icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

seba1
10. nov 2010

@drobec490 ja len, čo som vygooglovala, tu na MK sú aj nové veci? Ja chcem ozaj klasiku - tú na tri šnúrky, nie nejakú rýchlozavinovačku.

buburka
10. nov 2010

@kaprik1 - neboj. Vysledky budu ok 😉 Iste su to nervy, ale je straaasne vela pripadov, kedy boli tripple pozit a amnio dokazalo opak 🙂 Drzim palce.

pami27
10. nov 2010

@drobec490 Ahoj Drobec, mne tiež pred nedávnom zistili zo steru zápal. Za týždeň sa preliečiš a bude to OK. Potom Ti ster zopakujú. Pa

katuska26
10. nov 2010

@seba1 akurát včera som mm vravela, že neboj Vikinke bude lepšie keď bude v destkej so súrodenčekom, tak o tie dva roky 😀 😀 😀 to hádam bude.... Tak sa smial že potom aj s frajerom budú spať s nami v spálni 😀 😀 😀
My máme veľkú posteľ traja v pohode, no uvidíme ako to bude s mimi, Vikinka je rozumná, keď jej niečo vysvetlím, tak nemá problém, len nechcem nič siliť... keď aj my sme radi že je s nami, prinajhoršom buď pôjde ona do detskej alebo ja s mimi aby sa aj mm vyspal do práce....🙂
@maahuliena mne nie, aj pri Vikinke mi až po pôrode a asi keď som si stlačila prsník, tak aj pred pôrodom tam bolo 😕

buburka
10. nov 2010

@maahuliena - Ahoj. Mne este urcite nie, ved by to bolo poriadne skoro. Tiez som si myslela, ze ked, tak tesne pred porodom...ale urcite je to individualne. Snad by si sa mohla spytat aj na poradni ci je to ok 😉

seba1
10. nov 2010

@katuska26 však sa to nejak vyrieši, som čítala, že deti čo majú s rodičmi častý fyzický kontakt sú vyrovnanejšie a že to celkovo prospieva, len sa asi nemyslí do 18 r. 🙂 . Niektoré ženy presťahujú aj manžela do detskej.

maahuliena
10. nov 2010

@katuska26 ja poznam jednu januarovku a ona to ma tiež od toho 20tt... 😕 tak som myslela, či už aj vy tu niektoré to nepozorujete...lebo som pozerala fotky synovca malého asi 20minut... som sa rozplyvala aký je nadherný.. a zrazu kukam na tričko... 😅 😅 a flaky jak svina... kiež by to bolo "znamenie" že mliečka bude dostatok -ale vôbec to tak byť nemusí....

katuska26
10. nov 2010

@seba1 áno aj ja som to čítala, my sa sanžíme brať ohľad na každého čo mu vyhovuje, nie len na malú
Inak baby práve som si volala na triplle testy sú negatívne aleže tam mám v krvi nejakú zvýšenú hodnotu HCG, neviete čo to znamená??? Sestrička povedala že sa poradí s Dr a zavolá mi buď poobede alebo zajtra ☹

seba1
10. nov 2010

@katuska26 je tu taká téma na MK Zvýšené HCG po triple teste

katuska26
10. nov 2010

@seba1 práve to čítam, dom tam ani volať nemala ☹ ☹ ☹

seba1
10. nov 2010

@katuska26 snáď by bolo dobré ísť na morfologický UZV, ale to len podľa toho čo tu čítam. Že to môže byť tou zvýšenou činnosťou placenty.

katuska26
10. nov 2010

@seba1 sestrička povedala že sa poradí s Dr a zavolá mi aby som sa nestrachovala a tým že povedala nestrachovala, som sa začala.... som myslela že to nič nieje keď je negatívny triplle 😒 Uvidím či ma zavolajú na UTZ ak nie tak zavolám mm a pôjdeme sami za známym...

maahuliena
10. nov 2010

@buburka už som to našla... od 20tyždna začína vytekať kolostrum 😉 a mliečko až tak 3ti den po porode 🙂 ale som sa zlakal čo tak skoro..len ja už zajtra začínam 21tt 😉

seba1
10. nov 2010

@katuska26 asi by to bolo dobré, aspoň je človek kľudnejší, keď bábätko podrobne prezrú, však teraz už sú dobré UZV prístroje.

maahuliena
10. nov 2010

@katuska26 tiež doporučujem morfo utz, ale zbytočne sa neznepokojuj, nepredpokladám, že by to malo byť niečo zle...a ešte ked maš možnosť isť... treba.. a budeš kludnešia 🙂

buburka
10. nov 2010

@maahuliena - no tak potom super, to znamena, ze je u vas vsetko ako ma 🙂 Drzkajte sa 😉

katuska26
10. nov 2010

@maahuliena áno volala som manželovi máme známeho Dr gynekológa ktorý ma 3D tak uvidím zavolá mi, že čo a ako... 😢

maahuliena
10. nov 2010

@katuska26 určite Ti da, pre tvoj pokoj duše, termin hned, dobre to dopadne... 🙂

katuska26
10. nov 2010

@maahuliena len či nebude skoro na taký UTZ??? lebo som čítala že vady sa prejavujú aj neskôr do toho 20teho týždňa... ale pre pokoj duše, no každopádne napíšem ked mi sestrička zavolá...

maahuliena
10. nov 2010

@katuska26 na morfologicky utz je dobry taky ukončený 18tt...

seba1
10. nov 2010

@katuska26 ja keď som bola s prvým synom na morfologickom UZV, opakovali mi ho 3x, takže možno aj u vás by bolo dobré zopakovať, keď je ten gynekológ známy tvojho manžela, asi to nebude problém , však on ti asi poradí najlepšie.

katuska26
10. nov 2010

@seba1 no to nie je môj gynekológ ku ktorému chodím, on je onko gynekolog manželov známy, ale asi mi môj gynekológ bude opakovať UZV, sestrička mi má volať čo ďalej...

seba1
10. nov 2010

@katuska26 a tvoj gyn.má 3D UZV? Lebo to treba ísť na taký.

katuska26
10. nov 2010

@seba1 nemá však preto k tomu známemu lebo on má, ak nie tak potom k inému ten má aj 4D, len u známeho by sme to mali zadarmo i keď peniaze teraz nehrajú žiadnu rolu, rada si to priplatím, ako byť v neistote.

seba1
10. nov 2010

@katuska26 určite, v takomto prípade netreba riešiť peniaze, ale pravdepodobne bude všetko OK, len treba vylúčiť tie pochybnosti, lebo stresovať sa nepomôže ani tebe ani bábätku, tak veľa šťastia!

krisruska
10. nov 2010

Ahojte, dlho som tu nebola! Čo nové? Ja som bola v piatok na kontrole, ani UTZ mi nerobil 😠 , že načo veď nič neuvidíme, je to len 18 tt., len sme počuvali srdiečko, no aspoň niečo! Pýtal sa ma na pohyby, povedala som mu, že už niečo pociťujem, ale isto to neviem povedať, že veď som zatiaľ nemala podobnú skúsenosť, nemám s čím porovnať, ale je to niečo nové, čo neviem ovládnuť. A on ma len schladiť, že nemôžem ešte nič cítiť, a do knižky zaznačil - pohyby žiadne. Ako otras 😠

krisruska
10. nov 2010

Inak už nosíte tehu veci? Ja som si ešte zatiaľ nič nekúpila, síce ani to ešte nie je treba, ale potešiť by som sa niečím novým pekným mohla 🙂

penn
10. nov 2010

@krisruska krisruska neboj sa neboj, aj ked ta chapem, ale je to bezne, clvoek ma utz pomaly raz za dva mesiace, aj ja chdoim sestricke len na moc. fakt neviem jak na to potom pridu keby sa neico dialo ked je utz raz za dva mesiace, tiez malo priberam tak som nervozna, ale presne nemysliet na to. urcite je vsetko v poriadku. ja teda chodim raz za mesiac iba.. do poradne...

no a o pohyby sa tiez neboj aj ked nemam skusenosti, ale baby pisali, ze tie pohyby co sa pyta doktor na zaznacenie su az take ked uz si si ista a je to pravidelne, cize pohoda.. to aby tam nezapisoval vies ked to neni ten ukazovatel co hladaju, nejaky pohybcek sa mne zdal uz tak.. 15+5 ale odvtedy vela toho nebolo takze to neni to co hladaju, tak sa neboj.

ale inak nedaj sa odbit coby si nemohla citit, oni to predsa nevedia vylucit ze to neboli bublinky ale babatko.. pohodicka

@krisruska ja tiez nenosim, kuila som si kompletik jeden lebo sa mi zdal za dobru cenu v akcii a potom uz ho nemali, taky na doma, ale zda sa, ze to nebudem potrebovat ani do januara 🙂)

akurat ked mam rifle tak si ich musim rozopinat ked sedim no..

penn
10. nov 2010

kocky chcela som sa opytat kamoska mi poslala taky link, ze kde priberame, je to taka kalkulacka a podla tyzdna a prirastku hmotnosti vam vyrata co je asi plod, plodova voda, tuk prsia.. bolo to ceske alebo slovenske ale neviem to uz najst.. neviete?

23lenka
10. nov 2010

@smajka heeeeh ja mam to iste niekedy si namyslam ze sa hybe heeeh 🙂 a tiez skusam davat ruku na brusko a nic :( heeeeh no ale sak aj tie ozajsne pohyby pridu urcite....a uz sa nieviem dockat....No sak jasne ze na vahu pozerat nebudem....koli malickemu....a co ty uz ti prisiel ten list....alebo si tam skusala volat....???A inak ako sa mas???Ja sa pomalicky chystam na dovolenku dnes posledny raz do prace.....juuuuj uz sa neviem dockat 🙂