Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
Baby.. uz ste kupili malym prve topanocky? My sme boli pred 3 tyzdnami u ortopeda na klboch .. mala sa vyvíja tak ako ma. Kedze sa uz stavia a chodi popri nabytku ortoped nam odporucil kupit kvalitne topanocky pricom nam popisal ake by mali byt a kde ich mozeme kupit.
Tak sme isli s nadsenim kupit kvalitne topanky .-) S muzom nam, ale padla sanka ked sme zistili ich cenou: 43 €. Nakoniec sme kupili sandalky s pevnou patou kedze v nich chodi doma. Nechceme aby sa jej potili nozicky. Tie stali "len" 34 €. Aby som topankam nekrivdila mala si na ne ihned zvykla a nosi ich rada.
Nedalo mi a isla som sa pozriet na ceny detskych topanok do Parndorfu. Maju tam akciu na Geox za 19 €. Tento vikend tam ideme aj s malou aby si ich vyskuala nakolko ma uzku nozicku a topanky treba vzdy vyskusat aby jej sedeli.
My sme kupili kozene z Protetiky v lekarni/zdravot. pomockach a stali 15eur. Myslim, ze ucel splnia.
@poussin My sme ešte topánočky nekupovali, malý sa stavia zatiaľ len pri nábytku a to má protišmykové ponožky. Keď už ale bude chodiť, kúpime niektoré z týchto http://www.liliputi.sk/index.php?option=com_con.... Veru, lacné sie sú, ale najdôležitejšie sú asi tieto prvé topánočky, kedy sa nôžka vyvíja, takže sa neoplatí šetriť. 🙂
nam prave ortoped povedal, ze v ziadnom pripade nemame pouzivat tie protismykove. My sme ich tiez pouzivali a mysleli si, ze je to v pohode a staci to. Povedal, ze mame pouzivat kozenne s pevnou podrazkou a pevnou patou.
Presne povedal nam, ze teraz je dolezite kupovat jej kvalitne topanocky kvoli spravnemu vyvinu chodidiel.
@poussin My sme tému prvé topánočky nedávno preberali s marcovkami. Jednej mamičke ortopéd poradil opačne ako tebe, pokiaľ dieťatko samo nechodí, opiera sa len o nábytok, snaží sa stavať, tak sú najlepšie len s protišmykovou podrážkou. Až keď začne chodiť, potom topánočky. Ja sa k tomu názoru viac prikláňam, nakoľko dieťatko má malú mäkkú nožičku, nepotrebuje tvrdú podrážku, doma nemusí tlmiť nerovný povrch, alebo členkové topánočky, ktoré pridržiavajú členok, takže nemá možnosť spevnieť. Chodenie naboso je najprirodzenejší spôsob chodenia, takže tie protišmykové by zatiaľ mali stačiť. To ma najviac udivuje, ako každý lekár odporúča niečo iné, čo si máme potom aký názor o tom spraviť. 😒
To je fakt, kazdy ortoped povie inak. Tento nas (vraj je dobry odbornik) prave hovoril, ze doma by tieta nemalo chodit na boso. Vonku ano (smozrejme niekde v rodinnom dome). Vraj ked chodi po vonku su tam male nerovnosti a to stimuluje detske chodidlo. Naopak doma mame hladke a tvrde leminatove podlahy, ktore nie su pre dieta dobre (mimochodom ani pre psov). On prave hovoril, ze doma na laminatovych podlahach ma mat dieta spavnenu patu lebo este len zacina chodit a nema tam dobre vyvinute svalstvo, slachy a podobne .. nevie dobre udrzat rovnovahu.
Ja fakt neviem. Na jednej strane je kopec clankov o tom , ze su dobre pevne s pevnou patou na druhej strane makke s makkou podrazkou (ale tie su potom zbytocne.. to stacia aj ponozky). Tie lepsie znacky vsak maju takmer vsetky kozenne s vyssou patou a tvrdou podrazkou. Este si veci nastudujeme. Odkedy vsak mala nosi sandalky od SuperFit zacala sa rychlejsie pohybovat, lepsie drzi rovnovahu...
Zacala som si o tom viac citat a mas pravdu Careamell. Pozerala som aj francuzske stranky. Vsade pisu, ze ked dieta este nechodi , len sa stavia popri nabytku treba mu dat dopanocky s makkou podrazkou. Az potom ked zacne chodit a najlepsie cca po 3 mesiacoch dat topanky so spevnenou patou. Tak tie nase drahe topanocky teraz vyzujeme... a bude chodit v ponozkach.. :-/ Mozno pojdem kupit tie od pediped
@careamell
@poussin ja som tiez nedala este topanky, davam protismykove ponozky...ale neviem preco moja mala je uz mesiac na nohach, posuva sa popri nabytku a cely den stoji, ale je non stop na spickach 😒 aj ked iba stoji aj ked ide popri nabytku stale je na spickach...takze my asi chodit este dlho nebudeme...len nechapem preco je stale na spickach ked ani v choditku nikdy nebola 😕
@poussin @careamell - otazka topanociek aj mna teraz zaujima... a tiez z toho nie som mudra 😒 ale aj ja viem tak, ze kym chodi popri nabytku a este vela stvornozkuje, topanky netreba, ze pri lozeni skor zavadzaju... no a potom ze vraj s pevnou patou, ale podrazka je lepsia ohybna, nie velmi tvrda... ale zaujimalo by ma poussin, ze ake kriteria povedal na topanky ten vas ortoped
Zaujimalo by ma ako ste na tom s nocnikmi. Minuly vikend sme boli u mojich rodicov. Svagrina ma 2 chlapcov. Jedneho 3 rocneho a druheho 1 rok aj 4 mesiace. S muzom sme boli na nakupoch a svagrina medzi tym posadila malu na nocnik vedla toho starsieho (mala ho ma velmi rada - stale za nim chodi.. a on ju stale bozkava na hlavicku - taki su zlati). Normalne sa vycikala.
Rozmyslali sme, ze ju zacneme davat na nocnik, ale vraj sa ma dieta davat na nocnik az ked zacne chapat co tam ma robit. Lenze to moze byt opat lobing vyrobcov plienok.. 🙂
Co si o tom myslite vy? Mala uz v noci nekaka.. mozno by bolo fajn ju dat rano na nocnik.
@poussin citala som ze dieta chape co treba robit do nocnika ked ma rok a pol, skor nevie ovladat svoje zvierace a je to len o sikovnosti mamicky ze vystihne vhodnu chvilu a nahode...nemyslim si ze toto je o lobingu vyrobcov plienok, to by sme potom citali ze az od troch rokov si to dieta uveomuje 😉 ...niektore mamicky skusaju davat na nocnik skor, uz aj od 6-8 mesiacov, ale ako som pisala to je len o stasti a nahode a dieta je aj tak stale na plienkach..mamicka sa snazi naucit svoje dieta na nocnik a aj tzak sa jej to podari najskor v jeden a pol roku...a potom u mamicky, ktore nechaju dieta tak a ked ma rok a pol tak ho za tyzden odplienkuju.ja sa vydam touto cestou 😉
samozrejme bezplienkova kom.metoda to je nieco ine
moja neter chodila na nočník od 8. mesiacov. a ja malú dávam tiež vždy ked sa zobudí tak sa pekne vyciká, dokonca aj v noci sa mi niekedy zobudí a nechce spať tak ju posadím ona sa vyciká a spinká dalej. do plienky nekakáme do 4. mesiacov a už sa odúčame aj cikať, takže myslím, že sa to dá a podotýkam, že to nie je násilné 🙂
@lypka tak to by bolo blbe keby teraz necitala 😉 a nebodaj sa sama pytala na nocnik 😀 sorry ale keby som nemala jedno take male doma tak mozno by som aj uverila, ale 8 mesacne dieta podla mna este nie je schopne byt cely den bez plienok..ale nechcem sa tu s tebou hadat, je to len moj nazor 😉
@careamell my mame tieto topanocky a su prefektne, maju makucku podrazku, dobre sa ohyba nozicka pri chodeni - nieje taka neohybna ako v topanockach a su protismykove, Hanka ich nosi uz 2 mesiace, vlastne odkedy sa zacala stavat na nozicky a sme s nimi velmi spokojni🙂
@poussin aj ja sa chystam tiez kupit Superfit, vyzeraju velmi kvalitne a hlavne su uzke, nie take siroke ako ine. 🙂
@poussin ked bude chciet sedkat tak je to uplne super, moj starsi syn vobec nechcel tak som ho ani nenutila a od roka zacal pekne sedavat, hlavne bez placu. A to iste pri Hanke, pred par dnami som ju hned rano ked zvycajne kakava posadila na nocnik a strasne zacala plakat, nepacilo sa jej tak som to ani nesilila, treba ju nechat vyzriet🙂
@lypka Tak to je uzasne🙂
vyskusam ten nocnik... ucite jej to neublizi... a mozno sa nauci aspon kakat do nocnika. Mladsi syn svagrinej, ktory ma 1 rok aj 4 mesiace uz pekne cika aj kaka do nocnika 2-3 mesiace. Nosi vsak stale plienku lebo obcas byvaju nejake nehody - najma ked spinka. Na nocnik sa pyta aj sam. Velmi sa snazi napodobnovat starsieho brata mozno aj preto sa na ten nocnik pyta 🙂
Mamicky, chcem sa vas spytat ako casto spinkaju vase deticky a ako ich uspavate. Nasa Hanka spi do obeda cca hodinu a po obede 1 a pol- 2 hodiny. Vecer ide buvat o 8 a spinka do 7 rana - samozrejme sa budi na kojenie a kedze nema dudlik tak som nahrada ja... Uz som z toho zufala, nezaspi inak ako na prsniku a trva to niekedy aj 45 minut kym zaspi a prelozim ju do postielky, vazne premyslim, ze ju proste odstavim. Pri starsom synovi to bolo take iste len som mala viac casu no teraz som tak strasne unavena a vycerpana...

@mianefert 😀 tak ty spomenies svoju babku ku ktorej ma mimochodom ides prirovnavat, ja na to zareagujem a tebe sa to cuduj sa svete nepaci, preco? ved si na fore tak si davaj pozor co kde spomenies a bud pripravena aj na negativne raekcie... zacni od seba MOJA a inak klobuk dole ze na zaklade jednej vety ktora ani nebola adresovana tebe si mi urcila diagnozu na cely zivot a pritom ma nepoznas a dovolis si ma poucovat a vysmievat sa mi kde zijem. mala by sa trochu nad tym zamysliet a nabuduce si radsej klepni po prstoch kym sa do niekoho zas obujes.ci? 😉