icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

blackberry
20. okt 2010

@nunusimi aj ja idem v piatok, tiez sa spytam ak nezabudnem zas. Uz to pomalu ustupuje, asi som si nepomohla ani v robote, lebo som sa nastvala (ja celkom mierna povaha) a rozculila,ale co narobim ked su medzi nami aj blbci 🙂
teda hovorite kocky, ze ta odsavacka je dobra vec? uz som si urobila v exceli tabulku, kde pomaly spisujem, ze co bude treba, tak ju tam dopisem 😉

Ja pohyby zatial necitim, aj som vcera chvilku lezala v klude, ze ci si ich aspon nevsugerujem, ale nic zatial 😕
priznam sa, ze som uz nejake vecicky pokupila, ale naozaj malicko, skor take biele bodycka a pyzamko, bola som v tescu a mali akcie 😝 to body bolo za 1,50 EUR, sa mi to zdalo celkom dobra cena a este jeden kabatik v Nexte ruzovy, tak ked to bude chlapec pojde z porodnice v ruzovom kabatiku 😀 Ale chcem pockat na pohlavie, potom sa vyblaznim 🙂

maahuliena
20. okt 2010

@nunusimi no moja segra použiva ešte tu klasicku odsavačku... no ale ked som to videla... krpec sa strašne jedoval.. ☹ ešteže to všetko ide tak dopredu a su taketo super pomocky 🙂

23lenka
20. okt 2010

@emmaelzer no trapne nie ale smutne ale tak asi zabrania potratom a to je dobre...🙂 deticky by sa nemali rodit podla toho ze ja chcem chlapca a ak ho nebudem mat tak radsej nechcem.....ja som za to to ze mne je jedno ci to bude dievcatko ci chlapec hlavne nech ma dve rucky nozky a zdravie to je hlavne asi pre vecsinu ludi 🙂) no ale ja neviem ci je to fer voci vsetkym ze nepovedia pohlavie no ale trosku ta budu asi drzat v napeti 🙂 ale sak co uz narobis....ja idem este aj nasvk teraz a tam idem tiez k svojej doktorke tak uz na svk budem vedoet pohlavie dufam 🙂 lebo tu je vsetko trosku zdlhave teda aspon ja myslim...a co ty???

emmaelzer
20. okt 2010

@23lenka no, tu ti ponuknu len 2 sona, v 12tt a 20tt , tu je to problem, ze je tu strasne vela ludi a NHS vela krat nestiha....u nas napriklad isty cas nemohli robit tolko sono lebo mali o jednu osobu menej, ktora tam pracovala....
Tiez v nasom meste zatvorili nemocnicu, a tak odrodim v nemocnici pol hodiny autom.....no co uz...ale ja som mala taku dobru skusenost s porodom, ze by som inde rodit nechcela, a tiez co sa mi tu paci, ze teho a vsetko co s tym suvisi beru neformalne, a je to take prirodzene....ja som fakt spokojna, mam super midwife.

mia.k
20. okt 2010

Ja tiež vrelo odporúčam odsávačku soplíkov na vysávač. Zo začiatku som sa tomu tiež bránila a skúšala som to len normálnou odsávačkou pri synovi,ale to som nič neodsala a soplíky mu zatekali do priedušiek,až z toho mal zápal priedušiek a ATB. Potom som kúpila tú vysávačovú a odvtedy úplná paráda.

mirka7582
20. okt 2010

@nellie_ jej to krasne ja sa uz tiez nev iem dockat kopancou aj ked viem ze mi to ku koncu pojde na nervy ale 😀 nevadi

smajka
20. okt 2010

@23lenka - ahoj, ako sa citis a kedy ides na sk? ja uz asi nepojdem az ked sa male narodi a vybavime papiere.
@emmaelzer - dufam ze sa uz citis lepsie. chuda, ze az na pohotovost... my sme teraz vsetci chory, aj manzel -aj maly. nadchujeme. ale uz si aspon konecne trufam povedat, ze nevolnosti su lepsie.. 🙂

smajka
20. okt 2010

@mirka7582 - ahoj aj ja uz neviem dockat. teda len tych prvych, lebo ku koncu to uz az trochu bolelo - co si pamatam pri samkovi 😀 . vcera som vecer tak sledovala brusko, ked tu uz nejake kocky pisali ze bublinkuju, ale nic...mozno len mimi buvalo 🙂

mirka7582
20. okt 2010

@seba1 len pekne choj ja este endokrinologiu vybavit a jeto 😀

mirka7582
20. okt 2010

@smajka unas je to skoro skor by som povedala taky 16tt by sme mohli zacat bublinkovat 😀 vsak uvidime ved 16tt uz klope na dvere a dufam ,ze ked som prvorodicka nebudeto dlho trvat a budem citit mojho cervíka 😀

krisruska
20. okt 2010

@seba1 Tak to si viem prestaviť, že sa mu to nechce upratať, veď on Ti urobí pekné divadlo v kostýme a ty od necho chceš ešte, aby si to ešte i spratal 😀 😀 Nie nejdem do toho genetonu, keby sa tými testami dalo zistiť i niečo iné, tak áno, ale takto si na pohlavie počkám a ušetrím. ja idem zajtra na tie triple testy, chcela som, aby mi spravil i sono, ale to by som si musela ísť skoro ráno pre časenku, takže budíček o piatej, odchod domu pre šiestou a potom čakať vonku v zime pred dverami, dokiaľ sa uráči sestričke prísť, potom čakať na chodbe do 7.15, kedy dáva časenky..... ako systém u môjho gynekológa je strašný a keď sa Ti ani časenka neujde, tak môžeš ísť domov! Objedná ťa najskôr až o 2 týždne aj to za 7 eur, hrôza! No chcela som sa apoň jeden deň vyspať, pretože kaž. deň vtávam o piatej, no a to nemám istout, či mi to sono urobí! normálna koubojka 😀 😀

krisruska
20. okt 2010

@nunusimi no môj má sono, ale dá si za to zaplatiť, veď , čo by to mal robiť zadarmo, keď si môže zarobiť 😠 ! S tým žiarením, neviem, či to škodí, či nie, chcela som vedieť, koľko ako často sa odporúča robiť sono

katuska26
20. okt 2010

baby odsávačku na soplíky na vysávač si určite zaobstarajte je to najúžasnejšia vec akú mohli vymyslieť, dieťatku to rýchlo odsaje aj to čo by ste ručnou nikdy neodsali, zabráni zatečeniu soplíkov , prípadne niečomu horšiemu ako zápal uška, lebo keď soplíky udrú na uši koniec/ prežili sme si to a vtedy som kúpila odsávačku/ a pokojnú noc čo s ručnou odsávačkou ťažko. 😉
Ja tiež ešte pohyby nie ale denne kýcham aj 20 krát vždy po 2 razy a na druhý krát cítim že červíčka chudiatko tak asi prekoprcne 😀 brušná gymnastika 😅

mirka7582
20. okt 2010

😀 @katuska26 hehehe ano aj ja spekulujem nad takou odsavackou 🙂 co si myslis ,ze co cakas ?

pippi84
20. okt 2010

@katuska26 😅 ja ked si idem kychnut, si chytam brusko, lebo ma to "šklbe" 😒
odsavacku na sopliky uz mame, postupne nieco, ved ona stoji vyse 13eur...ale viem, ze si ju velmi pochvaluju

smajka
20. okt 2010

@timejkaa - prajem vam krasny dnik zajtra, aby islo vsetko podla vasich predstav a hlavne aby ste boli spolu moc stastni. 🙂

kitu
20. okt 2010

@krisruska to čo opisuješ mi pripomína systém u mojho starého dr. presne takto som aj ja musela chodiť zavčasu - vyzimiť sa a potom ešte čakať na časenky a nakoniec byť aj tak nejaká 9-10... medzi tým išli samozrejme vip pacientky mimo poradia a mňa tam išlo poraziť keď som si tam odsedela vždy najmenej 3 hodiny... a navyše nemal ani tehulkovský deň... takže tehulka netehulka bolo jedno...

k sonu - tak mne ho dr. robil už niekoľkokrát a vpohode...pri každej návšteve... a teda zo začiatku som tam chodila každe dva týždne... inak som čítala že počas tehu vám poisťovňa preplatí iba 3 utz a to v 10tt.,20tt.,30tt...

baby kedy by som ako prvorodička mohla eventuálne cítiť prevé pohyby, teda tie bublinky... ?

katuska26
20. okt 2010

@mirka7582 neviem ale myslím že chlapčeka, uvidíme....... Je mi to jedno, každá si želáme hlavne zdravie, ale sestričku k Vikinke by som viacej i keď prvý chlapček v rodine júúúj to by boli oslavy 😀 a nad odsávačkou nešpekuluj ja som skúšala aj normálnu ručnú lebo keď sa Viki narodila ešte nebola alebo som o nej nevedela, ale tá je už dávno v koši, je fakt supeeeeeeeeeer 😉
@pippi84 no to ja sa musím predkloniť alebo si tiež bruško chytiť pri kýchnutí.... ich tam riadne poprevraciame :D

krisruska
20. okt 2010

@kitu Presne, ako u môjho a nebol ten Tvoj gynekológ náhodou z NR? No ja premýšľam, že ho vymením, ale neviem sa odhodlať. On má veľmi dobré vybavenie i 4D sono a tiež neviem ku komu, aby som bola spokojná 😒
A to si ani nedoplácala, keď Ti robil to sono? a to len môj by bol taký "vychcaný", ako nejde o tie peniaze, ale o princíp!!!
S tými pohybmi som sa dočítala, že prvorodička, by ich mala cítiť okolo 18. tt.

mirka7582
20. okt 2010

@katuska26 tak tak ak hovoris aj my si myslime ze bude chlapcek 😀 ale hlavne je nech je zdravucke to je najhlavnejsie . super unas bude babo v rodine po 25rokoch 😀

kaprik1
20. okt 2010

@kitu mne pri prvej hovorila jedna stará babička, že prvé pohyby sú v presnej polovici tehotenstva. Teda ak máš prvé pohyby, potom pripočítaš 20 týždňov a vtedy by sa ti malo bábätko narodiť. Mne to tak vyšlo, ale či je to na 100% to uvidíš až potom.

23lenka
20. okt 2010

@emmaelzer no to viem ze tu iba dve sona robia....a to je super ze si nemala problemi ja som si vypocula uz vela pripadov zien tu s UK jednay boli spokojne a druhe ee...no tak to zalezi podla mna aj od miminka ako ide von nie...teda ja si myslim ja nemam ziadne skusenosti tak este stale mam vela otazok okolo toho 🙂) no to mas super ked je midwife dobra aj moja je taka do pohody ma asi 40rokov ale keca somnou brutal tak jak by sme boli rovnako stare je zlata...a to je super aj ludia v nemocniciach boli ku mne dobry este som sa nestretla s nikym co by bol arogantny alebo nejako neprijemny...🙂) asi som mala len stastie....ale vies co podla mna tie preporodne testy su tu trosku zanedbane ja myslim podla toho co som pocula...vies o tom nieco??

23lenka
20. okt 2010

@smajka no dnes je to strasne uz ma aj drobecek poprehanal na toaletu....🙂) ale co uz narobim...a ty jako dnes....???Prehana ta alebo je klud 🙂 ???No na SVK idem za necely mesiac 12nov ale to bude naposledy potom pojdem az ked sa miminko narodi....juuuj uz aby to bolo....chcem sa nastalo vratit na SVK....uz mam asi dost....a ty tu ostavas asi zit nie ked tu mas manzela???

kitu
20. okt 2010

@krisruska no nie ale od nr to nemám daleko... 😀 ja som ho zmenila lebo mi to liezlo na nervy že na mňa zvysoka kašlal a venoval sa len svojim známim pacientkám... mala som problémy s cyklom celý život a on mi to namiesto hladania príčiny vyriešil hak a brala som ju dosť dlho a ani raz mi nebral krv a ani nič také podobné... proste predpísal recept za každým a bolo...

za sono som nedoplácala ani raz....a ešte som aj fotečku dostala zadara... asi to každý dr. berie po svojom...

takže ešte 4 týždne... hm no to si počkám ešte... no ale zatial sa krpec hlási neustálymi nevolnosťami... som si aj minulý týždeň naivne myslela že už je to na ustupe ale figu... tento týždeň zas katastrofa...

krisruska
20. okt 2010

@kitu No ja platím za fotku 4 eurá, to sa dá! No ja keď som prišla za tým mojím s otázkou, či je všetko v poriadku, aby som mohla otehotnieť, povedal aby som si merala bazálnu teplotu, keď som prišla o pár mesiacov s grafmi, tak sa mu niečo nezdalo a vyhlásil, že nemám ovulku a hneď ma poslal do centra asistovanej reprodukcie do Ba, bez toho, aby urobil ďalšie vyšetrenia a svoje podozrenie si potvrdil, ale on sa ma cchcel hneď zbaviť!
A teraz máš gynekológa z NR?
No, čo sa týka tých nevoľností...aspoň vieme, že sa niečo deje 🙂 treba to len prečkať a bude lepšie!

skibaby
20. okt 2010

@nunusimi tak to tesim, ze je to uz ONO, len ma prekvapilo, ze uz tak skoro ked som prvorodicka 🙂

mischeell
20. okt 2010

@krisruska no ja mávam sono každý mesiac, teraz som mala dokonca 2x za mesiac, lebo mi nebolo dobre, tak som pre istotu išla na sono, či je všetko ok...ja platím raz do mesiaca 15€, či idem raz, alebo 10x, on má proste jednotnú sadzbu, v tom mám zahrnutý ultrazvuk, poradňu a objednanie na presný čas. Vraj sa nedokázalo, že by to sono bolo nejak škodlivé....

kitu
20. okt 2010

@krisruska nie teraz mam v zm... no aj my sme boli v centre- v iscare, nás tam poslal moj nový dr, pretože všetky testy čo mi porobil naznačovali že je u mňa problém, merala som tiež bt a mala som samé anovuláky ani clostil mi nezabral,na pravom vaječníku pco... a nakoniec som mala zvýšený prolaktín, ten sme začali riešiť s dr. v iscare, mali sme mesiac pauzu od všetkého a v polke augusta sme mali isť na stimulku clostilom a iui... no ale teda v tom mesiaci kedy sme mali pauzu a o nič sme sa ani len nepokúsili sa nám nejakým zázrakom podarilo splodiť toto naše drobčiatko...toť moj príbeh... 🙂

baby a máte niektorá aj nejaký zoznam aké veci treba pre drobca lebo ja mám z toho hlavu v smutku že nemám tušenie čo a hlavne koľko a aké velkosti to treba nakúpiť...

smajka
20. okt 2010

@23lenka - tak ja to nechcem zarieknut,ale uz sa to lepsi. 2 dni bez vracania a celkom sa mi vracia chut do jedla. tak dufam ze to vydrzi. to asi teraz zacnu kilecka pribudat 😀
tiez som rozmyslala ze este stihnem ist na sk v novembri, ale mam tu brata do vianoc, tak sa musim trochu onho starat. vazne chces ist spat na sk? ak sa mozem spytat preco az ked sa male narodi? ja keby si mam vybrat, tak rodim radsej na sk, ale aj koly manzelovi, to zvladneme tu. no my zatial na sk neplanujeme ist zit, ale nevylucujem ze nikdy. mame tam kupeny domcek, ale zatial bude sluzit len na dovolenky.

mischeell
20. okt 2010

@kitu Ten zoznam by ti mali dať u lekára. u môjho lekára ho dáva sestrička, keď je žena asi v 5-6 mesiaci tehotenstva.