icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

miamia27
14. nov 2010

@sonina22 Asi je to naozaj o tej pevnej voli. Aj ja sa uz snazim to trochu obmedzovat. Mna ale chyta vlci hlad najma vecer, tak som si kupila plno ovocia a zeleniny... 🙂

miamia27
14. nov 2010

Je to strasne zlate, vzdy vecer, ked uz mam klud a pokoj a zapnem pocitac, ze si pozriem kto co pisal, tak sa ten moj drobec tolko mrvi... 🙂 Cez den ho citit malo, ale to asi preto, ze som stale v pohybe....

zlatik
14. nov 2010

@kaprik1 A preco ti vlastne museli robit amnio? Ak som dobre citala, tak sa pomylili v tyzdni veku dietatka, ci predsa nejake podozrenie?

smajka
14. nov 2010

ahojte - k tym pohybom - citala som, ze drobci sa najviac hybu v noci, ked spime. cez den, tym ze sa neustale hybeme, tak ich koliseme ku spanku 🙂 .

buburka
14. nov 2010

@nunusimi - Dakujem za tak podrobne vysvetlenie...nie je nad to, ked ma clovek osobnu skusenost...takym veciam ja vzdy radsej uverim a skor ma upokoja ako nejake statistiky a dohady na nete..... 🙂 Tak teda budem papkat dalej magnezko a pit veeeela vody.... 😉 Dufam, ze nam to tiez dopomoze k uspesnemu aprilu 😀

nickuska
15. nov 2010

@buburka Ahoj, uzivas calibrum mami? Nebyva ti z toho zle? Ja som uzivala aj calibrum, aj centrum materna a zakazdym som to do 15 min. vyvratila... Neviem, cim to je, zrejme mi tam vadila nejaka latka. Ty to teda beries v pohode? Ja som to musela nahradit "kilami" ovocia denne... Aj lekar mi vravel, ze zatial je lepsie ovocie a zelenina, ze tieto doplnky su vhodne skor v zime, ked clovek nema k dispozicii tolko cerstvych vitaminov...

nickuska
15. nov 2010

@smajka To s kolisanim ku spanku je pravda 🙂 Ja som dokonca zacala prevadzkovat nejake podivne pohyby zboka nabok :D Nejako spontanne odkedy som tehotna, mi to prislo minule take smiesne, ze ak ma niekto sleduje na zastavke a pod. tak si zrejme mysli, ze som nejaka autisticka,alebo co :D My sme vcera pri tv citili pohyby, aj manzel prvy krat, tak bol z toho taky rozkokoseny 🙂))

seba1
15. nov 2010

@nickuska ja tiež neužívam tie výživové doplnky, čo spomínaš, len magnézium a probiotiká, kvôli kŕčom a mykóze, najradšej by som ani to, nie som tabletkový typ 🙂 . Zvlášte to vracanie, nevadia ti tie tablety v krku?
Baby, koľko vypijete denne? Niekde píšu, že treba 1,5 litra - to sa mi zdá málo, skôr si myslím, že pravdivé je druhé čo som našla 2-3 l denne, ja sa snažím tak nad 2 litre, veľmi mi teraz chutí piť mlieko.

buburka
15. nov 2010

@nickuska - Ahoj. Ano uzivam to Calibrum mami, prve 3 mesiace som uzivala len listovku a jedla kopec zeleniny a ovocia, ako vravis ty, ale potom som zacala uzivat aj Calibrum mami, kedze ma telo uz vyssie naroky s rastucim bruskom...a uz aj zelenina ci ovocie sa mi zdaju byt s prichadzajucou zimou coraz umelejsie v obchodoch....tak som sa rozhodla ho uzivat...no a aj koly obsahu mineralov, jodu a tak... Mne nebyvalo zle vobec od zaciatku tehotenstva, ani ma nenapinalo, ani nic podobne...v tomto smere ma to vsetko obchadzalo a vedela som, ze som tehotna len podla teh. testu a usg...pretoze som na termin dalsej MS aj normalne krvacala ☹ .... Takze mne po jedle, ani po liekoch nebyva zle 😉

buburka
15. nov 2010

@seba1 -ahoj. Tiez si myslim, ze tak 2l treba vypit. Inac ja som v poslednom case tak isto zaradila kakavko do svojich rannych napojov...a to som mlieko doteraz velmi ne-e 🙂
Ake probiotika uzivas na mykozu?

krisruska
15. nov 2010

@buburka presne ako si napísala, každá žena má právo si vybrať, poznať všetky možnosti a potom je už na nej, či to podstúpi alebo nie! Mne lekár o takejto možnosti ani nepovedal a podľa mňa morfologický ultrazvuk je veľmi dobrá vec! Ja som si už nejaké zariadenia pozerala, obvolala, zatiaľ som sa objednala do BA do súkromného centra cena 40 EUR, ale musím mať tiež odporučenie od lekára. Iné zariadenia poskytujú tento zákrok ale v balíčku spolu so 4D za cca 79 EUR!
Tento týždeň musím ísť za tým mojím a vyžiadať si od neho sprievodku, tak som na to zvedavá, čo mi na to povie!

seba1
15. nov 2010

@buburka to nie sú žiadne špeciálne, ale v lekárni mi ich doporučili ako prevenciu - píše sa na obale, že Laktobacily 5, neviem, či je to názov, Ale myslím, že na akútnu fázu ochorenia to nepomáha. To mlieko si to telo asi pýta.

krisruska
15. nov 2010

@smajka Tak to môžem potvrdiť, večer robí naše mimčo dobré rošošo, najmä, keď som strašne dlho hore, tak okolo 11:00-12:00 😀 Ale ako náhle dá mužík ruku na bruško, tak skrotne, robím si z neho strandu, že už teraz má pred ním rešpek 😀

krisruska
15. nov 2010

A čo sa týka tých doplnkou, ja okrem listovky neužívam nič. Aj som sa dočítala, že ak to nie je potrebné, mala by sa tehula vitamínovým doplkom radšej vyhnúť, ale či to tak v skutočnosti i je, neviem!

pippi84
15. nov 2010

Ahojte,
@krisruska .. to je dobre , respekt 😉 som sa zasmiala,
vcera som nevedela ako sa mam ulozit, musim si objednat ten vankus 😅 tak som si nachvilku lahla na brucho - co bola moja poloha spania od malicka a zrazu take kopanceky som schytala 🙂 babo dalo najavo, co sa mu paci a co nie 😵

zuzin78
15. nov 2010

ahojte holky, aky ste mali vikend? my ok, vonku je super teplo, tak si uzivame slniecka.
nas drobcek -zubrienka kope ako o dusu, tak kopala aj Sofinka 😵
v piatok idem do paradne, tak som zvedava ,ci nam uz povedia co cakame.

o stvrtok idem na interne, tak sa tesim kolko tam budem cakat,aj ked mam objednany termin, aj vy ste boli na internom?

zuzin78
15. nov 2010

@pippi84 aj ja som zaspavala na bruchu,ale teraz uz nemozem, tak spim na chrbte, a na boku, uz chcem znova spat na bruchu, to je super poloha, aj sofi ju ma rada 😵

buburka
15. nov 2010

@krisruska - ahoj. Myslim, ze ti da sprievodku bez problemov 😉
@seba1 - jaaj ako prevenciu...ja ze je nieco nove, co je rovnako dobre...namiesto antimykotik... 😒
@krisruska - ja som necitala, ze by sa im trebalo vyhybat...pytala som sa svojho Dr a on nebol proti. Ja si nemyslim, ze jem dostatok vitaminkou v strave a mam pocit, ze ked sa posnazim zjest viac, tak ma potom dost aj naduva ☹ takto som trosku spokojnejsia...ved su predsa urcene pre tehotne a dojciace mamicky, tak by nemali skodit....ja som sa len toho zvyseneho prijmu mg trosku zlakla ....

zuzin78
15. nov 2010

@krisruska mozem sa ta spytat, kam ides na ten ultrazvuk do blavy? nahodou nie na zeleznicnu?

seba1
15. nov 2010

@zuzin78 to tam ideš na EKG?, to nejako skoro, nechodí sa až v treťom trim.?

zuzin78
15. nov 2010

@seba1 a dr posiela uz teraz

mirka7582
15. nov 2010

dobre ranko tak ako sa mame ?

krisruska
15. nov 2010

@pippi84 Ale je to také milé, keď Ti tak bruško niečo pobehuje, ja som sa zo začiatku niekedy až zľakla, lebo som nečakala, niekedy som až zjajkla 😀 , ale teraz sú tie pohybčeky o niečo častejšie, tak som si zvykla a mám taký lepší pocit, pretože viem, že bábo sa hýbe a je v poriadku. ja som si dokonca kúpila stetoskop, že budeme počúvať, ako mu bije srdiečko, no zatiaľ viem len to, že dobre trávim, ale to srdiečko nejak nie a nie počuť, alebo to v tom cvachkote a škvrkote mojich čriev neviem rozpoznať 😀
@buburka no ja dúfam, že mi to dá a nebude mať k tomu blbý komentár, ale to je už jeho problém, ale pekne mu vytmavím, že prečo ma na takúto možnosť neupozornil 😠 no, čo sa týka tých vitamínov, dozvedela som sa to z jednej diskusie, písala tam nejké zdrav. sestra, presne si to už nepamätám, pretože to bolo dosť dávno, ale čo mi zostalo v pamäti, na to sa nedá zabudnúť 😀 , je to, že tehulám, kt. berú vitam.doplnky sa rodia deti s nadmer. hmotnosťou! A tiež písala, že tieto doplnky obsahujú priveľa zbytočných vitamínov a minerálov, čo v konečnom dôsledku ma neg. vplyv na ženu. Ale ak mám byť úprimná mňa veľmi nepresvedčila, podľa mňa nič s mierou neuškodí!

pippi84
15. nov 2010

@krisruska ale ved to zlozenie vitaminov nie je az take vysoke, ze by skodilo. to mnozstvo je upravene tak, aby si mohla zjest aj masko, ryby a ovocie a zeleninu, aj ked teraz to ovocie nestoji za nic, normalne ma na to prejde aj chut. umele, nechutne.
ja uzivam gs mamavit, ale uz koncim a idem na jamieson prenatal- co mi dala sestra. je mi to luto vyhodit.
pekny a slnecny den vsetkym

buburka
15. nov 2010

@krisruska - mas pravdu...nic s mierou neuskodi a netvrdim, ze LEN uzivat je spravne, lebo to robim ja a tak to musia robit vsetky. Kazda z nas sa pozna a vie sa sama rozhodnut, ci to potrebuje, alebo nie. 🙂 Ja si priznam, ze to u mna s vyvazenou stravou nie je ukazkove, tak aspon takto dufam, ze pomaham trosku svojmu telu 🙂

Citam ako vam kopu babatka v brusku a som trosku smutna, ze ja nic necitim...ked, tak len creva ☹ Dufam, ze coskoro zacitim aj ja ten uzasny pocit a konecne budem pokojnejsia.....si tak vravim tyzden dva po Usg...je tam naozaj? je v poriadku? ... keby sa kus zamrvilo, hned by mi taky cas bolo veselsie na srdiecku 🙂

mirka7582
15. nov 2010

@pippi84 aj ja beriem gs mamavit

zuzin78
15. nov 2010

@buburka nebojkaj, uz zachvilku budes citit, ja som prve citila az v 20tt.

blcha
15. nov 2010

ahojte babulky ako vas tak citam tak niesom jedina co ma nizky tlak ja som si vcera namerala 100 na 50 a vacsinou doobeda mam take stavy ze ma riadne zatoci oblieva ma horko tak vzdy letim na balkon na certvy vzduch to mi pomaha 😉
neviete mi nic poradit aby sa mi troska zdvihol? ja som zacala uz aj slabu kavicku pit jednu za den a to ja v tehotenstve kavu nepijem ale ked musim tak musim aj doktor mi ju nakazal 😝 😝
@buburka nic neboj zachvilku ta zacne kopkat a zacnes to pekne citit ja citim od 17ale strasne slabucko a teraz uz to zacina troaska viac niekedy to vobec niesu kopy len ciim take napatie v bruchu ako sa tam vrti to mala a taky poriadny kop som citila zatial len jeden ked sme boli v sobotu na nakupoch uz som bola dost unavena tak ma male nakoplo ze chce ist uz domov asi 😀

inak baby uz dve noci sa mi sniva ze budem mat chlapca a zacinam si to aj ja mysliet to je moj tym no tak som zvedava co to nakoniec bude 😉

blcha
15. nov 2010

a spominate to zelezo tak mna s nim krmili v porodnici po porode ale strasne ma z neho zapekalo tak som ho vzdy zahadzovala do zachoda splachovala a schovavala kade tade lebo nieje ic horsie ako zapcha v porodnici 😝 😝

zuzin78
15. nov 2010

@blcha ja mam tiez taky pocit, ze cakame chlapceka. ved uvidim.