icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

eva76
20. feb 2011

Ahoj my mame termín v apríl - 15. Podľa prvých pohybov sa nam to posunulo na 17.03. ale p. Dr. povedal že to vyzerá az na 15.04, tak uvidime kedy si to malý rozmyslí a vypýta sa na tento svet. 😀

janush
20. feb 2011

ahojte, ja mam termin 25.4, zatial bez komplikacii, ale obcas ma trapi mierna mykoza, lekar mi dal nato cipok Gynazol no ja nie som uplne presvedcena ci ho pouzit, aby neublizilo malickej... 😒

lily23
21. feb 2011

@careamell Ahoj ja mám termín 5.apríla, tak uvidíme 🙂

amalkagoralka
21. feb 2011

@careamell Ahoj, ja sa tiez chystam do Ilavy, termin mam v polke aprila, ale uvidime ci sa na svet nevypyta skor 🙂 mozno sa tam aj stretneme. Mas aj vybrateho doktora k porodu?

kinka555
21. feb 2011

Ahojte, som tu nova 🙂 termin mam 27.aprila, cakame dievcatko. Rodit sa chystam do Trencina, je tu este nejaka mamicka co sa tam chysta?

lily23
21. feb 2011

Tiež sa chystám do Ilavy 🙂

aleka
21. feb 2011

@janush ja si myslím že radšej ho použi, ved doktori vedia čo sa smie a čo nie či? ja som tiež užívala čipky /ale iné neviem si presne spomenúť aké/ , ale skôr infekcia - mykoza - môže byť nebezpečná. tá vyvoláva aj predčasné pôrody. ja by som radšej použila.

a ako sa cítite? beťáriky behajú po celom tele a nenechajú vás v noci spať? 🙂 už máte vybratý kočiar? mne sa páčia asi tri 🙂 🙂 🙂

careamell
21. feb 2011

@amalkagoralka lekára nemám vybraného, pravdepodobne pôjdem znova cisárskym, tak sa keď tak dohodnem s tým mojím na presnom termíne...ty už máš?

careamell
21. feb 2011

@lily23 dúfam, že nebudem znova prenášať, už teraz mám toho dosť, takže by sme sa stretnúť mohli...

lily23
21. feb 2011

@careamell Uvidíme, ja som mala prvý termín vypočítaný na 27.3.2011, a potom mi ho posunul podla velkosti bábätka na 5.4. tak uvidíme ktorý typ bude bližšie 🙂 a predtým si rodila v IL? vidím, že jedno dieťa už máš. ja som prvorodička 😉

lily23
21. feb 2011

@careamell teraz som dočítala, že si bola aj predtým v IL 🙂 a ku komu chodíš k doktorovi? ja k Petrikowskému do IL.

careamell
21. feb 2011

@lily23 ja mám Balažovjecha, termín máme na 9. apríla, no neviem, podľa veľkosti je malý popredu vždy o 10 dní... dcérka bola však tiež veľmi veľká, mala 4 760 g a 56 cm, takže sa nám asi narodí zase valibuk...prvý krát som rodila v IL, no bolo to pred 6 rokmi tak som sa tam chcela ísť pozieť ako to tam vyzerá...čítala som všetky fóra, vraj je tam vymalované, nové..chcela som sa pozrieť na nadštandartnú izbu, nakoľko keď som rodila cisárskym dcérku, musela som chodiť z opačného konca chodby na druhý na WC, a to bola pre mňa hrôza, takže ak by som šla znova cisárskym, tak len na nadštandart...

lily23
21. feb 2011

@careamell toho doktora nepoznám, ja som sa tam nebola pozrieť, ale sa mi zdá, že v 36tt sa chodí do nemocnice na prietoky, tak možno vtedy by som sa tam išla pozrieť. nadštandart neriešim, tých pár dní hádam vydržím 🙂 hlavne že budem mať bábätko pri sebe 🙂

careamell
21. feb 2011

ja si už ani nespomínam, či som predtým bola na prietoky v nemocnici...ale to som mala dr. Orálkovú a tá mi ani celé tehotenstvo nepovedala, že bude dcéra taká veliká, nebrala som žiadne vitamíny, ani kyselinu listovú mi nepredpísala, naozaj ,,odborníčka"..
ja som po cisárskom mala malú pri sebe až od tretieho dňa..

amalkagoralka
22. feb 2011

@careamell no zalezi od okolnosti, zatial som dohodnuta s mojim doktorom, ale keby bol cisarsky tak asi k primarovi, uvidime ci sa maly otoci a aky bude velky 🙂 ty mas teda velke deticky, to je super

amalkagoralka
22. feb 2011

@lily23 ahojky, ja chodim tiez k petrikowskemu 🙂 ako si s nim spokojna ? budes ho mat aj pri porode?

lily23
22. feb 2011

@amalkagoralka Ahoj ja som spokojná, práve zajtra idem na poradňu, nastupujem na MD, a pri pôrode neviem, zajednávať si ho nebudem. ja som k nemu prestúpila až keď som zistila, že som tehotná, tak som neni u neho dlho 5-6mesiacov, ale páči sa mi jeho starotlivosť a prístup k tomu, keď mám neaký problém. a ty si ako s ním spokojná?

motylik136
22. feb 2011

@mama_mata aj ja mám termín 30.4.2011, konečne má niekto rovnaký termín ako ja 🙂

amalkagoralka
22. feb 2011

@lily23 aj ja velmi 🙂 je to partnerov dobry kamarat, takze pristup musim povedat ze ma uzasny, rada k nemu chodim. tiez mam zajtra poradnu 😉

lily23
22. feb 2011

@amalkagoralka 🙂 tak sa tam možno stretnem 🙂 ja idem ráno okolo 8.30 by som chcela byť u neho, aby som potom stihla ísť ešte do práce, idem tam zaniesť papiere na MD 🙂 nemáš profilovu fotku?

amalkagoralka
22. feb 2011

nemam tu ziadnu... to sa asi nestretneme lebo mi kazal prist neskor, pojdem hned potom do nemocnice o 13, takze ja tam pojdem az tak okolo obeda. v poslednej dobe je tam strasne moc ludi vzdy, chod radsej aj skor ked sa chces skor vybavit. sestricka tam mala uz pekny zoznam na ten den 🙂

lily23
22. feb 2011

@amalkagoralka aha, tak pôjdem skôr, ja som myslela, že keď je streda, tak tam nebude plno, alebo si zaplatím tých 7euro 🙂 nech ma zoberie hneď, a prečo ideš do nemocnice, ideš ležať?

amalkagoralka
22. feb 2011

@lily23 idem na prietoky, som rizikova takze idem uz takto predcasne a dufam ze tam nebudem musiet ostat, nemam este ani tasku zabalenu 🙂 zajtra chcem aj s tymto zacat. ty si ako na tom s pripravou?

careamell
22. feb 2011

@amalkagoralka tvoje je opačne otočené??to bol náš malý tiež, ale už je to v poriadku....mala by som ísť vo štvrtok k lekárovi, tak som zvedavá, či mi ten cisársky potvrdí...

amalkagoralka
22. feb 2011

@careamell hej, nas maly bol opacne ked som naposledy bola, ale tak oni sa mozu aj na poslednu chvilku este pretocit. zajtra idem na poradnu tak uvidime 🙂
ked si rodila prvy krat cisarskym, tak ja som myslela, ze automaticky uz nechavaju rodit mamicky len cisarskym aj dalsi krat. hlavne ked maly tak pekne rastie. ako dlho si sa potom hojila?

careamell
22. feb 2011

čítala som, že ak je dieťatko otočené opačne, môžeš si svetielkom svietiť na bruško a ono sa vraj bude za tým svetielkom ťatať🙂))to ma pobavilo...
mne tiež lekár vravel, že keď bol prvý cisársky, tak bude pravdepodobne aj druhý pôrod taký, naviac, určite bude veľký a tak by ani normálne ísť nemohol....
v podstate som od začiatku pripravená na cisársky...
čítala som, že máš rizikové tehotenstvo, ak sa môžem spýtať, tak kvôli čomu? a do pôrodnice som zbalená neni, ale povedala som si, že keby dačo, tak ju zbalím radšej už v pondelok...

careamell
22. feb 2011

inak potreby do pôrodnice som všetky nakúpila cez internet, som už mesiac doma, tak som porovnávala ceny.....našla som stránku www.tehotka.sk, kde som kúpila všetko od pôrodných vložiek, ktoré tam naozaj vyšli najlacnejšie, cez podložky na posteľ až po nočné košele...

careamell
22. feb 2011

a ešte, detské vecičky som objednala na www.detske-vecicky.eu, bola som aj v normálnom obchode, kde boli detské košielky asi okolo 4,50-5 EUR,-, tam som ich nakúpila za 3,30 EUR,-
Môžem potvrdiť, že sú kvalitné, bavlnené.
Tak, ak by si chcela ušetriť..

lily23
23. feb 2011

@amalkagoralka Ahoj, ja som dnes bola na poradni, všetko OK 🙂 aj malý sa už ukázal o čosi viac, tak to hádam bude ten chlapček 🙂 ja idem 7.3. do nemocnice na prietoky, daj vedieť čo mi to budú robiť, ako sa to merá? ešte som dnes zaskočila do práce, aj keď som už na MD, a od zajtra už budem oddychovať 🙂 čo sa týka balenia do pôrodnice, mám to všetko nachystané na posteli v detskej izbe, cez víkend by som to chcela skompletizovať a pobaliť do tašky, keby niečo 😉 a tiež sa chystám začať prať vecičky pre baby a žehliť, každý deň niečo, aby mi to pomaly odbúdalo 🙂 zajtra idem ešte aj kaderníčke, spraviť si trochu radosť aj pre seba 😉 držím palce aby si ťa tam nenechali, a nech všetko dobre dopadne 🙂

amalkagoralka
23. feb 2011

@careamell tak idem z poradne, chrustik uz je pekne dole hlavickou, tak dufam ze tak aj ostane 🙂 velkostou zatial zodpoveda, tak sposob porodu sa potom rozhodne. no ja som rizikova lebo som o miminko uz raz prisla a doktori nevedia preco... takze nevedia na co sa zamerat, vsetko bolo totizto v poriadku, takze preto teraz specialna starostlivost. moj doktor sa mi stale vyhraza s nemocnicou, ze ma da uz lezat, tak vzdy tuhnem, nechce sa mi tam byt.
dakujem za tipy, kuknem na tie stranky, vacsinu veci uz mam, ale neviem ci je toho dost alebo nie ☹ si vravim ze vsak bude kedy to dokupit, cez net je to super a mas pravdu ze vacsinou je to aj lacnejsie a o dost.

@lily23 Ahojky, tak dnes som vsetko absolvovala, poradnu, ctg, prietoky. toho 7.3. idem aj ja zas na poradnu a potom zas na prietoky, takze tam budem pred tou 12, asi aj tebe povedal nech prides tak neskor, ze?
prietoky sa robia ultrazvukom, pozera sa tam ako je babatko vyzivovane, cez pupocnik, trva to chvilocku a ctg robi aj sestricka u doktora, mozno si tam uz nejaku mamicku videla, ale robi sa to aj v nemocnici na porodnom oddeleni, takze uvidis aj sal mozno 🙂 lezis 20 min a robi sa ti zaznam aktivity (napr. tuhnutia brucha) a cinnost srdiecka babatka.
od zajtra som si povedala ze zacnem prat vecicky a balit tasku.
inak dnes tam zas bolo dost ludi, aj tak neskor, sestricka vravela ze doktor je uz zakazal brat dalsich ludi 🙂 aj rano bolo tolko?