Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
Dobré ránko aj my sme včera s Viktorkou piekli medovníčky 🙂 Pečieme ich spolu už tretí rok 🙂 a potom ich aj zdobíme, tak prvé vianočné koláčiky už máme, ešte kúpiť vianočný stromček a Vianoce sa môžu začať 😀
@katuska26 neviem ci to idete tento vikend, .. ale presne kolegyna mi hovorila, ze v HM su drahsie veci, tak som myslela, ze tak min 50-100 eur za nohavice.. ale vcera som tam bola, maju super nohavice aj tie slimky pekne, cierne hlvane, v pohdoe za 30 E, a maju tam aj tie menchestraky, co mozete vidiet aj tu v bazaroch.. to je dobre na zimu. Zaroven maju dost pekne veci aj ako topy, nie take stanove handry ale pekne tvarovane, upletove vselico, topy 20-30 E tiez. Myslim, ze pohoda (ale pozor HM ma tehu veci iba v Eurovei)
Jaaj a kocky, no ja tiez este nekupujem skoro nic, ako babatkovskych potrieb (kocik.. ppostielka) sa asi netykaju povianocne zlavy, ale nechavam si to na januar.. nejak kym este nebude velke brusko. Ale z oblecenia tiez nekupujem zatial nic, ja som na tie prve mesiace tyzdne co clovek ani nevie ake bude babo mu ochotna dat aj veci co mi dali znamy po babatku..
No a ja urcite nie som ta mamicka, co malemu kupi hrkalku ralph lauren a tenisky nike trojmesacnemu (to ja si radsej kupim vecerne saty) 🙂
Ale chcem sa opytat, niekto to riesite, ze nemozte mat doma kocik,..alebo nejake veci pred narodenim? To je co za blbost.. ved kam by som to dala? aj postielku
@penn - ahoj, ano v nasej nemocnici nam nepovedia pohlavie dietatka. je to onicom a ak chces vediet co budes mat, musis na sukromne sono. ja som objednana 20.dec a za 8farebnych fotiek na cd a dvd zaplatim £180. je to palka. niektore nemocnice v uk nehovoria pohlavie koly urcitym narodnostiam ktore tu ziju ako z ciny, azie... ktori ked sa dozvedia ze maju dievcatko, tak idu na potrat. ja v tom nevidim logiku, lebo ak niekto skutocne chce vediet, tak si zaplati ten sukromny. myslim ze je to spes o vytiahnuti z teba extra peniazky..
@emmaelzer - dobre ranko 😉 super fotky na fb 🙂 co dnes robite? my este nejake posledne vianocne nakupy..
@23lenka - ahoj. ja som nemala ziadne newborn, len 0-3 a maly bol taky malicky ked sa narodil, ze mu nic nesedelo. tak hned prvy den bezal manzelik do mothercare a pokupil mu vecicky newborn. nie vsak vela, vacsinou len dupacky. strasne rychlo potom z toho vyrastol.
@penn nelam si hlavu s poverami, potrebujes aj postielku a aj kocik este pred tym ako sa male narodi, ved potom uz nebudes mat na to cas...ono ja by som len tiez nerobila este velke nakupy pokym uz fakt nebudem mat istotu, ze babo sa aj narodi, a vsetko bude v poriadku (ja ked som bola po potrate v nemocnici, tak tam bola aj zena, ktora potratila v 20tt, resp. babu prestalo byt srdce, takze sa moze stat hocico...)
@smajka ahoj smajka,dakujem, no to je drsne, a to niekedy tu nadavam, ze nemaju hanbu ti lekari pytat 3-5-7 eur za obrazok z bezneho sono. Ze sa nehanbia, inak ani moj lekar ani ten na 3D mi obrazok nedali, u lekara si mam odfotit samam monitor a na 3D mi dali teda DVD okej, a obrazky som si tlacila sama.
@emmaelzer ach tak ano ano, ja sa nechystam este kupovat, ale myslela som, ze popozeram, este kym nebude brusko, s ktorym by sa mi nechcelo chodit po ikei.. len postielku mi chcela dat kamoska.. tak reku sak ju tu necham nech jej nezavadzia.. no a take
@penn Baby, s tymi poverami je to tak, ze stat sa sice moze cokolvek, ale netreba na to nejako extremne mysliet, zbytocne si privolavat nejake negativne zazitky... Ja som tiez najprv zacala rozmyslat, ze si nebudem nic kupovat atd, ale fakt je ten, ze radsej teraz ako potom, ked budeme mat brucha po kolena, no nie? My sme napr. kupili vcera postielku, pretoze nam ju chcu dat nasi ako vianocny darcek. A je fakt krasna, so zirafkou 🙂 🙂 Nad kocikom tiez uvazujeme, ale kupovat ho budeme az v novom roku. Predajca mi vravel, ze kocik je vhodne objednat aspon 2 mesiace dopredu, niekedy moze byt problem s dodanim, nemusi byt na sklade... A hlavne po vianociach budu vraj sklady prazdne. Mimochodom, ja som rifle slimky nenasla uplne nikde a tak som si kupila dvoje tie siroke, ale idu mi na nervy, medzi ludi nosim stale "povodne" rifle. Nie som nijaky drzgros, ale niekedy fakt nevedia, co za tie rifle pytat. A clovek v takych mega nohaviciach vyzera ako slon... A na leginy mi pride dooost chladno... 😖
@emmaelzer hej hej...okay to ja len aby som vedela...pretoze neviem....no ja som zatial kupovala vsetko na 0-3mes...ale nie este vela veci sak este mame cas...heeeeh ale dakujem za radu..🙂
@smajka heeeh no tak to ja radsej kupim sama tie veci lebo mojho keby som poslala sameho by vykupil cely obchod heeeh s detskym oblecenim....🙂
Ahojte žienky. Tak zajtra ma čaká po mesiaci končne ultrazvuk a poradňa, tak dúfam, že je všetko v poriadku. Drobca cítim úplne slabučko, také jemné kopančeky, myslím si, že by som ho mala cítiť silnejšie, ale snáď sa to ešte rozbehne. Držte palčeky, nech je všetko ok a dúfam, že nám už potvrdí chlapčeka. Pekný večer.
@mischeell držím palčeky na poradni, neboj ešte sa len rozkope pri prvom dieťatku je to neskoršie, mňa začala od 20teho kopkať, teraz od 18 teho tak slabučko, ale teraz sú to už riadne kopančeky 😅
Baby kráááááásny Mikulášsky deň.... Moja Viktroka sa veľmi potešila že bol u nás Mikuláš, to je ten najkrajší pocit vidieť svoje dieťa šťastné 😵
No baby ja teraz bez coly nemôžem byť ani jeden deň. Je to jediná vec, ktorá mi ukľudňuje žalúdok. A vynahrádzam si ňou kávu... 😉
ahojte 🙂
colu možem aj ja, sice pred tehu som ju pila minimálne...ale v tehu, ked mi bolo do 5mesiaca zle.. tiež mi trošku pomáhala, ale to som pila pepsi colu, lebo ta obsahuje pepsiny a tie ukludnuju žaludok 🙂
a všetkým krasneho Mikuláša!! 😀 😀
ahojte..tak ja tiez dost pijem ale pepsi lebo mi to nahradza kavu 🙂 a nie je mi po nej vobec zle 😉
pekneho mikulasa aj ja prajem 😀 😀
Ahojte babule🙂všetkým prekrásneho mikuláša prajem 😉 chcela by som sa spýtať,či je tu nejaká baba,ktorá ešte nevie pohlavie svojho bábätka tak ako my 🙂 v piatok idem do poradne.Jasné,že je prvoradé,aby bolo vporiadku,ale už sme taký zvedaví 😀
@linea22 ani ja neviem, co este cakame, zajtra idem na utz, ale doktor mi tam pohlavie nepovie, lebo ani pri malej nechcel, az neskor.. ale 19.12. ideme na 3D, tak hadam sa ukaze 🙂 taka som uz zvedava a ked vidim, ako uz vsetky baby vedia, co cakaju 😅
A inac ja som este nekupila ani jednu vec.. nie kvoli poveram, ale vobec ma to este nelaka.. Ani pri malej ma to nelakalo, az niekedy v 7.mes. ma chytila panika, ze nic nemam nachystane, ale vsetko sa to v pohode stihlo.. 😀 teraz planujem od januara davat do poriadku detsku izbu pre male a potom vo februari kocik atd.. A co sa tyka tych newborn veciciek, tak mi sme ich vyuzili, tie 3mes urcite. Ale nemali sme ich zbytocne vela..
Ahojte kocky, poradte mi, ake beriete tehu vitaminove tabletky? Ja beriem od druheho trimestra Femibion 400, akurat sa mi mina, tak ho chcem zmenit, lebo je priserne drahy 😒 Dakujeeem za radu! 🙂
@barusska ahoj ja beriem prenatal 😉
Ahojte, tak som sa dnes dockala 😵 mala som poradnu a aj ultrazvuk, nase male baby je uzasne, zdravucke a nozky si stale vykladalo hore, tak pan doktor sa usmieval a povedal, ze to zatial vidi na CHLAPCEKA 😀 Moj sen o Simonke sa rozplynul, ale nevadi, muz bude mat pomocnika a urcite aj velku radost 😉 nakoniec aj ja! testy vysli vporiadku.
v 30tyzdni nam pohlavie este upresni, ale aj mne sa to tak videlo, ako lekar povedal.

@maahuliena no tak to je super ze ste ok...🙂 no dufam ze mne to robit nebude bo ja asi spanikarim... 😨 ja na to radsej nemyslim a vobec uz necitam nic zle na nete...ani prihody lebo potom sa len zbytocne znervoznujem...a potom ked ja som v strese aj moja malicka je v strese a to nechcem...🙂 Jeeej aj ty piekla medovnicky???Ja tiez akurat teraz peciem uz mam je pekac hotovy heeeeh....a ako ti vysli....???Ja ich peciem po prvy krat v zivote heeeeh 😝 😵