Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
mam ho v maternici vedla plodu 😒 takze ziadna slava...v piatok malo babo okolo 4 cm a hematom 9mm a doktorka povedala ze by si ma najradsej nechala v nemocnici...tak uvidim vo stvrtok...snazim sa lezat len pri 2 - rocnej dcerke sa to velmi niekedy neda ked sme doma same az do tretej...jeeeeeeej uz nech je aspon februar - marec 🙂
@helenka2 hmmm, tak to nie je žiadna sranda. a on sa ti tam vytvoril až po otehotnení? no ja som bola včera na sone, som len 11tt a bábo už malo 4,5 cm, tak sa teším. no to ti verím, že pri malej to nie je žiadna sláva. a malú nemôžeš dať k babke? aby ti to neuškodilo...ale hádam bude všetko v poriadku. a aké sú prognózy? ten hematóm ti má zmiznúť sám?
no mal by sa vstrebat...uzivam duphaston a ascorutin...ja som sice tiez podla PM v 11 tyzdni ale podla doktorky v 12...ale ved to nevadi...aspon viem ze babo rastie...ano vytvoril sa mi tam okolo 6 tt a odvtedy s nim zapasim 😒 co som si citala aj na MK baby co ho mali alebo maju tak vecsinou to dobre dopadne ale tak musim sa vela setrit...a mala je teraz chora takze musi byt doma...je to tazke...ale zvladneme to...a inak aj teba tak bolieva chrbat resp. mna to boli tesne nad zadkom aj pri malej ma to tak bolievalo ale to som bola asi tak uz v 7 mesiaci nie v 3...
a uz sa zobudila tak sa jej idem venovat
@23lenka Ja som cerom spokojna, som ekonomka a uz som si veru aj nasla pracu v Plymouth co je super, bola som vlastne iba 2 tyzdne bez prace. Z Manchestra sme odisli pretoze manzel dostal novu pracu, dlho sme premyslali ze ci ano alebo nie ale nakoniec sme sa rozhodli ze zmena je zivot ze teda pojdeme. Dnes sme tu presne 5 tyzdnov a paci sa nam tu. V Lincolne som nebola ale mam tam znamych. Co porabas vo Swindone, paci sa ti tam? Odkial si z SK....ja z Trencina 🙂
Zienky moje, bolievaju aj Vas hlavy, beriete nejake tabletky?
No ja som to asi preriekla....som v 15tt a doteraz mi vobec nebolo zle, akokeby som ani nebola tehotna. No a teraz ma uz 3 dni a 3 noci boli hlava a dnes mi je prvy krat zle od zaludka......nikdy by ma nenapadlo ze ma nevolnost chyti v 15t.
Nieje je to veru sranda....ale hadam to nejako zvladnem, hlavne ze babenko je v poriadku 🙂
Ozaj baby, neviete ako je to s bowlingom v tehotenstve, radi nan s kamartmi chodime a mame aj akciu v praci bowlingovu a rada by som sla, ale neviem ci je to vhodne, predsa len ta gula daco vazi i ked nehadzem najtazsimi 🙂 Ked pojdem zajtra k doktorovi, tak sa spytam. Ale ako sa poznam urcite zabudnem a doma si spomeniem, ze som sa chcela este spytat 😀
@blackberry ahojcek, no to veru neviem ale hadam ti kamosi pomozu zdvihnut gulu a ak pouzijes ten stojan co pouzivaju deti tak hadam budes ok 🙂
@blackberry tak si to napíš na listoček a daj si ho k tehotenskej knižke 😅 ja vždy všetko zabudnem, tak som sa rozhodla, že to tak začnem robiť. vidíš, aj ja mám rada bowling. potom daj vedieť, čo ti lekár povedal.
@happy12 no mňa v poslednej dobe ešte aj okrem nevolností hrozne začala bolievať hlava. ale je to doslova neznesiteľná migréna. nič nepomáha a my vraj môžeme na bolesti iba paralen, tak tým to trochu utlmujem, ale nič moc, tak baby, ak by ste vedeli niečo účinnejšie pre tehulky, tak dajte vedieť...
@marusinka80 ja iba jamieson prenatal 🙂 este chvilku a pojdem ich vyskusat, 1 denne a su najprirodnejsie, inym neverim. zatial papam femibion 800
@seba1 ten kocik vyzera dobre, teda mne sa paci, idem to blizsie kuk 😉
inak tie co beriete vitaminy, to je k comu dobre??? nie je lepsie jest to v prirodzenej forme, v strave ako sa napchavat chemiou? mne sa to teda nepaci..
inak minule som citala nieco malo o bezplienkovej metode, celkom fajn to vyzera 😉 nastudujem mozno 😅
vcera so varila tu kapustovu polievku, bola vazne vyborna, prikladam recept 😀 😀 😀 : na cibulke oprazime jemne na pasiky nakrajanu bielu cerstvu kapustu, zalejeme vodou a varime. ochutime 😀 solou, citrodekom /octom/, troska racse, cerv.mletej papriky, cukru. varime do makka. tesne pred dovarenim zmiesame kyslu smotanu s troskou vody a hladkej muky a vlejeme do ploievky, nechame prevriet a hotovo 🙂 polievka ma mat sladkokyslu chut. podla chuti mozeme pridat trebars este zemiacky, klobasku... 😝 😅
@blackberry my sme mali v 12tt NT 1,2 , tak to tuším je tiež ok
@helenka2 ja som tiež stále špinila. Mala som hematom 8x6mm. V 12tt na sone som ho už našťastie nemala a odvtedy ani nešpiním.Kľudový režim sa mi moc pri Gabče neušiel, ale aspoň som ju nezdvíhala, aj keď to je ťažké, keď plače a chce sa popestovať. Vždy sa jej to snažím vysvetliť. Držím palce, nech aj tebe to dobre dopadne
🙂 dakujem baby, urcite dam vediet 🙂 prinajhorsom si ju polozim na zem a len rozkotulam 😀
@barborkach recept vypadá super, vyskúšame 😉
@kaprik1 aj je super, vazne, vcera som ju jedla asi 3x a dnes dva 😀 to som nasla novy receptik
Caute kocky zajtra nas caka NT screening bojim bojim 😔 😔 😔 dufam ze dobre dopadneme 😅
@barborkach jeeej, idem si recept opisat, lebo kapusty mame doma teraz "habadej" 😀
Caute, tak ja som sa dnes nemohla ani horsie vytocit, vyse roka si platim to dobrovolne pripoistenie a od 13.septembra som na marodke a mam vypisanu len jednu marodku a dnes som zistila, ze mi treba marodky dve, jednu este pre zamestnavatela, tak dostanem taku marodku ako rodicak, uz som s nervami v koncoch z tych nasich uradov
🙄
@barborkach aj mne sa páči, aj som si písala tu na koníkovi s jednou babou, čo ho má už asi 1,5 roka a chváli si ho. Pre chlapca sa mi páči zelený, pre dievča červený. Ani ja neberiem tabletky, ale snažím sa jesť pestro.
aaahojte 😉
Tak ja už dostavam chuť, od včera pocitujem zmiernenie a dnes ráno.. len napínanie.. tak už to hadam pôjde dobrym smerom 🙂 už by bolo na čase v 15tt 😅 len dufam, že babatko je ok, dnes ma ani bruško nepobolieva, len tak mierne 😕 😉
@nadenkaaa zajtra držím palce, určite všetko dobre dopadne 😉 🙂
@seba1 ty si moj clovek 😉 teba zerem 😀 😀 😀
kočky,s bolesťou hlavy si tiež užívam svoje - je to neznesiteľné hlavne posledné dva dni 😖
a čo sa týka vitamínov, tak tie takisto neužívam vo forme tabletiek rovnako ako v prvom tehu - papám ale strašne veľa zeleniny a ovocia 😉
@maahuliena dakujem mahul dam vediet ako sme dopadli🙂
inak uz som si kupila aj prvu knizku pre babetko Moj macik a citame spolu drobciatku 😉 Inak co sa tyka nevolnosti uz mi je trochu lepsie teraz mam obdobie ze jem hrianky so syrom ,pastekou alebo nejakymi pomaazankami 😀 😀

@helenka2 v pohode. a ten hematóm máš kde, na maternici? neboj, sono neškodí malinkému 😉 lekári to vedia, ja som sa pýtala, lebo aj mne ho často robia, vraj si nemám robiť starosti. a ja mám mať tiež kludový režim, ale nemusím ležať. mám sa iba vyhýbať nadmernej záťaži.