icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

drobec490
18. okt 2010

@mnamko aj ja sa normalne kupem raz za tyzden,ale na bazene som zatial nebola bojim sa ale vraj uz po prvom trimestri by nebal byt problem..

pippi84
18. okt 2010

@mnamko kupat sa mozes, ale nie v horucej vode, ani asi velmi aromaticke peny by nemali byt, teraz sme nachylnejsie na zapaly ako zvycajne. ja mam napriklad stale pocit, ze mam ovela vlhsie prostredie, ako inokedy (este pred otehotnenim) vtedy som bola dost sucha, ked to mozem teraz porovnat. ale ako povedala-nunusimi kym to nepali a nesvrbi, tak je to dobre.
tie brusnice ti pomozu, na tie caje ale pozor, lebo to je zmes bylin a nie vsetky sa mozu, radsej si daj viac poharov ovocnych.
este co je dobre, su sumive urologika od generiky. nestoja vela a pomahaju. a probiotika mozeme, super dophilus je vyborny, treba ho mat v chladnicke, ale cena je vyssia, cca 15 eur
my ideme na vikend mimo, do hotela, kde bude aj sauna, vyrivka, bazeny, masaze ... ale asi nic z toho okrem bazena nemozem, ze? predavaju vazelinove cipky (co si neviem este poriadne predstavit, ako budu fungovat), ktore su vhodne pre tehotne a pre tie,ktore maju caste zapaly. predtym mam poradu, este sa opytam lekara na nazor. ale budem vdacna aj za vas nazor. boli ste tehotne vo wellnes?

nunusimi
18. okt 2010

@pippi84 my sme boli pred tyzdnom v aquaworlde, vyuzila som vyrivky, bazeny, ale masaze ani sauny nie. do sauny nemozem aj tak kvoli tlaku, takze pohoda. ale bola tam tepla voda, kupali sme sa aj vonku a pohodicka.
My chodime roky do Hajduszoboszlo v lete a vzdy je tam kopa tehotnych co sa aj kupu.

pippi84
18. okt 2010

@nunusimi dakujem, plavky su uz zbalene 😅

nunusimi
18. okt 2010

@pippi84 tak si to uzi! 😉

drobec490
18. okt 2010

@pippi84tak tie sumive mam aj ja odkusane a su fakt dobre...a ja si myslim ze asi tu sauna by si mala vynechat inac si myslim ze bez problemov...juj aj ja uz by som nieekam sla,len neviem kam ist?poradte nieco 😉

kaprik1
18. okt 2010

@seba1 Tak tieto pochybnosti mám aj ja, ale verím tomu, že to zvládneme. Pre staršiu to bol u nás šok, lebo bola vlastne skoro 10 rokov sama a robila som všetko iba pre ňu. Musela sa zmieriť so sestrou, a nejak sme to zvládli. Myslím, že aj my aj vy to zvládneme. Musíme tomu veriť a isto to tak bude. Len v našom prípade verím, že nebude mať taký reflux ako Gabika, lebo to sa potom všetko ťažšie zvláda. Gabika ho má ešte aj teraz. Pol roka som nespávala, pretože keď bola maličká tak sa dusila vráteným mliečkom. Bude dobre!

seba1
18. okt 2010

@kaprik1 ja som si istá, že to zvládneme, ja to však chcem zvládnuť naozaj dobre, aby som si potom nehovorila, že to alebo ono som mala robiť dôslednejšie, aj keď asi sa vždy nájde niečo, čo sa dalo urobiť lepšie, možno to len moc riešim a my dve s takou dobrou praxou všetko zvládneme ľavou zadnou 🙂 . Mimochodom začínam mať pocit, že v brušku sa niečo deje, musím to ešte dôslednejšie posledovať 🙂. U teba ako v tomto smere?

l81
18. okt 2010

ahojte.Aj ja uz od vcera nieco citim, ale neviem, ci si to nahodou len nenamyslam, zda sa mi to strasne skoro 😨

seba1
18. okt 2010

@l81 keď to zosilnie, budeš vedieť, či to bolo ono

l81
18. okt 2010

@seba1 to ano, vsade sa pise, ze pri prvom to zacina byt citit od 18-20 tt, preto si myslim, ze teraz je to asi este moc skoro

fitny
18. okt 2010

Ahojte, bude tu niekto rodiť na Antolskej?
😉

23lenka
19. okt 2010

@smajka no sak to mi je jasne ze to nie su testy na 100% ale podla mna keby nieco hrozilo tak by to vedeli uz teraz....sak uz je vsetko take vyspele no nie?🙂) juuuj no tak to je super mi mame 4foto heeeeh mam ich vsade v izbe 🙂) nech ich stale vidim...ved je take chutnucke...no a to ze mi byva stale zle nechapem niektore zeny pisu ze uz pohoda ale zase niektorym to trva do konca tehu to nechceeeem 🙂 napr mne asi tyzden bolo dobre a po tyzdni som stravila na zachode cely den...a trvalo to tri dni dobre nie....mne to nevadi pri pomysleni ze to je koli tomu malemu drobcekovi 🙂 vtedy vydrzim vsetko....no ved jasne co by sme pre tych drobcov neurobili....a kolko hodin denne spavas???Ja na zac tehu som nemohla vobec spat a teraz spim 12hod ked chodim do prace ale ked mam volno tak aj 15hod...to az neni normalne 🙂 heeeeh

23lenka
19. okt 2010

@emmaelzer tebe tam kde si ti nepovedia pohlavie tvojho miminka ☹ ???No nam tu povedia nie je s tym problem...a ty by si chcela vediet co budes mat???A ako sa inak citite s drobcekom 😉 ???

seba1
19. okt 2010

@fitny ja sa chystám rodiť na Antolskej. Aj ty? Teda nevidím, že by si mala v pase, že si tehotná.

kaprik1
19. okt 2010

@seba1 mne sa to zdalo prvý krát včera, ale teda neviem čo to bolo. Pri druhej som mala prvý krát pohyby v 17. týždni. Už sa na to teším, lebo baby hrozne vymýšľali v bruchu 😉

seba1
19. okt 2010

@kaprik1 mne sa asi zdá, že som cítila bábo, len to nebolo také ťuk-ťuk ako predtým, ale skôr ako keby pohyb celého tela niečo také akoby sa naťahovalo, teraz si uvedomujem, že už som to možno pred niekoľkými dňami asi cítila, ale tak slabšie. Uvidíš, čo sa z toho vyvinie, či to je ono.

krisruska
19. okt 2010

Ahojte, vy už normálne cítite pohyby. No ja ešte nič. Len ma stále pobolieva v brušku, občas ma silnejšie pichne, neviem, či je to normálne, alebo sa mám niečoho obávať 😕 ?!

seba1
19. okt 2010

@krisruska mňa tiež niekedy pichne, väčšinou keď prudšie vstanem, ja myslím, že by to nemalo znamenať nič zlé. Asi najlepšie cítiš pohyby, keď v kľude sedíš alebo aj stojíš.

mnamko
19. okt 2010

Dobréránko n oja som včera bola až na pohotovosti,doktor povedal,že som nemala dobré lieky nasadené,ako keby som nič nebrala,tak preto som to mala až tak zlé,hneď večer som musela užiť dve aby mi hneď zabrali a teraz každých dvanásť hodín.no už bude hádam lepšie.

seba1
19. okt 2010

@mnamko už aby si sa toho zbavila! Nech už ti tieto lieky zaberú!

maahuliena
19. okt 2010

ahojte babulky. Chce sa Vás spytať otazočku. Začal ma bolieť zub, tak som šla dnes k dr., musel my tam zavrtať až do nervu, ale len na chviľku, tak si viete predstaviť, tu ukrutnu bolesť... myslíte, že by to mohlo babatku ublížiť? 😅 ☹ ja dufam, že nie, ale mam strach... bo ma to strašne bolelo (aj ked len nachviľku).
@mnamko fuuha, juj, už hadam zaberu a tiež budeš mať pokoj!

seba1
19. okt 2010

@maahuliena ja si nemyslím, že by mu to ublížilo, to by si musela mať každý deň, aby to nejako vplývalo. Stres pre bábätko nie je dobrý, ale stres opakovaný alebo stály, nie jednorázový.

mnamko
19. okt 2010

@maahuliena kamošku celé tehu bolel zub,stále jej ho liečil a malá je v poriadku a po pôrode nakoniec aj tak išiel von,takže bolesť zubou nespôsobuje nič,to hádammoje bude o.k.keď už tolko liekou som pobrala.Duphaston,Ascorutin a teraz druhé antibiotiká.Dúfam,že už stýmito skončí celé moje trápenie.Veď sa nemám kedy ani tešiť s tehu,keď mám stále problémy.

kaprik1
19. okt 2010

@krisruska a čakáš prvé, lebo ak áno, tak je to normálne. To býva väčšinou v polovici. Pri druhej som ich začala cítiť v 17-tom. To pichanie mávam tiež. Zatiaľ je všetko ok. Tak myslím, že sa nemáš čoho báť. Ak máš aj tak pochybnosti, spýtaj sa na to svojho gynekológa.

krisruska
19. okt 2010

@seba1 , @kaprik1 Čakáme prvé a na pohyby je u mňa ešte asi skoro, tie bolesti pripisujem skôr rozťahovaniu sa materničky, alebo niečomu takému, pretože ak by to malo byť niečo vážne, myslím, že by to boli prudšie a dlhšie trvajúce bolesti! chcela som ísť k lekárovi i na vyšetrenie v rámci odberu, kt. mám vo štvrtok, ale na sone som bola pred 2 týž. a ďalšie ma čaká tiež asi za 2 týž., tak nechcem to preháňať, predsa je to žiarenie!
Seba1 a ako sa cíti malý, už je lepšie??
@maahuliena no mňa čaká zubár vo švrtok a začína mať jeden zub, kt. mám už zaplombovaný, dosť citlivý! No dúfam, že by to nemal byť problém, neboj sa, bábu to neublíži (dúfam 😅 )

maahuliena
19. okt 2010

@seba1
@mnamko dakujem kočky... snad to bude v poriadku 🙂

maahuliena
19. okt 2010

@krisruska to s tým pobolievaním mam aj ja... je to maternicou.. a aj pohyby pridu... 😵 ja citim ešte take bublinkovanie, ale to prave kopkanie pride asi až po 20tt 🙂 S tým zubarom to nebude problem.. mne totiž plomba vypadla.. tak preto ma už začal bolieť... a bol už asi "chytený" kedže po porode bude musieť isť von.... 😅

krisruska
19. okt 2010

@maahuliena hej hej ja to tiež pripisujem maternici, ale za posledný týždeň sú to také iné bolesti! Ale nebudem malovať čerta, všetko je v poriadku, treba len veriť! No odkedy som tehotná mám citlivejšie zuby, dokonca mám citlivejšie ďasná na určitých miestach na spôsob afty!! Nechápem tomu!

blackberry
19. okt 2010

ja tiez musim navstivit zubara, lebo mi pekne urobil jeden zubok, z kt. sa mi odlomilo, tak mi to zachranoval, lebo vytrhnut som ho nechcela, cistil mi aj kanaliky a nevy, tak viem presne ako to boli, lebo na to ani 2 injekcie nezabrali. Asi pred mesiacom som jedla jablcko a musela som nejako zle zahryznut a zlub sa mi zlomil po dlzke, stale drzi v kope, nic mi neodpadlo, len je velmi citlivy. Bude musiet ist von, len stale neviem ci je mozne lokalne umrtvenie a vytrhnut este teraz, lebo mat zuby v neporiadku pocas tehotenstva neni velmi zdrave, alebo mam cakat po porode. Odpovede na zubara v tehu sa velmi lisia, vsade je pisane inac. Skusim sa spytat doktora, v piatok mam poradnu 🙂