icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

careamell
25. máj 2011

@motylik136
Ahoj, presne, toto obdobie prejde a malá sa naučí papať normálne. Čítala som, že bábo treba nechať papať, ako dlho a často potrebuje, postupom času sa čas papania bude krátiť a nakoniec vám bude kojenie trvať 10 minút..pevné nervy prajem

lily23
27. máj 2011

@careamell
@amalkagoralka ahojte my sme boli včera na poradni a malý má 5300g a 60cm 🙂 rastie jak z vody, no ale ked nás doktor zbadal ako malý vyzerá hneď nás hnal na kožné, malý má vo vláskoch takú vysušenú pokožku a aj na líčkach a v okolí ušiek má zase také mokvajúce miesta, som z toho strašne nešťastná 😢 chúďatko moje, z vláskov mú idú až také chrastičky, dostali sme salycilový olej a na tváričku takú smradlavú zarábanú mastičku, a ešte roztok do kúpela, tak sa odvčera natierame ale je mi to strašne lúto, dúfam že mu to zaberie, ale dnes ráno som si všimla že sa mu robia také červené vyrážky na krku a že sa mu tie chrastičky robia aj v okolí očiek a na viečkach. uvidím do pondelka a prípadne pôjdem zas k doktorovi aj keď som neni nadšená že dávam malému tolko chémie hneď od začiatku. Ak mi viete niečo poradiť napíšte. pekný deň

amalkagoralka
27. máj 2011

@careamell
@lily23
ahojte, no tak to su krasne vahy, my mame 4900 cca, poradnu mame az 9.6. takze vazim doma pred kupanim. Lilly presne takto bol vyhadzany aj moj drobec, zacalo to ako vyrazky, az sa mu z toho urobili take chrasty mokvajuce a mal to hlavne na oboci, lickach, uskach a za uskami a aj vo vlaskoch. Skusala som vsetko mozne,chcela som sa vyhnut chemii a nakoniec mi pomohlo pridat do kupela dubovu koru a mastila som ho cely den modrou indulonou. A krasne sa mu to zosupkalo. predtym som davala prevarenu vodu, kamilky, oliv.olej, holtov krem (ten strasne smrdel a maly sa stale chyta rukami po tvari a potom do ust, takze som sa bala aby mu z toho nebolo zle)...no neviem, mozno ze to len musi prejst a zrvona ked to koncilo som dala tu indulonu. ale kazdopadne sa mu to krasne vycistilo, len z vlaskov mu to vycesavam. teraz sa mi vyhadzal zas na krku, tak cakam co to urobi, ci je to z jedla, alebo potnicky, alebo len klasicke babatkovske vyrazky a cistenie.
no bursko nas raz boli, raz nie, je naozaj strasne citlivy na jedlo, akonahle skusim nieco nove, viac zvracka, ale uz nie az tak ako predtym, len chudatko je potom taky nepokojny a nespi moc.
chodite von aj teraz v tych horucavach? mne sa zda ze mu je teplo v tom kocari, aj ked ma len body s kratkym rukavom. najhorsie je, ked do toho aj fuka, tak neviem ci mu dat ciapku alebo co ☹
co sa ockovania tyka, tak asi skor nie, maly nie je zaockovany ani proti TBC, co sa ockovalo este v porodnici a vyzera to tak ze ani nebude. dr. nechcu nic riskovat, bolo nam povedane ze by mu to mohlo viac uskodit ako pomoct. ako spite v noci? a davate vzdy odgrgnut drobcov? nasho matka to vzdy rozculi a preberie a grgat sa mu moc nechce 🙂
pekny den

careamell
27. máj 2011

@amalkagoralka
@lily23
Ahojte s tými vyrážkami my chvalabohu skúsenosti nemáme, mali sme len to detské akné a to vyzerá v pohode..
Nás ani to bruško moc nebolieva, len sem tam a to jem skoro všetko, aj surovú zeleninu, paradajky, papriku, uhorky...asi naozaj každé bábo je iné a inak reaguje...
Vonku sme skoro stále u našich na chalupe, malého obliekam čo najmenej, keď je takéto teplo, aj keď moja mama s babkou majú stále tendenciu ho zakrývať...boli sme u neurologičky a práve sa ma na toto pýtala, ako malého obliekam, je vraj horšie, ked sa dieťa prehreje, treba ho obliekať ako seba...aj ked to sa mi až tak nezdá, ale zase, ked je v kočári, má tam teplejšie ako je vonku...a čiapku v kočári, keď je teplo nedávam, otočím ho opačne ako fúka a hotovo...
S tým očkovaním, to chápem, ked je malý taký citlivúšik... 🙂
V noci malý spí, dávam mu jesť tak o jednej a potom ráno pol piatej, už to mám odsledované🙂ale tiež, ako kedy, niekedy sa zobudí viac krát...v noci mi negrgá, lebo aj mne by sa zobudil, tak ho len otočím nabok, keby náhodou...
Tak pekný deň aj vám 🙂

lily23
27. máj 2011

@amalkagoralka
@careamell ahojte tak dúfam že sa nám to rýchlo zahojí, ja malého tiež obliekam čo najmenej ale mám v kočári perinku, keď fúka tak ho z lahka s ňou prikryjem, čiapku mu dávam vždy, lebo sa bojím aby mu nenafúkalo do ušiek, keď sme s nimi už mali tranpoty 😒 chodíme von každý deň, lebo doma nám je dlho 🙂

@careamell to vážne aj papriku? 🙂 ja som sa zatial odhodlala len cheryrajčinky a ladový šalát 🙂 ale postupne vyskúšame, pretože malý je v pohode bruško nebolieva, a tak dva krát do dňa kakáme.
tak sa majte pekne, hlavne nech sú detičky zdravé 🙂

careamell
28. máj 2011

@lily23
Ahoj, treba všetko postupne skúšať s jedlom, po troche...zatiaľ sa mi nestalo, že by mu niečo vadilo, dokonca som skúsila aj jahody, z čoho sa mohol vyhádzať, ale našťastie aj to sme prežili bez ujmy.. 🙂 my inak kakáme raz za dva dni, a dokonca sa nám stalo, že sa vykakal po 6 dňoch, ale doktorka vravela, že dojčené deti, nemusia aj týždeň, a to som sa tak bála...
Prajem pekný víkend... 🙂

motylik136
3. jún 2011

baby, obliekate svojim bábätkám aj body s krátkym rukávom?Lebo ja sa bojím, aby jej nebolo zima.

maahuliena
3. jún 2011

@motylik136 ked je takto horko, chodim s malou len v bodynkách s kratkym rukávom.. 😉

careamell
4. jún 2011

@motylik136
Aj my chodíme len v krátkom...nám lekárka vravela, aby som malého zbytočne moc neobliekala, lebo sa môže prehriať, v kočíku má teplejšie ako vonku, keď je bábätku teplo, potí sa vzadu na krčiku, tak zistíš, či mu je teplo...

motylik136
4. jún 2011

@maahuliena
@careamell ako vám spávajú vaše bábätká cez deň? Lebo mne malá najlepšie zaspí o 17.00 a potom ju neni možné zobudiť, čo mám s ňou robiť? mám ju nechať tak?

maahuliena
4. jún 2011

@motylik136 mala spava celkom dobre v noci...teraz sa už budi 2x aj to spi od 20-21.00 do 2.00 a potom sa budi okolo 5.00-5.30.. a potom spi do 9.00 cca ...cez den už je spanku malo. Ked Ti spinká, nebud ju.. ved ked bude hladna, ozve sa 🙂

motylik136
4. jún 2011

@maahuliena a cez deň ti spí naposledy dokedy?

maahuliena
4. jún 2011

@motylik136 ako kedy.. posledný spanok dá okolo 18.00 potom sa napapa, pokuká, atd..a nakoniec ju zabalim do perinky.. a spi nočným spankom... zaspinka tak okolo 20.00 🙂

motylik136
4. jún 2011

@maahuliena dávaš ju ešte do perinky?našej malej je už perinka nejaká malá 😅 ....ja ju len položím a prikryjem dekou.

maahuliena
4. jún 2011

@motylik136 ano dávam a budem až kym jej nebudu z nej trčať nožičky 😀 😉 , perinka je užasna vec .. citi sa v nej bezpečne a asi aj preto tak dlho spinka. Ona bola drobec, ked sa narodila.. tak ešte nejaký mesiačik v nej bude..

careamell
5. jún 2011

@motylik136
Ahoj, mne malý spáva presne ako píše maahuliena, cez deň menej, v noci sa budí tak 2x, ale ked mal tak 1 mesiac, ako tvoja malinká, tak nespával ešte tak pravidelne, teraz si už našiel tu svoju hodinku. Do perinky nedávam už asi mesiac, ked je takto teplo, tak sa mi v tom potil, leží len v postielke bez perinky a prikrytý, tak sa mu spí v noci najlešie..

careamell
6. jún 2011

@amalkagoralka
@lily23
ahojte maminy, čo máte nové s drobcami? My rastieme a pomaly meníme oblečenie za väčšie.))

motylik136
6. jún 2011

@careamell ved aj mne sa malá v perinke potila, tak ju tam nedávam a dokonca má aj potničky po tvári od toho tepla...Dúfam, že sa ten spánok aj mojej trošku upraví..

aleka
9. jún 2011

ahojte maminky, ja vás čítam od čias ešte tehulkovania 🙂 . teraz sem tam kuknem ako vám rastú bábiky 🙂 ako vy pekne spávate , ja som už dva mesiace nespala 😖 , v noci cuckáme - nechce ani za svet cumeľ, smejeme sa, "hráme sa", nosíme sa na rukách 🙂
kojíte detičky, či aj prikrmujete? ja kojím. a kakáte každý deň? naša bambulka kaká raz za 4 dni ale to potom straaaaaaaaaaaaašne moc 🙂 🙂 🙂
tričká malej v tých horúčavách čo boli som samozrejme dávala ved bolo strašne teplo . aj spávala v tričku. keď je naobliekaná je taká mrzutá, takú istú som mala aj dcéru. stále jej je teplo. pekný večer

careamell
11. jún 2011

@aleka
Ahoj, ja si musím zaklopať, ale ten môj malý spí skoro celú noc, prebudí sa raz, dám mu papať a potom tak o šiestej ráno je zase...inak sa len dojčíme, takže pekne priberá, má 6 200 g. Kakáme tak každý druhý deň.
Pekný víkend

aleka
14. jún 2011

@careamell tak to je super, krásny chlapec a ako pekne priberá 🙂 , naša bambula sa včera zobudila v noci len raz no od 3.30 sme boli hore do 7 hod, dobrá výdrž na takú krpaňu však 🙂 /prespala medzi tým 15 minút / . takúto nespiacu som už mala dcéru 🙂
svieti slniečko je pekne ideme von, ak ste aj vy mamičky, tak príjemnú prechádzku vám prajeme 😉

natas4
14. jún 2011

@careamell a ked sa ti na papanie maly budi iba raz v noci nemas problem s mliekom? lebo ja kojim aj kazde 2 hodiny cez den a v noci nasa sa tiez iba raz zobudi a niekedy prespi aj celu noc a vtedy mam vzdy problem s mliekom ☹ lebo telo si mysli ze netreba tolko mlieka produkovat kedze kojim niekedy az po 7-8 hodinach

careamell
14. jún 2011

@natas4 ahoj, vieš čo, v noci mám veľmi veľa mlieka, dávam si pod tielko plienku, lebo by som mala inak mokrú celú perinu...večer ale pijem veľa vody alebo mlieka, možno preto...po čase telo vytvára presne toľko mlieka, koľko dieťatko potrebuje, takže cez deň problém nemávame...

natas4
14. jún 2011

@careamell no aj ja mam v noci vela mlieka...tak som to myslela, ze prave preto ze nepije v noci tak casto ako cez den, tak sa mi vytvori na noc vela mlieka...no ale ten dalsi den potom ked uz chce mala papat kazde dve hodiny tak sa mi nestiha tolko mlieka uz vytvorit, lebo telo si mysli, ze ma na to 7 -8 hodin ako v noci a potom mi mala place, lebo nema tolko mliecka kolko by chcela....neviem ci som to napisala tak aby to bolo zrozumitelne 😅

careamell
14. jún 2011

@natas4
🙂 jasné už rozumiem.. a ako vieš, že máš málo mlieka cez deň? malá ťahá a nič nejde, či ako? lebo mne sa malý vie niekedy tak jedovať pri papaní, keď to začal robiť, myslel som si, že mám málo mliečka a bola som nešťastná z toho, nevedela som, čo mám robiť a tak som mu dávala jesť každú chvílu, cítila som, že nemám také naliate prsia a bála som sa, že strácam mlieko alebo čo...zistila som ale, že ked papá, mliečko mu začne tiecť po chvíli samo a ked musí ťahať sám, jeduje sa na to...preto vtedy mu dám dudel a vybavené....to sa ukludní a dám mu jesť až ked je vážne hladný...
mám inak aj také homeopatické lieky na tvorbu mliečka, sú to také guličky, a čo mám zaručené na mlieko je čierne pivo a vajíčková polievka, inak pijem veľmi veľa vody a mlieka...tak skús keď tak... 🙂

natas4
15. jún 2011

@careamell no viem to podla toho ze mam cez den malo mlieka, ze si pyta jest aj kazdu hodinu a musim vystriedat prsniky aj viac x kym je najedena...ja pijem vela vody, vineu, caje na kojenie, rascovu polievku, cierne pivo ...ale nic z toho snad okrem vinei mi nezabera...teraz skusam pit speci caje na podporu laktacie zo senovky greckej a benediktu...a mam pocit ze troska to pomohlo 😉

careamell
15. jún 2011

@natas4
tak nech to pomôže...inak viem, že môže byť aj laktačná kríza, kedy sa tvorí menej mliečka a ked dieťatko papá, malo by vypiť čo najviac z jedného prsníka, aby si vytiahlo aj zadné mliečko, ktoré je tučnejšie, lebo predné je skôr od smädu...tak neviem, treba poskúšať všetko, ale skús si nájsť aj nejakú laktačnú poradkyňu, viem, že sa to mnohým osvedčilo...
Prajem veľa šťastia a trpezlivosti 🙂 🙂 🙂

katuuska
15. jún 2011

ahojte mamicky, my mame doma slecnu co sa narodila 8.4.2011, vazila 2400 a merala 46...teraz mame 3880 g ale ako tak citam vy ste uz poriadni valibuci 🙂

@careamell ahoj careamell, chcem sa opytat ako docielis aby ti ostal lezat na boku? lebo ja by som tiez malu dala ale ona sa hned prevali na brucho alebo chrbatik.. kedze v perinke uz davno nie sme tak neviem ako ju ulozit 🙂 dakujem

careamell
15. jún 2011

@katuuska
ahoj, to máme rovnako staré detičky pozerám...vieš čo, na začiatku som malého dávala ležkávať a spinkať na bok, to bol ale v perinke a oprela som ho o bok postielky...teraz ho dávam normálne na chrbátik a aby nemal preležanú hlavičku, tak keď spí, mu ju jednoducho otočím na jednu alebo na druhú stranu, on sa trocha pomrví ale spí ďalej...keď bude väčší tak ostane v pohode naboku, ale teraz je malinký na to...
Či kvôli čomu chceš otáčať na bok?
Pekný deň 🙂

katuuska
15. jún 2011

@careamell no ja ju davam pocas dna aj na brusko, zaspi tak v pohode a dokaze aj dlhsie spat ako ked na chrbatiku...to ze ju chcem davat na bok nema ziadnu konkretnu pricinu, len sa mi niekedy zda ze uz je ulezana, nie je dobre ani na chrbte ani na bruchu, ani na rukach tak len preto 🙂 aby ziskala dalsi uhol pohladu na veci okolo 🙂