icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

nikietka
17. mar 2011

@jamika Dakujem, aj ja zelam vela zdravia a stastia a taktiez pohodovy porod a radost z malinkeho cloviecika 🙂

mimave
20. mar 2011

ahojte,kocky mam taku otazku,buduci tyzden idem prvykrat do nemocnice na poradnu,pojdem do ruzinova,ale neviem presne zistit kedy tam ta poradna je. jedna kamoska mi povie ze v utorok,druha ze v stredu a jedna dokonca ze asi vo stvrtok,no a to vam poviem ze teda nerodili tak davno...🙂 ak niektora chodite prosim dajte mi vediet,nech tam nejdem tak na blint.dakujem

martinkatinka
20. mar 2011

Už druhý deň mám poslíčkov.... no len aby som sa ešte nezaradila do "marcoviek" :D
Neviem, čo mám robiť, keď tie kŕče nie sú až také silné, dokonca sa ani pravidelne neopakujú, len to už druhý deň pociťujem... nechcem v nemocke zas zbytočne ležať.... no uvidím, v utorok mám poradňu a prietoky, tak sa hádam dozvieme viac...

bobora
21. mar 2011

@mimave oficialne je poradna vo štvrtok od 8.00 ,ale doktor si ta objedná ako on uzná za vhodné aj ja som bola prvý krát vo štvrtok a na dalšiu ma objednal na utorok je to č.dverí 53 na recepcií si vypýtaš poradové číslo

careamell
22. mar 2011

lily23
amalkagoralka
Ahojte, tak po dnešnej poradni mi lekár naplánoval cisársky na 31.3., ale do nemocnice nastupujem už deň predtým, v stredu. Objednali sme aj izbu, tak som rada, že to už všetko mám naplánované, viem, kedy a ako a nemusím sa konečne stresovať..a vy ako?

nunusimi
22. mar 2011

@careamell prave pozeram, ze mas presne termin sekcie aj porodu aj nastupu do nemocnice ako ja 😀
drzim palce, o chvilu to mame za sebou 😉

careamell
22. mar 2011

@nunusimi držíme palce aj Vám, nech nám to dobre dopadne.. 🙂

amalkagoralka
22. mar 2011

@careamell ahoj, tak uz sa to mas naozaj za par 🙂 uzivaj posledne dni doma. Inak je vsetko ok? ja mam poradnu zajtra,tak uvidime, predbezne sme sa dohodli na zaciatok aprila a akou cestou pojde malicky von sa uvidi podla okolnosti. izbu sme chceli tiez zajednat, ale vravel ze to sa neda dopredu zajednat vobec 🙂 tak snad tebe sa podari. no uz aby to bolo.

careamell
22. mar 2011

@amalkagoralka
Ahoj, aj lily písala, že má zajtra poradňu a že je chorá..tak vám možno zajtra povie, ako a kedy..ja som už rada, že to už viem, mám čas sa nachystať, pospratovať doma...môj lekár volal do pôrodnice a izbu mi zajednal, ale že sa to môže takto, ked presne vieš, kedy prídeš, ako na ten môj plánovaný cisársky...
inak sa nám darí dobre, malý kope ako divý a že je to už aj bolestivé..ale takto o týždeň už budem tráviť posledný večer doma pri telke, sa teším, že už bude malý s nami...
vám sa ako darí? všetko ok?

desmodka
22. mar 2011

baby, predavam kocik camarelo q 12 v perfetknom stave, som s nim max spoko len nemam kde skladovat vanicku a vajicko tak ho musim predat, tak ak mate niektora zaujem IP

lily23
23. mar 2011

@careamell
@amalkagoralka Ahojte, ja som dnes mala bleskovú poradňu 🙂 všetko OK teda ako sa to vezme 😀 doktor je spokojný, nič sa nemení, krčok a tak všetko drží pokope, ja by som už aj brala keby sa to aspoň trošku pohlo 🙂 ale malému sa asi nechce po tej chorobe je asi tiež vyčerpaný, ja som doteraz vnímala tehu, ako vcelku v pohode, až na to behanie na WC a obmedzený pohyb, ale teraz po tej chorobe akoby ma to totálne vyčerpalo, cítím sa stále unavená, všetko mi príde strašne ťažké a komplikované...dúfam, že to už dlho nepotrvá, ďalšia poradňa zase o týždeň, teraz si postupne upratujem po tých pár dňoch čo sme len ležali a potili sa, ale hlavne že už nemám teploty, len kašel ma ešte vyčerpáva. careamell moc závidím že vieš kedy 🙂 to by som aj ja chcela, takto neviem kedy to na mňa príde 😒 ale čo už s tým nič nenarobím. Od včera mám také divné pocity dole v brušku, akoby sa mi chcelo ísť na WCko ale na velkú, ale potom keď tam už sedím tak nič 😒 som to aj doktorovi spomenula, on mi povedal, že to môže byť z tej choroby, že teraz je neaká divná chrípka čo spôsobuje aj preháňanie, ale mňa neprehnalo, len mám také pocity, no neviem čo to spôsobuje 🙂

amalkagoralka
23. mar 2011

@careamell
@lily23
ahojte maminky, tak ja som mala tiez dnes poradnu a prietoky a ctg...vsetko ok,maly rastie , nezaostava tak som spokojna. o tyzden idem zas, tak to sa tam mozno lily stretneme, no a ten dalsi tyzden uz by som mala ist lezat a uvidi sa co sa bude diat 🙂 krcok zatial drzi, ale uz som otvorena trosku, na spic doktor vravel, ale ze v tomto tyzdni to uz je ok. jaj ta choroba teraz to muselo byt nieco, vobec si to neviem predstavit,este ze ti to uz prechadza, hlavne sa setri, lez, oddychuj...pocula som ze je teraz volaco vo vzduchu, dost ludi v okoli je chorych, tak pekne doma sedim, akurat tak so psom a nakupy...uz mi zacina byt pekne dlho vam poviem, keby sa mi aspon spat dalo, ale neda. do noci kukam do kniziek a rano za svitania uz som uplne svieza, no nechapem. inak to s tym pocitom akoby na velku mam aj ja 🙂 akurat ze vacsinou tam sedim dokial sa nepodari 🙂 chodim teraz akosi casto a tiez som to doktorovi vravela, ale neprikladal tomu vahu, ze to je mozno z magnezia, alebo proste tehotenstvo. takze neriesim 🙂
careamell, ja ti tak zavidim (v dobrom) ten termin 🙂 uz to mas za chvilocku, to bude radosti.

lily23
23. mar 2011

@amalkagoralka No len ja magnézium už dlhšie neberiem, čiže ja to isto nemám z toho, ale môže to byť niečo vzduchom, možno sa mi aj prečistuje organizmus, lebo doteraz som mala opačný problém, keďže beriem železo a to skôr zapeká 🙂 tak budúcu stredu sa možno uvidíme, ja som dnes bola neskoro až o 13tej, nechcela som tam sedieť a ešte niekoho nakaziť, ak mám stále neaký vírus v sebe 🙂 a poviem ti dala mi tá choroba riadne zabrať.

martinkatinka
23. mar 2011

Dievčatá v inej súkromnej téme o našej chorobe endometrióze mi poradili, že magnézko pred porodom treba vysadiť....vraj to odddiaľuje porod.... tak ja to radšej vysadím, aj tak mám nízky tlak a netvrdne mi bruško... mám síce falošné kontrakcie, ale tak nech sa maternica pekne pripraví na porod...

janush
23. mar 2011

@buburka Ahoj, ja som momentalne v 36tt a isla som sama autom 350 km domov k nasim. Zajtra planujem cestu spat, da sa to zvladnut, ak sa citis OK 🙂

careamell
23. mar 2011

@lily23
@amalkagoralka
Ahojte, tak to teda vyzerá tak, že to budem mať prvá za sebou...som rada, že to takto viem, ale začínajú ma napadať rôzne veci, ako sa budem cítiť v nemocnici, ako to dopadne, ako dlho tam budeme, ked pôjdem cisárskym, tak si tam odležím 6-7 dní...to ma tam porazí...ale tak snažím sa myslieť na tie pekné veci...
lily tak som rada, že ti to prešlo, treba sa veru šetriť, ani ja už nič neporobím....ťažko ide všetko robiť, najmä mám pocit, že pri všetkom, čo robím, ma začne bolieť bruško, tiež odspodu, tak si hned sadnem, ale to je asi normálne...
Ja magnezium beriem ako cukríky, a mám pocit, že z toho asi tak dobre chodím na WC 🙂 , ja som nemala zápchu celé tehotenstvo..
amalkagoralka ja som dala spať celú famíliu a pozerám bud telku, alebo som na nete...nejak mám na noc viac energie ako cez deň, ani ma nič nebolí... 🙂 takže môj spánok tiež nič moc...
V piatok idem na krv, do nemocnice na oddelenie na nejaké vyšetrenie, asi to, čo mi opášu bruško takým pásom, neviem, ako sa to volá.....v utorok za doktorom, ako výsledky dopadli a v stredu pofrčím...ešte mi doktor robil aj ster, tak uvidím, či máme stále streptokokov, lebo tie sme liečili celé tehotenstvo, až nakoniec sa rozhodol, že ma nebude zbytočne dopovať antibiotikami, pred pôrodom ma aj tak napoja na infuzku s nimi a vyliečia to tam...
Tak a teším sa na posledný víkend s bruškom 🙂 🙂 🙂

amalkagoralka
24. mar 2011

@lily23 no to ti verim, ja som bola chora asi v 6.mesiaci a bolo mi hrozne ☹ neviem si to predstavit teraz, hlavne ze uz ti to prechadza a pozitivne je, ze uz budes mat zas lepsiu imunitu a neochories pri malom 😉
ja to magnezko neberiem tak akoby som mala, doktor kaze 3x denne, ale mne sa to zda moc, takze sidim 🙂...ale obcas si dam a potom mam take akcnejsie creva.
ja som bola nieco po 11tej a bolo tam malinko ludi, az tak dobre 🙂 a v nemocnici tiez malo, tak neviem uz vsetky neporodili nahodou 🙂
@careamell no veru, vyzera ze budes prva, ale clovek nikdy nevie, ze 🙂? obavy rychlo zahod za hlavu, niet sa coho bat, vsetko bude v poriadku, uvidis 😉 za chvilku budes mat malickeho v naruci a to aj tie dni v nemocnici rychlo ubehnu. asi sa tam aj stretneme ked tam budes tak dlho, tiez mam z toho vselijako v zaludku, ked na to pomyslim...tie pasy na brusku to je to ctg, lezis 20 minut a im z toho stroja vyjde taky graf.
tiez som nemala so zapchou problem cele tehu, prave naopak, chodim az podozrivo casto 🙂
inak s tym streptokokom mam aj ja problem, najprv som sa bala, ale doktor vravel ze skoro kazda tehu to ma poslednou dobou...tiez sme preliecovali a raz som to nemala a potom zas hej, takze tiez uz sme to nechali tak a pri porode bude infuzka s antibiotikami.
veru uzivaj si este brusko, budes na to potom dlho spominat, ake to vlastne bolo uzasne, mat pokladik stale pod srdcom 🙂

nikietka
24. mar 2011

@martinkatinka ahojky, ja beriem magne b6 uz dlhsiu dobu, resp.odzaciatku tehotenstva. Ako dlho pred porodom to treba vysadit?

nikietka
24. mar 2011

@lily23 Nebude to tým, že Ti malinké "sadá" viac do lona? Dokonca môže akoby tlačiť zvnútra na konečník, usádza sa, ak je hlavičkou dole.

careamell
24. mar 2011

@amalkagoralka
no veru, stať sa môže čokoľvek a možno ma aj predbehnete.. 🙂
s tými streptokokmi...tiež mi lekár povedal, že je to dosť rozšírené, takže sa ,,tešímeˇˇ na infuzku...
dnes nešla malá do škôlky, aby som nebola sama v tieto posledné dni, asi niekam vybehneme, posadíme nejaké kytičky..ved je pekne...

martinkatinka
24. mar 2011

@nikietka - mne baby radili, že v tom 36. až 37.tt by sa to už malo vysadiť alebo znížiť aspoň dávky... Doktora som sa nepýtala, ale sama som si vlastne povedala, že budem brať menej ako káže, lebo to by som len ležala s nízkym tlakom... mňa to doslova uspávalo a znižovalo mi to tlak, ktorý som aj tak mala dosť nízky....
Ja už mám vraj malého dole úplne, že mi doktor ani poriadne nemohol ultrazvukom hlavičku zmerať....a nechcem to zas predlžovať, váhu by mal mať celkom OK... tak nechcem prenášať....vraj mi asi ani plodová voda neodtečie, lebo malý to "zašpuntoval" 😀 Stále neviem, ako pojdem... mám silné dioptrie, posunutú platničku.... a ložišká endometriózy, úzku panvu, ale doky stále dúfa, že by som mohla ísť spontánne rodiť....

ludike01
24. mar 2011

Ahojte dievcata, chcem sa spytat, ci je to ozaj tak, ze ak Vam vo vytere vyjde ze mate kvasinky, tym padom nemate streptokoka?dakujem

nikietka
24. mar 2011

@martinkatinka V každom prípade Ti veľmi držím palce a želám veľa zdravia a šťastia. Hlavne mysli pozitívne. Stále verím, že lekári vedia, čo robia.
Ja okrem magne beriem aj nospu a tiež by som ju chcela vysadiť, ale akonáhle to spravím na 24 hodín, neviem urobiť bežne ani krok. Bruško sa mi stiahne a vyzerá ako lopta a malá sa mi ani nepohne...celé je to tvrdé, stuhnuté a už len jojkám.. Drobiatko mi už kleslo dole, tak uvidíme... zajtra ma čaká poradňa, posledná a potom už len návštevy pôrodnice. Mávam nízky tlak, beztak aj pred užívaním magne, tak viem, čo to prináša. Ale zase pre mňa nie je výhra nebrať to, radšej si dám capuccino a trochu mi to tlak upraví.
Skúsim teda bez magne a len na nospa a uvidíme, možno to pôjde 🙂

martinkatinka
24. mar 2011

@nikietka - no v každom prípade sa poraď s lekárom.... moj je taký bojazlivý, lebo už len to, že vobec sme tehotní bol preňho úspech s tou endometriózou... tak teraz by bol najradšej, keby som ležala až do porodu...
a Nospa je na čo vlastne? Nie je to na chrbticu?

nikietka
24. mar 2011

@martinkatinka Kamaratka ma endometriozu a teda viem,aky velky uspech je pocat a donosit babatko. A myslim,ze by si mala naozaj oodychovat, tusim sme na tom rovnako...🙂 )Len vies, ja uz som vcera neodolala a musela som umyt okna v spalni, uz ma trhalo, ked sa cez ne divam a nevidim na dvor 🙂
Nospa je spazmolytikum, uvolnuje stahy hladkeho svalstva...mne hrozilo,ze nam babatko nevydrzi uz v 4 mesiaci,ale nastastie, prekonali sme to. Odvtedy ale musim brat nospu rano a vecer, aby sa stahy maternice nespustali len tak...

lily23
24. mar 2011

@careamell No keď tak pozerám, že si tu ešte tak neskoro bola 🙂 ja zas po tej 16tej už vela energie nemám, a večer o tej deviatej si väčšinou ideme lahnúť, ja práveže spím vcelku fajn, teda keď si nájdem polohu v ktorej dokážem spať 🙂 a spím do tej siedmej, osmej. potom väčšinou porobím čo môžem, lebo poobede už toho zase moc nezvládam.Dnes som si teda mákla, som umyla okno na obývačke, poprala záclony, a vyupratovala prach, podlahy a tak, veď to poznáte. Môj drahý už nervačí, že ani dieťa sa nám nenarodí, kým neni vyupratované tip top, ale čo už, ja musím niečo robiť, veď zas nie som hlúpa a viem, kedy si musím sadnúť a oddýchnuť 😉Ale nebudem predsa umývať okná keď tu bude moje zlatíčko, potom sa chcem čo najviac venovať len bábätku 🙂 Možno sa v tej nemocnici aj stretneme 🙂 ak by to na mňa prišlo 🙂

lily23
24. mar 2011

@amalkagoralka no som rada že mi to prechádza, dnes sa už cítím naozaj dobre, ja som našťastie streptokoka nemala, ale šak nemusím mať všetko 🙂 aj tak mám pocit, že som celé tehu niečo riešila 🙂 Berieš pravidelne tie tabletky čo nám dal? ten Oxi...neviem ako sa to volá 🙂 Mňa sa včera na ne pýtal, no moc pravidelne ich neberiem, myslíš že su moc dôležité? Bola by sranda, keby sme sa nakoniec aj v nemocnici stretli všetky tri 🙂

lily23
24. mar 2011

@nikietka no to ma nenapadlo, ale mne sa stále zdá že mám bruško dosť vysoko, akoby sme sa ani rodiť nechystali 🙂 aj po poradni, žiadna zmena, ani len krčok nemohol doktor dočiahnuť 🙂 a ano môj malý bol a je celé tehu dole hlavičkou

careamell
24. mar 2011

@lily23
tak to máme opačný biorytmus teda, ja spím niekedy aj do pol dvanástej, ale tak preto, lebo chodím spávať o dvanástej večer.. 🙂 doobeda nič neporobím a najviac mi to ide poobede...
si sa teda zotavila, ked si tak usilovne pracovala 🙂 🙂 ale tak treba, aj mne by sa zišlo umyť okná, sú hrozné, ale ked sa vždy tak hovorilo, že ked umývaš okná, tak za chvílu môžeš letieť do nemocnice, no že to vyvoláva pôrod..aj moja mama to tak mala...na víkend má byť škaredo, tak neviem, možno ich predsa len trocha umyjem...
zdá sa mi, že sa mi zmenšilo bruško, kleslo a trocha sa zošpicatilo...asi malý vie, že už tam dlho nepobudne a nachystal sa na cestu von...

amalkagoralka
25. mar 2011

@lily23 dobre ranko, tak ja uz pol 6 hore 🙂 ale zaspala som celkom normalne vcera. bud rada ze toho strep..nemusis riesit, je to hnusoba,nie a nie sa toho zbavit. co sa tych liekov tyka, tak ja sa snazim to pocitvo brat, ide o to aby babatko bolo dostatocne vyzivovane a narastlo a je mensia pravdepodobnost ze sa ti vytvori nejaka zrazenina, co ku koncu hrozi,takze davam na to bacha a poctivo beriem.ma sa to brat pri jedle,takze tie ziviny sa k nemu skor hned dostanu.
a maly pekne rastie, nezaostava tak som rada 🙂
magnezko uz tak dolezite nie je, keby porodime tak uz by to malo byt v poriadku.