icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

tara2
21. apr 2011

@jamika - dopadla som tak, ze ranny monitor bol zly a obedny dobry, tak ma pustil doki domov 🙂 . Dalsiu poradnu mam v utorok ak dovtedy neporodim, ale zatial to tak nevyzera...

jamika
21. apr 2011

@tara2 To je super, ze aspon ten monitor bol ok a nemusis byt v nemocnici, Ja mam poradnu v stredu, ale tiez si chce este bambula uzit velku noc v brusku 🙂

tara2
21. apr 2011

@jamika - tak sa tam snad stretneme po velkej noci, planujes ist na nadstandard?

majloo
22. apr 2011

@mimave ahoj, ja som sice z marcoviek, ale mne dva dni vyvolavali maleho. Postup bol na Antolskej v BA taky, ze najprv mi zaviedli na krcok maternice kateter s takym balonik, ten nafukli a to malo mechanicky drazdit krcok, nech sa otvori, .....kontrakcie som dostala, ale neotvarala som sa, tak mi zaviedli na krcok dva krat tabletu Prostin. Musim povedat, ze ma to drsne bolelo to zavadzanie, ale baby na oddeleni, co im to tiez robili to pocitovali v pohode, tak neviem. 😒 🙂 Nakoniec mi to aj tak nepomohlo, museli robit sekciu. Viac ta ale strasit nebudem. 😀 Babam, co im vyvolavali porod a bavila som sa s nimi potom na sestonedeli, tak porosili velmi rychlo, ja som bola asi vynimka, takze aj ty porodis rychlo. 😉

jamika
23. apr 2011

@tara2 Nadsandart planujem urcite, ak bude volný, Myslis ze K. porod aj vyvola ked sa to do terminu nepohne?

dankadina
26. apr 2011

@jamika ahoj mne križko porod vyvolal 5 dni pred terminom, ale mala som zly monitor a zvysene pečenové testy a bola som už na 3 otvorená, ale da sa s nim dohodnut. Cely porod bola rychlovka, super doktor vobec nelutujem.

dankadina
26. apr 2011

@jamika ahoj mne križko porod vyvolal 5 dni pred terminom, ale mala som zly monitor a zvysene pečenové testy a bola som už na 3 otvorená, ale da sa s nim dohodnut. Cely porod bola rychlovka, super doktor vobec nelutujem.

tara2
26. apr 2011

@jamika - neviem, mne porod nevyvolaval tak neviem povedat...ako si na tom? Uz sa otvaras?

maahuliena
26. apr 2011

ahojte tehulky a "čerstve" maminky- srdečne gratulujem 😵 . Ak ste niektorá v tabuľke, poprosím udaje babatka do IP pre doplnenie našej tabuľky 😉

https://www.modrykonik.sk/fotoblog/aprilovky201...

careamell
27. apr 2011

@lily23
@amalkagoralka
Ahojte, ako sa Vám darí s drobcami? Priberáme, poslúchame?
My priberáme až moc, 1 kilo za dva týždne, máme vyhádzanú celú tváričku detským akné...no paráda. Včera som bola u kaderníka, normálne že medzi ľuďmi, manžel sa staral...Von chodievame skoro každý deň, malému sa dobre spinká, aj dnes sme boli v Tepliciach na prechádzku..
Prajem veľa trpezlivosti, prespané noci a nech nám malinký pekne rastú...

lily23
27. apr 2011

@careamell ahojte aj my už pekne priberáme, naposledy sme mali 4kg, v piatok ideme zase na poradnu tak uvidíme. Tiež chodíme každý deň von, malý potom lepšie v noci spinká. tak sa držte papa

amalkagoralka
28. apr 2011

@careamell
@lily23
ahojte, no prave sme sa vratili z prechadzky, konecne bola bez kriku 🙂 maly je hlados, stale chce jest a ja mam problem sa s nim dostat cez den von, lebo ked nepapa, tak ho velmi bavi byt aspon prisaty 😀 skusam mu ten dudlik davat, niekedy vydrzi, mam nanho taku fintu s takym sladkym sirupcekom, dam mu nan jednu kvapku, je to inak aj proti naduvaniu, takze 2 v 1. no inak pomalicky zaciname priberat, na vas sa zatial nechytame, ale myslim ze to tymto tempom rychlo dobehneme. vcera sme boli u pediatra na odbere krvi z paticky, maly mal zevraj nejaky hranicny vysledok, takze sa to musi opakovat, tak odvcera som ako na ihlach, aby to dobre dopadlo. doktorka mi nepovedala viac, len ze je zbytocne to teraz riesit, zatial nie je nic potvrdene.... no ale viete si predstavit asi ako sa citim. ach jaj...
inak je maly vydareny, stale trosku pogrckava, ale kedze pribera, neriesi to pediatricka nijak, mozno pojdeme na gastro do trencina, keby to pokracovalo a on zaostaval. vyrazticky mu vymizli, len sa mu teraz trosku ocko zapalilo,tak umyvame kamilkami.
v noci uz si pospim aj 4 hodiny, tak som rada, lebo som uz zacala mat problem s mlieckom, ale ako som sa vyspala, tak je to lepsie a zas nabieha,chce to proste klud a kaslat na ostatne veci 🙂
prajem krasny vecer a drzte sa, ppa

mimave
2. máj 2011

@majloo ahoj,tak z tej vyvolavacky nakoniec nic nebolo🙂 ja som bola v tom ze pridem do nemocnice a ideme na to a oni si ma tam nechali este na noc lezat,ale maly to vybavil a v noci okolo 23.00som dostala prve kontrakcie. to som este tak poprespavala a do rana som uz mala take bolesti ze som mala triasku,ale vysetrit som sa nechala az ked sa vymenila sluzba doktorov,lebo tam bol taky sadista tak som sa ho bala🙂 o deviatej sme isli na salu a maly sa narodil o 11.41:) tak som rada ze som sa tej vyvolavacke vyhla mam mudreho chlapceka. 🙂

jamika
2. máj 2011

@tara2 Uz sme doma s babatkom, prislo to samo 26.4.Mame Noemku 🙂

tara2
2. máj 2011

@jamika - jej gratulujem 😵 😵 😵 ja som si aj myslela, ze si uz v porodnici ked neodpisujes 😉 . A aky si mala porod? A miery?

jamika
3. máj 2011

Porod bol velmi rýchly, Zacala som mat bolesti o 16 tej poobede, ale nepravidelné, potom od deviatej uz silnejsie a pravidelne tak 15 min a o desiatej jedenastej uz 5 minutove, Tak som o pol noci volala Kriskovi a isla do nemocnice. O Jednej v noci som sa stretla v nemocnici s Kriskom, O pol druhej mi pustil vodu a o pol tretej bola na svete 3670g51cm. Potrhala som sa minimalne, takze som mohla na druhy den sediet.
Prajem ti nech mas uz tiez rýchlo potom. Akurat som sa dostala na Standart, ale dalo sa, uz sa mnoho zmenilo k lepsiemu a sestricky boli tiez velmi zlate. Akurat tie zachody a sprchy 😖

majloo
3. máj 2011

@mimave to teda gratulujem a nech ste obaja zdravi 😀 😉

jamika
4. máj 2011

@tara2 Porod bol velmi rýchly, Zacala som mat bolesti o 16 tej poobede, ale nepravidelné, potom od deviatej uz silnejsie a pravidelne tak 15 min a o desiatej jedenastej uz 5 minutove, Tak som o pol noci volala Kriskovi a isla do nemocnice. O Jednej v noci som sa stretla v nemocnici s Kriskom, O pol druhej mi pustil vodu a o pol tretej bola na svete 3670g51cm. Potrhala som sa minimalne, takze som mohla na druhy den sediet.
Prajem ti nech mas uz tiez rýchlo potom. Akurat som sa dostala na Standart, ale dalo sa, uz sa mnoho zmenilo k lepsiemu a sestricky boli tiez velmi zlate. Akurat tie zachody a sprchy

dankadina
9. máj 2011

@jamika gratulujeme k babulke

jamika
9. máj 2011

@dankadina Dakujem 🙂 Ja podobne 🙂

jamika
13. máj 2011

@tara2 Ako sa mas? Pozeram ze uz babenko na svete. Gratulujem 🙂 Aký bol porod a babenko?

tara2
14. máj 2011

@jamika - ahoj, mam sa dobre 🙂 . Porod bol bol v pohode, mala som vyvolavany lebo som uz prenasala a aj monitor bol raz dobry raz zly tak sme sa dohodli, ze porod vyvolame. V utorok rano som dosla do nemocnice, o 12:00 mi zaviedol doki tabletku ku krcku a hned zacali kontrakcie. Ale boli v pohode tak som sa prechadzala po chodbe do 14:30, potom uz boli kazdu minutu, tak ma doki skontroloval, bola som na 4 prsty otvorena tak mi anesteziologicka napichla epidural a o 16:40 sa Simonka narodila. Akurat cudne bolo, ze som vobec necitila tlaky na konecnik, zadok som mala cely strpnuty (ale to uz od rana), vsetci sa ma stale chodili vypytovat ci nemam tlaky a ja nic 😅 . Tak sa doki o 16:30 rozhodol, ze skusime potlacit...malu som vytlacila na dve kontrakcie uplne v pohode, sama som zostala zarazena, ze to islo tak lahko 🙂 . Nastrih mam maly, takze som hned v pohode sedela...
Simonka vazila 3770 g a merala 52 cm 🙂 a je to male zlaticko krasne papa, spinka. Akurat ma reflux...ale ovela mensi ako mal Dominik nastastie, pri nom sme si celkom uzili...a vy ako?

jamika
15. máj 2011

@tara2 My sa mame dobre, Este je Noemi dost zlta, ale to u nas vsetci. To je super, ze si sa dlho nepotrapila. A bola si na nadstandarte? Inak ja som pri prvej mala epidural a vtedy som tiez necitila tlaky. Neviem, ci to ma súvis.
Ja mam akurat malo mliecka oproti prvým trom, co som vtedy mala az moc. Ale je to asi tým ze som ubehana pri prvých troch a menej si najdem cas na oddych. Este do toho prva mi vracala a hnackovala, tak som mala stresy ze to chytia ostatní a cely den som behala po dome a vsetko umývala. 😖

careamell
19. máj 2011

@amalkagoralka
@lily23
Ahojte dievčatá, tak ako sa vám obom darí? Čo detičky, poslúchajú? Dúfam, že je všetko v najlepšom poriadku a robia vám len a len radosť...tak som spomínala, ako sme si písali, keď sme boli ešte tehulky a nevedeli sme poriadne, čo nás čaká, aké sme boli nervozne z pôrodu a tak...som rada, že už to máme všetko za sebou 🙂
My sa máme fajn, malý ma 5 600g, priberá ako divý, cez noc sa už pomaly aj vyspíme, aj ked manžel sa presťahoval k dcérke do izby 🙂 Chodievame často von, najmä k nám na chalupu, takže malý stále spinká a ja mám chvílku relax..Poposielali nám po všetkých možných doktoroch na kontroly, už sme boli u neurologičky, tam máme všetko ok, ešte nás čaká kardiologia a nefrologia. Tak snäď aj to dobre dopadne..
Dajte vedieť, ako sa máte, papa 🙂

amalkagoralka
19. máj 2011

@careamell Ahoj, no veru nevedeli sme, ty si mozno uz predstavu mala vzhladom k tomu ze uz mas dieta. Ja som cakala ze to bude narocne, ale nie ze az tak, hlavne na spanok 🙂 vediet to predtym tak to vyuzijem.
Maly ma krasnu vahu, bude to silak. My mame 4440 g po dnesnej poradni, maly je vyhadzany na hlavicke, este stale neviem co mam a co nemam jest a tak mi je luto ked potom placka a boli ho brusko. Co vy papate a mate istotu ze neublizi?
A preco ste boli na tolkych vysetreniach? Nas tiez pozoruju stale, vzhladom k tomu co sa stalo a aj preto ze maly ma casto problemy s bruskom a zvrackanim, ale kedze pribera je dobre. Za uskom ma teraz taku hrcku. Uz nas chceli dat aj lezat, ale nastastie nas v nemocnici poslali zas domov. Dnes pekne spinka, tak som stastim bez seba, lebo vcera chudatko spal za cely den tak 2hodky co ho to brusko bolelo, ja chytra som si dala vecer rizoto, tak som plakala s nim.
Pisala si predtym ze maly bol cely vyhadzany, uz to preslo?
Drzim palce nech je vsetko v poriadku a nech maly dalej krasne rastie. drzte sa, papa

lily23
20. máj 2011

@careamell
@amalkagoralka ahojte maminky 🙂 tiež by som si bola viac pospala v tehu, keby som vedela ako to je 😀 ale čo, čas sa vrátiť nedá a ani by som ho nevrátila, veď mám teraz moje zlatíčko. Kolko krát som už unavená, vyčerpaná, nervózna, a potom sa malý na mňa usmeje 😀 a je všetko OK 😉 My sme tiež objednaní na nefrologiu. Teraz je malý choručký, máme soplíky, berieme kvapky do nošteka aj uška, dúfam, že to už čoskoro prejde. Sme každý deň vonku, malý je rád v kočári. Min. týždeň sme vážili 4600g, tiež pekne priberáme. Na to bruško ti poradím, my berieme probiotické kvapky, dajú sa kúpiť bez predpisu, Biogaia, ráno si kvapnem tri kvapky na bradavku a malý ich spapá ani o tom nevie 🙂 Tie kvapky sú výťažkom z materského mlieka, a sú to tie dobré baktérie, ktoré pomáhajú upraviť trávenie, tak ak chceš vyskúšajte. My už od vtedy problémy s bruškom nemáme, pekne kakáme, a to som už jedla aj dusený hrášok. Ja jem všetko okrem čerstvej zeleniny, z tej iba ladový šalát a skúšala som aj chery rajčinky a v pohode. Nejem strukoviny ale inak sa nevyhýbam ničomu, ale všetko s mierou. Nejem neaké ťažké jedlá, vysmážané a tak, ale postupne už aj to začne pridávať.Tak sa držte a drobčekovia nech sú zdraví 🙂

careamell
23. máj 2011

@amalkagoralka
Juj, to ma mrzí, že máte také starosti...a tá hrčka, to má čo? Ja si musím zaklopať, ale s bruškom problémy nemáme...malý prdí ako divý...jem všetko, okrem strukovín, cibule, kapusty, skús si na nete popozerať, čo by si mala a čo nemala, niekedy ani netušíš, čo ti môže robiť zle...postupne ale skúšam jesť všetko, aby si malý zvykol..a ešte vela jem jogurtov, Activiu a tak, no a často pijem čierne pivo, je dobré na mlieko...skús to a malý ti bude aj kludnejšie spať, skús si dať pohár a uvidíš..nám dali tolké vyšetrenia ešte z nemocnice, tak chodíme stále po doktoroch...
Veľmi držím palce, nech sa to všetko upraví a je vám obom lepšie...

motylik136
25. máj 2011

ahojte maminy, ako vám ide kojenie?ja malu kojím aj vyše hodinu s malými prestávkami, potom ju položím a za 5 minút pozeraám na nu a ona stále hladá (pokial teda nezaspí)...niekedy som z toho na nervy...

amalkagoralka
25. máj 2011

@motylik136 ahoj, nic neboj, ono sa to upravi 😉 ja som mala prve 2,3 tyzdne pocit, ze len kojim, maly bol stale prisaty, obcas pridriemal a potom zas. teraz sa uz pekne napapa, niekedy aj za 10 minut. Takze vydrzat 🙂

amalkagoralka
25. máj 2011

@careamell ahoj, no ta hrcka to zevraj nie je nic neobvykle, len uzlinka, malo by to samo zmiznut, tak to len sledujem. teraz je uz lepsie, aj tvaricka sa mu krasne upravila, nakoniec nam pomohla modra indulona 🙂 pivo uz skusam, ale klasicke biele, dr.mi odporucila plzen,maly poharik denne, velmi to pomoze traveniu a naozaj mam pocit,ze maly je kludnejsi. lily mi doporucila aj tie probiotika biogaia, tak tiez davam rano par kvapiek a super. maly pekne prdkal aj predtym, ale teraz sa uz tolko nepuci a vecer nam tu tolko nekoncertuje 🙂
ako sa vy mate, dufam ze je vsetko v poriadku a krasne rastiete a spinkate 🙂
drzte sa

careamell
25. máj 2011

@amalkagoralka
Ahoj, tak super, že to nie je nič vážne tá hrčka, to je strašné koľko starostí je s takým malým bábom...ja som tiež stále ako na ihlách, pozerám ho, či dýcha, stále okolo neho behám až mi manžel vraví, aby som ho nechala už tak a nebrala ho na ruky, ked zamrnčí🙂 Ale dá sa to? Zatiaľ ale nie je naučený na ruky...
Jaj a mali sme aj my vyhádzanú tváričku, kúpila som Holtov krém a za 3 dni bolo po probléme, aj ked sa mu sem tam ešte niečo vyhodí...
Takže bruško už nebolí? Aj sa konečne vyspíte? Hlavne, že ste prišli na to, čo vám pomáha...už len nech sa to zlepšuje🙂 Videla som fotky, malý je zlatý, trošku menší ako ten náš, ale zase máme 6 kíl, boli sme dnes u lekárky, priberáme ako divý 🙂 Pýtala som sa aj Lilly, dávaš malého očkovať proti pneumokokom a rotavírusom? My sme sa rozhodli, že dáme...
Pekný večer prajem 🙂