Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@poussin My sme ho mali len nahodou, dali sme si kupit. Inak tam nechodime nakupovat. Parkrat sme boli v Hainburgu v ramci vyletu do Parndorfu, ale ja nie som typ, co robi velmi velke nakupy, aby sa mi tam oplatilo ist. A na druhej strane potraviny a drogeriu kupujem, lebo to potrebujeme, no ceny si casto nepamatam, tak by som nemohla porovnat, co sa oplati a co nie. I ked niekto zasa tvrdi, ze tam nechodi kvoli cenam, ale kvoli kvalite.
ja z tohto dovodu davam malemu masove prikrmy bio HIPP, Radsej dam take, ako sa strachovat na com bolo to zviera vychovane a ma aj morku, aj kura, aj telacinu, aj jahnacinu...vsetko bio. A na veceru mu varim sosovicu, celozr.cestovinky, spenat, zemiacky- zeleninku, rozne kase....Kupujem hippky hlavne v rakusku kvoli vyberu/ale aj cene/
Ja mám králika od známych, viem, že je to fakt BIO zajac, zatiaľ dávam malému len to, aj keď mi ho moc nepoje. 🙂 Hovädzie mi dala svokra, ale dala som ho pár krát do vývaru. Tým BIO príkrmom moc nedôverujem, pred pár rokmi našli v Hami príkrmoch veľké množstvo dusičnanov, takže, ja nie som príliš veľký zástanca týchto príkrmov. Mám ale to šťastie, že si zeleninku pestujeme. 🙂
ahojte, co mate nove? chystate narodeninove oslavy?
Ahojte maminy, chcem sa opytat ci je tu niektora mamina co chce zacat odstavovat miminko alebo uz odstavila. Pomaly sa zaujimam aby sme po roku mohli zacat odstavovat . Maly sa mi budi v noci aj 10 krat a len na cicik, uz len vecer davam moje mlieko niekedy rano ale to uz malokedy. Marne dufam ze po odstaveni sa aj vyspime:D
@sisulita Ahoj, my sa tiež kojíme a neplánujem zatiaľ odstavovať, nemáš zaručené, že ti bude lepšie spinkať. Možno by si skôr docielila toho, že by si musela v noci vstávať a robiť umelé. Dokonca by mohol byť ešte viac nervóznejší a budiť sa ešte viac, lebo by sa dožadoval prsníka. Ja zatiaľ ani neplánujem odstavovať, pokiaľ malý bude chcieť, tak mu dám, my sa ale v noci vyspíme v pohode, malý sa mi budí tak 2 krát, a keďže spíme spolu v posteli sami, moc ma to ani nebudí. 🙂 Ale vyskúšať môžeš, uvidíš, ako bude reagovať 😉
Sisulita ak by som tí mohla poradiť môj chlapček bude mať teraz 19.4. rok,a kojila som ho do 9 a pol mesiaca,odnaucil sa sám. A to tak že som mu začala dávať na noc mlieko na dobrú noc beba a potom som ho kojila v noci kým nezacal spať celú noc. To mlieko som mu začala dávať preto lebo tak isto často pýtal papat. A doteraz spime celú noc.
@sisulita tiez rozmyslame s manzelom ze odstavim maleho, mam to iste ako ty stale. dvom mojim kamoskam co viem sa deti naucili spat celu noc ked ich odstavili, dalsie mi radia to iste. nieco na tom zrejme bude, len treba odvahu sa na to dat. ja som ju zatial nenasla... tak vstavam v noci dalej... daj vediet ako dopadnes 😉
@sisulita Ako spi maly cez den? Aky je cez den? My ked mame dobry den, tak aj spanie v noci je dobre a mlieko chce o cca jedenastej, druhej a stvrtej. No ak bol spanok cez den horsi alebo bol cez den nervoznejsi, tak si v noci potrebuje viackrat "cucnut". Vyskusaj kontaktovat laktacnu poradkynu, mozno ti poradi, co s tym castym nocnym kojenim, a ked nie, moze ti poradit ohladom odstavovania. Na stranke mamily najdes kontakt na nejaku v tvojom okoli, niektore robia poradenstvo cez telefon zdarma, osobna navsteva je uz platena. Ak pre teba nie je dolezite pokracovat v kojeni, tak na modrom koniku urcite najdes vela tem o odstavovani dietata.
@cajkae Ahoj, dakujem skusime 🙂 kolko Vam trvalo kym prespal celu noc ?
@mimave presne chyba aj mne odvaha.chcem mu dat to najlepsie teda moje mlieko ale to budenie ma uz nici....a klop klop za cely rok nebol chory ani raz takze to mliecko ho asi aj chrani...on sa upokoji na ciciku a niekedy ani to nie...zeby dalsie zubky? len aj po tych 6 zubkov co nam vyslo stale sa to nezlepsuje..:(
@sidluska cez den je bezproblemovy vysmiaty...spinka cez den cca 2,5hodky...no nocny spanok je vzdy hrozny...:(
@sisulita do kelu my mame doma uplne rovnake deti asi... aj moj spi cez den 2.5hodiny, niekedy uz prespi aj tri, uz ho ukladam len cez obed spat, ale ziadna zmena nocneho spanku. aj preto som skusila ukladat ho len raz cez den, aby nedospaval hned rano to co nespi v noci, no nepomohlo. dnes je tiez mimoriadne mrzuty, vzadu mu idu dalsie zubky a vyzera to ze ho to dost boli, tak mu chcem skusit na noc dat ten viburcol cipok, gel na zuby je nic, ten nezabera vobec. uvidime ci mu to ulavi od bolesti a mozno pospi trosku lepsie. nas maly tiez inak nebol este chory, preto sa aj ja snazim najst ine riesenie nie odstavit, to bude az to posledne. no nie sme od toho daleko, uz ani ja velmi nevladzem... 15krat v noci vstavat nie je sranda veru... a ake mate pokroky? chystas aj nejaku oslavu malemu?
@mimave maly uplne vstane o po7 a spi od ol11do pol 12 a potom od 14:30 do15:30 niekedy viac...niekedy menej...
no dnes aj u nas mrzuty den...nam sa vsak tlaci spodny treti a nejake vzadu..furt ma nieco v puse...
pokroky...maly uz beha uplne sam asi mesiac velmi rychlo sa naucil bezkat tak ho len nahaname a modlime sa aby si netrepol hlavinku ako to ma rad:D ukazuje na vsetko a strasne vela rozumie uz🙂 oslavu...no taku malu len nic velke.. a co vy? 🙂
@sisulita no filipko si tiez smatra vzadu dole, tak sme mu dnes pozerali do pusy a vyzera to ze mu idu vzadu zubky, uvidime. zatial ma 6 a z toho jeden uz zlomeny, lebo tiez beha sam a zub si zlomil hned na zaciatku ako sa ucil sam chodit asi tak mesiac a pol dozadu.tak sa z neho tiez velmi tesime, uz pozna velmi vela zvieratiek, napodobnuje ich, velmi mudry je a zacal si aj spajat take tie jednoduche slova, tak pride k dveram, pozrie cez sklo a povie: kde? neni baba🙂)) ja som z neho uplne hotova, je perfektny( teda pre mna jasne 🙂 ) energie ma tolko ze nestihame dvaja pri nom, ale hlavne ze je zdravy. oslavu tiez nechystame, tak som rada ze nie sme sami, v mojom okoli sa z toho robi velke halo, no my volame len babky, dedovia nebudu 😅 , torta len kvoli fotkam, nech mame pamiatku, ale ziadne baloniky a patry pre 500hosti. ja som ho teraz inak ulozila spat, dala som mu ten cipok, snad mu to ulavi, ja som mu doteraz nic take nedavala tak neviem ci som vobec urobila dobre...
@mimave no my malemu vravime nech nebeha ze nahodou pride o nejaky zo svojich bielych pokladov:D ale zatial klop klop ejakmu ta 6krasnych tesakov:D rad aj kuse🙂 no mi spravime len posedenie s nejakou pochutkou co ovymyslim malemu nrticku co bude moct... aku ste mali noc?? bolo lepsie?
@sisulita bolo horsie:D vela plakal, asi ho to ozaj dost trapi teraz, no nic, musi to vydrzat... kolko ich maju mat tych mliecnych? 20? ani neviem... nastastie manzel teraz robi z domu tak sa rano este dospim dve hodky aspon, lebo uz naozaj nevladzem, no buduci tyzden uz taky luxus nebudem mat...inak aby som maleho len nechvalila, tak som sa ta aj chcela spytat ako ste s posluchanim... ked ho zavolas ci pride, alebo tak ked nieco zakazes ci posluchne. nas je neposlusny velmi, smeje sa mi do tvare, no a urobi vzdy napriek, uz som skusila vselico, on ma proste svoju hlavu a pocuvat nebude... snad ho to casom prejde, je tvrdohlavy velmi...
@sisulita ked som malu prestala kojiť(9,5mes), hned začala aj lepšie spavať!! V noci sa budila tiež neskutočne veľakrat .. a teraz sa budi len 1x. ak sa na to cítiš a ste na to obaja "pripravený"..odstav 😉
Sisulita prepáč že som sa tí neozvala hneď ale som nebola dlho na stránke. Trvalo nám to mesiac. A cez deň mi vyspí aj niekedy 3 a pol hodiny. Čo predtým hodinu a pol. Mne doktorka povedala ohľadom kojenia keď som jej vravela že ho už nezvladam kojit že čo som mu mala dať som mu už dala do pol roka kojenia. A ja si myslím že lepšie vyspata mamina ako nervózna mamina v mojom pripade.
Ahojte maminky, nebudete sa hnevať ak sa k vám pridám? Som tu nováčik a hľadala som nejakú blízku tému. Tiež mám aprílového pokladíka Sáru.
@cajkae tak to ano, u nas si to odnasa priatel a sem tam aj maly ze som vycerpana...esteze mam tolerantneho chlapa🙂
takze vecer bebu a v noci? cicik?a miesto UM by som uz mohla aj kraske mlieko ci este nie?uz bude mat rok o tyzden...
@mimave vies co ako kedy...ked sa rozbesni tak robi naschval to co mu zakazujem ale vela veci posluchne... zalezi ajako sa vyspi:D v poslednej dobe ked nieco zakazem hodi sa o zem a spusti rev kym si nenajde nieco ine...taze niekedy sa citim ako najhorsia na svete...ale nemozem si nechat skakat po hlave... a serblikujete ci nie?my sme to odlozili na neurcito..dva krat sa mi tam vycikal a potom uz neobsedel:D
@maahuliena akosi odsatvila?postupne ci zo dna na den?
@sisulita ja som tiez prestala serblovat🙂 vtedy ked som bola chora tak on este mimoriadne zle spaval a nevladala som, tak som sa na to vykaslala, ale uz si sam chodi brat serblik a chce tam sediet, tak sa chystam odznovu na to, ale chcem pockat kym bude trosku krajsie, aby uz nemal pancuchy aj teplaky, nech sa mi aj vonku rychlo da vyzliect ked bude chceit piskat a uvidime. inak co si citam tak si nemame co zavidiet, maly su si dost podobny, urcite by si velmi dobre rozumeli 😀 😀 😀 ja si utekam uz k nemu akurat lahnut, lebo sa mu reze hore dalsi zubok a je hrozne uplakany tak je s nim dnes velmi tazko, uz som na prasky, este ze dnes bola moja mama u nas tak mi pomohla lebo maly ju strasne lubi tak sa venovali vela jeden druhemu a ja som len obsmrdala okolo 🙂 a ako ste s vahou? ja som bola teraz na poradni a maly ma len 9kil, ale snazila som sa lekarke vysvetlit ze stale kojim a maly nechce jest... neviem kedy sa to zlomi uz... si rozhodnuta ides teda odstavovat? ak hej drzim ti palce velmi, mozno sa aj ja odhodlam ked ti to vyde...
Dievčatá, tie čo máte už detičky na UM budia sa Vám ešte aj v noci? Naša malá pýta mliečko aj v noci, doktorka povedala, že ju máme oklamať čajíkom, hm skúsili sme, spustila taký rev, že sme behom sekundy zarábali mlieko.
@mimave vam doktorka povedala, ze 9 kil je moc malo? inak je zdravy? aj nejake opatrenie chce robit? lebo nasa je zdrava, spokojna, aktivna, papa podla mna dost a ma len 7,7kg 😀 no a nasa doktorka to ani nekomentovala, totiz uz dlhsie sme na spodku normy a vravela, ze je v poriadku a nema byt po kom velka....
@mimave no my ideme na poradnu v stredu ale maly ma isto cez 10kg:D
to je taky maly macko:D urcite by si rozumeli a sranda bude ked obaja prespia noc ked odstavime.... ja zatial nechavam tak ako to je...o tyzden ma rok tak este pockam mesiac..snad sa topo roku zmeni...haha:Dsnivam s otvorenymi ocami...mne maly teraz stale vypluva maso inac spapa vsetko len mi nechce obsediet v stolicke tak je vsetko od jedla...
A ja mám este doma dve detičky 4 a 3 ročne tak nemám kedy cez deň pospať. S tým mliekom ako chceš, každá mamina uprednostňuje iné. Ja teraz dávam UM z DMdrogérie. A v noci som mu dávala cicik kým nezačal spávať celú noc. A uvidíš že on sa sám dostaví. Mne už potom nechcel ani cez deň chytiť,pozeral že čo mu to davam. Ale večer som mu dávala mlieko na dobrú noc. 🙂

@poussin Raz sme mali z Rakuska kura, ktore nebolo bio, ale lepsie ako bezne, bolo tam presne vypisane, cim bolo chovane. Manzelovi chutilo a nebolo ani moc drahe.