Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@babuliatko_mamuliatk -vôbec sa nestresuj, ja si myslím, že keď je všetko ako má byť 🙂 tak sa netreba nikam ponáhlať, veď máme ešte cca 8tt, ja si to úplne zbalím, keď nastúpim na MD, lebo teraz keď aj pracujem, prídem domov po 16tej, to sa mi už fakt nechce ešte behať po nákupoch, ja si to vychutnám na MD. 🙂 ani vecičky ešte nemám opraté, ako niektoré už píšu, ja to mám len nakúpené a v skrini potriedené, ale sú na tom ešte cedulky s cenami 🙂 Ja mám dosť veľké bolesti dole v lone asi ma malé moc tlačí, tak sa snažím oddychovať keď prídem z práce, takže žiadny stres, hlavne kľud. pa
ahojte....no ako čítam tak niektoré sú už aj zbalené 😕 no ja mám tiež vecičky zatiaľ len nakúpené a ešte som ich ani neprala stále si hovorím, že je ešte kopec času 😎
baby mne sa zdá, že mám nejaké malé bruško oproti iným tehu ked idem doktorkovi tak tam vidím ten rozdiel ....ako ste na tom vy? pribrala som sice 9kg ale lezie mi to nejak do bokov....ved v utorok idem na kontrolu dám malú pomerať či zodpovedá velkosť či je všetko ok 😵 a stále nejaké malé pochybnosti to tehu je taká neistota 😕 😀
ahojte, no škoda, že sa sem nedá priložiť príloha, ten lehotník som si už stiahla.
Ahojte, baby, ja mám pre malého veci roztriedené, ale ešte je čas🙂
@mianefert aj ja mám malé brucho, pribrala som 7kg zatiaľ a len na bruchu asi....ale aj tak si pripadám ako veľryba.
@lily23 bolesti v lone sú asi normálne, všetko sa to chystá na pôrod🙂 Ja stále behám cikať, keď nejdem cikať, tvrdne mi brucho 😕
@lily23
no ja som doma, som nezamestnana takže mam kopu času 🙂 síce mi to ide už doma pekne na nervy, ale ked príde male tak sa už nezastavim, vecičky už mam poprate aj požehlene, ale napr. mi ešte chybaju zavinovačky a košielky čo sa používa v podstate hned na začiatku 🙂 ale veci do pôrodnice ešte nemam ani dokupene a tie čo mam tak mam len poukladane v skrinkach, niečo v spalni, ine v obyvačke, ale rozmyšľam že začiatko marca si už tašku pre istotu zabalim, alebo si dam veci aspon do postielky aby boli pokope
@mianefert
ja som zatial pribral 1kg 😒 ked som bola pri doktorovi tak mi nič nevravel, takže bude to hadam v poriadku, ja som mala ten problem, že som mala zníženu štítnu žľazu (teda ešte ju aj mam) a kvôli tomu som nemohla schudnuť a ani otehotnieť a ked som ostala tehotna schudla som 3 kg a tak mi to aj ostalo, akurat teraz posledny tyžden 1 kg išlo hore. Brucho som mala veľke, pretože som moletka, ale teraz sa mi už tak pekne zaobľuje 🙂
@krprtka
o tom cikani viem povedať aj ja svoje 😀 v noci sa budim pravidelne o 23.00, 1.00,4.00 a 6.00 som už ako budik 🙂 a cez deň tiež chodim často na wc-ko a večer ked idem spať aj 5 razy, lebo ako si ľahnem, hned kopanec do mechura 🙂))) ale tešim sa aj z toho
krprtka- no fajn neni som sama 😵 a tiež si pripadám ako slon a fučím keď sa zohnem alebo idem do schodov 😀
babuliatko- wááw že 1kg ??? 😨 tak to si dobráá...aj ja mám zníženú funkciu šť. žľazy ...otehotnela som za tri mesiace skúšania to bolo v pohode 😎
baby to časté cikanie mi prešlo ako sa mi bruško zdvihlo hore dovtedy som aj ja takto behala 😀 😀
@mianefert
no aj ja som čakala, že to bude v tehotenstve viacej kil, ale tak zatial stači aj to kilo 🙂 ked je male spokojne a zdrave tak kila neriešim 🙂 ale zo začiatku som veľmi zvracala, denne aj 6 razy, takže už tam som niečo pochudla a potom som sa vratila skoro na pôvodnu vahu pred otehotnenim. My sme sa o male snažili rok a pol aj to keby som nemala problemy tak so mnou gynekologička nič nerobi, v juni som bola pri nej na kontrole a s tym, že od januara sa snažime a nič, tak vraj ked to bude vyše roka, tak to budeme riešiť, v juli som už nedostala menštruaciu tak som bola cela natešena, žiaľ bola to len cysta, dala mi vyvolavačku a poslala ma domov, o mesiac sa to zopakovalo, tak mi urobila HP a zistila, že mam štítnu, tak ma poslala na endokrinologiu a tam mi doktorka vybavila ineho doktora, išla som ku nemu na konzultaciu to bol maj tohto roku, v juni som bola na prehliadke a na folikumetrii, kde zistil, že nemam ovulaciu a v juli som mala ísť na novy HP ale ked som tam prišla akurat mal dovolenku tak som musela čakať do augusta na dalšiu mršku, ktora už neprišla 😀 ked mi doktor potvrdil, že som tehotna, tak som mu nechcela ani veriť 🙂 🙂 🙂
tak ti držím palce aby všetko prebehlo v poriadku keď si to mala takto komplikovane 😵
ved budeme si písať ako nám to bude prebiehať 😀 😀 ja už sa nemôžem dočkať na budúci týždeň v utorok idem na kontrolu malú som už dlho nevidela 😵
@mianefert
tak zatial je všetko v poriadku, my ideme tiež na bud. tyžden ale v piatok do poradne, tak sa už tešim, lebo 2 razy mi teraz nerobil sono, len ma pozeral zospodu, tak teraz bude robiť ten 3.scríning, tak sa už tešim, že male konečne uvidime, možno sa už konečne dozvieme aj pohlavie 🙂 ak nie, tak aspoň budeme mať potom väčšie prekvapenie, inak na štítnu bereš aj teraz v tehotenstve nejake lieky, či nie?
@babuliatko
ahoj..hej beriem dala mi Euthyrox 1x denne ale hneď som sa pýtala môjho doktora či je to v poriadku a povedal, že hej nemám sa báť. 😵 ja sa s mojim doktorkom poznám už strašne dlho a verím mu, že by ma nezavádzal 🙂
na štítnu chodím na kontroly do Lubochne tam sú naj odborníci 😉
hneď som si to hľadala na nete či to užívajú baby v tehu a je toho hodne tak aj to ma ukludnilo 😵
snažím sa myslieť pozitívne radšej 😀 😀
@mianefert
no ja som sa tiež bala toho, či to môžem brať aj počas tehotenstva a tiež som hľadala na nete a našťastie to bere viacero mamičiek, ako ty píšeš, takže je to v pohode 🙂 Ja mam zasa L-Thyroxin 50-ku od začiatku ju berem a ešte mi ju zatial nemusela ani zvyšovať a na začiatku som hned schudla 3 kg 🙂
@babuliatko ja som ho začala brať len teraz týždeň dozadu ...nič mi nebolo len som bola minulý rok na preventívnej kontrole a tam mi doktorka zistila v krvi zvýšené hodnoty na štítnu žľ. tak ma poslala nech si ju idem dať skontrolovať odborníkovi...a tam tiež nič výsledky boli stále v norme len mi povedali, že v tehotenstve sa to môže aj nemusí zmeniť a stalo sa 😠
teraz v januári som bola tak po troch mesiacoch na kontrole a už som mala zvýšené hodnoty a preto tie lieky 😕 tak ja to užívam len týždeň ale ako som písala som si to overila a je to v pohode 😎 niektoré píšu, že schudli iné pribrali tak ja ti neviem 😕
ahojte maminky 🙂 ja vás zvyknem čítať keď mám čas 😉 my čakáme miláčika - mala by to byť princezná - 1. termín máme 18.3 a druhý 11.4. no podľa ultrazvuku by som mala byť teraz v 33 týždni, tak uvidíme kedy "pôjdeme". v stredu idem k doktorke som zvedavá čo mi povie, je mi asi už 5 deň nič moc........tvrdne mi bruško, mávam v noci krče......... ale slečna kopká poriadne tak verím že je všetko ok. čakáme tretie bábo a toto je moje najťahšie tehotenstvo. dlho som vracala, nič nevládzem......... , stále ma niečo bolí. no ale pre tú radosť to stojí vydržať však 🙂
zbalená do nemocnice ešte nie som,ale uvažujem že by som sa mohla. čo mi vlastne treba? hygienické potreby, župan a čo ešte? síce to bude môj tretí pôrod ale si pripadám ako prvorodička.......... po 10 rokoch 🙂
idete si dať epidurálku?
pekný deň
Ahojte maminky, budúce maminky 🙂 už nech je apríl, táto zima mi už lezie krkom 😀 hlavne teraz, keď sú všetci naokolo prechladnutí a už ma nechtiac stihli nakaziť 😔 Normálne mám nočné mory z kašľa bojím sa, že zo seba vykašlem aj malú ☹ chúďa moje malinké.
Aleka tie kŕče mávam aj ja, v oblasti vaječníkov, možno je to nesprávnou polohou pri ležaní lebo hneď ,keď sa otočím na druhý bok, prestane to, tak neviem ale pre istotu sa v piatok spýtam doktora.
Veci do pôrodnice, tu už niektoré dievčatá spisovali, okrem hygienickým potrieb si určite vezmi zopár nočných košieľ, hrubé ponožky, podprsenku na kojenie, vložky do podprsenky, jednorazové nohavičky (ušpiníš zahodíš), veľký uterák, malý uterák, šľapky, žabky do spŕch, príbor, pohár na pitie, nezabudni ani na tehotenskú knižku, občiansky preukaz, kartičku poistenca (niekde pýtajú aj fotokópiu, tak si ho prefoť) a vecičky pre malinké.
@oliee ďakujem si zlatá 😉
ja som asi pred mesiacom mala takú nádchu že sa mi z nej krútila hlava. a keď som už odpadla tak som šla na krčné 😒 . no je dobré sa naparovať, prikladať soľ..... na kašeľ je dobrý Hedelix. mne potom predpísal krčný sprej Awamys a po 2 dňoch nádcha konečne zmizla.
ahojte maminky, čo sa týka tašky do pôrodnice, našla som zaujímavú stránku, kde je napísané, čo je dobré si zbaliť do tašky na príjem, na čas, ktorý strávime v nemocnici a na odchod domov http://www.dietaaja.sk/taska-do-porodnice.php Samozrejme si myslím, že treba zvážiť, či je naozaj v každej nemocnici všetko toto potrebné. A na tejto stránke ma ešte zaujal tzv. "úradný šimel", čiže všetky papierovačky okolo pôrodu (čo je dobré ukázať hlavne oteckom 😉 )
ahojte, inak aj mne občas ked ležim na ľavej strane ako keby strplo bruško a potom ked sa obratim tak to prejde, alebo ak sa nezobudim na strpnutie, tak malinke začne kopkať, takže určite to bude niečo s polohodu v spanku 🙂
Ja už mam nejake veci nachystane zvlašť v postielke, vačšinou je to drogeria pre mňa a malinke a asi o tyžden si tam dam aj vecičky na oblečenie, aby som to mala po kope, do tašky to ešte nechcem davať predsa aby veci ešte dychali a ak by to prišlo takto skorej tak bude všetko nachystane a stači to len nahadzať do tašky, ale okolo 36. tyždna to už dam aj do tašiek 🙂
ahojte. konečne som sa na viaceré odporúčania dopracovala aj k tejto stránke. Termin mam 30.4. a keď tu čítam že pribrala som 9 kg, tak neviem či mojich 21 kg sem vôbec patri, ale cítim sa v pohode, len by som spala stále a jedla. ani behanie na wc nepoznám, keby ma to malé nekopalo tak dakedy mi ani nepríde že som tehotná... vecičky už začínam zhánať intenzívne, keby sa náhodou dačo prihodilo a musela by som ostať v nemocnici skôr, alebo preležať posledne dva mesiace na posteli.
bambulky, tehulky, takto pred rokom sme uz mali na svete 1 predcasniatko aprilovcatko a prezivali sme s nim kazdy den strach aj uspech ... aj vam sa to uz pomaly krati, tak drzime prsteky vsetkym, nech mate zdrave, stastne pokladiky pri sebe ... 😉
@natas4 ja som narodená koncom marca 🙂 takže verím že pôjdem skôr 😀 a tebe by sa tiež patrilo ísť skôr 🙂 . a ako vidím ide mať babulky princezničky. len ak sa nám doktori pomylili to bude sranda.............ja som sa dala už do ružovej..................... a kočiar chcem fialový s kvetmi tak neviem čo robiť 😎
Ahojte....rozhodla som sa k Vám pridať, nakoľko termín máme 10. apríla, bude to naše druhé bábätko a rodiť budeme ako aj predtým v Ilave...chystá sa tam niektorá taktiež v apríli?
ahojte, no naša vybavička bola tiež väčšinou v ružovych odtieňoch a v piatok ked sme boli pri doktorovi tak sa už konečne vyjadril aj o pohlavi, takže je to vraj baba ako hrom 🙂 tak sa tešime 🙂)))

@lily23
ahoj, no ja som sa už desila toho, že som sama čo nema tašku zabalenu 🙂 ja mam tiež nejake veci už prichystane, sice ešte nie pri taške, ale v srkini si ich pomaly ukladam a pomaly sa to aj zhromažduje 🙂 tiež mi treba ešte par veci dokupiť a potom si to hadam aj do tašky poukladam 🙂)