icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

nonika
17. jan 2011

@kika29 dakujeme velmi pekne 🙂 uz sa nam to krati ale aj tak mam taky pocit ze to ide velmi pomaly 😅

bombicka19
17. jan 2011

no presne, aj ja sa neviem dockat, tiez sa mi zda ze to ide pomaly! uz by som chcela nech je aspon koniec marca a to je este len januar 🙂 !
chcem sa spytat ze ako to mate vymyslene z materskou? ja by som chcela ist tych 8 tyzdnov pred pôrodom, myslite ze to mam len tak povedat doktorovi alebo na základe coho sa tak chodi?
dakujem!

zuzka38
17. jan 2011

@bombicka19 ja myslim, ze zavisi na lekarovi, moj mi da matersku ako ja budem xciet.. takze ak mas "normalneho" lekara tak ti urcite da tych 8 tyzdnov pred, ako sama xces.. drzim palce 🙂

matidami
17. jan 2011

ahojte, ako sa majú bábätká 🙂 ja mám pocit, že som stále hladná a stale niečo papám, no snažím sa jesť veľa ovocia až nie som ako slon 😀, kedže pohybovať sa mi veľmi nechce ..

bombicka19
17. jan 2011

@zuzka38 no ved uvidim, vo stvrtok idem do poradne a opytam sa ho na termin nastupu na matersku....moj doktor mi moc normalny nepripada tak uvidim co z neho vyjde 😉
idem teraz na poslednu chvilu aj na ten cukor tak si to tam odsedim, vobec sa mi nechce, ale snad to nieje take hrozne co poviete?

zuzka38
17. jan 2011

@bombicka19 no drzim palec / nech je aspon v tomto normalny 🙂
ja som na cukor este tiez nebola, ani ma neposielal... ja som sa do tho nehrnula a do poradne idem az na dalsi tyzden, myslite, ze ma este moze poslat?

bombicka19
17. jan 2011

@zuzka38 no urcite! zevraj to robia kazdemu! robi sa to do 28tt, tak neviem, zatial bol na tom kazdí koho poznam 🙂

zuzka38
17. jan 2011

@bombicka19 no ja tiez okrem seba nikoho nepoznam, kto by nebol poslany.. je mi to divnee.. hlavne ked teraz je uz 28tt... no tak uvidim

amalkagoralka
17. jan 2011

@bombicka19 ja som bola tiez az dnes na cukor a dalo sa to zvladnut. mala som si to namiesat doma a vypit a prist za dve hodky na krv. Akurat je neprijemne ked sa berie z prsta ☹

amalkagoralka
17. jan 2011

@zuzka38 urcite mu to pripomen, je divne ze sa o tom nezmienil

zuzka38
17. jan 2011

@amalkagoralka ok, dik za tip

zuzka38
18. jan 2011

baby riesili ste uz pediatra?

amalkagoralka
18. jan 2011

@zuzka38 este nie prakticky, ale uz som premyslala koho nahlasim v porodnici. neviem presne ako to chodi, ale viem ze treba mat niekoho uz pred porodom vybrateho. vies o tom viac?
baby chodite aj na nejaku pripravu na porod alebo cvicenia?

matidami
18. jan 2011

@zuzka38 ja budem mať toho, čo mám pri mojich starších deťoch, ty už si si vybrala? myslím, že sa treba vopred dohodnúť

zuzka38
18. jan 2011

@amalkagoralka
@matidami mne spominali baby, ze to treba par mesiacov vopred sa vfraj dohodnut, kedze nemam deti ine, tak rozmyslam kde co ako a koho, som sa pytala ale neviem sa rozhodnut, zmluva sa vraj spisuje az potom, zatial je to taka ustna dohoda s lekarkou, aby o tebe vedela... ja to xcem zacat riesit uz radsej teraz..
co sa tyka pripravy na porod ja som zacala chodit minuly tyzden do miracle studio, mala by to byt po kazde hodina prednaska a 20 minut cvicenia..

matidami
18. jan 2011

nahlasovala som pred pôrodom- pri pôrode meno pediatra, však sa informuj od mamičiek v okolí, a dohodni si ho, tiež si myslím, že už je na to čas...
Ja nechodím na žiadnu prípravu ani cvičenia, kôli deťom, nemám kde nechať mladšieho synčeka 🙂

zuzka38
18. jan 2011

vsak ked mas uz dve deti, uz tak asi tak nic neprekvapi pri porode, ci? 🙂 ja ani neviem co mam ocakavat a ci to zvladnem.. teda nejako to zvladneme, sak vyjst to nejako von musi, len ako.. 🙂

matidami
18. jan 2011

no, dúfam že ma už nič neprekvapí, oba pôrody som mala vyvolané, tak možno tento by sa mohol rozbehnúť sám, ale tiež mám obavy, ale hlavne nech sú detičky zdravé, my to vydržíme 😉 noo von musia ísť a keď sú už vonku je to ten najkrajší pocit 😵

zuzka38
18. jan 2011

@matidami urcite ano, osobne sa strasne tesim na ten okamih, ked toho nasho krpca prvykrat uvidime, juuuuuj 🙂

piskootka
18. jan 2011

Ahojte budúce mamičky 🙂 Ktorá z Vás sa chystá rodiť do Nitry? 😉

margotka_ja
19. jan 2011

Ahojte tehulky, som z Humenného, som tu nova a som rada, ze som objavila tuto stranku. Toto je moje prve tehotenstvo, veeelmi sa s manzelom tesime a uz sa nevieme drobca dockat. Termin mam na 24.4. Zatial som mala vsetky vysetrenia v poriadku a pred vianocami sme absolvovali 3D sono v MI. Pravdepodobne to je chlapcek, ale to je jedno len nech je zdravucke. Prave teraz cca 2 dni mam pocit, ze je akosi malo aktivne, tak len dufam, ze vsetko v poriadku. Trosku sa obavam pôrodu, ale musime to zvladnut...🙂 drzim palce..🙂

zuzka38
19. jan 2011

@margotka_ja vitaj 🙂 porodu sa asi obavame vsetky, hlavne ked je to prvy.. aj moje to bude prve babatko, a cas sa nam krati, tak asi aj tym stupnuju tie obavy, nie? pozdravujem

zuzin78
19. jan 2011

@margotka_ja ahoj, blahozelam k chlapcekovi, a porod musime prezit ked to inak matka priroda nezariadila. 🙂

zuzin78
19. jan 2011

@zuzka38 ahoj, ja idem rodit druhy krat a obavam sa ho este viac ako prveho. 😒 hadam bude rychly a iny ako pri malinkej.

zuzka38
19. jan 2011

@zuzin78 zle zazitky z prveho?

margotka_ja
19. jan 2011

Zuzka38 no dufam, ze tie obavy sa stupnuju len kvôli tomu bliziacemu sa pôrodu..🙂
Zuzin78 no musime ho prezit, mohla to priroda zariadit inak..🙂 ale tehotenstvo je krasne, ak nie su ziadne vazen komplikacie, a ten pocit ked babo kope je nadherny...🙂
Mate nejake zvlastne chute na jedlo?

zuzka38
19. jan 2011

@margotka_ja ja uz nemam zvlastne chute, len v prvom a zaciatkom druheho trimestra som jedla asi kazdy druhy den vyprazany syr a zhnusili sa mi vsetky cestoviny.. teraz jem vsetko naraz 🙂

zuzin78
19. jan 2011

@zuzka38 porod je len porod a vsetko zalezi aj od lekarov a aj od toho ako je babetko ulozene atd. keby sa dalo, tak by som si do porodnice len prisla pre Zarinku a porod nechala na muzov ale to by planeta vymrela hned

zuzin78
19. jan 2011

@margotka_ja tehptenstvo je krasne, ale toto druhe si nestiham uzivat, mam malu dcerku doma a ta je ziba a tusim ze aj zarinka bude taka ista , ved budu skoro rovnako narodene,len ine roky.
chute nemam ziadne, ani pri jednej .

margotka_ja
19. jan 2011

Ja som ani nemala zvlastne chute, aspon som to nepostrehla a teraz mam vyraznejsiu chut na sladke :-/, uz som pribrala 13 kíl a kde je pôrod. Dufam, ze uz vaha velmi nenarastie. Vravi sa, ze ked je to chlapec, tak zena ma strasnu chut na kysle, u nas je to pravdepodobne na 80% chlapcek, tak neviem, myslim si ze je to u kazdej zeny individualne...