icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

careamell
23. feb 2011

@amalkagoralka no tak sa predsa otočil, to je fajn...len nech tak ostane a vydrží ešte zopár týždňov, veď to ubieha ako voda...verím, že ti to teraz dopadne všetko v poriadku..
ja idem zajtra na poradňu, tak uvidím, čo nové povie mne..
k tým vecičkám, pri prvom bábätku som toho mala nakúpeného strašne veľa...nakoniec to dopadlo tak, že som niektoré veci nestihla ani obliecť, ako rýchlo vyrástla..preto som si teraz povedala, že nakúpim základ a ked niečo budem potrebovať, nie je problém to objednať alebo skočiť kúpiť..aj tak ked sa mimi narodí, o mesiac budeš kupovať ďaľšie, väčšie vecičky..

lily23
24. feb 2011

@amalkagoralka Ahoj práveže ja som prišla až o pol deviatej 🙂 nechcelo sami vstávať a priateľ ma zaviezol autom, a boli tam asi 4 pacientky tak o pol desiatej som bola vybavená, malý je tiež dole hlavičkou, on je tak sa mi zdá celé tehotenstvo 🙂 asi sa teší von 🙂 no a potom mi sestrička robila ozvi, to je asi to ctg, a tiež to bolo v poriadku. Dostala som aj darček, taký kufrík s letákmi a dudlik, voda a neaké vzorky sú tam 🙂 toho 7.3. mi tiež kázal tak o pol dvanástej tak sa možno stretneme. 😉 ja dnes ešte neperiem, idem na dvanástu ku kaderníčke, a trochu pobehať po meste 🙂 dnes si dám taký volný deň, je to prvý na MD čo som doma, včera som ešte bola v práci zaniesť papiere na MD a ostala som tam do pol štvrtej. 🙂 Hlavne si dávaj na seba pozor, veľa oddychuj a iadny stres, to je asi najdôležitejšie, vyvarovať sa stresu 🙂

lily23
24. feb 2011

@careamell ahoj z tehotky som si tiež objednala pár vecí, bola som spokojná, prišli rýchlo a v poriadku 🙂 ale teraz sa radšej pokukám v meste, aj tak stále niečo dokupujem 🙂 aj keď už mám toho asi veľa 🙂 ale ja som veľa vecí dostala od rodiny, lebo priateľovi rodičia budú mať prvé vnúča, tak už od novembra nakupujú 🙂 akurát s kočárom sa akosi nevieme dohodnúť ktorý štýl, tak ten musíme doriešiť 🙂

amalkagoralka
24. feb 2011

@careamell no veru dufam ze tak aj ostane, pomaha hodne chodit, hlavicku maju babatka najtazsiu a taha ich to dole, takze chodievam s psikom na prechadzky a aj sa odreagujem.
co sa vybavicky tyka, tak tak nejak uvazujem aj ja, ved kedykolvek mozem veci dokupit, bud ja, ved uz by malo byt aj pekne v aprili alebo niekoho poslem 🙂
keby clovek mal kupit vsetko co sa doporucuje, tak sa z toho zblazni...je tolko veci na trhu a kazdy radi nieco ine, co MUSIS mat a pritom to bude na par mesiacov a nemas sancu vsetko vyuzit. tak uvidim podla babatka, aky bude a potom urobim co mu na ociach uvidim 🙂
@lily23 ahoj, tak to sa urcite uvidime 🙂 a aj na prietokoch v nemocke, ti mozem ukazat kde to je 😉 S tym pranim to dnes tiez urcite nepostiham, mam este dost prace a zhaname auto, mi doktor vravel ze by ma chcel dat od 35.tt lezat, takze uz mam malo casu. prat sa bude zajtra snad 🙂 ale to si hovorim uz druhy tyzden, achjaj
pozor si davaj aj ty, hlavne teraz v tej zime, nebolo by dobre prechladnut, tak krasny den a uzivaj volna 😎

aleka
24. feb 2011

dievčatá a kočiar už máte vybratý? ja sa stále neviem rozhodnúť ktorý 🙂 páčia sa mi asi 4 😎

careamell
24. feb 2011

@lily23 tak starý rodičia majú radosť to je jasné, nech ti kupujú teda postupne...ja som tiež spokojná s tými vecami z tehotky...včera som ešte objednala poslednú vec, čo chýbala, a to matrac do postielky, tú sme nekupovali, len požičali, ale matrac samozrejme nový....väčšiu dilemu, aký kúpiť som asi nemala...idem 7.3. tiež na prietoky o 13:00 tak sa asi vidíme..

careamell
24. feb 2011

@lily23 my kočík máme, sme sa s manželom dohodli hneď pri prvom, ktorý sme uvideli, aj ten sme objednali cez net, aj keď som si nebola istá, aký v skutočnosti bude, ale chvalabohu je podľa predstáv, takže sme ho vracať nemuseli...

careamell
24. feb 2011

@amalkagoralka tak ja som dnes bola na poradni, idem taktiež na prietoky 7.3. tak sa vidme aj s Lilly23.Okrem toho sa nám posunul termín, už sme sa dohodli na cisárskom a ten sa vraj odporúča v 39. týždni, nie neskôr, takže okolo 28. marca už asi pôjdem do nemocnice, presný termín sme ešte nedohodli, ale tak nejak...som aj rada, už sa na malého veľmi tešíme..
tie vecičky, ja mám základ, čo treba...premýšľam o lehátku, aby som si malého mohla dať tam, kde budem aj ja, ale premýšlala som, že celá rodina bude chcieť niečo kúpiť, tak každému poviem, čo treba, nech nekupujú zbytočnosti...ešte mám objednaný od kamarátky teplomer do uška a dá sa aj na čielku merať, to bude super vec, lebo keď si spomínam, ako som malej merala teplotu cez ritku...no konec...
ty už pôjdeš ležať?? tak keď ti doktor odporučil, doma by si nemohla?viem, že známa tak bola, nechcela v nemocnici, tak bola doma....

careamell
24. feb 2011

@aleka kočíkov je veľa, ja už mám, ale páčili sa mi rôzne, základ asi je, aký štýl sa ti páči, my máme tento http://www.e-kociky.sk/?525,danny-sport-prestig..., som s ním spokojná...

lily23
25. feb 2011

@careamell Ahoj pekný kočík 🙂 tiež asi objednáme z tejto stránky, len sme ešte úplne nevybrali. tak to sa 7.3. pekne stretneme 🙂 ja som mala prvý termín vypočítaný na 28.3. 🙂 ale potom mi to posunuli, podľa velkosti bábätka, tak uvidíme.

lily23
25. feb 2011

@amalkagoralka ahoj, ja som dnes dala prvú pračku 🙂 ale sú to viac menej veci pre mňa, pyžamá a také domáce oblečenia, čo som si včera pokúpila v meste.tak postupne začínam, dnes si chcem aj upratať, lebo zajtra idem na stretnutie zo strednej školy a chcem sa zastaviť u spolužiačky, ktorej sa narodilo bábätko pred Vianocami 🙂 To ležanie ti nezávidím, ale čo by sme nespravili pre naše zlatíčka, že?

amalkagoralka
26. feb 2011

@careamell ahoj, no ja dufam ze lezat nepojdem, sa chcem s doktorom dohodnut ze by som ked tak dochadzala aj kazdy den na vysetrenia, ale samotny pobyt v nemocnici mi nerobi dobre ☹
citim sa stale fajn, kopec veci mi este treba porobit, takze dufam ze ma necha doma 🙂
o tom lehatku uvazujem aj ja, myslim ze je to super vec. len sa neviem rozhodnut medzi klasickym lehatkom alebo takou prenosnou malou hupackou, ona sa da aj zastavit v nejakej pozicii, takze sluzi ako lehatko.
teplomer uz mam kupeny, klasicky aj dudlikovy, aj ked ja tym digitalnym moc neverim, najlepsie boli tie nase stare klasicke ortutove, len neprakticke pre male babatko.
na prietokoch sa teda vsetky stretneme, porovname bruska 🙂 ratam ze budem mat najmensie, ako tak pozorujem tehulky okolo, mam pocit ze zaostavam, aj ked sa snazim veeela jest.
@lily23 ahoj, no ty si sikovna 🙂 mne to stale nevyslo, periem ale este nie babatkovske veci, chystam sa trosku upratat a ideme po rodine pobehat. No dufam ze sa tomu lezaniu vyhnem, alebo aspon to oddialim, ale samozrejme ked doktor zaveli posluchnem.
tak spoluziacka mala krasny vianocny darcek a ty uvidis zivu mozivaciu zvladnut porod 🙂 ozaj chodite na nejaku pripravu? resp. je nieco take v ilavskej nemocnici? ja chodim na tehot.cvicenia v PB, u nas to precvicuje sukromne jedna kocka, je to sestricka z nemocnice.

lily23
26. feb 2011

@amalkagoralka Ahoj, no moje bruško tiež nie je velké, doktor sa dokonca vyjadril na poslednej poradni, že má obavy aby nebolo bábätko príliš malé, ale keď zmeral výšku maternice tak to bolo v norme. tak uvidíme, pohyby ale cítim po celom brušku, až mám niekedy pocit, že tam má málo miesta 🙂 ja chodím na predpôrodnú prípravu tu v Dubnici do Salusu, ešte to máme dva krát 🙂

diusik
26. feb 2011

Ahojte,
chcela by som sa vas spytat,ze ked ste boli v poradni v 30.tt kolko malo vase malinke vahu,moje 1160g,ja neviem,nie je to nejak malo?
diky

bobora
26. feb 2011

@diusik fúha moje malo 1800g to je zase viac,malo by mať na tento tt cca 1500g,ale tie váhy z ult.sú aj tak orientačné

diusik
26. feb 2011

@bobora coze??!! tolko ze malo?No tak teraz mam normalne obavy 😒 ale ja sa tak pamatam ze pri prvom malo male len okolo 1000g a narodilo sa 3200g a 50 cm.No dufam bude vsetko OK

bobora
26. feb 2011

@diusik moja mala 2800g 47cm tak hádam toto nebude "mega"dieťa 😀

bobora
26. feb 2011

@diusik a obavy by som s toho nemala oni teraz naberajú najviac,neboj do pôrodu to doženie

careamell
26. feb 2011

tak to ked uvidíte moje bruško...ja som mala od začiatku velmi velké a som zvedavá ako za ten mesiac ešte narastie..ked spím, tak si pod neho dávam takú tú dojčiacu podušku..🙂)
to lehátko ja tiež neviem aké, známi sú z toho vytešení, lebo ich malý vraj zaspí len na nej, to majú takú tú, čo sa sama húpe..ked si spomeniem, ako som ja uspávala moju Rebeku...na Fitlopte, mala som ju na rukách a húpali sme sme sa obe..ale to som si ju ja tak naučila..preto som si povedala, že teraz takú chybu neurobím a malého pekne v postielke naučím...
keby ti tak lekár dovolil doma ostať, by bolo lepšie, ono psychika dosť spraví, keby si mala ležať v nemocnici...len treba opatrne potom doma...ja som včera upratovala a zistila som, že je to na mňa už moc, večer som mala také sťahy...manžel slúbil, že teraz už bude len on upratovať🙂)

mianefert
26. feb 2011

@diusik

ja som bola teraz na poradni a vraj má malá 1600g a je to normálna váha dr tak povedal 🙂 neboj ono ešte naberie sama máš skúsenosť s prvým bábom 😎 len v pohode 😉 a inak máme rovnaký termín 😀 😵

katulkaaaaaa
27. feb 2011

ahojte dievcence,prepacte ze vam sem tak vstupujem,len som chcela tym ktore cakate chlapceka,mrknite ku mne rozpredavam veci po syncekovi ,lacno 🙂 prajem peknu nedelu 😉

careamell
27. feb 2011

ahojte, chcem sa spýtať, plánujeme kúpiť lehátko pre baby, vedeli by ste mi poradiť, ktorá značka je dobrá? alebo aké pláujete kupovať vy....

lily23
28. feb 2011

@careamell Ahoj ja som zatiaľ nad lehátkom nerozmýšlala, to myslíš tu takú húpačku?my máme také velké kreslo z Ikei, čo sa dá rozložiť, to chcem dať do obývačkya tam mávať malého, aby som ho mala pri sebe počas dňa. Skôr zvažujem kúpiť hrazdu s hračkami s dekou, neviem ako sa to celé volá, ale asi vieš čo myslím 🙂

careamell
28. feb 2011

@lily23 ahoj, myslím také to lehátko, môže to mať aj rôzne funkcie, húpe sa to samo, vibruje a niektoré aj hrajú melodie...tiež som tak myslela, keď budem behať po byte,aby bol malý všade so mnou, mamičky si to moc chvália, počkaj pozriem nejaký link, pozri si aj ty http://www.e-mama.sk/index.php?id=detail&kat=le..., napríklad aj takéto...hrazdičku sme mali kedysi, malá sa mi pri tom vyhrala, to bola celkom fajn vecička, tie lehátka čo spomínam majú niektoré tiež tú hrazdičku nad sebou...

amalkagoralka
1. mar 2011

@careamell ahoj, tak vikend za nami, zas rychlo ubehol, tiez mam problem s upratovanim, ked sa vela hybem tvrdne mi brusko. Som si povedala, ze budem viac oddychovat ale nejak si neviem pomoct, neviem byt dlho necinna.
@lily23 uz aj vecicky som konecne zacala prat a zehlit tak som rada ze som sa dalej pohla, lebo sa mi uz o tom aj sniva, ze nestiham a premyslam co nemam pripravene 😀
o tom lehatku uvazujem dlho aj ja, len je ich hrozne moc, tak sme sa stale nevedeli rozhodnut, ale uz som si asi vybrala aspon znacku Bright Starts, maju rozne druhy a co som pozerala v predajni, tak su velmi prijemne (dobry material), vrchna vrstva sa da pekne vyprat, polohovatelne...no akurat sa neviem rozhodnut pre ktory konkretny typ. Poslem nejaky link http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=10741101&tab=0 tak napriklad toto je super ze je polohovatelne, lahko prenosne, toto http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=10720377&tab=0 je aj hupacie, ale co ma mrzi nie je polohovatelne ☹ tak neviem. co myslite?
inak suhlasim ze to moze byt super vec, babatko mozme mat cely den pri sebe v kazdej miestnosti, je tam aj pas, takze nespadne no a v tom polohovacom moze krasne spinkat.

lily23
1. mar 2011

@amalkagoralka Ahoj 🙂 ja som včera požehlila prvé vecičky, a dnes by som chcela zbytok, ale nedá sa mi dlho, lebo som už dosť rýchlo unavená 🙂 tie lehátka su fakt pekné, páči sa mi to prvé 🙂 vyzerá že bude dnes zase pekne 🙂 musím ísť do mesta tak sa aspoň prejdem a poobede mám predpôrodnú prípravu, tak dnes mi ten deň zase rýchlo ujde 🙂

careamell
1. mar 2011

@amalkagoralka ahoj, ja sa tiež neviem rozhodnúť, pozerám ale také, ktoré majú čo najväčšiu nosnosť až do 18 kg, pozerala som napr. toto http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=9890712&tab=1. Len nemá žiadne melodie, ale aspoň sa húpe a tak...no ved uvidíme, tie Bright Stars sa mi tiež veľmi páčia, majú veľa všeliakých funkcií, bábu sa to určite bude páčiť a zabaví sa tam, keď ty budeš niečo robiť....poprala som si včera nejaké vecičky, ešte som niečo objednala, to mi príde zajtra, tak ešte doperieme..a pre seba veci do pôrodnice som tiež spratala..
a ozaj, kupovali ste si odsávačku na soplíky? ja som kúpila balonikovú, ale ako tak čítam, najlepšia je vraj tá na vysávač, prišlo mi to také vtipné, ale že vraj je veľmi dobrá...
nemám ešte ani žiadne fľašky na mliečko, ale ked budem kojiť, nie je moc potrebná, nejakú do zásoby ale kúpiť musím...vy už máte? akú značku ste kupovali?

careamell
1. mar 2011

🙂)) tak sme to lehátko práve prebrali s manželíčkom, a kúpime asi také, ktoré je aj do menej kíl, ved keď bude mať už 18 kíl, tak si sadne hocikde, máme aj po malej, taký malý stolík so stiličkami, ako na to kresielko, čo sa prerobí z toho lehátka...ideme dnes do TN a pozrieme si ich naživo, ako vyzerajú...

amalkagoralka
1. mar 2011

@lily23 no tiez som z toho hned unavena 🙂 cosi vzdy porobim a sadnem a potom zas. Aj by som si pospala, len akosi s tym mam problem poslednou dobou, som rada ze v noci trochu pospim. Okrem toho stale na wc, ach jaj.... ale coze pre tie nase pokladiky neurobime, vsak? dnes je nadherne, treba ist na slniecko, trosku vitaminu D a cerstveho vzduchu. co robite teraz na priprave? ja chodim na to cvicenie v stredu a neviem si to vynachvalit, vzdy idem domov uplne vyrelaxovana. nie je to nijak namahave, skor relaxacne.
@careamell no vidis to, to ma ani nenapadlo s tou nosnostou, ale tak dobre ste to vymysleli, lebo vsak potom uz bude moct aj inak sedkat pravda, pripadne v pavukovi behat 🙂 na to sa moc tesim.
tak to si sikovna ked uz to takto vsetko mas, ja ako som prala som zistila ze mi este nejake veci chybaju, tak musim doplnit. tu odsavacku mam tiez na baloniky, odporucili mi to v obchode, tak som sama zvedava, ale tiez pocuvam ze najlepsia je ta na vysavac, tak dokupime potom ked tak...
flasky mam, ved aj na potom bude treba, mam skoro vsetko od aventu, aj flasky som kupila, taku sadu aj s dudlikom bola.
chcela som sa opytat ci ste kupovali zavinovacku a ked hej tak kolko? ja som v tomto bezradna, lebo uz ratam ze bude teplucko, tak jednu som uz objednala, no a mam kupene aj take nositko, chcem ho nosit potom v tom aj po byte, ked budem cosi robit, nech mu mozem rozpravat 🙂
tiez som chcela ist dnes do trencina do laugaricia popozerat, len neviem ako sa mi drahy vrati domov, ratam ze neskoro ☹

careamell
1. mar 2011

@amalkagoralka no ja som sa práve z Laugaricia vrátila, ochotný predavač mi poukazoval, čo všetko to lehátko dokáže...konkrétne mi ukazoval značku Bright Starts, to, čo si posielala link..jedno má len vibrácie a jednu melodiu, a to druhé 10 melodií a 3 funkcie rôzneho vibrovania..najdrahší obchod v TN, cena 78,- EUR. Je veľmi krásne, mäkkučké....manžel ma od toho odhovára, načo nám bude, s toľkými funkciami, veď sme to chceli len na to, aby bol malý vždy s nami, že si malý na to navykne, že aby sme kúpili len lehátko s hrazdičkou...tak neviem...
zavinovačku už jednu mám a druhá príde zajtra, je dobrá najmä spočiatku, keď bude dieťatko malinké a bude treba s ním manipulovať, je to bezpečnejšie a aj malinkému bude lepšie, ked bude zabalený...ja som kúpila takú, čo je úplne tenučka, na suchý zips, bez tej kokosovej vložky na chrbátiku a keď sa rozloží, môže byť ako perinka na zakritie..http://www.detske-oblecenie.eu/detske-oblecenie..., skús pozrieť, ja som objednala odtiaľto a sú veľmi lacné...a keď bude teplo, tak baliť nebudeme..