Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@23lenka - ahoj lenka. ja si myslim, ze pokial su neni zadne problemy pri porode - mozes rodit aj doma v obyvacke. ja som mala pri malom vela problemov. voda mi ciastocne praskla v stredu a maly sa narodil v sobotu rano. doma mi kamaratka - ktora pracuje v nemocnici a rodi babatka vravela, ze u nas by ta nikdy tak dlho nenechali trapit. tazko povedat...
chuda - to si na 'inej diete'. dnes mi je opat v poho - tak nezufaj, prejde to aj tebe. 😉
@mischeell no ja pravaze som 0 Rh+ a povedali ze ma prist muz na krv...nechapem!!!!
@blackberry aj ja mam vzdy take obavy a stres, asi to je normalne! 😅 drz sa zajtra, budem na teba mysliet! 😉
my mame o tyzden triple testy, tak dufam ze aj to bude ok!
co sa tyka nakupovania veci pre babo, nekupili sme este vooobec nic a ani sa este nechystam 😀 mam pocit ze je to este zbytocne skoro, bude sa mi to tu polroka presusat 😀 😀 😀 😀 mam casu a casu. buduci mesiac pojdeme asi kuknut kociky niekam za hranice ale kupovat este urcite nebudeme..nechcem zbytocne prehanat..aj tie vybavy pre malicke, ved niektore veci su uplne zbytocne... ale ved kazdy nech robi ako mieni a ako mu je dobre 😉
@barborkach ja som tiež 0Rh pozitív a nekázali prísť mužovi,tak neviem prečo u teba je to iné,
vecičky ani ja tiež neriešim ale kde ich dám.
@mnamko tiez neviem, uz ti robil gyndos krvny obraz? mne hned ako prisli vysledky povedal, ze ma prist muz na krv kvoli zisteniu skupiny...teraz o tom nieco hladam, tak hej mozu tam byt nejake komplikacie, ale to urcite nie je nas pripad 😉 😀 😀
vecicky tam po novom roku 😀 ani ja ich nemam kam dat..navyse teraz same zimne veci a my budele potrebovat skor letne veci 😎
ja našťastie takmer nič kupovať nemusím-mám všetko odložené po synovi,len monitor dychu som predala kamoške a dúfam,že si ho budem môcť od nej zase odkúpiť naspäť,no a v prípade,že by sme mali dievča,tak len dokúpim nejaké dievčenské vecičky a hotovka. Takže ja sa s nákupmi nijako nezaťažujem.Ale chápem tie,čo čakajú prvé bábo,že nechcú si to nechať na poslednú chvílu a ani to nie je dobré,lebo môže sa stať,že sa vyskytnú nejaké problémy-ako aj ja som asi tri mesiace pred pôrodom musela ležať,takže som bola rada,že sme mali kočík a základné veci pokúpené v predstihu.
@mnamko acylpirín by som ti nedoporučovala užívať-obsahuje kys. acetylsalycylovú a tá zvyšuje kyselinu a dráždi žalúdok,takže by ti od neho mohlo byť ešte viac na vracanie. Kúp si pre istotu paralén,nech ho máš doma poruke,keby niečo.
@mia.k stat sa moze kedykolvek a cokolvek, nech si robi kazdy podla seba..nakupim plni skrinu veci, kocik, postielku a napokon aby som tam mala koho ulozit... nikdy nevies co sa stane.. pre mna je proste este zavcasu, naco mi to tu ma od tretieho mesiaca stat...xcem vediet tiez pre koho to kupujem, chlapceka ci dievcatko 😉
Caute baby, ja som sa prave vratila z 3D utz, bolo super, najprv bolo malicke otocene chrbatikom, tak sme aspon pekne videli, ze chrbatik je v poriadku a potom sa pootacalo z kazdej strany, je zive, zdrave, skrabkalo si hlavicku asi pol minuty 😀
@smajka ahooojky no tak ty sa mas ze ti pohode...no ja si musim povedat ze dnes iba raz takze rekord za posledne dni 🙂 a dnes som robila granadirsky pochod a to zostalo vo mne takze aj cestoviny mozem jupiii 🙂no tak to si mala teda pri prvom trosku tazsie nie....a aj bolesti si mala??? 😖 Juuuj dufam ze teraz to budes mat ok....budem drzat palceky a kedy mas presne termin???A pocuj uz mas aj pohyby???Pretoze ja neviem ale ja som ako keby vcera nieco citila...neviem co to bolo vies este nemam deti a neviem ake to je pocit ale ja som to citila len raz....no tak neviem bola to ako keby mi tam nieco na vlnkach sa kolisalo heeeh take prijemne 🙂 pekny dnik prajem 🙂
@barborkach ja som nemyslela nakupovať už teraz,to je ozaj ešte skoro,naozaj sa ešte môže kadečo stať.Ja som tiež začala s nákupmi až keď sme vedeli pohlavie bábätka.
@zlatik ty si už bola na 3D,tak to muselo byť pekné... Ale pohlavie vám asi ešte nepovedali,že?
@mia.k - ahoj, my to mame presne ako ty - nic nepotrebujeme, len ak to bude dievcatko,tak nove veci. mam sice aj monitor, ale chcem si kupit lepsi - ten kde malicke aj vidim. a este novu vystelku do kocara a inak uz budem len vymyslat ak uvidim v obchodoch nieco pekne... 😀
@zlatik - waw, to muselo byt pekne.. tiez ma zaujima ci ste videli co to je???? my planujeme tiez 3D, ale neskor.
@23lenka - no vidis, uz sa to pomaly aj tebe zlepsuje. 😉 .
o bolestiach sa porozpravame ked budu mat vsetky prvorodicky potom...mne celkom vadilo, ked mi prvykrat kazdy za kazdu cenu hovoril ako rodil.. 😀 😀
pohyby som este necitila. kazdy den sa tak sustredim ci nieco...ale zatial nic. to je super ak si uz citila - krasny pocit,vsak.
Zatial nam nepovedal, vravel, ze v 15tt je to skor o tipovani ako o istom urceni pohlavia. Ja som nasla doktora, ktory ma super ultrazvuk, musela som ist sice do Popradu, cca. 24km, ale oplati sa. Platila som 35€ ale v tej cene su zaratane 3 navstevy pocas tehotenstva, v 15., 20., a 24.tt
Na dalsi idem 25.novembra, to budem prave v 20tt takze aj pohlavie by nam mal povedat, dufam, ze uz pojde so mnou aj manzel, lebo ma tolko prace, ze dnes nemohol so mnou ist, tak som zobrala mojho maleho a svokru
Doktor mi nahral 8 kratkych videi z utz zaznamu na usb kluc, takze manzel o nic neprisiel 🙂
Ono je aj tazko kupovat vecicky na april, lebo ten je taky zradny... raz je strasna zima, este na kabat a inokedy je uz dost teplo, asi nakupime len zaklad a podla pocasia zvysok uz za pochodu s babom...
@blackberry Urcite nic nepokazis, ak budes mat aj nieco hrubsie pre babetko, ale v podstate na zaciatku bude v perinke, kde mu bude pekne teplucko a ked ho zakryjes v kociariku dekou, nato nanoznik, tak ti netreba ani fusak alebo nieco extra hrube. Ja by som sa velmi nespoliehala nato, ze si tesne po porode nieco s babetkom pojdes kupit, aspon ja som bola takmer mesiac ako bez duse, nevedela som co skor.
Teraz viem, ze najdolezitejsie bolo pre mna mat dostatok kosielok a bavlnenych plienok - kvoli grckaniu.
Vrele odporucam pre babetka bavlnene overalik (ruky-nohy) to som pouzivala najcastejsie, ked bolo teplo, maly mal len plienku a overalik, nic viac a vyzeral spokojne 🙂
Ste mi pripomenuli, už aby som začala riešiť výbavičku pre krpcov.. Doteraz som zatiaľ len "obkukávala" a zopár základností už je na ceste, ale nepotrebujem mesiac pred pôrodom panikáriť či mám už všetko 😀
@zlatik dakujem za rady, urcite vies o com hovoris 🙂 vyberieme z kazdeho rozku trosku, aby vystacilo na mesiac, dva a dokupime neskor...Ale ved nejako to uz zvladneme 🙂
@nunusimi ta, ja som po tom včerajšku rada že nie som stredobodom pozornosti a že ma tu otázkami bombarduješ len ty 😀
včera bolo úplne úžasne, krásne, nádherne a tak ďalej 😀 síce som najprv asi pol dňa panikárila, či mám všetko, ale nakoniec som to zvládla 😀 najprv ráno pršalo (nakoniec prestalo ešte pred obedom) a potom preistotu drahý a komplet celá "družbovská" partia ostali v zápche, prišli 5 minút po oficiálnom začiatku a už sa na tom smejem aj ja, aj keď vtedy som došla k nemu a rovno mu jednu švacla 😀 on všade chodí na poslednú chvíľu a ešte aj na vlastnú svadbu dojde neskoro... čo si o ňom mám myslieť? 😅 no, a potom ma šokoval ďalší dôležitý chlap včerajška - farár. Sľubovali sme každý vo svojom jazyku, také menšie prekvapko, kedže pôvodne malo byť všetko anglicky, a tá jeho slovenčina mi dala zabrať aby som sa tam zvládla usmievať a nerehotať ako celý zvyšok osadenstva 😀 a hláška pána farára.. "I have never attended a wedding like this, where four people got married" xD
a pre srandu králikov som si aj bola zahrať futbal s drahým a samozrejme aj tam bola ceremónia.. že musím ostať verná nie len Danovi, ale aj Liverpoolu, a vychovávať si z detí Liverpoolčanov... A just si z nich vychovám fanúšikov najväčšieho rivala 😀 pre vaše vlastné dobro, baby, nikdy nechoďte v požičaných svadobných šatách na futbalové ihrisko 😀
jediné, čo sa chystalo pokaziť mi deň, bola moja "milovaná" užsvokra.. komplet celý čas ma ignorovala, a gratulovať preistotu ani nebola... ale čo si ja ňou nechám pokaziť najkrajší deň v živote?
určite som niečo zabudla, keď si spomeniem, pridám.. prinajhoršom, pýtajte sa xD
@timejkaa gratulujem ti a tesím sa,ze vsetko dobre dopadlo a ze si stastna! 😵
Babenky ktore uz mate deticky s obdivom vas citam ake ste skusene co sa tyka vybavicky,kocikov a tak,ja zatial len obzeram vecicky napr.aj v Tescu ale kupovat budem musiet urcite podla nejakeho zoznamu 😀.Uuuurčite sa vas budem potom veeela pytat 😝
Ja este tiez necitim pohyby,hoci obcas pocitujem akési chvenie v brusku ale nechcem si namyslat,ze by to bolo ono...alebo taky zasklb,ale nie v strede bruska ale na niektorej strane tak ja neviem...
@timejkaa mne sa ani Hamsik nepaci 😝 moc vystredny na moj vkus...
tesim sa, ze vsetko nakoniec dobre dopadlo, na svokru sa vykasli, aj tak s nou nebudes byvat a v tvojom pripade je pravdepodobne dost daleko od vas. nechapem preco to robi, mala by sa tesit, ze je jej syn stastni, toto nikdy nepochopim 😕 este raz congratulations nech vam to stastie co najdlhsie vydrzi.
Omrknem stranku Liverpoolu ci tam nebudes 😉
@garnelia kludne sa pytaj, vsetko povieme, ja uz som robila asistentku aj kamoske co ma 7m syna a radila co je uzitocne a co jej ani nebude treba. Hlavne treba postielku, dobry matrac, postelne staci aj paplonik na prvy rok dva, prebalovaci pult, to si isto kupte, da sa to hore na postielku a nepridete o krize, vanicku, kocik 😀 latkove plienky 10ks na balenie na siroko aj ked veelmi uvazujem ci teraz budem 🙄 par kusov oblecka ako niekto pisal najsam su tie overaly s nohami alebo bodynka a leginy resp, teplacky pre chalanov. s tymto si na uvod vystacite, zbytok sa da pripadne dokupit. Mozno som aj nieco zabudla... jasne detsku kozmetiku a plienky 😀
a este je velmi prakticke to lehatko na doma, ked sa budete premiestnovat z izby do izby a babo nebude spinkat moze lezat tak a sledovat vas ked varite a pod.

@barborkach no ja viem, že pokial si ty O negatív, tak by bol problém, ak by bol tvoj muž pozitív, ale ak si ty pozitív, tak je to jedno, vtedy manžel nejde na krv...