icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

sidluska
14. dec 2011

@poussin my mame tu, na ktoru si dala link

poussin
14. dec 2011

Odsavacku uz mame doma. Muz odsaval 2x a je z nej uplne nadseni. Neda sa porovnat odsavanie touto odsavackou a tymi rucnymi.

bosacka
16. dec 2011

@careamell ty si tusim spominala, ze nekupujes instantne kase, ale varis doma. mohla by si mi napisat prosim z akych surovin a ako ich robis? rada by som sa tiez vyhla instantnym, davaju do nich kadeco... dakujem 🙂

careamell
17. dec 2011

@bosacka Ahoj, kaší je veľa, my sme teraz nejaké doplnili, mám tú knihu Návod na prežitie pre baby a sú tam veľmi dobré a zdravé receptíky 🙂
Pohánková- pohánkové vločky zaleješ prevarenou vodou a miešaš do zhustnutia. Ak by si mala normálnu pohánku, treba ju prepláchnuť a povariť do zmäknutia.
Vločková- jemné ovsenné vločky zaleješ prevarenou vodou a môžeš pomixovať.
Pšenová- pšeno prepláchneš, povariš do zmäknutia, spravia sa ti z nich také vločky, pomixuješ, popučíš, ako chceš.
Kukuričná-kukuričnú krupicu vsypeš do vriacej vody a za stáleho miešania povaríš 5 minút. Kukuričná krupica-polenta.
Ryžová- ja ju robím z instantnej ryžovej kaše, BIO, čo som našla u nás v potravinách. Nie je ochutená. Vsypeš do prevarenej vody a pomiešaš do zhustnutia. V knihe som našla recept z naturálnej ryže, tú prepláchneš a povaríš do zmäknutia, pomixuješ. Spravím aj takú, tá je veľmi zdravá.
Cícerová- tú som robila včera a malému veľmi chutila. Cícer namočíš, aby trocha zmäkol a povaríš vo vode, kde sa môže dať trocha podrvenej rasce. Po zmäknutí pomixuješ.
Červená šošovica- prepláchneš, povaríš, popučíš.
Celozrnná- celozrnnú múku vsypeš do vriacej vody a pomiešaš.
Kaše sa dajú robiť nasladko aj naslano.
Nasladko, môžeš pridať popučené akékoľvek ovocie, presnidávku, ja som pridala aj za hrsť čučoriedok a na zjemnenie dve- tri lyžice jogurtu. Malému som takú spravila, veľmi mu chutila a keď nezjedol celú, dala som do chladničky a dala na raňajky na ďalší deň 🙂
Na slano, ak pridáš trocha tej rasce, môžeš dochutiť nejakým pyré. Ja som spravila karfiolové, len som uvarila karfiol, pomixovala a pridala do cícerovej kaše. Aj to mu chutilo. Pyré môžeš takto pripraviť z akelkoľvek zeleniny. Môžeš aj mäsko, alebo žĺtok a nezabudni aj kvapku oleja.
Malému instantné kaše nechutia a tieto sa niektoré pripravia rovnako rýchlo ako tie z obchodu. 🙂

bosacka
17. dec 2011

@careamell - dakujem moc 🙂 a knizku by som mala dostat pod stromcek, tak aj ja budem mudra 😉

mimave
17. dec 2011

no kocky my sme dnes spravili zaja a spravila som ho malemu s cukinou a kus kus som pridala a on mi normalne zjedol skoro celu porciu, ale bolo to ozaj dobre, aj som mu chvilkami zavidela taky obed🙂
a uz papal aj pstruha a aj to mu celkom smakovalo. vy co davate na obedy? snazim sa obmienat ale mam pocit ze aj tak papa stale dokolecka to iste...

careamell
17. dec 2011

@mimave My tiež papáme stále dokola to isté, teraz ešte nemajú toľko možností. Ale aspoň nemusíme vymýšľať, čo zas urobíme drobcom na obed.... 😉
Tak super, že chutilo, my stále zápasíme so zeleninou, mäskom....
Sladkovodné aj morské ryby sme neskúšali, tie až po roku sa odporúčajú.
Na obed robíme nejakú zeleninku, buď s mäskom, alebo žltkom. Alebo kašu so zeleninkou. Mne malý nepoje ešte popučené, preto mu všetko mixujem a je z toho kaša 😝

mimave
18. dec 2011

@careamell no ja tiez musim mixovat, zatial inak papat nechce. viem ze ryby odporucaju neskor, ale nedali sme mu tam vela, no a papal uz tohgo dost co sa akoze neodoruca. nechcem mu ublizit, ale nemyslim si ze mu ryba spravi zle. takisto jedol uz aj paradajky, za tymi sa ide zabit uz od 6mesiaca, teraz uz ale nemame domace tak nedavame. aj jogurt papa po malych mnoztvach uz mesiac a mal by sa davat az od 8mes.tusim? zaklad je nesolit, nekorenit, nesladit, snazime sa davat len zdrave jedla, aj ja sa stravujem trochu lepsie ako pred tehu a zatial jedine co malemu urobilo zle bol ananas, aj to len dzus som si dala uz bol vyhadzany.
a strukoviny som vlastne ani neskusala. ale teraz by som chcela malemu skusait dat tu cervenu fazulu, uz ju mam kupenu tak zajtra mu ju spravim. uvidime.

careamell
18. dec 2011

@mimave Pokiaľ vám tie nové potraviny neurobili zle, je to super. Ryby sa odporúčajú kvôli tomu, že môžu obsahovať ťažké kovy, ktoré by mohli tak malému bábätku veľmi uškodiť. Paradajky sú zase veľký alergén.
A nie červenú fazuľu, ale červenú šošovicu! Tá fazuľa by ho asi riadne nafúkla 🙂

mimave
18. dec 2011

@careamell , ale chcem pomaly skusit aj fazulku a ostatne, kamosky davaju detom od malinka aj taketo veci a detom nic nie je, nemaju problemy s bruskom ze by ich nafukovalo, tak to chcem vyskusat aj ja. ved kym to neskusim takto tak nezistim. aj ja uz jem pomaly vsetko, dokonca som jedla uz aj kapustu coho som sa velmi bala, ale maly nic. zo vsetkeho som bola taka doprdena, toto sa nesmie, toto sa nema a teraz zistujem ze mu nic nevadi. ved uvidime, ked fazulka neurobi dobre, tak ju zas na nejaky cas nebudeme davat a hotovo. a samozrejme jej nedam vela, len trosku na skusku.

careamell
18. dec 2011

@mimave Vidíš, ja som zase nemala v tomto problém, zjem naozaj všetko a malému nikdy nebolo nič. Malý koliky ani bolenie bruška nikdy nemal.
Pri potravinách, ktoré dávam malému som ale opatrnejšia, nerada by som mu pričinila nejakú alergiu, ono za život sa ešte naje veľa rôznych vecí. 🙂

mimave
18. dec 2011

!!! SÚRNE !!! - Hromadná pripomienka k novelizácii očkovacej Vyhlášky MZ SR č. 585/2008 Z.z. o podrobnostiach o prevencii a kontrole prenosných ochorení

http://​www.slobodavockovani.sk/​news/​surne-hromadna-p...
to keby ste niektora mala zaujem podporit....

lypka
18. dec 2011

@mimave mne ten odkaz nefunguje

mimave
18. dec 2011

@lypka http://www.slobodavockovani.sk/news/surne-hroma...
neviem skus este raz...mozno sa mi to hore zle skopirovalo

mimave
18. dec 2011

ak to nepojde tak je to na sloboda v ockovani na uvodnej stranke.

lypka
18. dec 2011

@mimave už mi to ide 😉

mimave
18. dec 2011

@lypka super 🙂 inak neviem ci to pomoze dala som si to aj na fb, som zvedava ci bude ludi zaujimat aj toto, nie len ci mala rihana nohavicky ked nastupovala do auta a pod... 😀

sidluska
22. dec 2011

Prajem vam krasne prezitie vianocnych sviatkov. A detickam vela zabavy pri stromceku, my uz sme hrali futbal s gulickami 🙂

lypka
24. dec 2011

krásne sviatky a hlavne veľa zdravíčka 🙂 🙂 🙂 🙂 😉 😉 😉 😉

sisulita
24. dec 2011

@mimave Ahoj davno som nepisala.. citala som hore rozhovor o papani . My sme boli teraz na poradni a Dr. nam povedal ze maly moze papat vsetko. teda okrem morskych ryb. moze kludne vsetko ochutavat, aj mliecne vyroby moze a ked som sa opytala ci to nie az neskor okoolo 10 mesiaca tak vravel ze ak mu dam a neuvidim ze by mu to nejako zle spravilo tak kludne...a malemu chuti papat tak preco nie🙂
Pekne sviatky teda🙂

mimave
24. dec 2011

@sisulita ahoj, prave to tu okupujem, maly spi tak som si dovolila sadnut🙂 aj vam krasne sviatky, hlavne nech su kludne... ja som prave dozdobila stromcek a maly sa vratil s tatinom z prechadzky, tak sme ho zobrali do obyvacky a zazli svetielka, taky bol krasny ako sa cudoval🙂 dufam ze vydrzi aspon do vecere stat, mam strach ze pojde rychlo k zemi... 😀
som rada ze pises o tom jedle, ja uz som prestala byt taka uprdena na nho, toto nesmie, toto mu nedavajte...no jasne ze nesolime, ani nesladime, ale take veci ako jogurt ma na ranajky, aj toto pstruha sme mu dali do obediku, teraz som chcela fazulu mu skusit dat, ale uvarim ju az zajtra, tak som zvedava co povie..
a hovoris ze ste boli na poradni, aku mate vahu? ked hovoris ze mu chuti tak by som bola celkom zvedava 😀 😀 😀 nas moc nepribera, dr. hovorila ze by mal viac, ale rastie ako z vody, az tomu nechcela verit ze tolko zas narastol... ale myslim ze on bude taky sliz, lebo cely den neobsedi, mam co robit, on nema kedy priberat, vsetko vybeha a este k tomu by len cecal... mas nejaku fintu ako ho mam naucit jest?

sisulita
25. dec 2011

@mimave maly ma 8,5 kg🙂 cakali sme ze aspon 9 , sa nam zda strasne tazky kedze sa chce stale vlacit ked je umrncany... a to je teraz dost casto lebo uz mu vykuka zubok tak asi ostatne ho trapia tiez... ten nas je inac tiez neposed...stale nieco...od minulej poradne pribral len 0,300g.
co malemu chuti najviac? u nas to bolo jablcko. tak som to davala do vsetkeho a potom uz krasne papal..teda aj papa... postupne mu tu oblubenu surovinu vynechavaj az raz nedas vobec🙂skus🙂
a aka bola reakcia na darceky? my sme zabalili kazdy zvlast ze nech aspon papier potrha a nic zaujimali ho uplne ine veci:D

mimave
25. dec 2011

@sisulita tak filipko mal pred mesiacom 75cm a 7820g....taky sliz... no my sme malemu kupili len jeden darcek, dostal take odrazatko-auticko, tak uz sme ho hned aj skusali, ale myslim ze vacsiu radost mu robi vianocny stromcek🙂
maly sa ti aj v noci budi? nam s hroznym placom vstaval kazdu hodinu a to boli take dve noci, po tej druhej sme nasli zub. to iste sa zopakovalo aj teraz pri druhom zube tak uz asi viem co nas caka dalej... no nastastie nema horucky ani hnacky, tak som rada.
akurat vstava tak idem rychlo chystat olovrant...

sisulita
31. dec 2011

@mimave no to je slizik🙂
maly sa nam stale budi v noci ..:( niekedy kazdu hodku niekedy za hodku aj viac krat moc toho nenaspime... on je unaveny aj by spal len nevie... uz nam vykukaju 3 zubky tak mozno to je stale tymi zubami. neviem:/ a klop klop horucky a hnacky obchadzaju aj nas... aky mate jedalnicek cez den? mne sa niekedy zda ze spapa strasne vela... spapa rano mlieko desiata ovocie obed masko s niecim olovrant mliecko alebo jogurtik a vecer mlieko... a niekedy pomedzi jedla mlieko:D asi toho je dost:D

mimave
1. jan 2012

@sisulita juj tak teraz nechcem aby to vyznelo sprosto, jasne ze by som ti priala aby ste sa vyspali, ale ked som si to precitala, tak som sa trochu ukludnila, lebo nam maly takto spava od malinka... ja uz som bola minuly tyzden z toho tak zufala ze som od nervov skoro rozbila pol domu a chcela som ist s nim lekarke, ze to nie je normalne ze on vobec nepotrebuje spat.... 😒
neviem co s nimi urobime...asi ozaj treba pockat nez z toho vyrastu...snad nam to raz vratia ze nas oberaju o spanok 😀
maly moc jest zase nechce, uz to bolo ok, par dni krasne papal, dokonca sme vynechali aj prso obcas po jedle, ale teraz sme na tom zas zle, vobec nechce jest a len by cecal.
ja som skusala tak ze na desiatu jogurt, popr. vlocky s jablkom, bananom, obcas kasu, na obed mava zeleninu bud cistu, alebo zo zltkom alebo mu tam dam zajaca, papal uz aj pstruha, no a olovrant nejake ovocne pyre, mam namrazene tak len vyberam a zas budem musiet dorobit. ale teda toto sa snazim mu davat, zje tak par lyziciek, niekedy nic, tak prikrmy robim v podstate sama sebe. ja som taka dojizdacka u nas, zjem svoju obrovsku porciu, lebo som stale hladna, potom dojem manzelove co necha 😀 a este po filipovi jeho jedlo 🙂 ,sak potrebujem vela energie ked mu mam stihat🙂
tebe veru papa krasne podla toho co si napisala, super ze mu chuti, mozes si gratulovat, aj by som chcela aby bol maly papkac, miesto toho neje vobec. stale je v pohybe, ani ked spi tak nie je kludny stale kope a prehadzuje sa a potom pride moja mama a hika aky je chudy, ze preco mu nedavam jest...
a ktore zubky mu idu von?

bosacka
1. jan 2012

@mimave - si ma pobavila s tym dojedanim 😉 ja az tak nedojedam, ale moje porcie sa vyrovnaju manzelovym, niekedy aj viac pojem (a to som drobna, chuda, ludia nechapu ked ma vidia jest) 😀

mimave
2. jan 2012

@bosacka no hovor mi ja mam teraz asi tak 50kil na vysku 176cm... strasne smutny pohlad, ale zjem ozaj dost 😀

sisulita
2. jan 2012

@mimave zubky mu idu vsetky:D behom tyzdna nam vykuklo 6 zubkov🙂
to ako si ziskala vahu ze 50kg? aj ja chcem... som pocas tehotenstva pribrala "krasnych" 20 kil a stale mam 65 z povodnych 60:( a pri vyske 165 nic moc:D
skusila si malemu pridavat neake oblubene panicko do vsetkeho?

mimave
2. jan 2012

@sisulita 6 zubov naraz?????? ja odpadnem, tak to je ale super, aspon to bude mat rychlo za sebou ked to takto pojde a nie po jednom🙂
ja som v tehotenstve pribrala 13kil a strasne som sa tesila z toho, ja totiz nemozem pribrat, mozem zjest cokolvek a vaha sa nepohne, ale ked chudnut tak to ano, staci par dni stresu v robote a bolo to... tak som sa tesila ze konecne vyzeram ako clovek, ja som sa dobre citila ked som bola pribrata, ale bohuzial mi maly neda vobec vydychnut, ani cez den a v noci uz vobec. ved vela z nas to tu pozna, na vsetko si sama, porobit okolo domu, nakupit, navarit, ozehlit, upratat, popritom samozrejme skaces okolo maleho, nas si vyzaduje spolocnost stale🙂, kolko krat sa nedostanem ani k obedu, tak som schudla este viac ako som pribrala... 😖
maly stale papat nechce, uz ho ani nenutim, vykrikuje stale ze chce cecik, tak mu ho dam, ved ho aj tak nebudem kojit do nekonecna, dufam ze vie o robi 😀 😀 😀 inak taka vec... co serblik? rozmyslala si kedy zacnete oducat od plienok?

lypka
2. jan 2012

joj baby vám je naša princezná stále nič ani jeden zúbok, ale nervozna je poriadne. a čo sa toho spánku týka tak tiež nie ste samé, ja už ani neviem čo je to riadny spánok, minule sme mali jednu takú skvelú noc prvú za skoro deväť mesiacov, čo sa zobudila len 1x, ináč sme hore aj každú polhodinu 😒 ale čo už hádam bude aj lepšie 🙂