Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@maahuliena dakujem presne ten som myslela
Ahojte mohla by som Vas poprosit o hlasik pre moju dceru dakujem http://www.facebook.com/photo.php?fbid=21867155...
@lily23
@amalkagoralka
Ahojte baby, čo máte nové s deťmi, asi ani nemáte čas sem zájsť, čo? My pomaly rastieme, malý sa už aj otočí z bruška na chrbátik, hlavičku zdvihne, ako nám to letí strašne že? Teraz to bolo bábo. Inak je strašne dobručký, ešte sme ho ani nepočuli riadne zaplakať, iba ked ho očkovali. Stále spí, hrá sa pod hrazdičkou. Začíname inak s látkovými plienkami, dnes nám dorazila prvá a zajtra sa chystáme ju vyskúšať. Tak som sa na to namotala, nič iné nerobím, len pozerám po nete.
Tak užívajte tieto teplé dni, pa 🙂
@careamell super vy sa už pretočíte? šikulka !!! naša slečna sa začala nohami posúvať dozadu a doboku, začína sa krútiť 🙂 no a my o plakaní vieme svoje. dva mesiace sme iba plakali ☹ snáď všetci v rodine.......... klop klop je to za nami. som zvedavá čo budeš hovoriť na tie látkové plienky, tiež som o nich uvažovala no len to treba fakt naštudovať a po pravde nebolo kedy 😒
@maahuliena toto je úžasný album 😅
@aleka
asi som to zakríkla a dnes malý prvý krát plakal ako hrom, normálne som mala strach, čo mu je...ale mal soplík a asi sa mu zle dýchalo, tak asi preto...
O tých látkovkách som ja toho poštudovala vela, po nociach a tak, ked som mala čas...nie je to vôbec zložité...Myslím, že je to pre malého lepšie ako jednorázovky...
@careamell Ahoj už dlhšie sa ti chystám napísať, chcela som vedieť či a ako podávaš malému tekutiny ked sa kojíte? My sa tiež ešte stále kojíme a som tomu moc rada, ale doktor kázal podávať aj vodu, čo mi malý absolútne odmietal až do včera, po úmornom čase sa trápenia s rôznymi flaškami, lyžičkami, pohárikmi a neviem čím všetkým, mi včera potiahol z flaška vodičku, dokonca opakovane, som myslela že sa aj rozplačem od šťastia 😀 taká som bola rada, lebo dotreaz sa tým len hral, jazykom vytláčal a tak a včera si pekne potiahol. Inak sa máme dobre, my si aj sem tam poplačeme ale nie je to také zlé, máme lepšie dni aj horšie, ale všetko sa to dá zvládnuť. Tiež sa malý rád hrá pod hrazdičkou, velmi ho to baví, on si hlavne poplače, ked je unavený a nevie sa uložiť a zaspať, vetdy mu dám podukať z prska a to sa ukludní a zaspinká, nerobím to často, lebo viem že deti by sa tak uspávať nemali, ale ked už vidím aký je zúrivý a unavený no čo ho nechám plakať?hlavne ked viem, že dve - tri minútky podudká a spinká? 🙂 Daj vedieť ako sa vám bude dariť s plienkami som na to zvedavá. pekný deň papa
Ahoj, malému dávam vodu, len ked sme vonku a je také teplo. Ale nijak to nesilím, ved mi to tiež nechce.Niekedy sa stane, že si potiahne poriadne z flašky. Boli sme aj na kontrole na nefrologii a tam mi doktorka povedala, že by mal vypiť 100 ml vody denne, aby sa mu prepláchli močovody. Ale tak čo mu to nalejem do krku, ked to nechce?
Plienky už skúšame, zatiaľ nám to celkom ide, najmä mamu (mňa) 🙂 to baví. Čítam tuto fórum o plienkach a pozerám, kde aké majú. Dnes som objednala ďaľšie. Napr. včera som dala malému jednorázovku len na noc. Babky moc nechápu, že či mi nehrabe, ale tak teraz sú tie látkovky už o inom. Hlavne malý nie je vôbec vyparený, nedávam mu žiadne chemikálie na zadoček a aj ušetrím ako peniaze, tak aj prírodu.
Nám malý naposledy plakal, ked sme sa očkovali, dali sme mu aj tie pneumokoky aj rotavírusy. Inak som ho naučila spať tak, že ked vidím, že je unavený, dám ho na perinu, otočím nabok a v pohode zaspí. Večer ho takto ukladám už aj okolo siedmej, tak máme večer klud. V noci mu dám okolo druhej papať, potom ráno o šiestej a spíme aj do deviatej.
Raz dobré dieťa, dúfam, že mu to vydrží.
Tak sa držte a pekný večer
@careamell tie soplíky zmizli? vy úžasne spíte !!!!!!!! my zaspíme okolo 22 tej a v pravidelných 2 hodinových intervaloch sme hore 😀 🙂 to je super, prvé dva mesiace sme boli hore od 2 do 5tej. cez deň 2x po pol hodinke, no a niekedy aj 2 hodinky, to skôr von 🙂 ale už dve noci sme spali 5 hodín vkuse!!!!!!! to je u nás rekord 😅 máme veľa energie.......... posúvame sa dozadu už narazila do steny čo sa tak hodila......... krúti sa doboku, je to taký živáň. vodu nechceme ani mi, ani cumeľ, ani fľašu. bojíme sa cudzích ľudí..... ja by som ju tak zjedla, ja som do nej strašne zamilovaná 🙂 pekný dník vám prajem
a idete sa niekam kúpať cez leto? môžem ísť vôbec niekam ked kojím? nedostanem infekciu alebo nezačne mi vo vode tiecť mlieko?? ja neviem.....
@aleka
soplíky sa nám vracajú v pravidelných intervaloch, ja neviem z čoho to furt má...s tým spaním, prvá dcéra tiež nebola taká dobrá ako malý, budila sa často a ráno sme skoro vstávali. Malý je ale inak strašne dobrý, aj kamarátky mi vraveli, že ich deti v jeho veku neboli také kludné. On aj v kočári vonku je kludný, pozerá, alebo sa hrá. Každé bábo je iné. Možno ho to raz prejde.
Cez leto sa nechystáme nikam, naši idú do Chorvátska ale my ostaneme doma. Aj ked kamarátka šla s rovnako starým babym ako je malý tiež k moru. Tá ale nekojila. A v bazéne som sa kúpala už veľa krát u nás na záhrade, mlieku neuškodilo, ani infekciu som nedostala.
@careamell to ma mrzia tie soplíky........my sme ich mali raz no a to také že hned jej to prešlo do priedušiek, no našťastie sa z toho rýchlo dostala. nebude mať alergiu? ale vari mu to časom prejde. nehovorila si na poradni? nás ešte ani neočkovali, nakoľko mala tie ant. joj toho sa bojím. sa pamatám akú mal syn reakciu. týždeň mal strašne napuchnutú nohu.....
že by to tie baby boli také beťárky? mne prvá dcéra tiež nespala 😀 syn ten spal aj teraz si rád pospí, ten spal snád ako bábo stále sme nevedeli že ho máme.
no my sme tento rok more odložili. su moc malinký. nemučila by som ju , a v aute............tak dlho, určite nie. chceme ísť len tu na Slovensku, ale tak ku koncu augusta, aby nám zvládla cestu. no a uvidím či ju tiež skúsime dať do vody 🙂
@aleka
aj som premýšlala, či to nebude nejaká alergia, ale my sme so soplíkmi prišli už z nemocnice ☹ Jaj, tak neviem, budem to musieť povedať tej našej doktorke...
Keď nás očkovali, tak do oboch nožičiek a ešte sme vypili takú vodičku z ampulky, mali sme aj teplotu večer, ale len 37,7 a potom mu to pekne samo kleslo...Tak dúfam že nás nejaké reakcie nepostihnú...
Môže to byť veru tými babami, asi sú akčnejšie a tí chlapci, sú asi flegmoši 🙂 🙂 🙂 Tak ale všetko sa môže razom zmeniť 🙂
Podla mna by ste to v tom aute mali zvládnuť, ak to nebude príliš daleko, ved aj tak to iste prespí. Do nejakej termálnej vody by som ju určite nedávala, to deti myslím nemôžu. A asi by som sa bála ju dať aj do nejakého detského bazéna. Možno až budúci rok.
@careamell
@lily23
caute baby, no tiez sa sem stale chystam pozriet a napisat co nove, ale nejak nie je kedy. maly je poriadne aktivny, moc neplace, skor sa rozculuje a musi byt podla neho 😀 hlavku krasne drzu hore aj sa pretoci z chrbatika. cely sa mi dviha rozne a mrvi, musim nanho davat uz pozor, aby nespadol. stale dzavoce a smeje sa a vykrikuje mamamamamama.... je to uzasne 🙂 kolko vazia vasi drobci? my mame 6800 g
tie latkove plienky to ta obdivujem, ja som na to leniva, ale je to super ze si sa na to dala, potom daj vediet ako vam to ide. chystate sa aj niekam k moru?
my sme boli v tatrach tyzden ale pocasie nam moc nevyslo, ale dobre mi padla zmena prostredia a nic ine na starosti, len maleho 🙂
koncom augusta chceme ist do chorvatska. uvazovali ste aj nad plavanim s babatkami?
mne tiez nechce pit vodicku, tak ho ale casto kojim. ako casto kakate? my teraz az tak na 4.den, ale riadne, az nechapem kde to v nom vsetko je, prekaka si vsetko oblecenie az z neho kvape 😀 davam obcas rektalnu rurku, tak to trochu pomoze.
vecer sa mu tiez nechce zaspavat, uspim jedine na ciciku a fit lopte zaroven.
to mas uzasne ze maly je take kludne babo,v dobrom zavidim. snad aj mne sa to raz postasti. ale aj tak je to uzasne byt mamou, sa tesim z kazdeho dna s nim ...
@amalkagoralka
Ahoj, no tak sme vytešené maminy, však? Drobci robia len a len radosť a tešíme sa na každý jeden deň, čo nové zase dokážu. Rastie to ako z vody, že? Pomaly sa nám míňajú zásoby oblečenia, včera som odložila kopec vecí, čo nám je malých 🙂
Tak to nás pomaly dobiehate, a aký ste boli malinký na začiatku, my máme asi okolo 7 kíl.
Látkujeme ostošesť, zatiaľ si len pochvalujem, keď som si čítala, čo obsahujú jednorázovky, tak som sa v látkových len utvrdila, že malému dávam to najlepšie.
K moru veru nejdeme tento rok, ale manžel s dcérou idú. Neviem, nechcela som malého vystavovať horúčavám a mám pocit, že by to ani nebola dovolenka, s tak malým babym. Ale kamarátky chodia, aj s takými malinkými.
Ja by som tiež potrebovala taký relax, zmeniť prostredie aspoň.
Plávanie s babätkami myslíš kurz plávania, či v mori?
Kakáme niekedy aj raz za 5-6 dní, teraz tak každé 3 dni. Dojčené deti ale nemusia kakať aj týždeň. Tiež je to potom bomba, keď to z neho vyjde 🙂
Jeee a aj ja som malú uspávala na fit lopte, počkaj, keď bude malý ťažší, ti odpadnú ruky. 🙂 Preto som sa teraz snažila malého si nejak normálne naučiť zaspávať. Zatiaľ sa nám darí, keď vidím, že je ospatý, dám ho na perinu do našej spálne, otočím ho nabok a v pohodke zaspí. Večer chodí tak okolo siedmej-ôsmej. Aká som rada, že sa takto naučil, viem, aké to je, uspávať, s malou som si to odžila.
Tak som rada, že sa darí, veď ste mali veľa starostí na začiatku. Prajem pekný deň.
@careamell
ahoj, je to ta najvacsia radost tie deticky, teraz je to obdobie velmi zaujimave, kazdy den je nieco nove 🙂 tiez nestiham veci vyradovat, nieco mu je stale velke tak to je odlozene bokom a ked mu to skusam potom, uz to neoblecie. a ked som sa pozerala na nejake videa z prvych tyzdnov sa mi tomu ani nechcelo verit ze bol taky malicky.
urcite tie latkove plienky su lepsie pre babatko, len mne by sa to nechcelo prat, aj tak periem kazdy den....som rada ked sa von dostanem, doma stale co robit.
ty si pisala ze chodite na chalupu, tak to je super, my bohuzial taku moznost nemame, este sme mali aj pokazeny vytah, tak to bolo na prdku, teraz nam pre zmenu zatepluju barak, takze od pol 7 rana nam trieskaju a vrtaju 😀 mame budicka
takze sa na dovolenku moc tesim, chceme az tak neskor ist kym nebudu take horucavy a cestu dame cez noc, maly dobre spi v aute, tak by sme to mali zvladnut.
plavanie som myslela ten kurz. stale sa neviem rozhodnut ci ist alebo nie, mam obavy z hygieny v tej vode, aby maly cosi nechytil, aj doktorka nas na to upozornovala, ze ona by tam nesla.
to uspavanie mam dobre zvladnute, aspon si vecer odpocinies a mas cas na seba, u nas to takto vobec neslo, maly ma na vecer vela energie a ked ho len na chvilu polozim a zhasnem, tak sa riadne rozkrici, jedine hojdanim a kojenim sa ukludni, ale aj to dlho trva, sa pri nom uz teraz zapotim 🙂 dufam ze ho to casom prejde, niekedy prekvapi a zaspi aj sam.
a co hracky, uz si ich aj sam chyti?
no som stastna ze sa mame vsetky dobre a ze su deticky zdrave, je to radost, prajem pekny vecer 🙂
@amalkagoralka
Ahoj, tak to sa máme rovnako, aj nám zateplujú barák, tak viem, čo to je, ked buchotajú a preháňajú sa ti pred oknami, my výťah nemáme a bývame na treťom poschodí, takže často malého sama vlečiem v autosedačke hore do bytu..ale už to mám zmáknuté, teším sa, ako priberá 🙂
Nie je nad tú našu chalúpku veru, aj ked je takto škaredo, dám malého pod strechu a spí, aj keď prší, je to na nezaplatenie..
Keď pôjdete večer na tú dovolenku, to je najlepšie, jasné, aj náš malý rád spí v aute..
No ja som tiež rozmýšlala nad tým plávaním ešte v tehotenstve, určite som chcela ísť, ale kamarátka mi vravela, že to nie je nič moc, aj s tou hyygienou, a vraj aj záleží, aká je tam inštruktorka, že tá jedna, čo tam je, sa nejak nevenuje alebo čo...tak neviem, chcem sa tam ísť popýtať a popozerať, tak dám vedieť...myslíme teraz obe Salus v Dca, však?
S tým spaním držím palce, skús ho možno postupne učiť na to, aby zaspal v posteli, ked tak si skús lahnúť s ním, niekde som čítala, že deti do pol roka sa nedajú pokaziť, resp. nevytvárajú si nejak návyky, potom si už dokážu zapamätať a vedia, ako si majú vydobyť, čo chcú...
Hračky si zatiaľ nevie nejak sám uchopiť, ale keď mu ju dám sama do ručičky, tak ju udrží a chvílu sa hrá..
Pekný večer aj vám 🙂
ahojte kocky,odbehla som si k vam z majoviek aj ked som nakoniec aprilovka,mala sa narodila 30.4.,vcera sme boli na ockovani,vy to tu uz mate iste vsetky za sebou,boli nejake reakcie?
@careamell
@amalkagoralka Ahojte kočky, ja nejak teraz nestíham, ale to je tým, že v utorok mám teraz skúšky v autoškole, tak sa snažím učiť testy a ešte som tento týždeň mala posledné jazdy, tak som zvedavá ako to nakoniec dopadne, dúfam že nič nepokazím a budem to mať konečne za sebou, lebo to teraz bolo len stále plánovanie, kedy jazda a škola a kojenie a aby mi mal kto postrážiť malého ale hlavne že to máme za sebov, lebo šoferák budem od októbra potrebovať. Konečne si budem naplno užívať len malého 🙂 bez neakého obmedzovania 🙂 inak sa máme dobre, malý je strašne zlatučký a aj dobručký, na pár výnimiek kedy je z neho jedoš a nervák, ale aj vtedy je zlatý, mne večer na šťastie zaspáva sám, niekedy sa trochu pojeduje, ale nesmiem ísť za ním lebo by bolo koniec spánku, ale to tak max 10min vykrikuje, že je tu 🙂 a potom zaspinká, len musí mať v ručičke plienočku, bez nej by nezaspal. A asi si ho kazím, ráno ked odíde priatel do práce a malý sa zobudí, tak si ho dám k sebe a ešte spinkáme, priatel na to prišiel a nepáčilo sa mu to, že ho učím na také veci ale ked on je ráno taký zlatučký, trošku mi povypráva, a spinkáme ďalej 😀 Ja som tiež zvažovala, to plávanie a tiež sa neviem rozhodnúť bojím sa hygieny, a ked malý má ešte problémy s tou pokožkou, čo sme aj na kožnom boli tak sa bojím, teraz je už dobre ale chodíme na pravidelné kontroly. Dnes som mu druhý krát dala z banána, viem že by sa nemalo ked sa kojíme, ale som mu to predžula a dala, bolo toho dokopy možno za kávovu lyžičku tak si myslím že mu to nemôže ublížiť, a ked mi už nechce tu vodu ani nič z flašky, nech aspoň takto zistí že sú aj iné chute ako mliečko. Vy niečo skúšate dávať svojím detičkám? som velmi rada že máme zdravé detičky ktoré nam robia radosť, tak sa opatrujte.
@lily23
Ahoj, tak vodičák sa isto zíde, nedalo sa vybaviť tak, aby si chodila len na jazdy? Ja som chodila len tak..Držíme teda palce, až to vyjde, hlavne nemaj stres 🙂 lebo ten robí svoje, pamätám sa, ako som ja robila skúšky.
Inak ja si tiež malého pravidelne dávam k nám, ale to až tak nad ránom, okolo šiestej, nemyslím si, že by to bolo nejak zlé, zaspal by aj v postielke, ale k nám ho dávam, lebo ho chceme mať pri sebe 🙂
To plávanie by asi nebolo veru pre vás vhodné, ked máte takú citlivú pokožku, či už kvôli vám, ale aj kvôli ostatným..
Malému okrem mliečka nič nedávam, je na to príliš malý a nechcem jeho bruško zatiaľ ničím iným zaťažovať. Babky mu už aj presnidávku dali, ale pokiaľ máme dosť mliečka, to nám stačí. Ako prvý príkrm určite dáme nejakú zeleninu, nie ovocie. Deťom viac chutí sladká chuť a pokiaľ by som mu také niečo dala, mohol by potom odmietať zeleninu.
Tak som rada, že sa nám tak darí 🙂
ahojte aj moja bábika sa narodila v apríli môžem sa k vám pridať ? 🙂
ahojte, môj ťapťo je tiež aprílový špuntík. môžem tiež ku vám na kus reči? 😉 😀
@lypka
@anulienkalienka teším sa 🙂 naša bambula je tiež aprílovka 😉 je to taká naša beťárka, málo spáva, má veľa energie 🙂
@cesalka my sme mali z očkovania 38 v noci a bola nervozna dve hodiny
pekný deň ideme von, konečne svieti slnko 😉
my sme sa boli dnes očkovať ☹ no tak uvidíme ako to bude vyzerať
baby ak prikrmujete, aké robíte polievočky ? my sme sa ešte nezačali prikrmovať, ale chcela by som začať polievočkami nie ovocím a výživami.

@kukujka https://www.modrykonik.sk/fotoblog/aprilovky2011/ zrejme mslíš tento album 😵 😎