icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

amalkagoralka
2. mar 2011

@careamell tak my sme vcera v laugu neboli nakoniec, mozno cez vikend ...🙂 co sa tyka lehatka som sa tam chcela na to pozriet poriadne osobne a objednat potom cez internet, vzdy sa da najst lacnejsie 🙂 a ktore sa ti viac pozdavalo? mne ide hlavne o to aby bolo polohovatelne, aby som ho zo zaciatku mohla nechavat v leziacej polohe, no a snad aj aby bolo prenosne, ze ho ked tak lahko so sebou zbalime, ked pojdeme babky pozriet. ja stale cakam ked mi dorucia zavinovacku co som objednala, podla toho aka bude uvidim aku este objednam, tu stranku co si posielala vyzera dobre, hlavne tie ceny 🙂
co si vezmes do porodnice pre maleho ked pojdete domov? neviem to tak odhadnut ake vecicky mam vziat 🙂

lily23
2. mar 2011

@amalkagoralka
@careamell Ahojte 🙂 ja som si dnes prispala, vstávala som asi okolo deviatej 🙂 v noci ma všetko bolelo, keď som sa otáčala alebo vstávala na WC 😠 ale ono to už asi lepšie nebude 😒 ešte chvíli poraňajkujem a idem na to žehlenie, nech mi to odbúda 🙂 ja mám jednu klasickú zavinovačku a jednu takú ako z deky, tú budem asi v kočáry používať, potom mám jednu perinku, ale nie tú klasickú ale je po stranách zips. Uvidím čo z toho využijem najviac 🙂flašky mám rôzne 3, kupovala som ich podľa toho ako sa mi páčili 🙂chcem sa spýtať aké vecičky máte najmenšie? ja č.56, neviem či sú aj menšie, ale pýtam sa preto, že ak by bol malý skutočne menší ako normál, či si mám zháňať neaké ešte menšie číslo. Do pôrodnice som už tak predbežne uvažovala že nachystám, body, košielku, dupčky, svetrík, čiapočku, ponožky alebo štrikované papučky a zablím ho do zavinovačky a fusaku, podľa toho aké bude počasie.

careamell
2. mar 2011

@amalkagoralka ahoj, najlepšie je si to pozrieť osobne..mali všeliaké, také, ktoré sa moc prenášať nedajú, sú na takých nôžkach, ale aj menšie, ktoré len vibrujú, alebo čo sa húpu ako húpačka, podľa toho sú veľké..presne také funkcie chceme aj my, nakoniec sme sa rozhodli pre obyčajné, s hrazdičkou, bez tých všetkých funkcií..pozrela som sem do bazaru a jedna mamička predáva také lehátko, nepoužívané za 22,90EUR,-. Je polohovateľné, s hrazdičkou...počítam s tým, že budeme investovať aj do nejakej hracej deky, tak nech nezbankrotujeme pri tom všetkom...🙂)
Dnes mi prišli aj vecičky z tej stránky, čo som písala a prišla mi aj zavinovačka, je veľmi pekná a túto mám aj s tým spevneným chrbátikom, nie je to vôbec tvrdé, len je tam taká vložka...a aj krásne dupačky...
Do pôrodky neviem, podľa toho, aké bude počasie..ale tak základ, obyč. plienky a poštolky, sestričky ti to tam zabalia a oblečú..košielku, alebo body, dupačky, kabátik, čapičku, keď tak taký teplejší overal, a ked bude teplo, tak ho šupnem len do deky, čo máme do autosedačky..keď pôjdeš do pôrodnice, rovno si zober pre malého ponožky a ked tak rukavičky, veci na oblečenie, nech ti donesú, až ked pôjdete domov..tie ponožky kvôli tomu, že oni tam také niečo nemajú a moja malá mala vždy studené nožky, keď mi ju doniesli a rukavičky, aby sa neškriabalo, ak bude mať dlhé nechtíky...

careamell
2. mar 2011

@lily23 Ahoj, ja mám plný kôš na žehlenie, ale moc sa mi do toho nechce, možno poobede...ono aj mne sa spí fakt úžasne, niekoľkokrát na WC a malý mi naviac leží na nejakom nerve, takže mi stále tŕpne ruka...ale ukludnujem sa tým, že to mám už za pár..
Tie zavinovačky, stačia dve, bude leto a bohvie aké, možno bude extra teplo a moc to ani nevyužijeme, ale tak človek nikdy nevie, tak radšej to mať v zásobe...
Ja mám najmenšie tiež 56 vecičky ale viac mám asi tých 62..keď sa narodila dcérka, tak sa mi do 56 nezmestila, využili sme to možno na týždeň..ale tak, to len ja som mala takého sloníka..podľa mňa ti to stačí, keď mu to bude trošku väčšie tak nevadí, veľmi rýchlo dorastie..videla som myslím ale aj menšie, ale to zbytočne nekupuj..
Tak pekný žehliaci deň🙂)

amalkagoralka
2. mar 2011

@lily23
@careamell
dnes je tak kraaasne, keby sme mali zahradu, uz by som driemala pekne na lehatku s knizkou 🙂 ale nie je a uz pilne dokoncujem pripravy, bola som dnes dokupit este veci do porodnice, kupila som tie porodnicke vlozky, podlozky, lieh, kalciov.mast a este taky olejcek pre babatko sebamed.
co sa velkosti veciciek tyka, tak tiez mam od 56, mensie ani netreba, keby bolo babo malinke, tak to len pekne ovinies a je to. dobre ze si napisala ze vziat aj tie ponozky a rukavicky, by ma to nenapadlo...ja budem balit jednu tasku zvlast pre draheho ked pre mna pride, lebo mne by sa snad do kufra ani vsetko nezmestilo 🙂 je toho fakt strasne moc co treba mam pocit.
vsetky tie veci su dost drahe, clovek by nepovedal 🙂 tiez sa rozhodujem stale, co naozaj treba a co nie. Chcem sa opytat ci mate sterilizator? a dudlik budete brat do porodnice?
aky fusak ste kupovali, ten este nemam a rada sa necham inspirovat? 🙂

careamell
2. mar 2011

@amalkagoralka ja som včera z mimibazaru objednala sterilizator do mikrovlnky a dali k tomu aj zdarma fľašku s cumlíkom, za 14,90,- EUR, doobjednala som aj nádobky na odstriekané mliečko do mrazničky, tá sa potom dá jednoducho vložiť do tej fľašky a nemusíš to prelievať..je to značka Tomme Tippe....je to nové, nie použité a pozerala som aj, koľko to stojí normálne, v net obchodoch, a ten sterilizátor s tou fľaškou zdarma o 5,- EUR viac ako som objednala, tak som rada..ten sterilizátor je fajn vec, pri malej som to nemala a musela som to vyvárať v hrnci, keď som už nekojila a fľašky sme používali stále, nechcelo sa mi to stále vyvárať a to ta fľaša potom smrdela...v sterilizátore to máš za 3 minúty...pozri si aj ty na mimibazare, je tam toho strašne veľa, aj Avent, si spomínala, že máš tú značku, je to tam o dosť lacnejšie..cumlíky som tam tiež kupovala v tej značke, mali by prísť tento týždeň..zoberiem jeden aj do nemocnice..fusak som nekupovala a ani neplánujem, až na zimu..podľa mňa už taká zima na fusak nebude..
samozrejme aj ja nachystám manželovi tašku, nech už len donesie...
je veru krásne, skočíme pre dcérku do škôlky, zanesiem si materskú do roboty a potom doma...to mi stačí, už toho moc nezvládam...
keď som bola v nemocnici a začala som kojiť, veľmi ma boleli bradavky, tak mi potom narýchlo museli doniesť mastičku, teraz som si ju už pribalila, Bepanthen masť a je aj na bábätkovskú ritku..mne to pomáhalo, keby ste mali ten istý problém...

lily23
2. mar 2011

@careamell tak už mám požehlené a nachystané v skrini 🙂 ešte si periem a triedim veci pre seba na leto a tak, nech sa s tým potom nemusím zaoberať 🙂 najradšej by som už aj zimné veci spratala, ale to je ešte asi skoro 😒 aj keď svieti slniečko, budúci týždeň hlásia zase zimu. s tými vecičkami máš pravdu, nebudem už dokupovať, pri žehlení som si to potriedila a je toho myslím dosť, veď dokúpiť vždy môžeme 🙂

careamell
2. mar 2011

@lily23 keby sa mne tak chcelo žehliť....ale pôjdem aj ja...možno aj teraz🙂)keby už takto ostalo, to počasie, bolo by to fajn aj nálada je lepšia...mám pocit, že už aj my máme tých vecí akurát tak dosť, veď každý mesiac budeme dokupovať väčšie a väčšie🙂)

lily23
2. mar 2011

@amalkagoralka No to máš pravdu, ja mám jednu cestovnú tašku pre mňa do pôrodnice, menšiu tašku mám nachystanú na druhý deň, čo mi donesie priateľ,a zvlášť mám perinku s vecičkami pre malého, to mi donesie až v deň odchodu z pôrodnice aj s vajíčkom. 🙂 a dudlík mám nachystaný ale neviem či ho brať, asi ho dám do tašky a uvidím podľa okolností.

lily23
2. mar 2011

@careamell ešte že tie vecičky sú také maličké, žehlla som to posediačky 🙂

lily23
2. mar 2011

@careamell ja mám na bradavky kúpenú cicadermu, uvidím či pomôže alebo potom vyskúšam niečo iné, ten sterilizátor ma zaujal, asi to aj ja pozriem, potom sem dám link a pozri mi to či je to fajn, lebo pre mňa je to novinka, neviem ani ako by sa to malo používať 🙂

amalkagoralka
2. mar 2011

@careamell
@lily23
no ja som chcela tiez ten do mikrovlnky, ale ten co som chcela od aventu by mi tam velkostou nepasoval alebo len tak tak, mame malu mikrovlnku, tak pozeram ten elektricky. je toho na nete dost, aj pouzite, tak nejaky vyberiem.
krem na bradavky uz mam kupeny od aventu, alebo pouzijem kalciovu mast.
cast veci mam uz pozehlenych, az teraz vidim kolko toho mam 😀 no mam co robit, moc dlho nevydrzim tak si to pomaly davkujem. fusak teda nebudem kupovat ani ja.
dnes idem na cvicenie, tak sa tesim, je super pozorovat ako sa ostatnym mamickam zvacsuju postupne bruska kazdy tyzden, na sebe to akosi nepozorujem 🙂 len co mam viac a viac napuchnute nohy a boli ma panva a funim stale viac 🙂

careamell
2. mar 2011

@lily23 aj ja som posediačky žehlila🙂))))už to mám..
počkaj, link ti pošlem na ten sterilizátor, ono, sú všelijaké, drahšie, elektrické, alebo do mikrovlnky...pozri si...http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=9519546&tab=3
majú tam všetok sortiment od tejto značky...

careamell
2. mar 2011

@amalkagoralka veď aj ja som postupne žehlila..treba po troche všetko...
cvičenie pomáha? to je také to predpôrodné, kde sa učí dýchať a tak?

amalkagoralka
3. mar 2011

@careamell ahoj, tak pozerala som ten maly sterilizator a sa mi zda super, hned ho aj objednam...je prakticky na cesty 🙂. tiez zehlim po sediacky 🙂 dnes chcem zvladnut poslednu varku.

@lily23
@careamell
som sa vas chcela opytat, ci uz ste vybrali mena? 🙂

borocka
3. mar 2011

AHOJTE MAMINKY-CAKATELKY,
AK BY STE MALI NIEKTORE ZAUJEM, V MOJOM BAZARIKU NAJDETE VECI PO MOJOM SYNOVI, JE OD VASICH ESTE NENARODENYCH DETI O 2 ROKY STARIS, TAKZE SA VAM VECI MOZU HODIT.............KOPEC BODYNIEK, TEPLACKY, DUPACKY, NOHAVICE, TRICKA, MIKINKY,........VSETKY SKVELY STAV!!! URCITE VYBERIETE AJ NA JAR AJ NA JESEN.

lily23
3. mar 2011

@amalkagoralka
@careamell Ahojte kočky 🙂 ja som dnes v práci 🙂 a celkom som rada že som prišla medzi ľudí, cítim sa výborne asi je to tým, že tu nemusím byť keď som už na MD 😀 tak mi sme včera kúpili kočááár, z čoho mám obrovskú radosť, posielam link http://www.e-kociky.sk/?646,magnum-2011 akurát ten náš je šedo - fialkový, je krásny 🙂 meno máme Martin ale pre každý prípad aj pre dievčatko Saša (Alexandra)

careamell
3. mar 2011

@amalkagoralka ahoj, mne ten sterilizátor príde snáď už zajtra, tak ho pozriem a napíšem, aký je...aj mne sa zdá fajn...ja sa tiež chystám na poslednú várku žehlenia...

careamell
3. mar 2011

@lily23 ahoj, kočík som pozrela a je krásny, veľa farebných kombinácií...teraz si má človek z čoho vyberať...
je dobré vypadnúť medzi ľudí, a ked si v práci a vieš, že tam byť nemusíš... 🙂 my máme z práce posedenie nabudúci týžden, mangel nie je príliš nadšený, ale tak vyjdem len na chvílku...
My sme prvé 4 mesiace očakávali dievčatko, lekár sa zmýlil a po 3D sone sa zistilo, že teda chlapec...mali sme vybrané meno Dorotka, lebo dcérka je Rebeka, tak by sa k sebe hodili, ale keď teda chlapec, tak dáme po manželovi, Andrej...bude to prvý chalan v rodine...

lily23
3. mar 2011

@careamell my sme tiež zvažovali, že dáme po tatinovi, priateľ je Ondrej 🙂 ale asi dáme Maťko, ja som to už tolko krát zmenila...a ešte mám mesiac tak uvidíme ako sa nakoniec bude volať 🙂

amalkagoralka
3. mar 2011

@lily23
@careamell
kocik je velmi pekny a aj cena je super 🙂
ked ti pride ten sterilizator urcite pisni, ja som uz pisala tomu predajcovi, zatial nereaguje.
my sa stale nevieme rozhodnut na mene, ja chcem Mateja od zaciatku, ale priatel nie uplne suhlasi, takze sa dohadujeme, sama som zvedava ako to dopadne 🙂
veru byt medzi ludmi trosku pomoze, ja som doma uz dlhsie, pracovala som v prahe a na slovensko dochadzala na vikendy, co bolo dost narocne, takze som sa so sefom dohodla na praci z domu, takze este stale na nemam kedy ani nudit.
dnes to na mna akosi padlo, zacinam mat trosku obavy, dufam ze to vsetko dobre dopadne....ach jaj...uz aby tu bol ten moj maly batoztek a pozeral sa na svet

careamell
3. mar 2011

@amalkagoralka My sme tiež mali problémy vymyslieť meno, ale celá rodina bola za Andreja...tak už máme konečne pokoj, lebo predtým to bolo každý týždeň iné 🙂
Matej, Martin, to sú krásne mená, nemám rada aké tie NIcolas, Sebastián, mám pocit, že teraz sa tak volá každý druhý chlapec, veď aj moja malá má v triede v škôlke až troch NIcolasov..jaj a ešte asi 3 Adamkov..
ten predajca na ten sterilizátor odpísal aj mne asi až na druhý deň, pozriem a napíšem..
my už každé ráno s manželom počítame, koľko ešte dní nám ostáva, hovoríme si, že nabudúci mesiac už tak pohodovo nebudeme veru ležať v posteli... 🙂
treba pozitívne myslieť, ja sa už aj do pôrodnice teším, ked už nebudem mať toľké brucho a malý bude už vedľa mňa...ale viem, že keď tam prídem, zas sa budem báť, ako to všetko dopadne...som rada, že jeden pôrod už mám za sebou, ale počula som, že teraz majú zase niečo nové..teda s tým mojím cisárskym, ako to robia a tak...no veď uvidíme..ale aj tak to všetko za to stojí a teším sa, keď si už malého budeme niesť domkov...

amalkagoralka
4. mar 2011

@careamell Dobre rano, to bola dnes zas noc... mam nejake divoke sny, prevalujem sa, na WC stale, mam pocit rano ako keby som ani nespala 🙂
To mas pravdu s tymi menami, dnes je hrozne moc Adamov a Samuelov, vcera v tv hovorili, ze sa narodil prvy Onur 🙂 sranda. Predajca sa uz ozval, takze to dnes zaplatim a budem sa uz tesit.
jasne, stoji to za to vsetko, hlavne aby babtka boli v poriadku, zdravucke a plne zivota, to je najdolezitejsie. som sa objednala zase na 4D na buduci tyzden, vie tam pekne pozriet rozmery a vahu, tak som zvedava, nas doktor taky utz nema, to je skoda.

careamell
4. mar 2011

Dobré ráno...no tie naše noci sú také perné veru, ja si musím zaklopať, ale sa mi zdá, že sa mi to zlepšilo, predtým som chodievala spávať o pol druhej...pri Mimčovi to bude ale horšie, vstávať niekoľkokrát za noc, nebodaj, keď bude plakať...už som bola rada, že sa dcéra naučila sama vstávať, obliecť, dokonca si aj raňajky spraví sama a teraz nám to začne odznova 🙂
Ku ktorému doktorovi chodiíš? Ja som bola na 3D sone u Mička v Pruskom...
A ozaj, manžel by chcel ísť k pôrodu?

lily23
4. mar 2011

@amalkagoralka
@careamell Ahojte, moja noc tiež nestála za vela, malý kopal o život, a teraz tuším spí 😎 a kam si sa objednala na 4D? to sa môžeme aj samé objednať?

careamell
4. mar 2011

@lily23 Ahoj, ja som sa objednávala sama, aj keď nie je môj lekár, spravil mi CD s hádam 300 fotkami, video a samozrejme mi k tomu niečo porozprával, či je všetko v poriadku a tak, a v podstate on zistil, že to bude chlapček, nie dievča.Ja som len zavolala sestričke a objednala ma, ak by si chcela číslo 042 44 92 910, a cena je 50 EUR,-. Ale stálo to za to..Inak tam môžeš ísť aj s partnerom..Aha a volá sa MIčko, je v Pruskom...

amalkagoralka
4. mar 2011

@lily23
@careamell
aj ja som bola unho, ale platila som 55,- EUR bola som aj v trenicne www.gyneka.sk , ale jemu je problem sa dovolat vzdy, tam som platila 50,- EUR.
stoji to naozaj za to, okrem toho ze malinkeho uvidis a budes mat fotky, vie pozriet aj organy, rozmery, vahu...co je vsetko ako ma byt. my chodime kazdy mesiac od decembra.

martinkatinka
4. mar 2011

Ahojte, aj ja som aprílovka 😝 Mám doktora, ktorý má 4D ultrazvuk priamo v ordinácii a keď sme boli na prehliadke v tom 32.tt, tak ho pekne pomeral, odhadol váhu, všetko popozeral... úžasná vec, sto krát lepšie ako klasický ultrazvuk....

lily23
6. mar 2011

@amalkagoralka
@careamell Ahojte cez víkend som nemala neako čas sa sem kuknúť 😉 my sme boli v 20tt v Bratislave u doc. Holáňa na 4D a tam nám všetko pozrel, ale nevedela som že si môžem aj sama dohodnúť ešte stretnutie aj tu, a môj doktor ma viac na 4D neposielal, asi že keď je všetko OK. 🙂 som zvedavá ako pochodíme zajtra, tak pekný večer pa

careamell
6. mar 2011

@lily23
@amalkagoralka ahojte, viete kde to tam v nemocnici je? tie prietoky? ja už si to nepamätám a zabudla som sa spýtať lekára...ak to nepresunuli, tak niekde dole hned na prízemí...
Som zvedavá, čo nám povedia...ale podla mňa nás tam bude veľa a budú to brať ako na bežiacom páse... 🙂