icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

aleka
8. aug 2011

my máme dnes 4 mesiace ja ani neviem ako to rýchlo ubehlo 🙂 naša beťárka sa začala posúvať dopredu, ked je na brušku podloží nohy a posunie sa 🙂

lypka
8. aug 2011

@aleka no bola troška mrzutá, ale nebolo to až také strašne ako som sa bála 🙂 no ja tiež ešte dojčím len neviem či budem mať ešte dosť mlieka nato ako si cucá 🙂

lypka
8. aug 2011

@aleka ved ani my sa neprikrmujeme len keby náhodou bolo treba lebo malá cucá ako najatá :D

lypka
9. aug 2011

aký veľkí sú vaši drobci, naša má 60 cm a 6200 g 🙂

aleka
10. aug 2011

naša kočanda má 67 cm a 7000 g 🙂 🙂 🙂

lypka
11. aug 2011

@aleka to máte riadnu babu 🙂 kedy sa narodila? naša 4.4. 🙂

aleka
11. aug 2011

naša sa narodila 8.4 🙂 bambula riadna 🙂 aj beťárka. dávam jej ešte chvíľu a bude sedieť 🙂 čo je toto za živáň neviem 🙂 čo už robíte? naša udrží hračku, všetko dookola ťahá, v postielke sa kruti dookola, na brušku sa posunie dopredu, z bruška sa zvalí nabok , "rozpráva" , musí mať stále niekoho pri sebe 🙂 sme z nej hotoví 🙂

lypka
11. aug 2011

my ju máme práveže takú kľudnú, až na dnes 🙂 no tiež sa už vrtí, ale prevráti sa len z bruška na chrbátik opačne nie 🙂 a hrkalky sa musia mať na pozore, vlastne my sa musíme mať na pozore aby nehrkali po hlávkke 🙂 a najlepšie si vie pokecať s 8 ročným bratancom to je vtedy iná šou 😉

aleka
18. aug 2011

ako sa majú vaše deťúrence? konečne je leto však 🙂 ako ich obliekate? včera som videla jednu mamičku ako mala väčšie dieťa nababušené - rifle na traky, mikina, čiapka..................... ako vy obliekate detičky? a ako ich obliekate na noc a ako vám spávajú? / perinka, vak.... /
pekný dník

lypka
18. aug 2011

ahoj aleka. my chodíme vonku len v bodách a dupkách a na hlávke klobúčik ak nefuka, ked fúka tak čiapočka 🙂 no a spinká ako veľká slečna v postielke na vankúšiku prikrytá perinkou 🙂 zaspáva sama netreba ju huškať, takže krása 🙂

bosacka
18. aug 2011

@aleka - ja jej davam aj kratky rukav, ked je takto teplo, bud body s ponozkami, alebo teke, co tu volaju "opalovacky" (doobeda bola ale v dlhych rukavoch este). v kociku je vzdy na zavinovcke a podla aktualneho pocasia ju bud prikryjem, alebo odokryjem. a prakticky vzdy mame ciapocku. v noci sme asi 2 tyzdne bez perinky, dovtedy spavala v nej, s ruckami pri tele, ale ked bolo teplo, vybrali sme tu vlozku z toho, aby nemala tak teplo... teraz ma overal a vak... a mm lubi aj zakryt niecim tenkym (plienockou, alebo tenkou dekou). je to dost, ale zjavne jej v noci vyhovuje skor teplo. ty to mas ako?

aleka
19. aug 2011

my chodíme tiež v "opaľovačkách" , doma je stále v tričku a poldupky, perinku sme mali cca mesiac, aj to len na kojenie . na hlavičke má takú tenku čiapočku, alebo šatku aby mala ušká zakryté , no a mám so sebou vždy dečku na preistotu 🙂 keď zaspáva v koči alebo doma musí mať na hlave plienku , to ju hneď "zlomí " 🙂 , a spáva v overalíku a prikrytá je perinkou, vo vaku spala zle, stále dvíhala nohy do hora a budila sa......inakšie perinku nad ránom odkope 😀 , no a spíme pri otvorenej ventilačke . dnes ju dám spať asi v tričku, ona sa strašne potí, už mám takú teplomilnú dcéru 🙂 . naša beťárka sa dáva do sedu, ked je trošku kolmo tak sa dvíha na sedenie 🙂
začala som tento týždeň s čajom, trošíčku, ide nám to 🙂 a po 5. mesiaci začínam asi s príkrmi . asi už nám je málo..........
prajem pekný slniečkový dník 🙂

careamell
19. aug 2011

ahojte, náš malý sa potí a potí...preto spávame len v body s krátkym rukávom. Na von dáme látkovú plienočku a tričko. Keď sú takéto teplá tak mu moc netreba, inak ma celú hlavičku mokrú. Čapičku nenosíme. Zavinovačku sme tiež používali asi dva mesiace. My s príkrmami nezačíname, nechcem nám privolať alergiu na nejakú potravinu, takže počkáme od 6. mesiaca. Inak na pitie dávame len dojčenskú vodu.

lypka
19. aug 2011

my čajík dávame odkedy sme prišli z pôrodnice, lebo babuľa mala žltačku. a už sme začali aj s výživkami, lebo polievočku vôbec nechce pluje a usmieva sa na mna 🙂

careamell
23. aug 2011

@lypka
Tak pokiaľ ste na sušenom mliečku treba začať aj príkrmami. S akou zeleninkou ste začali? Tak samozrejme, že to nebude hneď papať vo veľkom, tie polievočky, predsa len je to nová chuť a treba, aby si zvyklo. Skús pozrieť fórum marcoviek 2011, tam túto tému preberali, lebo oni až teraz začali s príkrmami. https://www.modrykonik.sk/forum/buduce-mamicky-s-rovnakym-terminom-porodu/termin-porodu-marec-2011-2/

lypka
23. aug 2011

my už máme prvý zub 🙂

buburka
23. aug 2011

Ahojte baby. my ideme zajtra na ockovanie. Mam straaaasne obavy. Vase deticky uz mali zahojene ramienko po tbc? my tam mame taky poriadny cerveny flak. Boli sme aj na plucnom a dr povedala, ze sa moze ockovat. ja som citala kdesi, ze kym je to cervene, tak nie....ach jaj...kde je teraz pravda? Mam fakt obavy, ked citam tie neziaduce ucinky...a teraz este aj ta horucava... Ja som inak vyberala 2amp. prevenar 13ku v lekarni a platila som 27eur

bosacka
23. aug 2011

@buburka - my ockovanie nemame, tiez kvoli nezahojenemu tbc 😒 na plucnom nam to cistili, teraz brali krv a o 2 tyzdne budu vysledky - ze podla toho dalsie ockovanie. vraveli ze uz to vyzera dobre, ale stale to ma cervene...

buburka
23. aug 2011

Nam krv vobec nebrali 😨
@bosacka

careamell
25. aug 2011

@buburka
ahoj, my sme dnes dali poslednú dávku Prevenaru 13 a platila som 12,72 EUR, ale to som platila len jednu dávku, takže dve vyjdú približne tých 27,- EUR. Chceli sme aj očkovanie proti rotavírusom a jedna dávka nás vyšla na 62,- , no a brali sme teraz druhú. Nám sa pliecko pekne zahojilo, takže sme s tým problémy nemali. Má tam taký červený fliačik, nehnisá mu, len sa mu tam vie spraviť taká chrastička, ktorá sama vždy odpadne.

aleka
26. aug 2011

ahojte, bože to sú horúčavy 😎 boli sme na chalupe skoro sme sa uvarili 😖 malá sa strašne potila. čiapku tiež nenosí , iba triko.
my sme sa očkovali iba raz, druhú dávku budeme mať asi za 2 týždne, očkovali sme sa neskôr.
pliecko sa nám zahojilo v poriadku, trošku hnisalo, urobila sa chrasta a odpadla. predtým ako ju očkovali tak dr. jej to skontrolovala.

@lypka vy už máte zub? gratulujem 🙂 naša babula sa strašne sliní a všetko hryzie tak neviem či sa nám ide tiež niečo vynoriť 😀

my sme začali v tomto teple s čajom, máme z toho všetci ohromnú srandu . keď kojíte stále si dávate pozor na stravu? či už zjete všetko? ja si dávam ešte pozor. stačili mi 3 mesiace plaču................

kde mávate ratolesti ked napríklad varíte? my máme hojdačku, lehátko, no a asi jej pôjdem kúpiť prenosnú postielku lebo nech na ňu vidím , lebo ked je v postielke tak "lieta" po celej postielke a ja na ňu vtedy nevidím. máme takú veľku halu s kuchyňou tak asi by som ju mala radšej pri sebe. lebo ona už "chce" všade byť a v lehátku vydrží chvíľu. bože už takúto vrtuľu jednu doma mám 🙂

careamell
26. aug 2011

@aleka
Ahoj, tak ja jem skoro všetko, už aj fazulu som skúšala, malému nič nevadí..
Náš sa zahrá v lehátku, aj pod hrazdičkou, celkom mu to aj dlho vydrží, takže mám v podstate klud. Mám aj prenosnú postielku, tú cestovnú, čo sa len rozloží. Tak keď budeme sedieť, dám ho do nej. Určite však nepôjdeme do chodítka, ani ho neplánujem kúpiť na ,,odloženie" malého. Ako deti sme v tom asi všetci vyrastali, ale tak kedysi sa čo sa týka detí robilo mnoho vecí inak. Dnes to už ortopedi neodporúčajú, kvôli možnému pokriveniu chrbtice, je to záťaž na kĺby a dieťa sa v tom neprirodzene pohybuje. Aj tak si myslím, že by si deti mali prirodzene prejsť plazením, lozením, štvornožkovaním až po chodenie.

lypka
26. aug 2011

@aleka áno máme 😉 a ani to veľmi nebolelo, maličká bola len dva dni mrzutá a to som nechápala prečo a teraz sme potvorku malú objavili 🙂 ja nedávam pozor na to čo jem už od šiestich týždnov a maličká je v pohode 🙂 také krásne bábo to ja mám 😉

bosacka
26. aug 2011

@aleka - kludne ju nechaj na zemi, je to vraj najlepsie pre babo (teda nie na holej zemi, ja mam deku a na nu dam este hraciu deku)

buburka
27. aug 2011

Ahojte baby. Hlasim sa, ze sme uspesne zvladli ockovanie. Ten hore sa asi zlutoval nad stresujucou matkou a dopadlo to super. Ani nozicka neopuchla, ani teploty sme nemali, ani nic...tuk tuk tuk.....len aby to tak aj ostalo. Boli sme v stredu, takze odvtedy by sa asi uz daco prejavilo, keby malo byt zle 😕 Dakujem baby za podporu...ja teda dakedy viem riadne stresovat 😵

lypka
28. aug 2011

@buburka mne pomohlo až to ked som troška schudla, už ich nemám skoro vôbec 😉

buburka
28. aug 2011

@lypka no...chudnutie je u mna tiez na dlhsiu debatu 🙄

lypka
28. aug 2011

@buburka, však ja som tiež neschudla nejako extrémne len tak trošku a to preto lebo som prestala jesť pečivo, ale ma to prestalo baviť, takže to naberiem naspäť, no čo už 😒

buburka
28. aug 2011

@lypka no..ja mam o 25kg menej ako ked som isla rodit, ale aj tak to nejak nemizne....ách jaj....asi mi neostane nic ine, len si zvyknut a tisko dufat 😅 😅 😅

lypka
16. sep 2011

ahojte. neviete niečo poradiť na kakanie?