icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

krisruska
7. dec 2010

Prajem dobré ránko všetkým!
@nadenkaaa No my tiež uvažujeme, že kúpime radšej kvalitnejší a necháme si ho pre druhú mimčo. Ale suma toho nášho previšuje 650 a to bez autosedačky! Neviem sa rozhodnúť!
@maahuliena Práve som si pozerala ten váš kočík, pekný a ja taký neutrálny, že by si ho mohla využiť i pre chlapčeka! A nemali ste taký žltý, niečo také sa mi marí! Ale bruško máš krásne gulatučké, kde sa ja na teba hrabem 😀

No ak sa tu bavíme o váhe, no ja mám stres, keď sa mám postaviť u lekára na váhu, nieto ešte doma. Váhu neriešim, veď to potom vybehám, keď budem mrňusa obskakovať!! 😀

seba1
7. dec 2010

@krisruska ja váhu riešim, lebo s tým súvisia aj zdrav.problémy a tie si prihnať nemienim, už teraz ťažko zdvíham nohy, boli sme v nedeľu v divadle v SND a bolo to v suteréne - 2x som šla hore schodami a je to katastrofa aké mám potom stavy.

krisruska
7. dec 2010

@seba1 No ja sa snažím to zjedlom nepraháňať, ale zase sa obmedzovať nechcem! Ja som zatiaľ pribrala 3 kg, ale ja som na začiatku niečo schudla! Ale čo sa týka chodenia po schodoch, ja sa tiež dobre zadýcham, čo sa mi predtým nestávalo, vtedy mám ozaj pocit, že dýcham za dvoch 😀

seba1
7. dec 2010

@krisruska no to je samozrejmé potom, že váhu riešiť nemusíš, keďže tvoj váh.prírastok je nízky 🙂 , ja sa veľmi snažím a aj tak som na tom ako som, ono u niekoho sa ten metabolizmus tak prestaví, že "ani zrnko na zmar", moja mama ku koncu tehot.nevečeriavala, lebo sa jej vyhrážali nemocnicou, takže ja som to podedila 😖 .

krisruska
7. dec 2010

@seba1 No ale tak u teba je to tretie bábo, tak je to predsa iné! Inak už viete, čo to bude, či to bude tretí chlap 😀
No ja si myslím, že u mňa to ešte len príde, ale dúfam, že 15 kg nepresiahnem 😖 , lebo už teraz si necítim kríže, čo bude potom! Ja som ten typ, čo radšej nechce vedieť koľko váži, pretože by som sa len stresovala a nastalo by to, že by som bola ako posadnutá- len schudnúť a schudnúť!

helenka2
7. dec 2010

Dobre ranko, my sme boli vcera na velkom ultrazvuku vsetko nam doktor pokukal sme zdravucke a mame 409 g...vidim ze preberate vahu ja som doteraz pribrala 5 kg...
Kolko vazia vase babetka?

seba1
7. dec 2010

@krisruska nevieme ešte, či bude tretí chlap, vo štvrtok sa nám dúfam ukáže a bude koniec pochybnostiam a otázkam 🙂 a fičím potom hneď do Tesca kúpiť niečo pekné 🙂 , už sa teraz teším. Ja zasa musím kontrolovať svoju váhu, lebo potom by to šlo nekontrolovane hore, už sa hrozím vianoc. Ja myslím, že do tých 15 kg by si sa mala zmestiť, keď teraz máš len +3. Možno to bude aj menej.

buburka
7. dec 2010

@helenka2 - ahoj. Krasny snimocek. My sme boli na kuk vcera a mame 405g 😉
Ja som pribrala zatial 3kg....ale bola som pribrata uz ked som otehotnela, takze sa to asi dorovnava 🙂

krisruska
7. dec 2010

@seba1 No tak som zvedavá a chcela by si dievčatko? No ja som mala včera menší útok na det. oblečko, neodolala som a to sú naše prvé úlovky, tak som sa tešila, no muž ma hneď schladil, že aby som to nepreháňala! No o Vianociach mi ani nehovor, toho sa desím kaž. rok a vždy mi z nich zostane pár suvenírov, kt. sa neviem počas celého roka zbaviť, jeda už teraz mi vybehli slinky na zem. šalát 😀

seba1
7. dec 2010

@krisruska to by asi každá mamina na mojom mieste, ale aj chlapček môže byť, dokonca sme sa už aj dostali ku zhode na mene Adamko 🙂 . Ja som v piatok v Tescu naďabila na akciu,že 30 perc.dole detské veci, ale také body, čo som chcela - žlté mali až od troch mesiacov, ale tá cena bola super. Keby bolo 0-3, to by som vzala, škoda. Potom boli už len ružové a modré.

krisruska
7. dec 2010

No ja bola včera v Tescu, síce zľava bola do nedele, ale ešte včera mi ju dali. Tak som si zobrala svetríky, bodenko, overalík, čapičku....
Adamko je krásne meno, ja mám krsniatko Adamka 😀

seba1
7. dec 2010

@krisruska to vážne ti dali zľavu, keď bola do nedeľe? To je super. Ja tam už budem musieť bez zľavy, ale nevadí, ceny tam sú aj tak dobré. Ďakujem, teraz už len čakať, či sa to meno aj použije 🙂.

krisruska
7. dec 2010

@seba1 Od stredy majú byť tie zľavy opäť, to mi povedala jedna predavačka, tak počkaj. Aj ja som bola rada, že mi ju dali, ale to som mala asi šťastie, pretože to nestihli zmeniť v kase! Ale vôbec som nevedela, či kúpiť niečo i s označením 00, alebo len 0-3. Ja som zobrala len jedno oblečko 00, aj to len preto, lebo väčšie už nemali a bolo to také chutné, že som neodolala!

penn
7. dec 2010

No kocky, 🙂) kazdy je iny, ja to chapem, nitko zas nechce vela pribrat.. ale nerobte si starosti.. verte mi ovela viac by ste sa bali ako ja, ze som pribrala sotva dve kila a malicka mala 200 gr. v 18/19 tyzdni a termin sa nam skor posunul o dva tyzdne dopredu .. ale nemyslim na to, reku dobehne to.

Horsie je, ze ja neviem, kolko som pribrala naozaj lebo sme nemali vahu 🙂 ale pribrala som skor prvy trimester, ked som jedla aby mi nebolo zle, a potom uz nic, uz dva mesiace nepriberam isto 🙂) alebo kilo hore pol kila dole, tak v priebehu..

Takze to by ste si fakt robili vacsie starosti , ked vas mam povzbudit.. samozrejme, az pokial by vam priberanie nerobilo nejake tazkosti zdravotne, s tlakom a tak.. ale myslim, ze to sa nas tu az tak netyka ..

Ja teda sa spolieham na prirodu, ze proces zrodenia zivota je velmi silny,a ze tento pud noveho babatka je velmi silny a ze babatko si berie vsetky ziviny co potrebuje a skor vezme mne (ako matky maju problemy s vlasmi, zubami, kostami) .. a ze ten hlad na mna pride ked babatko minie zasoby zivin. 🙂 vsak?

*Nezabudajte na elmex gel kvoli zubkom, aj ked nepytala som sa zubara ci je to ok.

mackopuu
7. dec 2010

@maahuliena mnooo aj ja mam akcne dieta v brusku....no este staaale netusim co to je...ale tak hadam vo strvtok uvidime na poradni.....nak k tym chutiam ja som doteraz pribrala 1kg..... aj to mi uz gratulovali ze konecne pretoze ja som velmi chudla ale malinky drobec rastol... 🙂 chute obcas mam ale hlavne na sladke dost.....ale najviac jedavam mandarinky a velmi mi chutia kinder vajicka 😀 😀

seba1
7. dec 2010

@penn ja si tiež myslím, že dieťatko si berie prednostne a až potom čo zostane, ide nám. Ja som minule na nákupoch z ničoho nič dostala taký hlad, že som si musela hneď niečo kúpiť, lebo som mala pocit, že ma hodí o zem. Myslím, že mi klesol cukor v krvi, stáva sa to aj vám?
@krisruska tak fajn, ja tam chcem ísť vo štvrtok, 00 kupovať asi nebudem, očakávam bábätko o veľkosti cca 4 kg, takže iba ak by sa na tom niečo zmenilo.

seba1
7. dec 2010

@mackopuu a potom si skladáš tie hračky z nich?

mackopuu
7. dec 2010

jasneeee....to robi s oblubou moj zlaty manzel....vyberam si tie najtazsie vajicka lebo chcem figurku....ale tak aj skaldacky byvaju srandovne..... 😀

hull
7. dec 2010

Ahojte dievcata,stale vas citam,ale este som neprispela do tejto diskusie.Termin mam 22.04. a citam,ze niektore citite uz pekne pohyby.Ja budem mat dievcatko,prve kopkanie a steklenie som uz citila kazdy den,ale teraz 2 dni vobec nic,mam si robit starosti,alebo je to normalne,ze ju v 20 tyzdni nemusim citit este kazdy den?
Na ultrazvuku som bola pred 4 dnami a doktorka mi vravela,ze ma 14 cm,merala ju od hlavicky po zadocek.Citala som,ze niektorych babetko v tomto tyzdni ma uz viac,tak neviem ci je to ok lebo ta doktorka mi pri ultrazvuku nic nehovorila,musela som sa jej na vsetko pytat.

mackopuu
7. dec 2010

@hull ja mam termin o 10dni skor ako ty....ja citim pohyby od 19tt ale na zaciatku to bolo len obcas,nemusi to byt kazdy den...tie pohyby na zaciatku su este slabunke tak preto mozno si ho len nezaregistrovala....ja som ich citila len ked som si sadla...teraz uz citim kazdu chvilu no niekedy uz mi nie je do smiechu ked ma kopne,hoci to este nie je taka sila ako to bude uz pred porodom,no vie to byt aj neprijemne miestami....ale to k tomu vsetko patri....aj ja chodim jednemu doktorovi na sono co ti nic nepovie pokial sa ho stale nevypytujes alebo nedobiedzas ze chces vidiet nieco konkretne....mne doktor na poslednom sone povedal ze moj drobec ma mensiu hlavicko o nieco ale je mozne ze vsetko este dobehne a nemam si s tym lamat hlavu...aj tvoj drobec to dobehne casom uvidis,pokial doktorka nevravela nieco ze by to bolo zle tak sa s tym netrap....ono to dobehne.... 🙂

laerke
7. dec 2010

@hull Ahoj 🙂 Ja mam termin 20. 4. a zatial citim pohyby len obcas, raz za par dni ma sem-tam kopne. Robila som si z toho starosti no damy tu na koniku mi povedali, ze je to v poriadku, najma v prvom tehotenstve. Buducu stredu mam poradnu tak uvidime ci je skutocne vsetko ok. Akurat vcera ma drobec kopol po 3 dnoch ale velmi jemnucko. Jedna slecna mi povedala, ze ona citila riadne pohyby az v 25. tyzdni, ina v 28.
Takze ako vravi mackopuu, ked je vsetko ok, netrap sa 🙂

zulusa
7. dec 2010

@seba1 Ahoj, my už pohlavie máme dlhšie potvrdené z amniocentézy a tiež to bude Adamko 🙂

seba1
7. dec 2010

@mackopuu 😀 😀

mischeell
7. dec 2010

@maahuliena
@seba1 ďakujem pekne baby 🙂

seba1
7. dec 2010

@zulusa no my uvidíme po tom štvrtku, či bude Adamko alebo Elenka 🙂, mám pocit, že budem spokojná v oboch prípadoch

blackberry
7. dec 2010

@krisruska aj my sme sa rozhodli investovat do drahsieho kociarika a cena je asi taka ako spominas aj ty, tiez bez autosedacky... Ale povedali sme si, ze je to kvalita a posluzi aj druhemu babu.
@seba1 😀 😀 presne, zrana po WC a v pyzamku, tak treba, nech neni ziadna zbytocna vaha 😀

Ja som zatial nepribrala nic, dokonca som schudla dokopy asi 5 kg od zaciatku, ale ako som uz myslim pisala, ja mam z coho uberat 🙂 Ale sestricka na poradni spominala, ze uz by som mala nieco pribrat, ale asi to mam kde spalit, v praci mam toho vela, nezastavim sa, doma rovnako, celbo manzel je po operacii a som v podstate na vsetko sama. Aj sa obcas hnevam, ze si toto obdobie memozem poriadne vychutnat ☹

A v tescu som sa veru vyblaznila aj ja trosku, nahodou maju celkom chutne veci a za fajn ceny a este k tomu ta 30% zlava 😵

mischeell
7. dec 2010

@hull Ahoj. Ja mám termín pôrodu taký istý ako ty, včera som bola na sone a náš drobec má 20 cm a 336gramov. tak neviem, či sa tá veľkosť až takto odlišuje...ale určite je to ok, keď ti nič nepovedala dokyňa. A ja nášho malého cítim iba raz denne, vždy väčšinou večer, keď som v kľude. Je to odlišné, lekár mne povedal, že môžem čakať väčší pohyb tak o týždeň a to má 20cm. keď má tvoja iba 14, tak si na pohyby také poriadne ešte chvílu počkáš 😉

adka83
7. dec 2010

@linea22

my este tiez nevieme a som straaaasne zvedava....na poradňu idem az 17.12, už sa neviem dočkať, snaď sa nam už mimi ukaže konecne 🙂

blackberry
7. dec 2010

@hull teraz sa uz meraju od hlavicky az po nozicky, nie len po zadocek, preto maju baby drobcov okolo 20cm a ty 14, tolko ma po zadocek 🙂

hull
7. dec 2010

Dakujem dievcata,som teraz kludnejsia o tyzden mam ultrazvuk zas,tak dufam,ze bude mala vporiadku a ze tie cm. neskor dobehne 😉