icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

lypka
3. feb 2012

my tiež nepapáme každý den mäsko

mimave
3. feb 2012

@luciana789 ja tiez nedavam kazdy den, ale skor by ma zaujimalo ked davate masko, tak len zeleninku a masko alebo vzdy aj prilohu?

sidluska
3. feb 2012

@mimave Ja aj prilohu.

luciana789
4. feb 2012

@mimave ako kedy, niekedy len zeleninovú polievočku s mäskom, inokedy mäsko s prílohou

poussin
6. feb 2012

@luciana789
ja malej nedavam masko kazdy den. Davam ho tak 3-4x do tyzdna. Ked nedavam masko tak zaradim do stravy cervenu sosovicu alebo cicer.

poussin
6. feb 2012

@mimave
chlapi su taki ako ich vychovali matky. Ked svojho syna vychovas tak, ze bude cakat od zeny full servis a on sa bude valat na gauci tak taky bude aj k svojej partnerke. Moj brat ovlada vsetky domace prace. Vie sa postarat o deti ked manzelka nie je doma, vie navarit, oprat aj ozehlit.
Moj muz bol tiez zvyknuty, ze zena robi vsetko a muzi si valaju sunky na gauci 🙂 Rychlo som ho z toho omylu vyviedla, ale nesnazil sa velmi. Az ked ma zobrali na 2 tyzdne do nemocnice a musel malu a domacnost riesit on pochopil, co je to starat sa o male dieta. Ale musim uznat, ze sa s tym dobre popasoval a takmer vsetko zvladol vyborne.
Ked si chora ma po tebe stafetu prebrat muz ked sa vrati z prace a nie este od teba cakat, ze sa postaras o neho 🙂
Kolko si od muza nechas tolko si do teba dovoli. A z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze muz neoceni tvoju snahu a sebaobetovanie.

mimave
7. feb 2012

a tak to moj zas ocenit vie 🙂 ja nemam doma lenivca, prave naopak, porobi vsetko, ja dokonca nemusim umyvat riad doma keby som nechcela, ak pride domov a umyvadlo je prazdne, tak mi vynada ze co som mu nenechala riady...🙂 porobi okolo domu, vie sa postarat o maleho paradne, aj mna poobskakuje, vie aj navarit a pod., len zehlit by som ho nedonutila ani za svet.
ja mam velmi dobreho manzela, nechodi ani po nociach von s kamaratmi, ako druhy, ani ho nenapadne ze by isiel od nas niekde prec, ale tiez nemusi byt dokonaly vo vsetkom, no nie? ked je chory je horsi ako male dieta, ja znesiem vela, tak to u nas proste funguje🙂 mam rodinu, chcela som ju, tak sa o nu musim postarat ci mam dodbu naladu, alebo 40 stupnovu horucku, manzel je v praci, inu pomoc nemam tak nemam na vyber.
ty mi snad nechces povedat ze ked si chora tak lezis lebo mas lieky a chlap je doma a o vsetko sa stara? to by som ti ani neuverila :D aj ked sa vrati z prace, tiez toho musi mat po celom dni vyse hlavy a tesi sa ze je doma v klude, nie este preberat moju robotu...teda tak som zvyknuta ja....

mimave
7. feb 2012

@poussin som ta zabudla oznacit🙂

ivka_marek
10. feb 2012

Ahojte, prepacte ze sa vam tu tak votriem... nenajde sa tu mamicka cakatelka, ktora by mala zaujem o plienky pampers premium care č. 1??? je to na zaciatok-cca. prvy mesiac a pol od narodenia babatka, a su super, do 5 kg, mam dve neotvorene balenia a dve načate, z kazdeho chyba par kusov...normalne stoji v obchode nove balenie 13,99 - zistovane v Tescu, DM a 101 drogerie... ja by som posunula jedno cele balenie za 12 Euro, tie nacate by sme sa dohodli, musim spocitat kolko ich chyba...Mne dcerka rychlo narastla a to svokra tolko nakupila...Najlepšie zaujemkyna z Ba alebo okolia ktora chodi do Ba. Dakujem

lypka
10. feb 2012

@ivka_marek naše deťúrence majú už po 10 mesiacov 🙂 😉

ivka_marek
10. feb 2012

@lypka jaaj som zle precitala rok :o)

poussin
10. feb 2012

@mimave

je super, ze to mate takto s muzom rozdelene a obom vam to takto vyhovuje. Moj muz si obcas vyjde von s kamosmi a nevadi mi to. Pre mna je to uplne normalne. Aj ja si zajdem s kamoskami na kavu cez vikend a on je doma pri malej.
Na druhej strane si nemyslim, ze je normalne lutovat muza za to, ze v praci tvrdo makal. Ja s mojim muzom mame rovnako narocnu pracu. A musim ti povedat, ze ked som pracovala bola som menej unavena ako teraz ked som cely den pri malej. Preto muzovi nikdy neuznam, ze ked sa vrati z prace ma oddychovat a ja ho mam obskakovat a nezatazovat mojimi problemami. Tak to proste nefunguje. Patneri by mali byt rovnocenni a navzajom sa podporovat. Mne by nevyhovovalo vo vztahu tahat za kratsi koniec.
Teraz som rada, ze moj muz zvlada vsetko okolo malej tak dobre ako ja. Ale to je najma vdaka tomu, ze ho kazdy den zapajam do chodu domacnosti a do starostlivosti o malu. Zurocilo sa to vtedy ked som musela ist do nemocnice a on sa o malu vyborne postaral pocas 2 tyzdnov.

poussin
10. feb 2012

Este som chcela napisat, ze ked som bola chora doma moj muz sa staral o mna aj o malu. Nebola som totizto schopna postarat sa o nu. Ja som len lezala.. a on sa o vsetko staral. 🙂 Musel.. Ale to bol extremny pripad. Nechcem tu superit, kto z nas ma lepsieho muza.. lebo ten moj ma tolko vseliakych inych chyb... ale tie tu menovat nebudem...

mianefert
10. feb 2012

@mimave tak to musim reagovat...tak to mas pekne na figu zvyky doma, ja ked beriem lieky a som chora tak mm si zoberie este aj volno z prace a stara sa o mna a aj o domacnost a nic take neexistuje ze ma toho dost v praci a je rad ze pride domov a nech ma klud zabudni je tu nejaka zodpovednost pre rodinu a kde zijes ze moja robota/domacnost vsetko pekne spolocne ...ja pomaham jemu a on zase mne 😎

mianefert
10. feb 2012

@sasiolik ahooj citam ze severne irsko..kde si tam ..mesto...mam tam rodinu a zila som tam aj ja a v lete tam mam ist 🙂

sasiolik
11. feb 2012

ahoj 🙂 cookstown 😎

mimave
11. feb 2012

@mianefert
@poussin ja fakt nechapem co vas tak strasne poburuje na tom ze nenecham chlapa mi doma umyvat dlazky a zehlit a podobne veci, to je podla mna uplne normalne ze take roboty robim ja, nie som jedina ani som nepadla z jahody ze to u nas tak funguje, ja zas nechapem zeny, co sa vydavaju a chcu mat rodinu, ale doma nenavaria, lebo sak existuje restauracia, co chlapovi neozehlia, lebo sak ozehli si sam ked nechces vyzerat ako idiot a neurobi doma za necht roboty lebo je panicka co musi chodit kazdy druhy tyzden kadernicke a na gelove nechty. takych poznam vela a to je na figu, nie to ze sa staras doma o domacnost. keby sa o toto vedel postarat sam, tak naco by sa zenil? nehovorim ze som len domaca putka, ale ano, staram sa o svoju domacnost a
@mianefert kde zijes ty? 😎 moj manzel si napriklad nemoze zobrat volno z prace kedy sa mu zachce len preto ze ja mam lieky, takto to nefunguje, neviem kde robi tvoj chlap, ale asi ma stastie. ok, vidim ze toto sa uz nenosi ze sa zena stara o domacnost ked prave nechodi do roboty na cele dni a chlap nosi domov vyplatu. viem co je to starat sa o dieta, mam doma jedno neposedne co nechce v noci spat, takze toho vela nenaoddychujem, ale to neznamena ze mi manzel pride domov z roboty, tak ja budem niekde sedet pred telkou lebo nevladzem a jemu poviem, chod si navarit, chod si upratat a pod. ok, som nenormalna, ale viete co? idem zehlit. lebo tieto roboty su podla mna pre zenu, nie chlapa, on mi takisto nepovie aby som isla opravit kotol ked sa pokazi alebo vymenit gumy na aute, sak tak by to malo byt ked on pomaha v domacnosti- tak ste to mysleli, nie?

mianefert
11. feb 2012

@sasiolik ahoj. tak naši bývaju v Dungannone 🙂

mianefert
11. feb 2012

@mimave jáááj moja asi si sa z hlboka nadýchla ked si toho tolko popísala 😉 no hlavne to beriem normálne nie ako ty zažrato 😉 tiež som žena v domácnosti a teraz sa starám o drobca ktorý tiež nič moc nepospí a hlavne už mám jedno dieťa za sebou s ťažkými zdravotnými problémami tak mám niečo viac za sebou ako ty ale inak pohoda 😎 tak je možné, že mm má lepšie zamestnanie ako tvoj ale to nemusíme riešiť ide o princíp ...ja tiež môjmu navarím,ožehlím,má upratané fakt sa má pri mne ako v bavlnečke tak to aspoň hovorí 🙂 ...nie som z tých pipiniek čo si tu napísala gelovky a tak....ale poradím ti ako si zariadiš tak sa máš 😉 nežer tie veci akože toto je robota len pre ženu tamto len pre muža a bla bla...môj muž ked treba tak kludne žehlí aj kopu ktorá je na 2h a mňa on zase naučil si vymeniť gumy na aute a pohoda klape nám to ...je to fakt tak ako si zariadiš tak sa máš 😉

mianefert
11. feb 2012

@sasiolik tak budeš rodiť tam podla toho v ktorom si už tt ...držím ti palce 😉

natas4
12. feb 2012

@mianefert mm zehli velmi rad a vari lepsie ako ja 😵
@mimave mm sa nezenil preto, ze by sa o seba nevedel postarat

mianefert
12. feb 2012

@natas4 no super nati 😉 další normálny chlap!!! teším sa 🙂 spraví aj takéto práce ako tu píše
@mimave že ženské 😝
a fakt by bolo smutné keby sa aj ten môj ženil len preto, že sa nevie o seba postarať ten môj je úplne samostatná jednotka a mňa si zobral preto že ma miluje a chce so mnou zdielať všetko 😵 starosti,radosti,domáce záležitosti,pracovné veci,lásku,teplo domova a hlavne vychovávať spolu naše baby........no totál nakomplet 😉 ja som ho veľa naučila aj on mňa 😉

@mimave prepáč nechcem ťa uraziť ale moja babka takto žila no dnes je to už trochen iné ale inak v pohodičke ked ti to takto vyhovuje 😎 každá sme iná 😉

mimave
12. feb 2012

@mianefert ale ja stale neviem pochopit kde si na to dosla ze ja mam doma chlapa co sa nevie o seba postarat a mna zdiera ako tvoju babku, neberiem to zazrato len ma vytacaju take hlupe komentare ako bol ten tvoj a ten predtym, vy vobec neviete ako kto ma doma a idete tu radit. moj manzel sa vie o seba-aj o mna od zaciatku paradne postarat, ano vie aj zehlit, zehlil ked som bola po porode doma mal dva tyzdne dovolenku ktoru si musel predtym a aj potom sakra nadrobit, bohuzial.. varil, upratoval, chodil na nakupy a ja som nemusela robit nic, tym myslim vobec nic. len krmit maleho. odkedy spolu zijeme a je to uz vela vela rokov tak s nim nemam taky problem ze by lezal na gauci s pivom v ruke a vyrevoval po mne ze nema co jest. nie som padnuta na hlavu take nieco by som si domov nenastahovala. ale stojim si za svojim nazorom a je to len a len moja vec, ze moj manzel doma zehlit nebude, nebude ani behat po baraku s prachovkou v ruke a umyvat podlahy. ja tiez nelezem na strechu ked vypadne skridla alebo podobne-ano roboty stvorene pre chlapa- robit. a to ze je dnes ina doba je pravda, je ina v tom ze ludia zleniveli. nehovorim ze ty si jedna z tych vyumelkovanych bab, napisala som to preto aby si si uvedomila ako asi na mna sadlo to co si napisala ty. nijako. len pre priklad, vikend ked je manzel doma, mozem spat, lebo si vezme maleho na starost, ked vstanem mam nachystane ranajky a uvari mi kavu. ja sa postaram o obed a on zas o veceru. nie je doma ako na hotely. ale poviem to este raz a u nas to tak je, nezehli a zehlit nebude, nebude mi utierat prach a umyvat kupelnu. ja nie som primadona aby za mna chlap v domacnosti upratoval. u nas to tak proste funguje, sme spokojny a stastny a lubime sa a moj manzel si ma vazi, tak ako ja jeho. ked sa to tebe nepaci, nie je to moja starost. ty mas doma svoj system ktory ti vyhovuje a tak to je v poriadku, ja ta nejdem presviedcat o tom aby si si doma robila poriadky sama a ty laskavo sa nenavazaj do mna ze som ako tvoja babka co cely zivot skakala dedkovi okolo zadku. mala si skor radit jej... nic v zlom. 😎

mianefert
12. feb 2012

@mimave 😀 😀 v pohode už to nerieš lebo to budeme dookola motať to isté ...máš čo ti vyhovuje a ja mám zase to čo je dobré pre mňa nenavážam sa do teba len sme to prebrali 😎 nepíš čo som mala mojej babke radiť to by sme si asi skočili do úsmevu .....peknú slnečnú nedelu ti želám aj celej tvojej rodinke 😉

natas4
12. feb 2012

@mimave nikto sa tu do teba nenavaza, baby len reagovali na to, ked si pisala ze si chora a ty sa sama staras o domacnost, varis, nakupujes o maleho sa staras..ved ked to tebe tak vyhovuje tak je to v poriadku...u nas je to opacne, ked som chora tak mm preberie vsetku starostlivost aby som sa co najrychlejsie dala do poriadku...necitim sa ako primadona, nechodim na gelove nechty a napriek tomu ze mm vie porobit aj "zenske prace" tak ja sa citim ako zena a on ako chlap 😉

mimave
12. feb 2012

@mianefert
@natas4 ok nechajte to tak, kazdy ma doma podla seba. a tu vetu ktorou to tu cele zacalo som napisala s velkym usmevom, ked ste si nevsimli. takych ako som ja ze sa o domacnost stara zena co je v domacnosti je tu velmi vela, tiez ale aj naopak, je vela domacnosti kde chlap vari, zehli a upratuje. to by sme sa hadali do aleluja a nemam o to zaujem,ale tak ako ja nerozdavam dobre rady do zivota ako si ta chlap ma vazit, nepotrebujem aby mne niekto take rady daval.jednoducho ja som za ten akoze nemoderny model rodiny kde sa postaram o manzela a deti a to je vsetko pekny den aj vam.

sasiolik
12. feb 2012

@mianefert jeeeeej, ved to nenoi od nas vobec daleko... asi 10 miiiil 🙂 a na rodenie mam este cas 🙂 ale ide to neskutocne rychlo, takze snad sa ani nenazdam 🙂

mianefert
12. feb 2012

@mimave moja.....píšeš na fora a ked tu sa niečo napíše tak zvyčajne sa na to aj reaguje,rozoberá na drobné,rozdávajú sa rady a podobne ...ked ti vadia negatívne reakcie tak nepíš, fakt si premysli čo spomenieš a čo nie...tak na tvoju adresu snad už všetko ...či???....pekný večer 😉

mianefert
12. feb 2012

@sasiolik no je to fakt len kúsok 😉 ver mi ubehne to ako voda 🙂 a ako sa Vám tam páči? a dlho ste tam?

sasiolik
13. feb 2012

@mianefert je, ani ne 15 min aftickom :D a sme tu 5 rokov, paci, paaaaaaaaci... v porovnani zo slovakiou sa nam velmi paci 🙂 vy ste preco odisli ?