icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

zuzu1980
22. jan 2010

slovakia, skus kuknut tuto temu:
https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...

tam sa pise ze biely povlak na jazyku je z mlieka a ze nevadi. Nemusi to byt zaba, aj ked moze, ak pises ze Mia odmieta papat... Adamko ma tiez biely povlak z mliecka, ale dr povedal ze to nie je zaba (po anglicky Trush, keby nieco 😉 ...)

adka_praha
22. jan 2010

babyyyyy mam dve otazky... 😅

prva: ako dlho mozme nekakat ked sme na UM??? uz sme tri dni nekakali, ale prdkame, tak crievka nie su zauzlene...dufam... 😒

druha: ako pripravit baklazan tak, aby nebol horkasty??? niecim ho potriet alebo do niecoho namocit, kym ho hodim do trojobalu????

ajkaag
22. jan 2010

adka,
1) neviem ;o(
ale
2) nakrajaj ho na platky, z oboch stran osol, nechaj par minut postat a tekutinu co z toho vylezie osus papierovou utierkou, no a mozes obalovat 😉

adka_praha
22. jan 2010

dakujem... 🙂

kessy11
22. jan 2010

adka no my sme tiež na UM a stalo sa nám že sme kakali až na tretí den, väčšinou to bolo na začiatku a z toho že sme dávali málo čajíku ale pokial nema nejaké krče a bolesti nemusíš si robiť starosť, inak ja som si všimla že ked sme prestali dávať espumisan, lebo koliky nemával tak sa mu kakanie zhoršili tak znova dávame do každej druhej flaše 10-15 kvapiek a je to ok 🙂

...a baklažán nelubime tak neporadím 😅

bleelka
22. jan 2010

adka, moja nekakala 3,5 dna a teraz zas uz 3 dni nic, tak zajtra ocakavam... vraj aj 12 dni plne kojene deti nemusia kakat... no po tych 3,5 dnoch to bol teda smrad 😝

catalin, my sme mali zabu uy 4-krat, zabral Diflucan, ale vratilo sa to po par tyzdnoch... vraj je na to dobry malinovy sirup alebo dzem, uz som si zaobstarala, tak skusim ked to najblizsie pride

tilly, dakujem 🙂

monkey, my sme davali malej uska prepichnut ked mala 5 tyzdnov, 3 tyzdne na to jej jednu nausnicu dokina vybrala, zle sa to hojilo, hnisalo, ta druha ostala, ale este dalsie 2 tyzdne sa doladovala... tu vybratu sme nechali tyzden oddychnut, ale zarastla, tak prepichovala nanovo, ale kusok vedla sa mi zda a teraz ma okolo uska taky kruzok, stale to nie je zahojene, uz to ma tak vyse mesiaca...bojim sa, ze jej to tam ostane ako taka jazvycka ☹ takze my s prepichovanim nemame dobre skusenosti, ale asi ma alergiu na zlato, mame skusit strieborne, manzelik jej dnes kupi strieborne s modrym ockom, ze to ma na dnesne 3 mesacne vyrocie, ale ze vraj nech si nezvyka 😀 tento vikend sa nevidime, az buduci, tak som zvedava ake kupil 🙂

adka_praha
22. jan 2010

bleelka ked mi nekojime ale sme na UM... 😉 preto si robim starosti...

kessy ona sa obcas popuci akoby sa uz aj chcela ale stale nic...ale prdka tak to mozem hadam brat ako dobre znamenie... ale kazdopadne ocakavam, ze to bude neskutocny naklad az to vylezie... 😅 myslis ze by som jej mala dat do najblizsieho krmenia ten espumisan? aj my ho mame doma...ale nepouzivame...pouzivali sme ked nas prve tyzdne brusko trapilo...

bleelka
22. jan 2010

adka, tak skus vygooglit ako je to pri UM... baby baby tolko vas nekoji, tststs 😉

mayka
22. jan 2010

ahojte kocky,
som tu na skok kym malinka spinka. 🙂 Fakt nestiham v poslednej dobe sem chodit. maximalne precitam ale odpisovat nestiham.

My este tiez nemame prepichnute uska a trosku sa toho aj bojim. Rozmyslam ci jej dat vobec prepichnut uska. Moj muz moc nechce ze nech si da sama ked bude vacsia ak bude chciet. myslite ze to boli velmi? A ked citam ako bleelkina Miska s tym mala problemy tak sa ani velmi do toho nechce. Ale niekde som citala ze to odporucaju robit az po 3 mesiaci.

mayka
22. jan 2010

bleelka vy ste dali zaockovat malinku a j proti rotavirusom?

adka_praha
22. jan 2010

no jo...

a espumisan sa aj tak nekona, bo som akurat kukala, ze spotrebovat do 4 tyzdnov po otvoreni a to my uz mame dlhsie... 😅

kessy11
22. jan 2010

adka skús dat ten espumisan, nič tým nepokazíš, nijako neublížiš a ked sa ti zdá že sa ti už aj puči tak skus rektalnu trubičku, ja som sa tomu dlho bránila a už sme ju tiež skusili, zatial len 2x a vždy ked takto dlhšie nekakal a bolo po probléme, pekne sa vykakal a nebolo to ani tvrde len mu to nešlo samému a potom už normálne zasa kakal sám, takže ani tej trubičky sa netreba bať🙂)

ajkaag
22. jan 2010

adka espumisan jej asi velmi na kakanie nepomoze, skus skor nejaky cajik na brusko

adka_praha
22. jan 2010

dnes uz vypila 200ml caju bylinkoveho s primesou feniklu...a staaale nic...a na nete nemozem najst nic konkretne...idem este kuknut po konikovi na temy ci daco nenajdem...

adka_praha
22. jan 2010

kessy my sme tu trubicku pouzivali, len uz doma nemame...ale ked prdka tak trubicka neviem ci by nam priamo na kakanie bola daco platna... 😕

sakura77
22. jan 2010

adka,tak pocvicte a popotlacajte brusko nozickami,a ked uplne nic ,skuste rurku,my sme tiez zo 2-3 krat pouzili este na zaciatku,kym si zvykala na mliecko,odvtedy mame pravidelne kazdy den-a uz treti den dvakrat za den 😅
mlada spinkala 4 hodky vkuse,teraz je plna zivota,tak dufam ze vydrzi do vecera a poojde v "normalnej" dobr spat-stale sa nam nedari skor,vzdy okolo 21.30-22 co sa mi zda neskoro...rada by som na osmu ...

adka_praha
22. jan 2010

no budeme sa kupkat tak mozno aj v teplej vode sa aj brusko uvolni a tak celkovo a ako sakura vravis ze pocvicit tak hadam sa potom poserka aj poza usi, hlavne nech sa po... 😅

didiana333
22. jan 2010

No my kakame aj bez trubičky,aj prdkáme...ale sem-tam sa stalo ked bol menší,že sme s trubičkou kakali.To treba trošku len naolejčekovať trubičku a potom sa to už pekne vyšmykne von... 😉
Dávam mu aj espumisan,tak asi preto nemáme problém s kakaním.
adka,moj drobec ešte nikdy nevypil tolko čaju...maximum tak stovečku stiahne za den....

adka_praha
22. jan 2010

didiana no my sme moc caj nechceli a az dnes som ja blba prisla na to, ze sak na tej flaske na cumli, co mame na cajik je mala dierka a asi sa jej nechcelo namahat...a vzdy rozrabam 100ml a dnes to uz dvakrat zblajzla... 😅

ajkaag
22. jan 2010

adka kde si nasla tie 4 tyzdne na espumisane?

kessy11
22. jan 2010

...tak ja som len napísala čo pomohlo nám, a to že ten espumik pomáha aj na kakanie mi tiež už potvrdilo viacej mamičiek, jedine že by to bola hromadná náhoda, a trubička je aj na kakanie nie len na prdíky 😉 😉 😉 alebo este nám okrem cvičenia s nožičkami pomáha aj dávať na bruško vtedy sa to tam tak postláča a ide to lahšie, to je asi všetko čo ma napadá a čo pomáha nám 😉 😉 😉

cipuska_
22. jan 2010

Ahojte no naša mála ma dnes divný den najedla sa ráno o osmej chvilku pospala potom sme sa pohrali potom znova zaspala a spala až do druhej...no 6 hodín nejedla a nezobudila sa ani s plačom, dala som jej najesť a odvtedy pogrckáva stále a plače, potom som jej dala o pol piatejj a všetko mi vygrcala...potom hodinu revy take riadne a teraz už od unavy zaspala no neviem čo jej je... ☹

mayka netreba sa báť tých naušničiek my sme dali ked mala 6 týždnov pri tom prepichovaní plakala ale hned ako som ju zobrala na ruky tak prestala, som mala aj v zásobe panadol baby keby bola večer mrzutá ale nič....uplne vpohode a do troch dní sa jej to aj zahojilo na jendu dierku som jej davala aj bactroban ale vpohode...a vyždy ked som kojila tak som jej točila tu naušničku čo mala hore....teraz už ani nevie že naušničky má.... 😉

mayka
22. jan 2010

Do kelu s blbym konom. Ja tu pisem litanie a ono ma to vyhodi. Aj vam blbne tento sprosty kon? 😠

Nasa Teezka uz spinka alebo snazi sa zaspat po tradicnom vreskote pri obliekani po kupani. 😝

Baby kd tak citam ake problemy mate s bruskami no hroza to musi byt. Snad to drobcov coskoro prejde. Chudatka malinke.

My mame akurat problemy len s pokozkou. Stale je vysusena ako supolienka vsade. Dnes som vyskusala olej do kupela Babylove tak uvidim aka bude rano. Ale moc mi teda nevonal.
Neviete aky olej do kupela je dobry? Najlepsie z lekarne?

cipuska aj my sme dnes maly divny den. Mrzuta bola a nervozna. Normalne ma bila do prsa lebo jej to nechcelo tiect bez toho aby tahala. 😀 Boze taka krpata a utzma tlcie.

cipuska, to si ma ukludnila. Snad tiez budeme ten pripad ako vy s uskami.

sakura77
22. jan 2010

mayka,nam dala doktorka oilatum-moze ti to dat aj na recept a potom sa tusim menej plati,inak stoji okolo 10 eciek
nausnicky aj ja riesim,ale tiez dam po tom ockovani az...uz mam aj vyhliadnute len sa neviem rozhodnut ci z bieleho alebo zlteho zlata-oboje su pekne,ale asi pojdem do bielych...
espumisan aj ja davam obcas,to su potom prdy!!! 😀 ale ci to ma vplyv aj na kakanie netusim,kedze problem nie je,ci jej ho dam alebo nie,stale to mame rovnako.. 😉
nasej tiez dneska nebere,o 9.30 spapala 90 aj o 12.30 len 90-a potom papala az po 5 hodinach-ale to zmakla 150 uz...a teraz zaspala po kupani-ale od pol 5 uz bude asi aj hladna,takze cakam ze sa preberie a potom bude zurka do polnoci

ajkaag
22. jan 2010

Mayka ja som tak minuly utorok po poradni napisala elaborat na tristvrte strany (konecne ma drobcek nechal trosku sa realizovat) odoslem a houby houby zlata rybka, no taka som bola nasr..jedovana, ze som ani nemala energiu napisat to sem este raz...
sakura biele zlato je porodiovane a to sa vseobecne znasa lepsie ako cisto zlato s primesami... aj nasa neterka, zlete zlato vobec, museli ist po par dnoch dolu a biele ma odkedy jej ich dali do uska (uz 5 rockov).
My sme dnes spali od pol stvrtej do stvrt na osem, akurat sme ho pred chvilkou okupkali, som zvedava co budeme robit v noci 😔

gabika11
22. jan 2010

mayka, my sme pouzivlai pri kajke na recept od dokoiny Balneum Hermla Plus, vlemi peknu pokozku mala z toho, a teraz mam kupeny oleckek batole, to cvrknem do vanicky, potom pridam do toho johnson to setrne mydlo a este po kupani natieram pokozku Sebamedom, velmi dobre vonia aj sa rozotiera, aj pena do kupela z tej rady je super, ale dost draha teda 😉

tatuska1
22. jan 2010

ahojte ste sa rozpisali normalne nestiham citat 😀 my sme okupkane a spinkame uz od osmej.snad pospinkame ako vzdy do tej jednej bez prebudenia sa.
k nausnicam my ich mame uz od tretiehi tyzdna a zlte zlato a v poho uska boli hned zahojene.neviem si predstavit ako pisete ze aj tri dni nekakate jojky moje babetka krasne co si vsetko vytrpia.nasa kaka aj dva krat do dna klop klop .ja som dnes malej zvysila davku mliecka na 170 tak zatial este navypila vsetko uvidime zajtra.

deina
22. jan 2010

Ten Balneum Herbal je dobry. 😉

No co sa tyka kakania, tak kym bol Matko malinky, tak to bolo do kazdej plienky, neskor raz za tri dni a teraz raz za tyzden. Vraj je to normalne u kojenych deti. Misko bol na UM a ten mi kakal raz za tri dni, boooze, to bol naklad, zelene blato (lebo mal HA), to som ho musela potom poriadne vydrhnut, osprchovat. 😀

Jaaj, chvilka pokoja, obe deti spia, akurat som doodsavala... idem k manzelovi. 😵

mayka
22. jan 2010

sakura oilatum mam kremik tak som aj rozmyslala ze kupim ten olejik do kupela. Buduci tyzden ideme na poradnu tak jej poviem nech nam to predpise.

A tiez ak nausnice tak z bieleho zlata. Zlte ja moc nemusim .

gabika, aj ja mam dobre telove mliecko klorane z lekarne ale ona tak vrieska po kupani ze aj to natieranie vyslovene trpi. Tak som rozmyslala ze radsej budem pouzivat 3x do tyzdna ten olej do kupela. Len do kelu potom sa mi tak v tej vanicke smyka ze mam strach ze mi vypadne z ruk aka je mastna. 😀 😲

tatuska , aj my tak dobre spinkame. A kakame iez aj 2x za den . To su prdy. 😀 Sem tam az v bodynku to ma aj hore aj po bokoch. 😀 Ale mam picti e menej papka. Mozno sa mi to len zda. Vsak uvidim kolko bude vazit na poradni.

mayka
22. jan 2010

deina, tak pekny vecer s manzelom. Ten moj sa este nevratil . Bol v lese s kamaratmi varit gulas. No som zvedava v akom stave pride. 😠 Predpokladam ze dojde ako dive prasa z toho lesa. 😀