icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

drobec490
3. okt 2010

@happy12 juj ja sa uz tiez neviem dockat kedy bude 20tt lebo uz aj manzel je nedockavy a chcel by vediet co to uz bude 🙂)a inac ako rano?vyspali ste sa dobre?

mnamko
3. okt 2010

@drobec490 no ja som sa teda dnes nevyspala dobre,zobudila som sa nato ako mi je na vracanie,tak so si otvorila okno,takže to postupne prešlo,no a to som už len cmukala do rána,lebo muž chrápal.

happy12
3. okt 2010

@drobec490 ja uplne super, ja spim celu noc ako male babenko, raz zbehnem na vecko a potom hned zaspim, zle mi vobec nebyva takze si poviem ze mi to celkom vyslo....veru sa oplatilo cakat tie 4 roky.
Ja som aj myslela ze sa nechame prekvapit ze co to bude ale to skor moj manzel sa nevie dockat tak som sa rozhodla ze si dame zistit co to bude, a teraz som to ja kto sa nevie dockat. Vcera sme zbehli do mesta a kukali sme kociky, postielky...bolo to super len tak kukat, velmi sa nam to pacilo 🙂

maahuliena
3. okt 2010

ahojte.. tiez by som rada vedela co sa to v brusko skryva..tak snad v tom 20tt sa dozieme viacere 😉

dnes my bolo tak strašne zle, že ma pocit, že ja budem grcať až do porodu 😔 😅

@happy12 my sme tiež po NT screeningu behali po obchodoch s kočíkmy.. aj sa nam veru jeden zalubil (teda hlavne mne) ale ešte nechcem kupovať, možno o mesiac 😀 😅 😉

@mnamko to s tým chrapaním..uf, nezavidím..... ale ja to mam doma každu noc(teda su aj vynimky) 😅 😝 moj muž ma nervy, vždy ho to chudáka zobudí, ale čo mám robiť?ked nič nepomáha... zo začiatku, ked som trpela nespavosťou to bolo najhoršie 😒 ale teraz ked spim pomerne ako babatko, tak sa to da zniesť...moj mužik vždy hodí fasa vetu: Ked spíš, nemáš čo počuvať! 😀 😀 Keby to bolo take jednoduché 😀 🙄

pippi84
3. okt 2010

@happy12, maahuliena : jejda, 6.rokov aj 4.roky su dost, to my sme sa potom ani nesnazili, chceli sme, to ano, ale nemyslela som, ze hned na prvy krat "naostro" sa to podari...
vcera som sa skoro pozvracala po dlhej dobe, dnes mi je tiez na prd. cim vyssi mesiac, kedy by to malo uz prechadzat, to zacina ... blll...

pippi84
3. okt 2010

@mnamko obava zo styku je, mna to vzdy napadne, co ak sa nieco stane, ale ... zevraj je to vhodne ... neviem, ale ta chut je dost znizena, este viac ako pri uzivani antikonc. a to asi hlavne kvoli tomu, ze sa citim nepritazliva, skareda ... (zeby dievcatko? ) 😎

mnamko
3. okt 2010

@maahuliena no im sa to dobre hovorí,ja tiež keď spím tak nepočujem ,že chrápe ale stačí že idem na vecko a už om dospala,ale aspoň budem vycvičená na nočné vstávanie pri bábetku.
No ja neviem ale doteraz mi nebolo zle a teraz mi je zas navečer ako keby som mala ísť každú chvílu vracať.

smajka
3. okt 2010

@23lenka - ahoj lenka. ja pracujem ako nanny a maleho si bravam so sebou. im to neva, lebo ich poznam uz 8 rokov, dokonca sa mi ich deti este aj s malym zahraju. je to velmi lahka robota, robim len tak 3- 4 dni pobedia. deti su uz velke, tak ich len vyzdvihujem zo skoly a bravam ich na aktivity. maju 4 deti, tak domaca nestiha.
a ty mas aku pracu - v noci? waw, to by som ja nemohla. ja som spac a bez poriadneho spanku nefungujem 😀 😀
na tu karticku sa urcite spytam, ked pojdem nabuduce k gp. inak mi prisiel uz aj list na antenatal do nemocnice - na 30 decembra. to som vobec necakala, ze mi pride list uz v oktobri 🙂

smajka
3. okt 2010

@happy12 - ahoj, citam ze zijes tiez v uk? odkial si? a v nemocnici v ktorej budes rodit vam povedia pohlavie dietata? ja budem rodit vo watford general - tam zial nevravia. tak by sme chceli neskor na 3D. ja uz mam jedneho chlapceka a tak by sme velmi chceli vediet co to bude, aby sme sa mohli pripravit.

happy12
3. okt 2010

@maahuliena no my planujeme az po Vianociach, vtedy su v UK dobre zlavy 🙂

happy12
3. okt 2010

@smajka nam veru povedia v nenmocnici, ja som teraz v meste Plymouth ale 12 rokov som zila v Manchestri, pred mesiacom sme sa prestahovali koli manzelovej praci. Nam povedia v nemocnici pohlavie babatka ked pojdmeme na ultrazvuk v 20tt.....ten budem mat 16.novembra, nevieme sa dockat 🙂

happy12
3. okt 2010

@pippi84 no ja dufam ze to na mna uz nepride, tento tyzden ma sice dost bolela hlava ale ziadne zvracanie....nastastie 🙂

23lenka
3. okt 2010

@happy12 ahoj...no jasne skus sa spytat na to svojej midwife....je to taka zeleno-modra knizocka vo formate A5 je tam aj alpikacka k tomu...a na predu je napisane FREE MILK,FRUIT,VEG AND VITAMINS FOR YOU AND YOUR FAMILY..ja to este nemam vypisane pretoze midwife povedala ze to urobime spolu...no sak jasne ze to nie je vela ale aspon volaco ked si tie peniaze tam nechas do narodenia babatka tak to je celkom slusna suma...a po narodeni budu davat 6.20kazdy druhy tyz...je to to iste...a kde v UK zijes???

23lenka
3. okt 2010

@smajka tak to mas pohode pracicku cely den si so synom....tak to mas super....no ja v noci kontrolujem tovar co prichadza k nam do skladu...pracujem v morissone sklade...tak prijimam tovar to je vsetko...nic tazke...ale zase si pospim cez den od rana 7.30 do 18.30 tak to mam dostatok spanku....heeeh....a kazdy vikend som doma...takze to je super....no tak to mas super ze uz aj na druhy scan si objednana....ja pojdem asi az v january na ten druhy lebo ten sa robi okolo 20tyzdna nie???a ty si teraz v 12tyz..nie???No tak sa skus spytat midwife na to...je to skoro nic...tie peniazky ale lepsie mala pomoc ako ziadna heeeeh no nie???🙂)

23lenka
3. okt 2010

@smajka @happy12 skuste tu pozriet to je vsetko co som mohla o tom zistit... 🙂 nie je to katra su to kupony ale sak to je jedno katra ci kupon...skuste si to precitat a da sa tam aj zaregistrovat 🙂 dufam ze pomohlo

seba1
4. okt 2010

@pippi84 ja mám teda riadne zníženú chuť a chodím skoro spať, takže nie je šanca 😉 Ani si nepamätám, kedy niečo bolo 😀.
@mnamko ja ani nemám problém s mužovým chrápaním, chrápe len občas, ja som si teraz spomenula, že v tehotenstve som zvykla chrápať ja, keď mi to muž povedal, tak som sa na to potom začala budiť ja sama, uvidíme, či aj teraz tak bude

emmaelzer
4. okt 2010

@smajka ahoj smajka, vidim, ze aj ty budes rodit vo Watforde. Ja som tam uz rodila a zase budem...Kde presne byvas? Ja v Hemel Hempsteade.

zulusa
4. okt 2010

Ahoj dievčence,
rada sa k Vám pridám. Termín mám 1. apríla.

seba1
4. okt 2010

@zulusa ahoj, tak ti asi porodíš medzi prvými z apríloviek 🙂

smajka
4. okt 2010

@emmaelzer -ahoj, ja som z bushey, co je hned vedla watford. hemel hampstead viem kde je - nemas to daleko do watford? a prosim napis, ako si bola spokojna vo watford general? my sme sa do bushey prestahovali len pred dvomi rokmi, tak predtym som musela rodit v norhwick park, kde ma uz v zivote nikto nedostane.. 🙂
eliza je krasne meno - my mame vybrane - ak by to bolo dievcatko - elisa 🙂

smajka
4. okt 2010

@23lenka - ahoj. toho 30.dec -to nie je na druhy scan, to je len na antenatal check-up do nemocnice. myslim, ze len meraju tlak, obcas beru krv a pytaju sa ci je vsetko v poriadku. len som bola prekvapena, ze mi prisiel dopis uz teraz a kontrola je az v decembri 🙂
to s tou pracou mas tiez dobre - ale ja by som to urcite nezvladla.. 😀 . ja musim v noci spat 😀 😀

smajka
4. okt 2010

@zulusa - vitaj, ako sa citis?

@happy12 - to ti verim ze sa nevies dockat. nam to bolo pri prvom sice jedno, ale teraz by som to najradsej vedela co najskor 🙂

zulusa
4. okt 2010

@seba1 Zatiaľ to tak vyzerá 🙂

zulusa
4. okt 2010

@smajka Ahoj Smajka, cítim sa veľmi dobre a musím povedať, že zatiaľ ma rôzne nevoľnosti a iné nepríjemnosti obchádzali. Klop klop 🙂

smajka
4. okt 2010

@zulusa -tak to sa mas, ja dufam ze tie moje uz coskoro prejdu 😀 1.april - aky pekny datum. to budes mat uz davno potom, ked my budeme este stresovat.. 😀

zulusa
4. okt 2010

@smajka Uvidíme, kedy sa nakoniec bude bábatkám chcieť von z bruška. 🙂 Určite sa už budeš mať aj ty každým dňom lepšie a lepšie.

emmaelzer
4. okt 2010

@smajka Bushey poznam, je to fakt blizko Hemlu. Watford je super, su tam velmi dobre sestricky, boli sme velmi spokojny. Bude sa ti tam dobre rodit. Elisa je pekne meno...🙂)

c.o.l.a
4. okt 2010

Dnes ráno mi po vyše týždni zostalo zle a nechutil mi obed 😝 . Už som sa cítila celkom fajn, tak dúfam, že sa mi nevoľnosti a nechutenstvo nevrátia. Som unavená, čakám, kým malá zaspí a šup do postele, kašlem na všetko ostatné, riady po obede počkajú 🤐

mnamko
4. okt 2010

mne tiež akosi prestáva chutiť jesť,normálne sa musím nútiť,

c.o.l.a
4. okt 2010

Ja som si po obede napravila chuť 2 zákuskami, tie mi chutia, aj keď nie až tak ako inokedy.