icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

bosacka
19. nov 2011

@mimave @careamell - k tym jogurtom... nam doktorka povedala, ze tak o 3tyzdne mozme zacat (to bude akurat 8m), ze ked bude v pohode papat ovocie. no a vravela, ze mame kupovat klasicky jogurt, nie smotanovy a nie nizkotucny. tak neviem, kazdy vravi inak, vsade je pisane inak... 😅

lily23
20. nov 2011

@careamell Ahoj čítam, že tiež už papáte jogurty 😉 my sme začali tento týždeň, zatial spapal dva, mne doktor kázal Aktíviu, vraj lebo je redšia, aby nebolo malému zle, ale je v pohode, spapal celý kelímok a ešte vykrikoval že chce, tak som ho oklamala banánom 😅 ale tiež prejdem na Zvolenský, len som sa bála ked doktor kázal Aktíviu, tak som dala Aktíviu 😉 Boli sme na poradni, malý má 8600g a 71 cm 😅 riadny chlapík je z neho 😀 no a my sme už ukončili kojenie 😔 asi pred 4 dňami, ale som rada že malý dostal základ mm, aj tak som na začiatku nedúfala, že vydržíme 7 a pol mesiaca 😅 inak máme už dva zúbky, Maťko štvornoškuje už po celom byte, aj si sám pekne sadne, len sa mi strašne ťahá na nohy, myslím že je to ešte skoro, ale asi bude po tatovi, ten v 9 mesiacoch už behal úplne sám 😨 😉 a konečne sme už začali aj pekne spinkávať, večer chodí spať už okolo 18tej, a za noc sa zobudí 1-2krát na mliečko a spinká do 6.00, tak ani budík nepotrebujem 😅 chodím už do práce, malý si pekne zvykol na moju sestru, tak je to v pohode 🙂 ešte k tým jogurtom, myslíš že ked mu tak chutia môžem mu dať aj každý deň jeden? a čítala som, ty malému do toho pridávaš vločky? normálne ovsené vločky? nedrhne sa ti? mne sa to zdá ešte dosť tvrdé 😨 alebo ich neako upravíš? daj vedieť tiež by som skúsila 😉

mimave
20. nov 2011

@bosacka ozaj kazdy povie inak, ale rozhodnutie je aj tak len na tebe. ja mozem zahlasit uspech, zvolensky jogurt malemu velmi chutil, normalne otvaral zobacik a pytal dalsiu lyzicku, tak to sa u nas veru casto nestava... jedol ho dva dni na desiatu, polovicu vcera, druhu dorazil dnes. v utorok ideme na poradnu, tak som zvedava co doktorka povie.

careamell
20. nov 2011

@lily23
Ahoj. keď kupuješ jogurty, čítaj zloženie. A prečítaj si, čo obsahuje Activia, rôzne zahusťovadlá a želatíny. Najlepší je Zvolenský a Holandia jogurty.
Vločky kupujem jemné, majú ich v Jednote, v takom dlhom úzkom balení, je tam aj napísané, že jemné. Keď ich dáš napučať do vody, sú veľmi rýchlo, keď tak pomixuj. Inak sa môžu dať aj do polievočky.
Do jogurtu pridávam Sunarku keksíky, alebo ovocie, presnidávku. Sunarka, tie ktoré neobsahujú vajcia, také modré.
@bosacka klasický jogurt je smotanový, do roka by dieťa nemalo papať polotučné alebo nízkotučné mlieko, len plnotučné a z toho sú práve smotanové jogurty.

careamell
20. nov 2011

Aby som sa zle nevyjadrila, plnotučné mlieko sa môže deťom podávať od roku veku. 😀
Polotučné na pitie po 2. roku.

poussin
21. nov 2011

@blcha prsim daj link na druhu temu apriloviek 2011

blcha
22. nov 2011

@poussin no ta tema je zamknuta ale

sidluska
22. nov 2011

@mimave mne doktorka povedala, ze normalna porcia je 100 - 150, podla toho, kolko mlieka vypije. no kedze kojim, neviem povedat, kolko vypije 🙂

mimave
22. nov 2011

kocky tak mi sme mali dnes poradnu a doktorka sa smiala aky je maly dlhan, narastol na 75cm🙂 vahu mame 7820g, taky sliz 😀 bavili sme sa o tom jedeni, lebo povedala ze rastie ako z vody, ale pribral velmi malo, tak som jej vysvetlovala ze mi nechce velmi jest, mam mu vraj davat do kasieciek tie sunarka piskoty... ze by mu mohlo zachutit. tak som ich bola kupit u nas v lekrni, no skoro ma slak trafil, za tu cenu by mali byt zo zlata...obycajne piskoty... ale sak vyskusame. aj ked sa mi jej rada velmi nezda, predsa su piskoty sladke, no ja ho chcem naucit jest hlavne normalne jedla. takisto tie jogurty, ze by s tym este mesiac pockala. lenze jogut mu zas chuti, jedno z mala, tak ja uz neviem...

careamell
22. nov 2011

@mimave
No veru najlacnejšie nie sú 😲 Mne ich jedia aj mm aj dcéra.
Poradili mi dať do polievočky, alebo do príkrmu nadrhnuté jabĺčko, aby to bolo sladšie 🙂
My sme tiež hlavne na jogurtoch, tie nám chutia najviac.

mianefert
23. nov 2011

ahojte maminky 🙂
@careamell píšete tu o nejakých sunarka piškoty neviem aké sú to ale kúpim ich ja používam tie z DM Nestlé Baby sušienky čo hovoríš na tie?

careamell
23. nov 2011

@mianefert
Ahoj, tie som neskúšala, ale pozriem nabudúce, keď tam budem. 🙂
Tie Sunarka keksíky som najprv kúpila ružové, len som si nevšimla, že obsahujú aj vajcia. Potom som pozerala tie modré, tie ich neobsahujú. Dávam ich malému do presnidávky, alebo do ovocia. Moooc chutia 🙂

mimave
23. nov 2011

@careamell uz viem preco boli take drahe tie piskoty 🙂 , svagrina ze ci mi nesibe, ze preco som ich kupovala v lekarni, ze tam su raz za taku cenu, takze berem spat, ked stoja polovicu z toho co som kupovala tak v pohode 😀 , ej ale vybabravaju s ludmi ako som ja, ides-zbadas-kupis, ved co, no a mohli sme mat dvoje 😀 😀 😀 ale teda skusala som ich a malickemu chutia, aj samotny mi zjedol s tym jednym chudakom co ma v puse a vyskusala som ten recept co je na obale s mojim mliekom ale a velmi mu chutilo

natas4
23. nov 2011

@mianefert aj tie Sunarka piskotky predavaju v DMke..nam velmi chutia 😉

sisulita
24. nov 2011

@mimave ja som tam bola len 2 krat viac som nemusela🙂 maly sa vypytal trosku skor:D a vzdy som tam bola medzi prvymi .. nechcelo sa mi tam cakat do 11tej... 😠
tak sme sa teda zrejme minali stale...
aj druhe mimino by si rodila v RUzinove?
nas maly uplne zdivel od kedy sa vie postavit... ani oci neotvori a hned ide k opierke kde sa prichyti...🙂

mimave
24. nov 2011

@sisulita juj tak ty si isla fajn potom, ja som si tiez myslela ze pojdem skor a prd, maly bol v brusku o tyzden dlhsie.. potom mal taku strasne skaredu popraskanu kozicku na celom tele a vsetko sa mu to supalo dole...
no druhe babatko by som velmi rada porodila na novom zelande 😀 dali sme si na to dva roky, tak uvidime, ale ked sa nezadari, tak mi bude stacit aj ruzinov🙂 ja neviem ci su nejake velke rozdiely medzi nasimi porodnicami, myslim ze skor nie ako ano... a ruzinov mam tak celkom po ruke oproti antolskej aj kramarom a uz som tam zvyknuta, my vzdy ideme tam ked sa nieco deje.
strasne by som si maleho pozrela, tie deticky su take krasne ked sa nieco naucia a tesi ich to, tie usmevy ze co dokazali 😀 😀 😀 , no nemame sikovne deti? a ked stoji aj sa snazi prepletat nozicky?

mianefert
25. nov 2011

@natas4 ja sa stále len ponáhľam tak všetko kupujem v rýchlosti 😠 vidíš vôbec som si ich tam nevšimla 😅 díík 😉 čo ste to tu preberali z mahu o hemeo ? len tak letmo som to včera prešla dnes to prečítam hádam už všetko 🙂 ale píšete o dušu 😉 nestíham

poussin
25. nov 2011

Mamicky ako dlho vam spia deti doobeda a poobede?

mianefert
25. nov 2011

@poussin mne 1,5h doobeda a 1-1,5h poobede viac nedá ani za svet 😉 teraz zaspala a potom už až večer 19-19.30h 🙂

poussin
25. nov 2011

mne niekedy spi doobeda aj 2-3 hodiny.. poobede uz len 1/2 hodiny.. niekedy vobec.

lypka
25. nov 2011

mne spinká dve polhodinky doobeda a jednu poobede 🙂

natas4
25. nov 2011

@poussin @mianefert @lypka mne spi 4 x 30 minut...niekedy da 3 spanky
a maminky ake dlhe maju Vase babatka prestavky medzi spankami? kolko hodin vam vydrzia byt hore medzi dvoma spankami?

mianefert
25. nov 2011

@natas4 moja vydrží tak 3 hodky hore a potom ide spinkať ...teraz zaspala o 19.30 a o 6h bude hore 😅

careamell
25. nov 2011

@natas4
Keď sa ráno zobudíme, okolo šiestej, asi po hodine spí znova. Po hodine, dvoch sa zobudí a vydrží hore asi dve hodinky, potom spíme zas. Poobede zaspí okolo štvrtej-piatej, ale to pospí už len asi hodinu. Večer ideme spinkať okolo siedmej-ôsmej. 🙂

natas4
26. nov 2011

@mianefert
@careamell moja si sucha ocka uz po hodinke, hodinke a pol od zobudenia...sa mi to zda prilis skoro, aby bola unavena..som myslela ze uz by mala vydrzat dlhsie hore...totiz este pred nedavnom chodila spinkat po dve a pol hodine...no ale mozno je to sposobene aj tym ze sa jej tlacia zuby

careamell
26. nov 2011

@natas4 Za tento prvý rôčik si deti prejdú rôznymi obdobiami, niekedy by spali stále, ako keď boli malinké, niekedy zase spať ani za svet. 🙂

poussin
26. nov 2011

Aj moja mala rano rychlo zaspinka a spi trosku dlhsie. Ale poobede mi niekedy nespi vobec, alebo len chvilocku. Potom spinka az vecer a su aj take noci, ktore prespi cele az do rana.

mimave
27. nov 2011

jaj baby malicky mi uz sopli... chudatko moje,my sme usmrkany uz skoro dva tyzdne a zatial sa drzal, ale vcera uz sme odsavali, ja ani neviem spat ked ma soplik, stale ho pocuvam ked mozem ako dycha.. co davate detickam ked su chore? nechcem ist doktorke zas, naposledy mi nakydala asi troje kvapky do nosa a neviem jake blbosti, ani sme malemu nic z toho nedavali radsej vsade sama chemia. nemate nejake babske recepty osvedcene nech to rychlejsie prejde? dakujem

lypka
28. nov 2011

@mimave my sme akurát teraz po týždni ako tak v pohode, čo sme sa tých soplí zbavili. dávali sme Pamycon ináč neviem kedy by to prešlo.

careamell
28. nov 2011

@mimave
My sme sa tiež mali obdobie asi 3 týždne, čo sme sa soplíkov nevedeli zbaviť.
Dávali sme Sterimar s meďou, sprej do nosa, naozaj veľmi dobrý, pomohol aj dcérke. Je to vlastne morská voda obohatená meďou, takže žiadna chémia. Kúpili sme zvlhčovač vzduchu, ktorý mu zapínam na noc. Alebo prevesiť mokré uteráky na radiátory, aby nemal suchý vzduch.
Ale ak sú soplíky žlté, alebo zelené, nepomôže nič, len Pamycon kvapky, ktoré predpíše len lekárka. A tie pomôžu zaručene. 🙂
My sme mali nakoniec nejakého bacila v nose, takže sme brali toho viacej. 😒