko tak musel zohrievat z chladnicky a drobec zatial vrieskal... No a co mu mam vsetko na zlatom podnose nachystat? Som mu povedala ze ved ja tiez musim vsetko sama robit cez den, tak aj on moze 😀
Lebo doteraz ked som bola vonku tak maly napapany, a spinkal alebo sa hrajkal, a ked mm maleho krmi z flase tak mu tiez vzdy vsetko pripravim. Tak asi teraz pochopil ze to neni len tak 😀 😀 😀