Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
aj môj malinký vydrží sedieť sám iba chvíľočku 🙂
@mnamko to mi je luto, dufam ze sa nam take nieco nestane... ja mam zas v okoli vela deti co mali po ockovani nejake problemy a viem ze su rizika, ale su vsade a takisto je vela vela rizik spojenych s ockovanim a je to len na tebe ako sa rozhodnes a ja dufam ze sme sa rozhodli spravne, ja maleho jednoducho zaockovat nedam.
my už sedíme, ale sem tak sa zatacká a prekotí sa na bok 🙂
no ja viem tak, ze dieta ma sediet az vtedy, ked sa samo vie posadit. samo zo styroch, nie ze sa vytiahne na ruky.
My sa gulkame ako vrtulky, zacali sme, ked sme mali 4 mes. a 5 dni. A ked sme mali 6 mes. a tyzden zacali sme s plazenim. Este nelozime, iba sa pohojdavame na styroch.
Baby davate detom cajik? Ak ano tak kolko?
Ako som uz pisala dcera zatial odmieta jablcko. Skusala som na mnohe sposoby. Vcera som skusala surove postruhane s bananikom.. ziadna sanca. Mala je z neho cela znechutena 🙂 Dnes vyskusam dat jej celu stvrtku na cucanie ako sidluska a uvidime.. Hlavne, ze jej chuti zeleninka a najviac zeleninka s kuracim maskom 🙂
pred chvilou som malej dala stvrtku jablcka ... samozrejme som jablcko drzala ja a mala ho cuckala a trosku hryzkala spodnymi zubkami, ktore jej narastli... ale podarilo sa jej odhryznut vacsi kusok a uz ju napinalo.. potom jablcko uz odmietala.
Ja malej tiez davam cajik, ale ste nemame drziacu flasku. Zatial som kupila BIO fenyklovy od Aphoteke. Skusim kupit drziaci hrncek s gumennym naustkom. Malej davam z flasky Tommee tippee - ta je vhodna na striedanie kojenia a prikrmovania. Mame aj Avent, ale tie sa nam neosvedcili. Malej zmenila techniku sania a mne totalne znicila bradavky :-/
@poussin my dávame čaj hipp fenyklový alebo ovocný - tie v sáčikoch, granulované nie, obsahujú veľa cukru
ahojte. baby ako dlho vaši drobci spinkajú cez den? a koľkokrát sa budia v noci?
@lypka Moja spi cez den tak 3-4 x po 1,5 az 2 hodinach.. Niekedy len hodku.. A v noci sa obcas zobudi o tretej a niekedy vobec. Ale musim spat stale s nou, inak nespi.. Spat chodi okolo 7pm, to sa mi podari vacsinou vyparit z izby, vecer ma tuhsi spanok 🙂
@natas ked je unavená, tak ju dám do kočíka a vozím alebo hojdám v kolíske, ale ked sa rozhodne,že spať nejde tak hodí na mna smutný pohlad tými veľkými modrými očami a je dospané. niekedy spíme spolu na veľkej posteli, ale to je to isté. ked chce tak spí a ked nie tak sa môžem aj pokrájať a nič 🙂
moja mala spinka 1-2 x denne... Ak spi dlho doobeda poobede spinka len 15-20 minut.. Cez den ju uspavat nemusime, ale vecer ano. Nakolko ju kojim aj dokrmujem mala niekedy prespi celu noc. Ale to zvacsa vtedy ked ide neskor spat.
Uspavame ju tak, ze ju s muzom nosime na rukach az dokedy nezaspi, ale ja ju niekedy ulozim do postielky a hladkam jej chrbatik alebo capkam po zadocku kym nezaspi 🙂 . Niekto povie, ze sme si ju rozmaznali, ale je to nas pokladik - moje prve dieta a nedokazem ju nechat "vyplakat sa" ako mi radi rodina.
Mala spinka vo svojej postielke s nami v spalni. Spi tak uz od malicka kvoli monitoru dychu, ktory pouzivame kazdy den doteraz.
Ked bolo teplejsie chodievala som s nou na dlhe prechadzky 4-7 km a v kociku si vedela pekne pospinkat kym som kracala. Akonahle som sa zastavila mala bola do 5 minut hore 🙂.
Baby .. uz vedia vase deti povedat nejake slova? Moja mala si mrmle vselico, ale este nevie povedat ziadne slovo 🙂
môj malinký spinká cez deň 2 niekedy 3 krát, niekedy len po 20 minút a niekedy si schrupne aj 1,5 hod., ako kedy, večer zaspinká sám, krátko po uložení do postieľky, niekedy hned a niekedy si trošku pomrmle, dokonca niekedy zaspí aj počas papania, spinká od ôsmej do rána pol ôsmej, niekedy aj do pol deviatej, v noci sa budí na jedno papanie a sem tam mu dam trošku čajíka, ked zamrnčí 🙂
Nas maly cez den spinka 3x po 30 minut a 1x hodku alebo hodinku a to sa po pol hodke zacne mrvit a musim vstat aprechadzat sa s nim potom hned zaspi. Zaspava nam tiez na rukach a ako pise
@poussin je to nas milacik urcite a aj nam vela ludi povie ze je rozmanany a budu s tym len problemy ale my si to vychutnavame. Zial maly ma uz 2 mesiace zly spanok v noci, zo zaciatku sa nam budil 2 x na papanie a teraz aj 8krat :( mam pocit ze nie na papanie ani ruky ho neukludnia len prsnik alebo cajik..ale po cajiku je raz dva hore:(
sice sme nevyspaty vycerpany ale aj tak ho velmi lubime a budeme ho mojkat na rukach kym to pojde...
PS: velmi zavidim maminkam co maju take spave deti co sa moc nebudia 😎
nas malicky v noci tiez vela toho nenaspi. uz si ani nespominam co je to spat aspon par hodin v kuse, kazdu chvilku sme hore a to je tak od narodenia. cez den spi tri krat po hodke, ale aj to len tento mesiac, doteraz nespaval cez den viac ako po 20min... neviem ako mam dosiahnut aby v noci spal aspon trosku lepsie, tiez som uz skusila dat mu kasu na noc, aj nutrilon sme raz vyskusali namiesto mojho mlieka a nic. myslela som totiz ze mu nestaci moje mlieko aby sa tak zasytil ze prespi viac v kuse, ale teda nie je to v tom. prvy spanok spi sam v postielke kym sa este najeme a dame dokopy, nieco porobim vecer a potom ked vstane uz zostava u mna lebo nemam sil stale k nemu vstavat hore dole z postele. aj manzel uz spi v druhej izbe lebo skusame ci ho nebudi on tym ze chrape a stale sa prehadzuje, ale nepomaha ani to ze sme ho vyhodili zo spalne 😀 , ale teda vyspi sa aspon on do roboty. tak to mame baby, chceli sme deti tak nam to davaju vyzrat krpci krpaty🙂 ale aj ked sa budim rano taka rozbita, on sa na mna usmeje a vsetko ma prepacene. dokonca ked sa neviem prebrat tak ma stucha a pluje na mna a trha mi vlasy az kym sa s nim nezacnem hrat, no a hnevaj sa na nho 😀

@poussin však ešte majú čas sa nasedia aj nachodia 😉 nám včera už chvíľku aj bez držania posedela, ale to len tak máličko 🙂