Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
baby idem sa vas opytat kym to nahodim do bazaru, ci nemate niektora z vas nejaku kamosku maminu co pridava babatku nutrilon- NUTRITON, to na zahustovanie ked deti grckaju, mam doma sice otvorene balenie, ale chyba z neho len par lyziciek, my sme to totiz malemu zacali davat ked grcal vela ale nakoniec sme sa nejak rozhodli ze pockame kym sa upravi sam, tak je mi luto to vyhodit, nic za to nechcem, ak o niekom viete napiste mi.
@maahuliena ahoj ako sa da zapisat do tej tabulky?
🙂
ahojte babulky nasla som len nahodou ze je tu este jedna tema apriloviek 2011 co je teda zaujimave lebo uz jedna tema je kde si piseme maminky a je velka skoda ze nepiseme do jednej temy bolo by to praktickejsie takto nestiham citat obidve tak by sme to mohli neako dat dokopy 😉
sisulita ja ti neviem, ja asi nemam pud zebazachovy, ja by som isla rodit zas aj ked bolo to krute nemala som epi, ani pri dalsom nebudem chciet, ale ten pocit ked to babo vytlacis a daju ti ho na brucho, no krasa aj som zabudla ze som mala bolesti( teda az kym ma nezacal doktor sit:D ) ... nas filip nestvornozkuje, on sa odkotula vzdy kam chce a vie sa pekne otocit, dnes akurat zacal aj cuvat taky bol podareny, stoji pekne a chce chodit, ale teda lozit vobec... a vies co? my mame prvy zub!!!! z nedele na pondelok v noci vyliezol tak som mu hned cinkala s lyzickou jak sa cudoval ze co to je🙂))))) vy lozite? ja som sa na to velmi tesila ale my to asi preskocime...
@mimave si mala ten porodny plan? ja som epi mala ale ako ma tam vytrapili tak to bolo moc... bolesti som mala od 6 hodiny rano a porodila som az okolo pol 4.... a lekara si mala zazmluvneneho?
no stvornozkuje uz musim stale davat pozor nech sa niekde neudrie...a v postielke sa prichytava a dviha sa zatial lenna kolienka ale je to zazitok sledovat ho...my zatial zubok nemame:( si sa musela riadne tesit co?🙂 to su take pekne radosti🙂
@sisulita , co je to porodny plan? 🙂 ale vazne sa pytam, to si akoze ty povies co chces jak chces alebo co to je? ja som mala plan len jeden a to ze ked mi nedaju maleho hned po porode tak tam narobim taky bordel ze budu zeleny fialovy... ale nastastie bola somnou pri porode ta laktacna sestra nagyova editka, to je anjel to ani neni clovek, ona mi maleho polozila hned aj k prsu aj mi ho nechala pohladkat pekne pomojkat a dost dlho, aj mi ho hned zas doniesli na par minut ked ho umyli a ked som dosla na izbu tak okamzite za par minut prisla aj s nim v perinke, uplne uzasny clovek ta zenska. keby boli vsetci taky ako ona... ani doktora som nemala ja som si platim nemocenske uz dost dlho na to, aby ma odrodili bez platenia, nesuhlasim s tymto systemom co tu funguje, ked tak mal by si lekar vypytat nieco po dohode s tebou, ved jasne ze to nebude robit zadarmo zo svojho volneho casu, ale nie tolko jemu a este aj nemocnici, kde sme? vsade len kopu penazi z teba tahaju. ja som mala kontrakcie od 23.00 a porodila som o 11.45 doobeda.. kamoska isla rano o deviatej do porodnice ze ma uz bolesti a za 3hodky bolo babo na svete, ani epi nemala, porodila uplne super ani ju nenastrihovali 😀 to su rozdiely...
a postielku mate ako? uz spinka nizsie? my sme rozmyslali ze to uz dame dole, lebo si moze sadnut hocikedy sam ani nebudem vediet o tom a vypadne mi z postielky, ked aj ty pises ako sa dviha. filip sa tiez zacal vytahovat na nohy pred par dnami, tak sa bojim ze tade preleti.
inak moja babka mi stale hovori ze kam sa ponahlame s tymi zubami, ze moj ujo mal prvy zub v 16!!!! mesiacoch 😀 😀 😀
@mimave no to su poziadavky ktore chces mat splnene pri porode ale neviem ako to s tym je... sa pytam lebo mne maleho nedali hned az ked ho umyli a dali do perinky..:(
ale ja som mala trochu zlozity ten porod tak mozno preto ho hned brali.... ale nabuduce by som chcela aj ja malinke hned na brucho, a potom mi maleho na prsnik prilozili az na izbe prvy krat..
a to je pravda ze to je dost penazi a aj si myslim ze to je zbytocne.. ja som nezazmluvnovala a bola som spokojna az na porod samotny... nenastrihavali ma az uplne nakoniec doktorka kricala preco som neni nastrihnuta apotom som sa potrhala ze ma sili hodinu:(
hej hej uz musi mat opstielku nizsie lebo by uz bol z nej vonku:D mame en dve polohy na posteli takze neviem ako budeme riesit ked bude stat normalne....
v 16. mesiacoch? vav.. tak dufam ze nam vylezu skor.. tolko sa natrapi:D
@sisulita jejda chudatko to si si uzila, to mi je luto, mna nastrihol doktor a sil ma len par minut, ale mala som chut upisat sa diablovi len nech mi uz daju pokoj,sak to bolo horsie ako cely porod dokopy...
no my mame tiez len dve polohy na postielke, svagrina ma tusim tri, ale ved hadam stacia aj tie nase dve, nie? 😝
inak pozerala som si tvoje fotky ze ci nahodou si ta nebudem pamatat aspon z poradne, ale asi sme sa tam minali 🙂
kam si chodila? do tej blizsie k ultrazvuku ci tam blizsie k bufetu?
vies co maly sa mi prave postavil.. pri cele postele... som kukala ako puk.. snad mi z postielky nevylezie:D
tak to si mala stastie ci teda ja smolu:( pri tom porode..:(
@careamell ahojcek, tak so zubkami sme na tom rovnako, stale ani jeden a vobec mi to nevadi 🙂 maly uz sa plazi a tak vselijak podarene lozi, pomaha si vsetkym moznym aj hlavou, vzdy na nieco nove pride, hrozne rada ho pozorujem. vsetko je super, len keby spinkal trosku lepsie v noci, niekedy som uplne zufala... sama som ale neverila ze sa na to da zvyknut, keby mi toto bol niekto povedal predtym ze nebudem spat 3 hodiny vkuse 8 mesiacov pomaly, tak do toho ani nejdem hadam 😀 ale co, si vravim ze hlavne ze je zdravy, no a my to dajak zvladneme. tiez mame skoro 9 kg, teraz sa s rastom trochu zastavil, vsetko vylezie a vyprevaluje. sedkat sedime, ale sam sa este neposadi, tak ho tak ani nedavam.
s tym papanim sa vam to snad zlepsi coskoro, to bude asi aj tym ze ste zacali az neskor, u nas to maleho uz pomaly aj prestava bavit, predtym rad skumal nove chute, ale teraz neviem co uz mu mam davat, lebo mi casto ohrna nos. ovocie ale papa vzdy.
ten spanok ti zavidim, jaaaj. dokedy mas zatial v plane kojit, ked to teda pojde ako ma?
@mimave
ani nevies ako rada pocujem ze nie len ja mam taketo trampoty 🙂 malicky mi poriadne nabural moj zivotny program, resp. nam. moj drahy je velmi dlho v praci vzdy a tak som nanho casto sama, niekedy som sa aj snazila ze pospat si s nim cez den, ale to potom nestihnem nic urobit, lebo mam take 45minutovky a to aj tak nezaspim, alebo najlepsie ze zaspim tesne pred jeho prebudenim a to som potom jak mechom povalena. sama nechapem ze je mozne takto fungovat, ale ide to 🙂 samozrejme ze nie je cas na mna, na nehtiky, alebo nebodaj make-up a pod... som rada ked si zuby umyjem, najem sa a obcas aj nieco narychlo uvarim.
s muzom sme sa vela hadali, byvam po celom dni hrozne unavena a ked zacne do mna rypat napr. s upratovanim tak idem z koze vyskocit, by som mu priala zazit taky den, noc s malickym, uplne sam, a by pochopil.
nechapem ako to ze maly nie je cez den po takej noci unaveny. citala som tie casy kedy sa ti budi, u nas je to velmi podobne, od tej druhej do 4-tej len tak bdie, skrabka ma po tvari a rozprava 🙂, mam aj nervy od unavy, ale zaroven je taky rozkosny, by som ho zjedla a rano pohodicka mam pod robit program.
Ahojte, pre porovnanie - my mame 5 zubkov - 2 uz velke, maly mal 3 mesiace a 3 tyzdne, ked vysli, a zvysne 3 sa mu prerezali teraz v novembri. Mnohi si na tom zakladaju, kedy vyjde prvy zub. Mna to skor prekvapilo, ze tak skoro. Viac sa tesim z toho, ake pokroky robi v pohybovych aktivitach. A aj to, ze pekne papa. Tiez sme zacali az po ukoncenom 6. mesiaci, tak este nezje celu porciu, ale nevypluva a neodmieta. Zatial som jedlo nevazila, ale odhadujem, ze niekedy zje tretinu, niekedy polovicu z normalnej cca 150 g porcie.
A k spanku - cez den pomenej, cca do 3 hodin v dvoch spankoch, doobedny doma, poobedny v kociku. Pri tom doobednom sa casto stava, ze sa po 30 minutach zobudi, tak sup do postele uspat este raz, pocucka si a zvycajne este pospi. V noci sa budi, resp. len zacne mrncat a vrtiet sa. Uz nevladzem k nemu zakazdym vstavat, tak to robim tak, ze ked sa ozve prvykrat okolo 22,00 - 23,00, vezmem si ho do postele a spime spolu. A ked sa ozve, dam mu cucnut, on si cucka a spime dalej. O dve hodky, ked sa zobudi, prehodime strany a nasleduje to iste 🙂
@sidluska jaj presne to iste mame doma, prehodit strany a prso do pusy, az do rana...🙂 ale vies co som nevedela ze normalna porcia je 150tka 😀 ja som sa tesila ze maly mi pomaly zje tak tu tretinu zo stovky, doktorka mi povedala ze ked mi zje 100tak uz ho nemusim kojit len mu dat vodu alebo caj, ale teda od toho sme este poriadne daleko.
@amalkagoralka no vidis, nie si v tom sama... a teraz je moj manzel prechladnuty, tak umiera, ani nevladze stat na nohach 😅 , tak som sa tesila zbytocne na vikend ze mi pomoze trochu s malym nech si v klude sadnem a precitam aspon noviny, namiesto toho este musim aj o nho sa starat 😀 ale ze ja som tiez chora a nevyspata a cely den a noc sa nezastavim to nikoho nezaujima, lebo my zeny sme na to predurcene 😀 to mi povedal... 😀 nemame ani starych rodicov takych ze by mi povarovali maleho aspon na dve hodky v tyzdni, tak sme sami, ale zas na druhej strane ja ani neviem ci by som ho povarovat dala, lebo aj ked je s manzelom tak nemam klud( sibnuta, ze?) akurat zaspinkal maly tak som si dovolila polozit rit na stolicku miesto upratovania, ved mi to neujde kym si precitam konika aspon 😵
@sisulita
@amalkagoralka
Ahoj, tak my máme momentálne starosti typu ovčie kiahne. Chytili sme ich najpravdepodobnejšie na poradni, lebo inak nie sme v kontakte s deťmi. Takže sme už týždeň doma. Prekonali sme to ale bez teplôt, tak sme sa len natierali. Teraz máme len chrastičky a suším mu to repíkom.
S tým papaním si musím zaklopať, skúsili sme už jogurt a chutil mu, dali sme aj pohánkovú kašu a tá mu tiež chutila. Takže sme sa posunuli od troch lyžičiek ku asi desiatim 🙂 Tak sa to bude hádam len zlepšovať.
Kojiť...Rebeku som kojila do 9 mesiacov, potom som začala cestovať každý víkend do školy a už som toľko neodstriekala. Malého určite aspoň do roka, mliečka máme dosť. Po roku uvidím, pokiaľ bude chcieť, nemám problém, to už nebude o výžive ale o tom, že bude chcieť cítiť maminku 🙂 🙂 🙂
@sisulita no ja som chodila do tej blizsie k ultrazvuku, raz som sedela v tej prvej, no a ked som sa dostala na rad tak doktorka zahlasila, ze mna uz nevezme mam si ist sadnut vedla... strasne chutna bola vtedy normalne som jej chcela dat pusu...
inak je to dost smutne ze na tolko tehotnych je jedna jedina poradna a presedis tam cele doobedie, lebo sak ked nechodis do roboty tak nemas asi co ine na praci a tie mamicky co tam boli aj s detmi tak tie obdivujem, to muselo byt viac na nervy...
@careamell prepacte baby ze tolko pisem este jedna otazka: ja som sa prave chcela opytat ze ci davate detickam uz jogurty, ja som mu vcera kupila ten zvolensky biely jogurt a chcem to vyskusat na desiatu, ci mu bude chutit, takze pozeram ze asi nie je skoro ked uz aj ty davas, nebudem jedina 🙂 a ake jogurty papate vy?
Kočky a čo tým deťom na Vianoce? Ja mám deťúrence dve, jedno náročné, ktoré si vyberá a druhé, ktorému je to tak jedno.
V prvom rade musíme konečne kúpiť malému novú autosedačku, lebo sa do vajca už nevtrepeme 😒 Nejaké máme už vybraté, len keby mal mm čas sa na to pozrieť. 😉
Malému asi dačo hrkotavé, čo hrá...pozerala som sa nete, určite kúpime káčera, ktorého si bude ťahať 🙂 🙂 To je také roztomilé a ešte takého pelikána, čo mu do úst hádže hračky a vypadávajú mu z bruška. 🙂
@mimave My sme zatiaľ len vyskúšali, Zvolenský, vybrala som mu len ten biely zvrchu a pridala Sunarku keksíky, popučila a chutilo...jogurty len smotanové, Zvolenský alebo Hollandia, ale najlepšie je si čítať zloženie, aby nemali umelé farbivá a konzervanty...
Jogurty by sa mali pridávať do jedálnička od cca 8. mesiaca...
@mimave
Vieš čo, nerobím malému tie kupované kašičky, ale spravím si doma, aké chcem.. Pohánkové vločky dostať normálne kúpiť v potravinách, zaleješ vriacou vodou, ony ti napučia, ochutíš a sú naozaj dobré... Dá sa tak robiť pšeno, polenta-kukuričná kaša, ovsenné vločky, ryža, u nás som našla aj ryžovú kašu, alebo kuskus, to som malému pridala normálne do polievočky, to je celozrnná cestovina.
Keď si to spravím doma, aspoň viem, čo v tom je... 🙂
Ahojte ako sa máte, čo detičky, poslúchajú?
@careamell no ovsene mam kupene, na to sa chystame ale tu pohanku ozaj neviem, my sme taketo veci doma nikdy nejedavali, tak mam obrovske medzery... tiez sa snazim mu robit doma vsetko, ale stane sa ze dostane raz za cas aj kupovane, napriklad tu kasu sme skusili bananovu, alebo broskynovu vyzivku, lebo to je asi jedno ci ju spravim z nechutnych umelych broskyn alebo mu ju dam kupenu hotovu. my sme sa do domceku stahovali az na zimu, tak sme nemali este zahradu,ale na jar sadim. uz sa neviem dockat ze bude mat vsetku zeleninku zo zahrady, no a my samozrejme tiez 😀
@mimave Je veľká výhoda mať svoju záhradku, aj keď tam ti tiež nikto nezaručí, či sused napr. nehnojí, alebo aký dážď ti tam zaprší...My máme tiež veľkú záhradu aj babky majú, takže zatiaľ mám namrazené len z našich zásob. Mrazák na prasknutie 🙂 Ja som tiež kupovala výživku a to špenátovú a keď mi malý nechcel jesť, kúpila som mu s jahňacím mäskom, vraj kupované deťom viac chutia, tak som skúsila...a jahňacie mäsko nemám kde zohnať. Cez leto sme porobili presnidávky, jablkové, broskyňové, tiež od nás zo záhrady... 🙂
Tie vločkové veci všelijaké som skúšala aj ja, na raňajky na sladko chutia aj mojej malej 🙂

@sisulita pockaj ale jeden z toho vyrastie a budeme chciet druhe babo a sup ho odznova🙂 ale vravi sa ze ked prve je taketo tak druhe je za odmenu, u kamosiek to tak funguje, tak sa nechame prekvapit... a na nas este vychadzaju druhe dvojcata, tak to by som asi utiekla z domu 😀