Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@motylik136 a @eva76 - ja som poslíčkov už mala.... doktor sa na tom dobre smial.... ale myslím, že to ešte do termínu vydržíme....no nie je to nič príjemné, ale nejaké extra veľké bolesti to tiež neboli...
Každý deň máme iný, raz malý tak kope ako keby ma chcel riadne zbiť, inokedy je pokojný, až sa bojím....
@martinkatinka a ako sa ti prejavovali tí poslíčkovia?
ahojte mamicky 🙂 tiez som aprilovka, ale doteraz som vas iba citala, nemala som cas prispievat. Bola som zaradena aj do sukromnej temy, ale kedze som neprispievala, tak ma odtial asi vyradili... Treba napisat mahuliene, aby ma tam opat zaradili? Uz tyzden som na MD, ale este som ani poriadne doma nebola. Stale nejake nakupy, vybavovacky, atd. Vy uz vsetky mate pochystanu vybavicku? Ja si to zatial davam na kopu, este dokupim, co treba a az potom vecicky poperiem, pozehlim, poukladam. Len uz zacinam byt trochu v strese, ze mam 5 tyzdnov do porodu a este to nemam nachystane 😒
Zajtra sa chystam kupit si alchemilkovy caj, pocula som, ze je to dobre. Mam si kupit aj malinikovy? Je dobre to kombinovat? Peknu nedelu vam prajem 🙂
@motylik136 - prvý krát sa mi prejavili ako kŕče v podbrušku v pravidelných intervaloch.... druhý raz mi stvrdlo bruško a nevedela som sa ani pohnúť....no bolo to bez bolestí, len stvrdnutie... Tak som to vyrozprávala doktorovi a povedal, že to boli poslíčkovia, že to budem mať ešte pár krát do porodu....
@moka - mne dnes prišla postieľka, zajtra skladáme a rozmiestňujem veci 😀 Inak už mám tašky do porodnice nachystané a vecičky poprané.... som sa skoro do toho pustila, lebo bolo riziko, že pojdem ležať do nemocky
@moka no ja mám už všetko pokúpene, poprané a požehlené pre istotou, zbalená som síce ešte neni do pôrodnice, ale mám to na kopke.Už som aj ja na MD, len sa bojím, že čo budem tolko robiť kým porodím.Ja pijem iba maliníkový čaj, neviem či sa to môže kombinovať.
@martinkatinka no tie krče v podbrušku mávam aj ja, také ako pri menštruácii.To sú teda poslíčkovia?Ja idem na poradnu až 23.3, som zvedavá čo mi povie nové.Ale bola by som rada keby som porodila aspon o 2 tt skôr.
Jaaaj, zacinam byt v strese, ze som jedina, co este nema pochystanu vybavicku 😲
Asi si tiez kupim len ten malinikovy caj a este lanove semienko. Mam kupene aj epino na precvicovanie pruznosti hradze, buduci tyzden zacinam cvicit.
Ahojte baby.
Obcas si vas precitam a prispievala som uz veeeelmi daaavno a preto vas vsetky zdravim 😉
Nebolo casu na vypisovacky a akosi ani chut.
Citam prave ze pijete nejake caje... (@moka, @motylik136......) naco su urcene?
Mam taku mensiu dilemu...tak sa chcem opytat aj na vas nazor, kedze vsetky sme cca v rovnakom stadiu tehotenstva a teda asi vy to budete vediet najlepsie zhodnotit.
Slubila som sa k nasim na navstevu na tento vikend...byvaju cca 100km od nas....chcela by som z domu zobrat aj nejake veci do vybavicky (kociar od kamosky a postielku od nasich) a tiez to beriem ako uz poslednu navstevu do porodu... a kedze moji stary rodicia uz nie su schopny cestovania, tak sa straaaaasne tesia ze ma este uvidia takuto 2v1.
Teraz ale zacinam vymyslat, ci vobec takuto cestu zvladnem..lebo mam dost po tych vyklkoch na cestach uz tu v meste, nie to na dlhsej trase.... 😒 Co si o tom myslite? Bude mi straasne luto ak nasich doma sklamem..ale nechcem ani ohrozit maleho zbytocne....myslite ze by to este mohlo byt v pohode?
@buburka Ahoj, nechcem ťa odrádzať, ale podobne dlhú cestu som absolvovala asi pred dvoma tt, a mala som fakt dosť. nehovorím, že to nezvládneš, len si naplánuj častejšie prestávky (ak ideš autom)hlavne sa trochu poprechádzať a WCko 🙂 aspoň mne bolo dosť treba, lebo som asi vela pila, ale pitný režim musíme dodržiavať.No každopádne som bola z toho dosť vyčerpaná a boleli ma kríže, ale inak sa to dalo zvládnuť. a to mám problémy s tvrdnutím bruška, a ty nespomínaš, že by si mala s niečím problém, tak si myslím, že to bude OK 🙂 držím palce a k tým čajom, ja pijem alchemilkový, má vraj priaznivé účinky na ženské orgány, poradila nám ho pani na predpôrodnej príprave, nepijem ho pravidelne, sem tam si ho cez deň spravím. 🙂
@buburka čaj z ostružiny malinovej sa odporúča piť od 34-36 tt. Má dobrý vplyv na hladké svalstvo čriev a maternice, skracuje a uľahčuje pôrod. Takže za vyskúšanie nič nedám, možno mi to aspoň psychicky pomôže 🙂
Co sa tyka tej navstevy u vasich, ja by som asi sla. Samozrejme, ak nemas nejake zdravotne problemy a citis sa este celkom ok.
@buburka - predpokladám, že pojdeš po diaľnici, to ej asi lepšia cesta ako v meste, takže sa neboj velmi tých výtlkov...Ak sa cítiš dobre, tak nie je dovod prečo neísť, len ako baby písali, treba prestávky a nezanedbávať pitný režim...
Dakujem baby.
@emmaelzer ja nebudem soferovat urcite...ved by mi chrbtica uz asi dala vypoved 😀
@martinkatinka dialnica to bohuzial nie je ☹ len hlavna cesta.
@moka mozno tu ostruzinu malinovu skusim aj ja 🙂 znie to chutne 😀
@martinkatinka
ahoj, ten môj je takmer stále v pohybe, je aktívny a vie aj poriadne kopnúť až ma to niekedy vystrie.
Ahoj , Pojdem do Ružinova (ak sa bude dat ku Kriskovi ml.) Myslim ze to bude skor ako mam termin🙂 Planuje tu niekto na Velkú noc🙂)
Ahoj je tu neaka mamicka co bude rodit vo Wiedni????
@zuzka38 Mam vybrateho Krisku ml. len som za nim este nebola.
31. mam poslednu poradnu u svojej doktorky a hned idem aj za nim, ale neviem kde ho este najdem🙂))). Rodil mi posledneho Matuska, je uplne super, Mal 3,85 a vobec som sa neroztrhala.Super naviguje aj sa snazi usmernovat, aby sa co najmenej zena potrhala.
Poje prve dve boli 3 kilove a pri nich som bola aj nastrihnuta aj som sa roztrhla, Nejako lekari nevedeli navigovat porod, ani sa moc o to nesnazili :-/
@zuzka38 Mam vybrateho Krisku ml. len som za nim este nebola.
31. mam poslednu poradnu u svojej doktorky a hned idem aj za nim, ale neviem kde ho este najdem🙂))). Rodil mi posledneho Matuska, je uplne super, Mal 3,85 a vobec som sa neroztrhala.Super naviguje aj sa snazi usmernovat, aby sa co najmenej zena potrhala.
Poje prve dve boli 3 kilove a pri nich som bola aj nastrihnuta aj som sa roztrhla, Nejako lekari nevedeli navigovat porod, ani sa moc o to nesnazili :-/

@lily23 - s tou štikútkou to máme takisto.... cítiť to ako šklbanie v brušku.... a máva to viac krát za deň, ale vraj ej to v poriadku.... Včera kebyže sa mi chce vstať, tak nakrútim hýbajúce sa bruško, tak strašne tam vyvádzal.... neskutočné, ako dlho dokázal hýbať nožičkami a ručičkami a vytvárať tak hrče na brušku....