Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
tak naša babulka má 8300 g a 70 cm 🙂
@mimave TRIAMCINOLON LEČIVA sa to vola.. ale to bude na predpis...
tak ako pises ten pripad kamaratkin... my sme boli u urologa a aj on vravel ze stahovat nech nemaju traumu. Vraj v neskorsom veku by sa toho dietatko mohlo bat aj sa umyvat na pipiskovi.... ako vidim je tu vela nazorov ze nestahovat mne to potvrdil detsky lekar urolog a vsetky maminy chlapcekov v rodine🙂 takze je to na tebe..
tu kozicku mu nestahujes uplne len po troske pokial ide... a aj nas mal trosku cervenkavu spicku potom to preslo.. co ti povedal detsky DR?
My sme boli včera na nefrologii a tiež mi lekárka vravela, že nesťahovať. Nakoľko sa mu môžu vytvoriť trhlinky, ktoré zrastú a predkožku už dole nedáš. Nemá sa ani pri kúpaní. Po dvoch rokoch treba začať 🙂
@sidluska 🙂 Dr. Bukovský odporúča len celozrnné pečivo. Pozor, v zložení musí byť uvedené, že je vyrobené len z celozrnnej ražnej alebo inej celozrnnej múky. Mnohí si myslia, že keď je v zložení ražná alebo iná múka, znamená to, že je aj celozrnná. Na našom trhu už som videla Slatinský celozrnný chlieb. 🙂
ahojte baby, prosím Vás, ako často chodíte s detičkami do poradne, ďakujem
@luciana789 Ahoj, my sme chodili do pol roku každý mesiac. To bolo do augusta a potom sme boli v novembri, januári a pôjdeme ešte v marci 🙂
@careamell Ďakujem, pýtam sa, lebo my sme boli keď mal 5,5 mesiaca, potom ako 8 mesačný a pôjdeme až v apríli, keď budeme mať rok, zdalo sa mi to málo
@sisulita no musim sa doktorky zas opytat... ona mi hovorila ze len tak pri kupani aby som mu to skusala, ale jasne ze nie vela len trosku, ale ked ja sa aj tak bojim aby sme mu neublizili,tak neviem... v stredu k nej ideme tak sa opytam. a strasne som zvedava kolko meria a kolko vazi, citala som si deticky kolko maju, no potom vam dam vediet 🙂
Ahojte baby, štvornožkujú už vaši drobci? Chcem sa opýtať, či ste už drobcom skúšali dávať jogurtík, ak áno, tak aké druhy, iba biely?
@luciana789 My sme davali 2x - bio biely agro tami nitra a bio biely hollandia. nie samotny, kombinujem ovsene vlocky, jogurt, ovocie.
@luciana789 - nam doktorka kazala uz davnejsie davat jogurt, davam ked tak biely smotanovy (zvolensky alebo nitriansky - aby mal v zlozeni iba mlieko a jogurtovu kulturu). samotny jej nechuti, s jablckom krasne spapa 🙂
no a nasa kocka od 8 mesiaca stvornozkuje 😵
@luciana789 - malemu davam biely jogurtik zvolensky alebo rajo pro bia, samotny mi nespapa tak mu pridavam bananik, jablcko alebo detsku vyzivu + piskotiky... no a my este nestvornozkujeme ☹ , ale snazime sa 🙂
@luciana789 ahoj, mozno ma tu baby teraz ukamenuju, ale ja som malemu teraz skusila dat aj ovocny jogurt, davam tiez zvolenske jogurty, holandiu u nas nekupim.. chuti mu aj biely cisty, aj tento ovocny pekne spapal.
a nas maly skor chodil ako zistil ze sa da stvornozkovat, tak sa tesim ze uz lozi nejake dva-tri tyzdne aj on. 🙂
jaaj baby a tie ovsene vlocky ked davate detom aj do jogurtu, to ich len tak hodite tam, napucia a zmaknu aj v jogurte? ja som vzdy skusala len tak, ze som mu ich zaliala horucou vodou, potom som pridala nejake ovocie a tak papal, s jogurtom som este nedavala...
@mimave ahoj, aj mne spapá biely jogurt, ale skúšala som aj ovocný, aj ten spapal 😉 a nič mu nebolo
aj my už štvornožkujeme už niečo vyše týždňa, po koberci mu to ide super, no keď príde na podlahu, tak sa musí poriadne namáhať 😀 ale tak snáď si zvykne 🙂
@luciana789 my mame vsade plavajuce podlahy a dlazby, tak sa maly smyka a i ked sa postavi na styri, smykne ho to na plazenie 🙂 ale na koberci uz vyskusal aj stvornozkovanie, to vsak nebolo doma.
baby mam otazku... davam babulke na pitie prevarenu Lucku. vzdy ale ked ju prevarim, plava v nej nieco, vyzera to ako vyzrazane minerali, soli alebo co. aj ked to nalejem do flasticky, usadza sa na spodku nieco. je to ok? alebo nie je? mam pouzit inu znacku vody? varim vacsinou v cistom hrnci, ale uz som varila aj v inych nadobach (vzdy umytych) a je to rovnake...
našej malej sa štvornožkovať nechce, ale ked je v postielke tak hned stojí a obchádza ju dookola 🙂

@huterika - ja mam rovnaku situaciu ako ty - tretie poschodie, tak sme podla toho hladali kocik. Mame Brio Go a som velmi spokojna (som asi posledna , ale stale pouzivame vanicku 😀 ). konstrukciu nechavam zlozenu pod schodami zamknutu na retiazke a vanicku nosim hore tak, ze si ju opieram o bok. ja som taky drobec slaby, mala je tiez dost mala (okolo 7kg) no a stale ju tak vladzem aj s fusakom 😎 . vyhoda je, ze vanicka sa da zlozit naplocho ked treba na cestu, ale to sme este neskusali, kedze nebolo treba.
Inak poznam v okoli 2 mamicky ktore tiez nemaju vytah a maju Concord Fusion no a tie musia nechavat kociar v aute, lebo im bol od zaciatku moc tazky...