Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
sakura ja mam tieto porodne vzdychy kazde rano od 4 do 5tej 😀
Ja davam kanavit tiez tak, ze 1x do mesiaca 1 kvapku a vigantol kazdy den 2 kvapky. A ze kanavit mam davat len kym je na materskom, lebo UM ho obsahuje. To, ze sem tam dam UM (posledny mesiac ho mal raz), to este nic nie je a mam davat dalej kanavit. Divne, ze kazda lekarka inak povie... 😕
Matko mi dnes na obed super spinkal, skoda, ze Misko len hodinu, bola by som si aj dlhsie zdriemla. Ale lepsie ako ked nespi vobec, cez vikend zase nespal cez obed.
Bambolina, no vitaj. 🙂 Podla mna nerobis nic zle, proste ta potrebuje najma teraz, ked ho brusko tak casto bolieva. Neboj, vraj z takychto malych zavislacikov vyrastu neskor sebavedome deti. 😉
tak ako vidím zas chaos okolo tých kvapiek
monkey ja už dávam fotky len na facebook tu po tom rodinnom incidente čo tu bol už nedávam nič pokiaľ o nás drahého rodina emá záujem tak ma tu nebudú chodiť ohovárať a rozoberať našu finančnú situáciu pred celým slovenskom a ešte to zveličovať a Viky boli pozrieť len raz tak prečo by som im mala robiť láskavosť aby tu chodili pozerať ako rastie a na FB to mám len pre priateľov
no ale vrátim sa ku kvapkám
vigantol 2kvapky denne do mlieka (nie samostatne) do 2 rokov (ja dávam aj naďalej staršej aspoň do 3 tvrdia alergológovia) a Kanavit podáva naša dr. na poradni (práve kôli tomuto chaosu a aj kôli tomu že je to zbytočné predpisovať celú fľaštičku keď sa z nej použije len troška a čo potom) a dávame ho raz mesačne na pordni podľa váhy počet kvapie(t.j. keď má 5,2kg ako naposledy tak 5 kvapiek) a aj to len do 6 mesiacov pretože vitamín K neobsahuje materské mlieko a preto do 6 mesiacov lebo potom sa už začína prikrmovať
ahojte babulky čitam vas ale kym vás prečitam mala je už hore a nestíham odpísať.teraz ešte chrapka boli sme vonku na prechadzku ale trapi nas grckanie začalo to v piatok neskučne my plačkala ked sme sa vratili z vonku pozerali na nu ježibaby pred poštou tak jej asi prišlo z oči a od vtedy sa to vlečie ako nie prúdom ale grcka aj v sobotu aj v nedelu dnes už nie ale keď ona neskutočne pahltne papá a keď jej vytiahnem fľašu tak neskutočný rev spustí čiže fľašu môžemvytiahnúť až po dojedení.vo štvrtok ideme na poradňu tak ja neviem či zmeníme mliečko alebo čo.kakáme pekne s tým nemáme žiadny problém.
Ninka sa nám tak pekne usmieva a rozpráva s nami vytešujeme sa z nej ako malé deti je to proste nádherné.
Bambolina vitaj vidim že to máš pestré aj ja závidim babenkam čo im detičky prespia celú noc alebo skoro celú noc aj my sa raz toho dočkáme. 😀
kocky, u nas je to s kvapkami uuuplne ine, davame vitamin D, 1 ml denne a je v tom 400 U.I. (to len z flasticky odpisujem, inac som do toho jelen) Vitamin K sa nedava vobec, ani ked su deti kojene. Tak ja uz neviem, ale asi ked to tu vsetci tak robi, tak je to ok...
Kto to tu spominal ze "zazracny 3 mesiac?" My sme vcera oslavili 3 mesiace placom a problemami s bruskom asi po mesiaci, tak len dufam ze to bolo z toho co som zjedla a ze dnes uz bude dobre 😉
A vlasy... padali mi pred tehu, aj pocas tehu, aj teraz. Akurat ze pocas tehu boli kvalitne a krasne, stacilo ich umyt 1x za 4-5 dni. Teraz umyvam uz pomaly kazde 2 dni a hned ako ich umyjem tak su mastne ako keby na mna liter oleja vyliali... Uz som zmenila kondicioner, idem zmenit aj sampon (ktory mimochodom pouzivam uz dlho tak sa obavam ze to nebude v sampone...) a ked nepomoze tak sa dam asi dohola ostrihat, lebo uz inac neviem... 😠 😠 😠 😀
Ozaj, Adamko vcera rozpraval zo sna 😀 nad ranom som ho nakrmila tak v polo spanku, hned potom zaspinkal, a zrazu so zatvorenymi ockami spustil ze aguuu-guuu... taaak som sa smiala 😀 😀 😀
zuzu, ja som spominala 3.mesiac, nestras ma
inak vlasy aj ja, zatial nepadaju ale mastneju ako dive, kazdy den ich treba umyvat
catalin, asi som len nieco zjedla, neboj, urcite to nebude tym datumom 😉
ahojte... 3.mesiac prelomovy moment???? tak to som zvedava... 😉
ze vraj nielen na koliky a bruska, ale aj na reflux...no uvidime.
inak sranda, ked sa to napise, ze 13 tyzdnov - tak sa to zda celkom malo, 3 mesiace - o mnoho dlhsia doba, no a ked sa to da, ze STVRTROK - tak koniec....
ahojte
tak sme boli na poradni..mame presne 10 tyzdnov a 6430g a 65 cm..kto da viac??? 😀 😀 ..to sme narastli 3600g
zuzu..hej nasi chlapci su jak cez kopirak..mozno keby si nesla na vyvolavacku tak rodime naraz 😀 inak na svadobnej ceste sme boli v Tunisku 😉
my berieme vit.D 2kv denne a vit. K 2kv. raz za mesiac...inak je v tom dobry chaos
na ockovanie ideme 15.2..vtedy aj poradna..uz mam doma paralenove cipky..preistotu
inak rehabku sme zas prerevali ☹ ☹ na kontrolu ideme o 2 tyzdne..ak my daju este chodit na cvicenie, tak budem revat ja..to mi zas nabura rezim a maly je tam nestastny..a cvicit s nim cvicim doma..ved uz sa viem pretocit sam z boku na brusko do polohy pasieme koniky a spat na chrbatik..aj nas pediatricka pochvalila
strapco, aj ja som mala svadobnu cestu v tunisku, vlastne aj svadbu som mala v tunisku 😀 😀 😀
s tou rehabkou ti nezavidim, dufam ze uz vas nebudu trait, ved matko je taky sikovny, uz ako 5-mesacne dieta !
trapit tam malo byt, uuups
ked som bola v tunisku..tak sa tam bola vydat jedna baba z ciech...vazila 170 kg a brala si Tunisana 50kg aj s topankami...j nemam nic proti zmiesanym parom...ale vyzerali spolu divne...a po 11 dnoch sla bez neho domov 😕 ...tvoja svadba dufam vyzerala inak..stylom a boli spolu aj po svadbe, zili, zili a deti plodili 😀 😀
strapco, takych poznam aj ja, ze kvoli pasu EU by cokolvek urobili 😀 tak ma napadlo ze pred 25 rokmi za komacov keby niekto na slovensku vyhlasil ze si nas budu brat kvoli slovenskemu pasu, asi by nik neuveril 😀 😀 😀
moja svadba vyzerala asi tak, ze som nerozumela ani slovo z toho co tam ten ujo po arabsky kecal, svagrina mi sice prekladala, ale stylom ze "teraz volaco o detoch, teraz volaco o zdravi...inac, ako bolo vcera na oslave? ...jaj, a teraz povedz ano... potom som cosi podpisala (upisala som si dusu diablovi, hehe) a sme zosobaseni. No, sranda bola velikaaaaa 😀
dobra svadba 😀 😀
ja som bola na Djerbe..este by som sa tam vratila..super bolo..aj na Share sme sa vozili na tavach..dobre sa spomina
som zvedava na prvu dovolenku s drobcom alebo s drobcami..ale odtialto asi pojdeme jedine ak do chorvatska autom..nie je to daleko a v pripade nudze sa kedykolvek zbalis a za chvilu si doma
komunizmus bol ina doba 😝 😝 .. aj ked ja sa nestazujem, aspon co sa tyka dovoleniek..ja som chodila k moru..otec lekar si vybavi povolenie chodit so mnou kvoli exzemom /mala som ich strasne/..chodil ako dozor s pionierskym taborom..som takto bola v Juhoske, v Rusku este pred rozpadom
ja mam tunisko precestovane krizom krazom, ved za 2 roky... na djerbe je krasne, aj hore v tabarke (tam som sa citila ako na slovensku lenze s morom) Normalne ma to laka vykaslat sa na kanadu a prestahovat sa naspat do tuniska...
baby ste ma nalakali ze aky kanavit a potom som citala dalej...my mame tiez vigantol 2 kv. denne...aspon v niecom sa to nase zdravotnictvo zhodne... 😅
zuzu mas vtipnu svagrinu... 😀
adka, ja som je povedala ze vsetky tie blaboly mi nemusi prekladat, vsak vsetky svadby su o tom istom, a aj tak to bolo len 5 minut, takze nic strasne 😀
ozaj baby, aku mate plet po porode? Lebo mne sa zlepsila pocas tehu a teraz po porode sa zlepsila este viac, dufam ze uz to tak ostane 😀
sa ti necudujem...ja by som brala radsej horucavy ako taku zimu ako pises..zima je ok na lyzovacku
Ahojte,
mne sa plet tie zlepšila počas tehu, aj teraz je to O.K. Vlasy mi počas tehotenstiev vôbec nevypadávali, zatiaľ ani teraz, ale už to čakám 😀 😠 Po prvom pôrode mi hrooozne vypadávali 😒
My zatiaľ cez deň nemáme žiadny režim, slečna spí len také 15-20 minútovky, dlhšie iba vonku v kočíku. A večer zapsáva dosť neskoro, ale už je to lepšie, lebo zaspávala o jednej, teraz okolo 23:00 a už asi týždeň spí do rána do ôsmej bez papania, čo ma teší.
Kanavit dávame 2 kvapky raz mesačne a vigantol 2 kvapky raz denne.
Strapco som kukla tvoj albumík, tá posledná fotka je super 😀 😀 😀
no tak vlsy cez tehu super aj xicht...teraz mi uz zacali vlasy celkom v hojnom pocte vypadavat a xicht mam ako by ma niekto cezen zobral lopatou... 🙄 no des...takto vyhadzana som nebola ani v case najvacsej puberty... 😠
ako tak kukam na terezku, co doraba v postielke pri kolotoci, tak mam obavy ci to ta postielka vydrzi... 😅 jak tam mala kope a macha rucickami, cela postielka sa s nou hybe... 😕 😅
adka, ja sa tiez obavam ci to nasa postielka vydrzi. A co bude ked sa v nej postavi... rozmyslam aj ze ju predame a kupime jednu taku masivnu stabilnu, mne sa sice nepacia, ale asi budeme musiet...
nooo tak to ma este nenapadlo... 😲 😅
ja som vzdy mala super plet..ziadne vyrazky..ale po vysadeni antikoncepcie sa mi zacali na cele robit take drobne a hnusne bolave vyrazky..pocas tehu pretvavali, a pomaly sa to lepsi..na zvysku tvari som mala super plet
vlasy mi zatial nepadaju, ani nejak extremne nemastneju
Tak mame aj my za sebou poradnu, ok, važime 5450g. 😀 Ockovanie nas caka 3.3.
Aj my papame vigantol 2 kvapky denne a kanavit 2 kvapky týždenne.
Zuzka80- kooonečne niekto s podobnym "režimom" ako my.... Aj my spime dlhsie iba v kociku na vychádzke... to aj 2-3 hodky potiahne... medzitym len 20 minutovky a večer až okolo pol noci 😅
Už som myslela , že sme tu len my takí divní ................. 😀
no tak toto som nepochopila...3/4 hodiny srdceryvneho placu...a teraz zaspala...?... 😕
Ahojte baby,malý teraz zaspal. Večer je vždy taký hladný,že sa bojím,že niekedy zje aj mna...Teraz vypil 150ml...som zvedavá,kedy sa v noci zobudí. Včera v noci jedol o pol štvrtej a o pol piatej všetko vytyčkoval na stenu...nádherná malovka 😅

slovakia,u nas vcera tiez nebol "naklad"tak som sa uz bala ze co to bude-ona ma inak svoju pravidelnu dobu okolo 10-11 rano-no a nad ranom okolo 5 som len zrazu zacula take "porodne " vzdychy a tlacenie 😀 😀 tak sme museli vstat a prebalovat-tak som sa veru aj potesila 🙂
no,my sa teraz teda zo vselicoho vytesujeme 😅
a neskusala si rurku?m sme na zaciatku s tym troska mali problem,nastastie to bolo len parkrat...ale pomohlo,ked to inak neslo