Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@careamell
ahojky, no dnes mame zas tak krasne 🙂 cez vikend ma byt zevraj 14, jar ide ...
no mne predtym brusko tvrdlo dost, ale odkedy som doma, necestujem, sa to ukludnilo, takze si myslim ze tolko magnezia ani nepotrebujem. tu nervozitu v nohach mam aj ja ked si lahnem do postele spat, neviem na ktoru stranu sa mam ulozit, vzdy sa prebudim na chrbate, zevraj to nie je pre babatko dobre.
cajiky nepijem zatial ziadne, tiez mi v nemocnici hovorila sestricka ze mam pit alchymilku, ale zatial pockam, nech som len pekne zatvorena zatial.
@amalkagoralka
ahoj, ja som sa dnes rozhodla popresádzať kvetiny doma, lebo už nebudem mať čas potom...
Nemohla som spať celú noc, tŕpla mi ruka až ma to bolelo, ani ja neviem, ako a kam sa mám už otočiť...prišla nám aj tá postielka, zatiaľ sú v nej bábiky našej malej..
A tá alchemilka je dobrá na posilnenie maternice, prečistenie pred pôrodom a bezpečné donosenie bábätka...som to pozerala ale má sa piť 3 mesiace pred pôrodom, tak to mi Mudr. skoro povedal teda..
@careamell Ahoj aj mne poradili ten alchemilkový čaj, poradila nám ho pani na prepôrodnej príprave, ale ona povedala, že stačí ten mesiac pred pôrodom 2krát denne, tak som si ho začala variť, sem tam keď ma napadne, nie pravidelne. Dnes sa nám to počasie pekne pokazilo. Tiež som začala riešiť detského doktora, ale je to tu velmi biedne, zatial som dostala odporúčanie len na doktora Kadlubiaka tu v Dca, tak ešte uvidíme.čo dnes budeš robiť?
@lily23 Ahoj, ja som skoro ráno odpadla, ked som videla ten sneh a to som chcela ísť presádzať kytičky na balkón....to sú asi len posledné odozvy zimy, dúfam...
Čajík pijem aj ja, ako si spomeniem a niekedy aj nerada, lebo mám pocit, že po každom hlte letím na WC..asi tam začnem bývať.. 🙂
Ja mám skúsenosti so všetkými dubnickými lekármi, s malou chodíme ku Kozempelovej, je to snáď najhoršia lekárka, ale chodíme k nej len preto, lebo som k nej chodila aj ja, moja sestra, keď som niečo potrebovala, nebol problém čokoľvek vybaviť...malá našťastie mala len normálne detské choroby, takže som s ňou nepotrebovala nič také riešiť...keď odborníka, vybavovala som si to sama, ako ušného a tak...
Nevieme, čo s tým lekárom, teraz sme na Novej a tu je to vraj ešte horšie...v Dca bola veľmi dobrá Čileková, myslím, že už nerobí a aj Kadlubiak, keď vybrať z tých dubnických, tak asi jeho..
Nie je na škodu sa popýtať aj v Ilave, nie je to daleko a oplatí sa nájsť si dobrého lekára...
Dnes idem ku kaderníkovi, keď som bola naposledy, farba mi vôbec nechytila, až sa čudoval, tak som teraz taká vypelichaná odrastená blondína...
@careamell s tým WCkom to dôverne poznám, hlave v noci mi to už dosť lezie na nervy 🙂 nevadím mi vstať, ale zobudím sa vždy na taký nepríjemný pocit v brušku, a tvrdé ho mám ako skala zakaždým ☹ tiež zvažujem toho Kadlubiaka, v IL to je katastrofa, chodila som tam ako dieťa, a isto by som tam nedala svoje bábo 🙂 ešte to preverím ak na niekoho dobrého natrafím, dám vedieť. Toho kaderníka ti závidím 🙂 ja velmi rada chodím ku kaderníčke ale teraz len tak raz za 3mes. som si dávala robiť melír. Ten sneh aj mňa položil, od rána len oddychujem, čítam ešte neaké časopisy čo som podostávala, a aj malý sa mi zdá dnes neaký kľudný, len sa sem tam pomrví, ani kopanec jeho oblúbený 😀 dnes ešte nebol, asi sa mu nechce keď je tak škaredo 🙂 dnes si dáme taký lenivý deň 🙂
ešte nepociťujete žiadnych poslíčkov?
@motylik136
ahoj
ja by som rodiť 15.04. a zatiľ nič. Ale už sa neviem dočkať, najhoršie je večer si ľahnúť a ráno vstať, vtedy je najaktívnejší. Už vieš čo budete mať? My chlapčeka.
@lily23
@amalkagoralka
ahojte, bola som u toho kaderníka, farba našťastie chytila, takže vyzerám ako človek...
Bola tam jedna pani, ktorá rodila v decembri, rozprávala mi, ako to tam beží a tak...bola spokojná, oproti TN vravela, že veľký rozdiel, celkovo ale počúvam na IL celkom dobré ohlasy..
Každý deň počítam dni, kedy už to bude, malý večer tak kopal, že ma na sedačke normálne mikalo sem a tam, bolo to celkom aj bolestivé...no je mu tam tesno🙂
Neviem vôbec, čo dnes budem robiť, asi upratovať, to je jediné, čo ma dom asi baví..
Bude pekný víkend, tak hádam niekam vypadneme, vy sa niekam chystáte?
@eva76 ahoj, no my by sme mali mať dievčatko, ja sa tiež teším, mňa teda chvalabohu v noci moc neotravuje, spím celkom dobre....teraz posledný týždeň mávam také bolenie podbruška ako pri menzese, asi sa už maternica pripravuje 😉
@careamell mňa tiež niekedy kope tak, že sa až miknem, ale ty už čakáš druhé, takže pre teba to nie je nič nové 🙂
@motylik136
no po šiestich rokoch to stále cítim ako niečo nové...
inak tiež som mala také bolesti v podbrušku, až som mala strach, lekár mi na to dal lieky a prešlo to..
a ako sa bude malá volať? teraz sa mi zdá, čakajú všetci chlapcov..
@careamell no práveže v mojom okolí čakajú tuším všetky dievčatá, my dáme meno asi Petra....pijem aj maliníkový čaj, ty ho nepiješ, ani pri prvom si ho nepila?
@motylik136 pri prvom tehotenstve som nejedla žiadne lieky, ani čaje som nepila, moja lekárka mi vôbec nič nepovedala...v každom prípade som cítila lepšie ako pri tomto tehotenstve 🙂
teraz pijem sem tam alchymilku, ten malinový mi nejak nejde.. 😝
tak to asi u nás začalo obdobie chlapcov, doteraz tiež mali známe len samé baby...
@careamell no ten čaj mi poradila kamoška, to doktor asi ťažko také vecí poradí.Ale kamarátka čo ho pila sa pri pôrode otvorila behom hodiny z 1 cm na 10 cm a to rodila prvé.Dúfam, že aj mne pomôže :D
@careamell Ahoj cez víkend sa nechystáme nikam, možno ak bude pekne sa len niekam prejdeme 🙂 ako som teraz doma a nemám čo robiť tak to tehotenstvo akosi viac vnímam a nič sa mi nechce. Budúci týždeň si musím niečo naplánovať, aj do práce pôjdem pozrieť, lebo inak sa doma zbláznim a môj priateľ zo mňa 😀 mňa dnes malý od rána kope, mrví sa, asi sa m niečo nepáči 🙂
@lily23 Jaj, no keby tak mne naplánovali ten cisársky na 28. marca, ako by som bola rada!! mňa to tiež už doma nebaví..už neviem, čo by som robila, tak upratujem také veci, ako špajzu a tak, aby som sa k tomu nemusela dlho vracať...
Mňa tiež kope ako bláznivý, je mu tesno chudatku...
@motylik136
ja pôjdem cisárskym, alchymilka by mala byť na posilnenie maternice, tak uvidíme, či mne pomôže....čítala som ale, že je vhodné malinový piť aj v pôrodnici a počas pôrodu, tak neviem...bodaj by pomohla...
ahoj na čo je dobrý ten čaj? Kedy ho treba piť?
@eva76 ja ho pijem od 32 tt jedenkrát denne a od 35 tt by sa mal dvakrát denne....je dobrý na uvolnenie svalstva, čiže pôrodných ciest počas pôrodu :D
@careamell aha ty ideš cisárskym, no dúfam že nám tie bylinky aspon trochu pomôžu 😝 ...a aké meno máte vybrané vy?
@careamell Ahoj, tiez som bola u kadernicky cez tyzden a vselijako mi to chytilo 🙂 mam vlasy uplne ine. Uz mi prisiel aj ten sterilizator, je taky maly spratny sikovny, super na cesty 🙂
tiez sa doma tak rozne motam, upratujem, citam... akosi sa mi nic nechce, dnes je krasne tak snad niekam von vybehneme na chvilku. niekedy pri chodzi ma zacne boliet, resp. pichat v podbrusku, akoby taky krc a maly sa rozne zapiera... uz mu tam zacina byt tesno. 28. marca budes teda rodit? to uz mas za chvilocku 🙂
@motylik136
ahoj ešte mi prosím napíš ako sa ten čaj volá a kde sa dá kúpiť. Ďakujem
@amalkagoralka ahoj, my sme dnes poumývali autá, tak som sa trocha pomotala vonku, ved bolo pekne, aj mi to dobre spravilo, lepšie sa cítim, ale to aj tým počasím..
Predtým sa malý hýbal, len ked som ležala, teraz mám aj ja pocit, že sa mrví, aj ked stojím, alebo chodím...už je to veru horšie aj s tým chodením...
Najpravdepodobnejšie by som mala ísť toho 28. marca, tak mi vravel,lenže na poradňu idem až 22., tak neviem, vtedy spravíme aj predoperačné, krv a tak....to mi tak vychádza už za dva týždne..juj..
@motylik136 máme meno Andrej, po manželovi..najprv nám vraveli, že to bude dievča a to sme mali Dorotku...aj ked sa to samozrejme menilo každý týždeň 🙂
@careamell
@amalkagoralka Ahojte ako trávite víkend? v počasí hlási bio 1, žiadna záťaž, a ja som ako by ma niekto mechom ovalil už od včerajška. Včera som vstávala ráno o 10.30 🙂 čo je môj rekord od kedy som MD.Dnes zas nemôžem spať už od siedmej 🙂 v poslednej dobe mám v noci také zvláštne sny, o dieťati, o pôrode,...atď, ale úplne také živé, niekdy som rada, keď sa zobudím, že to bol len sen 😉 na súkromnej téme som čítala, že sa už narodilo prvé aprílovča 🙂 aj ten môj by sa mohol už posnažiť 🙂 prvý termín ktorý mi stanovili som mala 27.3. a tento dátum sa mi viac páči ako 5.4. neviem prečo, ale akosi mi ostal v pameti 🙂 dnes mám naplánovaný jednoduchý-rýchli obed, tak si ešte dávam raňajky, a drahý ešte spí 😀 tak mám čas. majú aj vaše zlatíčka ešte stále štikutku? to moje ju práve teraz má, a máva ju tak 3-4krát za deň. peknú nedelu želám 😉
Ahojte dievcence aprilovky, tak ja som tiez bola aprilovka, dlho som sa tu neukazal, nejako nezostavalo casu....len som Vam chcela povedat, ze teraz vo stvrtok ma caka cisarky rez, cize budeme marcovy...drobcekovi sa nechcelo otocit a teraz uz ma 3400g a malinko plodovej vody, tak dr. nechce nic riskovat...drzim Vam vsetkym palceky, nech to dotiahnete do konca uz sa to kazdej blizi 🙂
@eva76 volá sa čaj z maliny ostružinovej a ja som ho kúpila v bylinkovej (čajovej) predajni 😉
@careamell aj mne sa páčilo chlapčenské Andrej, ale teraz si napíšem Filip (tak sme sa nakoniec dohodli), no ale dúfam teda, že to bude dievča :D
@lily23
ahoj, neviem na koho pôsobí BIO 1, ale na mňa tiež teda nie...od rána som taká osprostená, manžel pomáhal pri varení obedu, inak by som nezvládala..tiež som tak skoro dnes vstávala, no na tehulky to pôsobí asi rovnako..ja sny ani moc nemávam, asi chvalabohu, lebo neviem, aké by boli...veru, bodaj by to už bolo čím skôr, ak by ti vyšiel termín 27. a mne 28. tak sa vidíme v nemocnici...to už vydržíme...
Môj malý má štikutku stále, ráno aj večer...

@amalkagoralka
ja beriem aj 4 magnezia denne, je na to, aby ti bruško netvrdlo..mne aj pomáha na nohy, lebo večer neobsedím pri telke, mám v nich takú nervozitu..
pijete aj čajíky? mne odporučil alchymilku...