Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@careamell ahoj, je to v pravej casti nemocnice, hned halo ako vojdes a das sa do lava. v cakarni bude dost ludi, lebo sa tam vedla chodi aj na rontgen. no trva to rychlo, minule sme tam boli asi len 3, ja som potom este isla hore do porodnice na ctg, no a tam som cakala teda hodnu chvilu. dufam ze to bude vsetko v poriadku dnes 🙂
@amalkagoralka ahoj, ďakujem, pôjdem s mangelom, tak blúdiť nebudeme, veď to tam nie je veľké...
@amalkagoralka
@lily23 ahojte, tak ako ste dopadli? išlo im to ako na bežiacom páse, ani vlastne neviem, čo pozerali, len mi povedali, že je to v poriadku...
lily som myslím videla, tvojho manžela- priatela odniekadial poznám, ale neviem si spomenúť odkial...
bola som aj u svojho lekára no bohužial nemal nejak náladu a povedal mi, aby som prišla až 22. marca, že mi vezme krv, spraví predoperačné...ale dátum mi zatial nepovedal, kedy mám ísť do nemocnice..
prišiel mi ten sterilizátor, vyzerá fajn, aj tá fľaška k nemu...
a čo manželia, budú s vami pri pôrode?
Joj, kedy sa chodí na prietoky? U nás je to tak, že to robí doktor v ordinácii, takže nikam inam nemusím ísť 😀
@careamell Ahojte no tiež neviem čo nám to merali, len mi povedali, neaké číslo a že je to OK 🙂 Podľa foto som si nebola istá či si to ty, sedeli ste s manželom rovno pri dverách?On mi tiež povedal, že si mu povedomá, že či si náhodou nerobila v Tatrabanke?že ťa asi odtiaľ pozná. Mňa doktor ešte poslal na hematologiu, lebo mám stále nízsky krvný obraz, a tam, ma objednali na stredu, tak uvidím. ja idem zase 16.3. inak všetko OK, kontroloval mi krčok, a robil ozvy. Akurát sa vyjadril, že malý veru valibuk nebude ale na 3kg by sme sa mohli dostať 😉
@lily23 ano, sedeli sme pri dverách..ja som si tiež nebola istá podla foto...a jasné, z banky ho poznám...aký mávaš tlak? ja 90 na 60 neustále...
Teraz by sme mali chodiť na poradňu každý týždeň mám pocit, mala som ísť aj na krv, ale tak asi to stačí aj týždeň pred pôrodom....
Keď to bude také mini baby, tak by som kúpila možno aj jedno mini oblečko pre neho, menšie ako 56 myslím, to ked pôjdeš z pôrodnice, ale zase, dorastie veľmi rýchlo..
@martinkatinka nás lekári poslali asi 3-4 týždne pred pôrodom...no nás posielajú ako ovečky do nemocnice.. 🙂 tak to máš fajn, že nemusíš nikam chodiť...
@careamell
@lily23
ahojte, tiez mam pocit ze som vas videla, len ani nebolo kedy sa prihovorit, boli ste s partnermi. mna volaju vzdy ako prvu, uz ma tam poznaju, potom som sla este hore na porodne saly na ctg. vsetko je nastastie v poriadku, len ma teraz dost kontroluju. doktor mi vravel ze malemu trosku zaostava brusko, 5 dni cca, ale tak to nemusi znamenat nic, aj to meranie nie je uplne presne.
zas idem v pondelok si to vsetko absolvovat a budem chodit uz asi aj 2krat tyzdenne, ale aj tak lepsie ako lezat. vcera som videla aj cerstvo narodene mimi 🙂 ja sa uz tak tesim, vcera sa narodili dve dievcatka a dvaja chlapci.
mas dost nizky tlak, nebyva ti zle? ja som s tym mavala problem, v preplnenych priestoroch som aj odpadavala, teraz je to celkom fajn, trosku sa mi zvysil a to je dobre.
lily ty si taka drobnucka, vsetko ti slo len do bruska, ze?
sterilizator mam uz aj ja objednany, tak som zvedava
@amalkagoralka dobre, že ti to takto poriešili, že nemusíš ležať v nemocnici...aj ked tam často chodievaš, budeš mať potom lepší pocit, ked už pôjdeš na pôrod...nebudeš mať taký strach, ono, ked zacítiš už len ten nemocničný smrad stačí... 🙂 ja už mám pocit, že sa nám to nejak odďaluje...neviem, už aby to bolo...
ja som s tým tlakom mávala problémy najmä v obchodoch, tam som kolabovala pravidelne, ale už je to nie je také strašné, snažím sa byť čo najmenej v takých vydýchaných priestoroch...
Ozaj, pôjdeš aj ty na ten cisársky?
@amalkagoralka tak to potom viem, ktorá si bola, bola si aj na ozvi keď som prišla k sestričke, že?no mi to máme v genetike, moja mama aj jej dve sestry celý život 50kg aj s topánkami 🙂 ja môžem jesť koľko vládzem a nepriberiem 🙂 tja idem zas 16teho na poradňu, a zajtra idem na krv ne hematologiu, lebo mám stále málo železa.
@lily23 aj ti dali niečo na ten tlak, nejaké lieky, či pre istotu ťa posielajú?
ja celý život nejem mäso a celé tehotenstvo beriem tabletky na železo, také krvavé, keď sa rozpustia v ústach, vyzerajú ako krv..z ostatných liekov mi bolo zle, na vracanie..
Inak vyzerá, že sa nám tie deti narodia do normálneho počasia, pekného, už hlásia oteplenie....
@careamell no práve im sa zdá ten tlak dobrý, že v tehu je ideálny, tiež beriem železo, ale to preto lebo mám nízsku hladinu hemogobínu, uvidím čo zajtra na tej hematologii mi povedia.ja beriem Fero-folgama, neni mi z nich zle akurát ich musím užiť po jedle, na lačno mi z nich bývalo zle. ja sa moc teším že už bude teplo, už by som najradšej zimné veci pobalila 🙂 dnes som si akurát upratovala skriňu, už som si poprala letné veci a nachystala do skrine, aby som potom s tým nemala robotu, keď tu bude malý 🙂 ja neviem čo budem teraz ešte mesiac robiť, keď som si už všetko pochystala 😒 dnes ideme ešte na poslednú hodinu predpôrodného kurzu, no a od zajtra už neviem...asi budem čítať všetky tie knihy čo som si doteraz len kupovala 🙂
@careamell
@amalkagoralka Ozaj nie ste na facebooku, že by sme si tam popísali niekdy aj cez chat?
@careamell
som tomu hrozne rada, ze tam nemusim lezat, tiez mam pocit ze sa to oddaluje, pocitam dni a pomaly uz aj hodiny 🙂 ale vcera ked som tam videla to malicke ma to zas nabilo energiou, ja sa uz tak tesim 🙂
pocasie nam vyjde krasne, ani lepsie obdobie na porod sme si nemohli vybrat..
inak sme sa pekne stretli s tym tlakom, ja som tiez mavala 90/60, obchody a vydychane priestory uplna katastrofa pre mna, teraz mam tak 110/70 🙂 a zeleza mam tiez malo, beriem take tabletky obden, tiez nejem maso, resp. nejem cervene maso,...od malicka som bola nutena a nejak mi to zostalo, ze mi to nerobi dobre, takze casom som sa zmohla na kuracie a to je asi tak vsetko...no a este ryby jem a morske potvorky
s tym cisarskym este neviem, vsetko zalezi od okolnosti, doktor mi teraz vravel ze s primarom sa dohodli ze v 38 tt by ma hospitalizovali a podla nalezu sa uvidi, porod zrejme vyvolame uz vtedy, no a zalezi...
@lily23 ano, to som bola ja 🙂 som aj na FB, tak si do Internej posty mozme napisat mena, nech sa najdeme...
ja som mala pred otehotnenim 49, teraz mam 62,5 kg tiez mam co robit aby som priberala, snazim sa hlavne teraz vela jest, aby maly rastol pekne.
ja mam tiez fero-folgama, vidno ze mame rovnakeho doktora 🙂
ty si sikovna ze mas uz vsetko hotovo, ja som hrozny motak, mam vela veci rozrobenych a mam pocit ze stale nestiham 🙂 zabalene uz mam, to je najdolezitejsie.
mam stale dost prace pre firmu, takze to ma najviac zamestnava, zatial to nemam v plane prerusit, peniazky sa vzdy hodia 🙂 a nechcem aby za mna hladali nahradu
@amalkagoralka ako keby som čítala svoje miery, presne tak isto som aj ja, teraz 62,5 a na zač. 49 😀 poslala som ti meno a mail do správy.pre firmu sa ti asi dá robiť aj z domu, že? za mňa je momentálne zástupca, ale tiež by som sa chcela vrátiť keď to pôjde, no uvidíme. Mna doktor už po dvakrát upozornil, že malá nebude valibuk, ale že na 3kg by sme sa mohli dostať, a tvoje malé ako rastie, dobre?
@lily23 poslala som ti ziadost na FB. a ja som myslela ze budete mat chlapceka Martina, ci? 🙂
no nas maly valibuk tiez nebude, o kilach sme sa nebavili, len vcera na poradni mi vravel ze brusko trosku zaostava, tyzden zhruba, tak dufam ze sa to este nezvacsi, ten rozdiel. vo stvrtok ideme do pruskeho na to 4D a tam ho zas pomeria a aj vahu povie, tak som strasne zvedava.
@lily23 🙂))no ja mám ten istý pocit, že čo teraz...všetko pochystané, poprané...aj by som šla niekam von, sa prejsť alebo čo, ale ked už som ako slon a nevládzem🙂)
Tiež čítam všetko možné na nete, ak nebudeš mať čo robiť, prečítaj si , o poštolkových nohavičkách, že nikde v zahraničí to deťom nedávajú, to len u nás na SR...a ešte som dosť čítala, ako bábätko umývať, že netreba žiadne olejčeky a tak...ani lieh by sa nemal používať na pupček, dokonca ani olivový olej nie je dobrý pre baby...no je toho veľa, mám z toho niekedy zmätok...
Tie moje lieky na železo sa volajú Maltofer....uvidíš, čo ti povedia zajtra, a kam to ideš, tiež do IL?
@amalkagoralka
tak to máš ešte 4 týždne, dovtedy si to hádam aj rozmyslia, možno cisársky ani nebude potrebný, to by bolo najlepšie...
tehulky to majú s tým tlakom asi rovnaké, a aj so železom....ked si ale spomeniem, že pri prvej dcérke mi nebolo absolútne nič, nebrala som žiadne lieky, nebolo mi zle, behala som stále na bicykli..🙂)ale to som bola o 6 rokov mladšia🙂)
My sme ešte na poslednú chvílu objednávali detskú postielku, lebo manžel požičal od kolegu, ja som ju nevidela, bola v pivnici, no a keď sme ju poskladali, zistili sme, že je asi z roku 5...jednoducho spával v nej ešte ten kolega🙂hrdzavé šróby a tak...tak sme takú peknú objednali a zajtra hádam už dôjde, nebola asi drahá 48,- EUR aj s dopravou..
s tým mäsom som na tom rovnako, nejem ho odmalička, a ked tak, len kuracie prsia alebo rybky...
@lily23
@amalkagoralka
som tiež na FB, napíšem do IP moje meno..
@lily23
@careamell
mne vcera doktor predpisal Oxyphyllin, je to na rozsirenie ciev a zlepsenie prietokov...zevraj pre istotu. Neberiete to nahodou aj vy? Mam to brat 3x denne ☹ nemam moc rada tabletky, clovek nikdy nevie ci nemozu uskodit viac ako prilepsit.
no ja by som najradsej rodila prirodzene, ved uvidime, to je este daleko a vsetko zalezi od okolnosti...
tak to ste dobre kupili, super cena, my mame z ikei, taku jednoduchu, bielu, akurat periem obal na matrac a vytesujem sa z kocara, mam ho uz doma, tak skusam, nastavujem...🙂
žeby som aj ja vybrala ten kočár a pohrala sa? len to by mi ho malá spacifikovala ...🙂) aký ste kúpili?
Lieky neberiem také, ja len na železo a dopujem sa magneziom...Petríkovského si vravela, že máš, to je dobrý lekár podľa mňa, keď ti také predpísal, musí vedieť, či ti pomôžu...ja som ho zažila aj v pôrodnici...
Na FB som ťa už potvrdila...
@amalkagoralka až teraz čítam že som namiesto malý napísala malá 🙂 mal by to byť chlapček Maťko, ak sa doktor nemýli 🙂 🙂 🙂
@amalkagoralka mne tiež predpísal tie lieky 🙂 fakt vidno že chodíme k tomu istému dokymu 🙂 zdalo sa mu že malému akosi pomaly bije srdiečko tak vraj na podporu, ale robil mi aj tie ozvi a tam to pozrel že je to OK 🙂 tiež niesom nadšená z liekov za celé tehu sa mi zdá že som toho brala dosť, ale čl človek narobí, bojíš sa aby si niečo nezanedbala tak radšej beriem čo povie.
Akurát magnézium som vysadila, ale keď sa ma včera pýtal že či ho beriem, tak som mu povedala že hej, sem tam 🙂
@careamell vytiahla som ho nech sa vyvetra trosku, zabaleny by bol taky zatuchnuty , kupili sme concord, taky cierno-zeleny. a magnezia kolko uzivate?
@lily23 no asi tak, tiez sa mi to moc nechce brat, ale tak vie co robi. s tym magneziom to iste, ja som ho moc nebrala, lebo ma z neho celkom prehanalo, ale vzdy ma na to upozornuje ze treba a vcera mi povedal, ze ho mam brat 3x denne uz isto. mam pocit ze cely den volaco do seba pcham. beriem aj vitaminy calibrum...
kedysi tie nase maminy a babky nebrali nic a sme tu 🙂
cim viac info, tym viac zmatku v tom... ja si radsej tie mudra na nete moc necitam, lebo som z toho vzdy uplne zmagorena a tak som si povedala, ze to snad hadam budem citit co mam robit, 6.zmysel a ked bude treba pootravujem skusene maminy naokolo 🙂

@careamell tak to neviem, ale spýtam sa zajtra doktora a podľa toho to nájdem, som zvedavá koľko sa nás tam stretne 🙂