Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@pippi84
@brumca ja ho chcem preto lebo viem že je potrebný ak dieťatko chcete kojiť 😉 čo ja chcem čo najdlhšie ako sa bude dať a dieťatko bude chcieť. A tým že čakám druhé dieťatko, fakt nebudem kupovať zbytočnosti ale veci ktoré mi pomôžu a uľahčia a toto bola prvá vec ktorú som povedala že pri druhom musím mať. 🙂 baby odporúčam. 😉
ahojte, pridam sa k vam, ktore mate termin okolo toho mojho 21.4.2011. citala som ze niektore uz citite pohyby? Ja som myslela ze tie budem citit az trosku neskor. v brusku sa mi sice sem tam nieco ozve, ale nemyslim ze su to pohyby...
tak ja si objednam asi ten tiez z maderny lebo najviac mi sedi a aj cena je priatelna 😎
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/timejkaa/alb... nemusíte veriť keď nechcete, ešte jedna alebo možno aj dve strany pribudnú 😀 😀 toto len poistka nech vidíte že som sa do toho konečne pustila..
@pippi84 ja som videla zas v lidli to mavaju, nie vzdy, ale bol velky... mne sa to zda strasne prehnane, keby na tom nieco bolo, ze to ma nejaky uuplne ze speci tvar alebo nieco..ale je to obycajny valcek, myslim zeby to zvladol usit aj amater 😉 co sa tyka tych veci pre babo...dnes je to straaasny biznis podla mna...stale len vidime, co vsetko by spravna mamicka mala mat, prebalovacie pulty, hojdacky, sedacky, rozne svetla do izbicky, pestunku, podlozku na monitorovanie dietata, cumlov a flasiek vsetkych druhov a typov, nasadky na bradavky, jednorazove nohavicky po porode milion vitaminov...no cloveku aby z toho hlava praskla 😀 😀 😀 uz mi to pripada ako nejake sci fi 😀 co vsetko by akoze clovek mal mat...a nieje to tak vela rokov dozadu, co mamicky takmer nic z tohto nepotrebovali...neviem, ja som za taky normalnejsi, prirodzenejsi pristup... asi teraz 3/4 nebude suhlasit, ale ja hovorim za seba
@timejkaa no je nás dosť.. 🙂 takže predpokladám, že ešte take 2 tabulky(strany) pribudnu 😀 😵
@ivicka0502 tie prvé pohyby a hlavne u prvorodičiek su take "neidentifikovateľné".. potom už kopančeky rozpoznáš... ja už pohyby citim 😅 🙂
baby my sme tie vankuše používali aj v robote.. aby nam detičky s postele "nevyliezli, pripadne nespadli ".. je to super vec.. a k tomu, či kojiť, či UM.. tak na chrbticu je to veľký pomocník 😉 v mojej vybave nebude chýbať 😉
@katuska26 neboj, si na druhej strane hneď 😀
@maahuliena no, tak ja mám tých údajov málo, lebo mám len 1 a pol strany 😀
@barborkach vies co z jednej strany mas podla mna aj pravdu toto iste mi nedavno mamca vravela ked som jej ukazovala co by som vsetko este chcela...ano vtedy skoro nic nebolo a sme tu...a teraz od vymyslu sveta veci a clovek nevie co by skor kupil..
@barborkach suhlasim s tebou -bohuzial dnes cloveka zo vsetkych stran ten biznis okolo babetiek presviedca ze to vsetko je dobre mat ale opak je pravda -lebo babetko potrebuje predovsetkym milujucu rodinu 😉
@barborkach presne tak ja s tebou súhlasím, ja som ani pri Viki nemala monitor dychu, blbostičky, sedačky, hojdačky, len to čo som potrebovala, peniažkov nebolo nazvyš, ani prebalovací pultík, kúpila som si v ikei takú podložku a položila som si ju na komodu a tak to bude aj teraz, ale ako som za seba písala pri Viki mi obyčajný vankúš na kojenie nevyhovoval a tak teraz chcem vankúš na kojenie, ktorý využijem počas tehu, na kojenie a keď dieťatko bude ešte aj sedieť na oporu 🙂
A uvidíš ak budeš kojiť ako bude dieťatko rásť aká je to pomôcka, alebo si nájdeš inú. Lebo dieťatko držať aj 15-20 min vo vzduchu kým sa nakojí ti poviem to dá zabrať chrbrtici.... 😖
@drobec490 ja k nakupovaniu budem pristupovat veeelmi opatrne a rozmyslim si co budem fakt kupovat...radsej nieco nekupim a dokupim to, ked to budem potrebovat, ako by mi to zbytocne malo niekde zapadat prachom... 🙂
@katuska26 urcite by som xcela kojit co najdlhsie, ale tento vankus kupovat nebudem...mam jeden taky co by sa mi na to mohol hodit a nestal 30 eur 😀 a mozno si dam usit nieco taketo za 5 eur...uvidiiiim! ale ako tak kukam, asi rozbehnem biznis s tymito vankusmi :DDDDD baby hlaste sa :D
@barborkach 😀 😀 😀 no som zvedavá po čom by si ich ty predávala.... 😉
@timejkaa timejka ja tam niesom ale ani si na to nepotrpim, netrap sa zbytocne 😀 😀 😀
inak k tym veciam myslim ze nie vsetky veci nam zivot ulahcuju...napr taky monitor dychu...kolko zenam ulahcil zivot??? a pre ktore bol naozaj opodstatneny? neviem, niektore veci sa mi zdaju fakt zbytocne
ahojte kočky.. peišla som pozrieť do vašej miestnosti, kedže mám aj ja termín pôrodu aprílový. nebolo by zle, keby sa tu našla tehuľka z Nových Zámkov🙂 nech je potom s kým kočíkať..🙂
ahojte 🙂 vidim, ze sa rozobera vybavicka 😵 to su prijemne veci, teda pokial to nie je prilis financne narocne 😒 my sme pri prvom dost veci nakupili v Polsku, oplatilo sa. veru nad vankusom rozmyslam, lebo som predtym nemala a neskutocne ma bolieval chrbat... inak si neviem predstavit nemat prebalovaciu podlozku, ktoru mame na postielke - nemusim sa zohybat pri prebalovani, prezliekani a mala mi odtial nemoze utiect 😀 a specialne nohavicky po porode som si tiez nevedela vynachvalit, su vzdusne, daju sa rychlo vyprat a vysusit...
inak pohyby uz trochu citim, ale to nase mimi je riadne schovane - ani brusko mi nevytrca, takze to sa musim pekelne sustredit, aby som ich zachytila 😉
@barborkach nuz monitor som aj ja odmietla - mala som monitor zabudovany v sebe 🙂 nikdy som malu nenechavala cez den spavat v izbe, bola vzdy pri nas a v noci som sa budila aj na najmensie zasuchotanie alebo na podozrive ticho 😉 to je instinkt. sice, keby sa mala narodila predcasne, kde je vacsie riziko, tak by som si ho mozno zaobstarala...
este som si vsimla, ze si zistila, preco brali krv muzovi - ze ked su obaja O, je velka pravdepodobnost na silnu zltacku. nuz, my sme obaja O a muz ma este k tomu vrodenu poruchu - privela bilirubinu a napriek tomu nasa Nika mala iba lahku zltacku asi 2 dni. takze to tak vobec nemusi byt, netreba sa toho bat 🙂
@veronnie ja som nepovedala, ze to musi byt, ale asi je tam vacsie riziko velmi silnej zltacky, ked mi to povedal doktor 🙂
@barborkach ja rozumiem, len som chcela povzbudit, ze to tak vobec nemusi byt 🙂 inak tiez som za prirodzeny pristup k tehotenstvu aj materstvu. akurat som vo faze, ze si pomaly davam dokopy porodny plan, lebo oproti prvemu porodu by som chcela dost veci inak...aj ten porod je strasne pretechnizovany a potom sa mamicka nemoze sustredit na vlastne pocity... len som zvedava, kde mi budu ochotni vyjst v ustrety 😒

@katuska26 aj ja ho chcem, ved pravda, ze kazdeho vec, ved ja co chcem, nemusi chciet ina maminka a opacne 😉