icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

jamika
9. apr 2011

@dankadina Moja zlata, tak to mi je luto. Prajem ti rýchly porod a nech uz na neho dlho necakas a budte aspon uplne zdraví,
Kamoska rodila so soplami a riadne jej opuchol nos z toho dychcania, ze uz len ustami mohla dychat.

Nam to nosi dcerka zo skoly. Ostatni boli zatial doma so mnou, Aj sa mi ju teraz nechce dat do skoly aby mi do porodu nepriniesla dalsiu pliagu.
Kam sa chystas rodit? Ja idem do Ruzinova. V utorok idem na prvu predporodnu poradnu, tak uvidim ako som na tom. Babatko mi v este zaciatkom 36 týždna odhadli na 3130 g a hlavu ze ma velku ako na 39 ttýzden. Tak ake je to teraz si neviem predstavit 😀 nejaka buchta 😀

dankadina
10. apr 2011

@jamika ja mam v ružinove zazmluvneneho križka ml.

jamika
10. apr 2011

@dankadina Jeej aj ja, len kvoly chorobe som este nebola na poradni ale v utorok idem 13:30 k nemu. Mala som ho pri porode posledneho synceka a bol super.

dankadina
10. apr 2011

tak sa v utorok vidime, idem aj ja do poradne okolo 14,00 ale budem tam skor, berieme pre istotu aj tašku

jamika
10. apr 2011

@dankadina Tak sa tesim 🙂

janush
12. apr 2011

ahojte, rodi koncom aprila niekto v Ruzinove? 😉

careamell
12. apr 2011

@amalkagoralka
ahoj, tak ako sa ti darí? už je bábo na svete?

tara2
13. apr 2011

@janush - ahoj, ja rodim v Ruzinove 😉

amalkagoralka
14. apr 2011

@careamell ahoj, ano uz sme aj doma konecne 🙂 maly Matejko sa narodil 7.4. rodila som normalne,nakoniec ani nemuseli moc vyvolavat lebo rano som prisla a bola som uz otvorena na 3 cm a hrdlo spotrebovane. chrustik je trosku mensi, ale o to viac papa teraz 🙂
ako sa mate vy?

miroslava44
14. apr 2011

ahojte baby, tak ja som dnes bola na poradni a u mňa po 2 týždňoch žiadna zmena, krčok sa ani nepohol a zajtra máme termín. ☹ Tak to vyzerá, že budeme prenášať, len keby som vedela, že kedy to príde. Je nekonečné to čakanie 😒
Pozerám ale, že už tu poniektoré máte tých malinkých anjelikov pri sebe, tak nech sa vám darí, nech pekne papkajú, rastú a sú zdravučké. 😅
@amalkagoralka pekné meno, aj my máme takéto vybraté 😀

lily23
14. apr 2011

@amalkagoralka Ahoj tak to sa teším a gratulujeme k Matejkovi 🙂 mi sa máme dobre, už sme si zvykli na domov, niekedy nás pobolieva bruško, ale inak všetko OK, stále kojím čomu som moc rada 🙂 teraz už len aby sa počasie umúdrilo aby sme mohli začat chodiť von.tak sa majte pekne a držte sa papa

mimave
14. apr 2011

@miroslava44 ahoj,pozeram ze sme rovnako na tom,ja mam tiez zajtra termin a takisto nic... ked sa nepostasti a nestane sa nejaky zazrak tak na buduci tyzden mam nastup s taskou na vyvolavacku. tomu by som sa ale velmi rada vyhla,predsa len je lepsie nech sa maly vypyta sam,musim ho asi viac prehovarat🙂)) asi mu slubim cokoladu ked posluchne 😀

martinkatinka
14. apr 2011

A ja stále nič.... 😒 No podľa utrazvuku sme mali termín dnes, ale nevyzerá to, že by sme sa do večera vybrali rodiť....Už som povysávala, upratala skrinku, cvičím na fitlopte... Už chcem, aby to bolo....

motylik136
14. apr 2011

@martinkatinka no ja mám síce termín až 30.apríla, ale dnes som sa cítila strašne, ráno príšerné bolesti v krížoch, také pulzujúce, normálne som sa vylakala....uvidím, či to niečo znamenalo.

miroslava44
14. apr 2011

@mimave no sme, sme, veď ja tiež mám ísť v pondelok alebo utorok k dokimu, a že sa dohodneme, že čo a ako, teda že už do nemocky a zrejme tiež vyvolávačka...no nechcela by som tiež, radšej nech sa sám vypýta 🙂

careamell
15. apr 2011

@amalkagoralka
Jeee...tak to gratulujem, konečne to máme všetky za sebou...kto ťa rodil?takže všetko prebehlo v poriadku, no super..
My tak pomalinky, malý má 15 dní, chodíme už aj von, priberáme, papáme, spíme, sem tam nás zabolí bruško...🙂) takže tak normálne bábätkovsky...
Tvoj ako, čo spanie? My sa budíme tak každé dve hodiny a potom papanie..takže sa celkom dá...inak papáme veľa vitamínov, lebo sme mali v nemocnici slabý krvný obraz, máme ich asi 6 ...
Tak užívajte a veľa papajte...🙂)

amalkagoralka
15. apr 2011

@lily23
@careamell
ahoj maminky, no pomaly si zvykame, tiez kojim, mliecka dost, musim aj odstriekavat, ale maly pekne papka, budi sa kazde 2-3 hodinky. brusko ho zatial neboli, pekne si poprdkava 🙂 akurat ma problem si odgrgnut a casto cikuta. inak je uplne uzasny, dufam ze uz zacneme priberat,lebo bol v nemocnici na infuzkach prve 3 dni,mal nizku hladinu cukru v krvi,chudatko,ale uz je dobre.
ako casto kupete? ja zatial obden,nechcem moc casto aby si pokozka vytvarala aj svoju ochrannu vrstvu a maly ma citlivu pokozku,ma take vyrazticky po tele.vzdy mu ale hned miznu.no hovorim, zatial sa poznavame, sledujem co mam jest a tak. von sa zatial nechystame, doktorka vravela ze je mozne ze bude alergik po tatinovi a ked su teraz tie pele, aby toho nebolo vela nanho naraz 🙂 trosku pokychava-
prajem krasny vecer

lily23
15. apr 2011

@amalkagoralka Ahoj, tak sa teším že ste OK 🙂 no môj tiež spinká tak 3hodinky, ked sa dobre napapá, a tiež sme mali zo začiatku problém si odgrgnút, a skoro po každom odgrgnutí dostaneme štikutku, majú to asi viaceré detičky 🙂 mi sa chystáme v nedelu von na prechádzku, konečne hlásia pekne, tak sa teším. Doteraz sme boli len dva krát aj to len čo sme prešli k detskému, máme to tu kúsok tak sme boli s kočárom. ale sa mu v kočári páči lebo stále spinkal.Tiež kúpem obden, aby si pokožka zvykala, a dnes som začala namiesto vlhčených obrúskov na ritku používať vlhkú handríčku, lebo sa mi zdá že má akúsi červnú, tak skúsim či to nerobia tie vlhčené obrúsky. vždy ich tak 4-5 miniem, a stou handričkou sa mi zdá to išlo lahšie očistit, a ani malého to tak nestudenilo ako tie vlhčené, mala som takú teplejšiu vodu. No a s tým jedením počas kojenia, tak tiež sa bojím čokolvek zjest aby som mu neublížila, ale tak pomali skúšame 🙂 ja už neodstrekujem, lentak raz za den, malý stíha všetko spapať 🙂 a to som na začiatku odstrekovala po každom kojení 🙂 myslela som že prídem o pravú ruku 🙂 Najlepšie to povedala detská doktorka ked nás prepúštala z pôrodnice, Ničoho sa nebojte malý vás naučí 😉 😉 😉 tak pekný večer a držte sa

careamell
15. apr 2011

@amalkagoralka
@lily23
S tým poprdkávaním to máme asi podobné, náš malý tiež prdí ako divý...)grgne si občas, ako sa mu chce, inak ho aj tak do postielky dávam bokom, keby sa mu odgrclo...
Tak aspoň, že je malý už ok a že má ten cukor už v poriadku, ja som bola vždy ako na nožoch, ked malého brali v nemocnici na nejaké vyšetrenie...
Ja som prvý týždeň nekúpala, len som ho každý večer utierala mokrou žinkou-handričkou tam, kde sa potí a na ritke...teraz kúpeme každý druhý deň, pridávam aj kamilky do vody...používame len Bupi mydlo a šampon na vlásky, ale ten nepoužívame vždy...malý bol aj suchý, tak len s olivovým olejom sme sa natierali...máme teraz také malé vyrážky na tvári, ale čítala som, že je to ako detská puberta🙂že to samo zmizne..
No každý deň objavíme niečo nové...
Mlieka máme tiež tak, koľko malý vypije, spočiatku som tiež mala veľa...von sme išli asi po týždni, ked bolo pekne, teraz chodíme tiež tak, tešíme sa na víkend a na budúci týždeň, má byť super počasie..

ivanulka_so
16. apr 2011

@drobec490 ahoj pametas sa namna pisali sme si mali rovnaky termin 17.4.2011 ja som mala 2.apila dievcatko a ty ako

martinkatinka
16. apr 2011

Druhý termín 😀 Umyla som okno a balkónové dvere, poupratovala skrinky a teraz čo? 😝 do večera ešte času dosť, ale už by sa ten náš Samko mohol vybrať na svet, však dnes je tak krásne.....

drobec490
16. apr 2011

@ivanulka_so ahoj ano spominam si 🙂 no ja mam chlapčeka narodil sa 14.4. trosku boli komplikacie tak nakoniec zo sopntanneho bol cisarak ale uz je to v pohode🙂

ivanulka_so
16. apr 2011

tak dobre len budte zdravy maj sa

mimave
17. apr 2011

baby a vy uz tu poniektore deticky mate,nemate niektora z vas skusenosti aj s vyvolavackou? chcela by som priblizne vediet ako to zhruba prebieha,naco sa mam pripravit,kedze sa ten nas maly smrad nepyta na svet ani po 5km prechadzkach,sexe a umyvani okien a podobnych srandach 😅 dakujem

amalkagoralka
20. apr 2011

@careamell
@lily23
ahojte kocky, tak ako sa mate? my sme boli dnes prvy krat von, je super teplucko, boli sme aj u pediatricky. maly je stale hladny, ma bezodny zaludok a ked ho zaplni, tak si grcne a pokracuje a to najradsej v noci 😀 cez den ho musim stale budit. chcela by som ho naucit na dudlik, mozno to trosku pomoze, vasi chlapci chcu dudlik? ak ano ako sa vam podarilo ich naucit. pripadne aky dudlik mate? a co cajiky, davate im?
majte sa krasne 🙂

lily23
20. apr 2011

@amalkagoralka ahojte 🙂 no môj dudlík nechce, vyplúva ho, tak ho používame velmi málo, aj to mu ho pridŕžam pri ústach len ked moc plače aby sa ukludnil, a potom ho aj tak vypluje 🙂 tiež sme boli dnes vonku, bolo krásne, bola som si dat obed s bratom na terase reštiky, bolo super, len potom sme bežali domov lebo aj malý bol hladný 🙂 zajtra ideme na sono nožičiek a potom tiež k pediatrovi na preváženie, som zvedavá kolko pribral, papáme každe dve - dve a pol hodinky 🙂

jamika
20. apr 2011

@tara2 Ahoj Ako si dopadla?ja som dnes bola na poradni a nic sa od minuleho tyzdna nezmenilo. Tak si asi pockam dokonca 🙂

tara2
20. apr 2011

@jamika - ja som bola v poradni v pondelok (stav nezmeneny), ale na CTG som nebola lebo tam cakalo kopec bab a v utorok som mala ist na odbery tak som isla hned aj na CTG a to bolo zle, tak som bezala za svojim doktorom a ten mi natocil novy na oddeleni ten uz bol dobry 🙂 . Ale zajtra rano mam prist zase, tak som zvedava...

jamika
21. apr 2011

@tara2 Tak daj vediet ako dopadnes. Tym nasim drobcom sa tam nejak paci 🙂

careamell
21. apr 2011

@amalkagoralka
@lily23
ahoj aj my dnes ideme na poradňu a nožky, tak sa tam stretneme...
náš malý tiež dudel nechce, tiež mu ho niekedy pridržame v ústočkách, len ked sme vonku a mrnčí...čo ti lekárka povedala na to grckanie? to ste v jednom kole, čo?nie je to ten reflux?
ak dudlík nechce, tak ho ani nenúť, čo ja viem, ale zase je pokoj, ked ho potom má...moja Rebek dudel mala, pýtala si ho, každé baby je iné...
čajíky nedávame, do pol roka nemusíš dávať nič iné len mliečko...pýtala som sa na toto aj tej doktorky v nemocnici a povedala, že čajíky nie, ale ak je v lete veľmi teplo, tak prevarenú dojčenskú vodu...
Dnes má byť zase krásne, tak prajem pekný deň...