Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
pripojim sa do diskusie i ja. Povodom som z Košece pri Ilave. Casto chodime k mojim rodicom? Co je to to CupiLupi a kde sa nachadza?
Ten domaci pribinacik urcite vyskusam aj ja🙂 Moja mala este len zacina robit. Urobi 3-4 samostatne kroky. Sme tomu velmi radi, ale v chodeni sme ju nepodporovali. Nechali sme to na nu samu.
Tiez so mnou mala velmi rada vyklada umyvacku, ale bojim sa, ze jej zakazdym nejaky tanier padne na zem. Zatial sa tak nestalo 🙂. Vesanie pradla je pre mna tiez zabavnejsie. Vsetko pradlo vybera z pracky a podava mi. Rada mi dava akoze papat...
Ja vam tie pohankove kase zavidim. Mala mi ich jest nechce a vlastne sa jej ani nedivim lebo je to podla mna dost nechutne. Este jej jedlo nesolim ani nesladim. Stale ju stravujem BIO.
Obdobie vzdoru mame aj my. Ked nieco nedovolime alebo jej zoberieme z ruk tak sa zlosti.
@sidluska v tu som to kupila superfitky: http://www.beni.sk na Kramaroch. Predavacky su fakt odbornicky vedia dobre poradit.
@poussin Ahoj, Cupi Lupi je v Dubnici nad Váhom. Je to kaviareň pre mamičky a je tam detské ihrisko. Vo vnútri sú všelijaké preliezačky, trampolína, odrážadlá, hračky, bazén s guľkami 🙂 Včera sme išli na chvíľu pozrieť a malému sa tam páčilo. Určite tam ešte zájdeme, kľudne sa môžeš pripojiť 🙂
@careamell ahoj v nedelu ešte neviem čo budeme robiť, mali by sme ísť na výlet, tak neviem. Teraz sa psychicky pripravujem na to že Maťko ide od pondelka do škôlky, keďže ja pracujem a zmenila sa nám situácia už ho nemám komu dať opatrovať tak aby bol doma. Vedela som, že to príde, no mám z toho obavi. malý znáša kolektív velmi dobre, ešte sa mi nestalo, že by za mnou plakal, skôr sa asi bojím ako to ja zvládnem, no myslím, že to bude fajn, ide do škôlky Macko, asi ti to niečo hovorí. Ozaj nie je tu na koníkovi neaká diskusia ohladom tej škôlky? nenatrafila si na niečo také?
Asi sa nepozname kvoli tomu, ze si mladsi rocnik.. ja mam o 7 rokov viac.. a uz v 18stke som odisla studovat do zahranicia.. 🙂
@careamell dakujem za odpoved. Ja chodim do podobneho centra aj v Bratislave. Vola sa mamaland.sk a vyhodou je , ze tam chodia take male deticky ako je moja mala... Specializuju sa na mensie deti. Pre skolkarov je v BA dost zariadeni, ale pre take jednorocne dieta zalostne malo. Chodim tam kvoli tomu aby si mala zvykala na kolektiv. Od januara ju musim dat do jasli.
@lily23 Ahoj, škôlka Macko? Nie je to pri kruháči pri družstve? Tak dúfam, že to malý zvládne, napíš potom, ako si spokojná. Ja sa zatiaľ do práce nechystám, chcela by som byť doma čo najdlhšie. Ďalšie baby neplánujeme, takže po materskej už budem stále len v robote, takže si to chcem teraz užiť čo najdlhšie 🙂 O diskusii o tej škôlke veru neviem. Skús napísať do témy Dubnica. Ok, tak sa niekedy dohodneme a malých zoznámime 🙂 🙂
@mimave to je uzasne ako sa krasne vypyta🙂 Nasa Hanka na nocnik nechce, len ked je oblecena si sadka a smeje sa co dokazala🙂))
@careamell AHoj, tiez si myslim to iste o mlieku i ked ho teda obcas ho pouzijem na pudyng alebo mliecnu ryzu no chcem vyskusat aj ine mlieka, pri synovi som obcas kupila ryzove alebo ovsene ale daju sa aj doma vyrobit, neskusala si nahodou?
@katkaaalex Ahoj, doma som robila sójové a mandľové. Mandľové bolo veľmi dobré 🙂 Skúsim aj to ovsené.
@katkaaalex
@careamell baby a co hovorite na kozie mlieko? my sme na dvore mali kozu, manzelov bratranec si ju zadovazil kvoli cerstvemu mlieku 😉 poctivo ho pil, mne priznam sa smrdi, ale vraj je lepsie stravitelne a osoznejsie ako kravske, ked kravske nedavate. a ja zas obcas zjem aspon nejaky jogurt kozi, aj ked pri nom krivim nos 🙂
@mimave to mi moc nevonia😉
@careamell ja som este neskusala mandlove no musi chutit vyborne🙂 Ovsene aj ryzove som kupovala je celkom fajn, to ovsene chutilo viac🙂 ale na pripravu kase su super obe🙂
ahojte baby, prosím Vás, nemali ste náhodou už niektorá ovčie kiahne?...my sme ich práve prekonali, už mu aj chrastičky odpadli, boli sme dosť vysypaný, no doktorka povedala, že kým mu zmiznú všetky fliačiky to bude trvať aj 4 až 6 týždňov, ale za štyri týždne ideme na dovolenku a ona nám ju nedoporučila, neviete, či to fakt tak dlho trvá, na to ako bol veľmi vysypaný, tak mu to pekne mizne, fliačiky má najmä na brušku, chrbátiku, na ručičkách a nožičkách má iba pár
@luciana789 My sme mali, keď mal malý pól roka a do 10 dní sme mali po nich. Chrastičky ešte mal, ale postupne pekne mizli. Keď idete až o mesiac, sama uvidíš, že ani nebude poznať, že by nejaké kiahne prekonal, podľa mňa by mohol určite ísť. 🙂
@careamell dúfam, ale už mu to pekne mizne, ale doktorka ma s tým teda zarazila, že mu môžu ostať pigmentové škvrny, aby sa neslnil a tak, veď by sa aj tak neslnil
@luciana789 Slnku by si ho aj tak priamo nevystavovala, malé deti ani nesmú byť dlho na slnku, takže ak si dáš na toto pozor, tak by to nemusel byť problém 🙂
@careamell veď to som jej aj hovorila, nakoniec povedala, že mu máme kúpiť neoprén, aby ani vo vode na neho nepálilo slnko, tak zháňam maličký neoprén 🙂
@luciana789 ahoj, pocuj a preco nepozeras lykrove oblecko radsej? vyde ta to ovela lacnejsie a myslim ze by to bolo aj pre maleho pohodlnejsie ako neopren... tiez sa predavaju rozne velkosti, strihy a rozne uv faktory, skus pozriet take inzeraty ak pozeras bazar nahodou niekde, je toho viac...
@mimave ďakujem, popozerám 🙂
@bosacka aj ja mam len dospelacke, ale viem ze keby si sa isla pozriet do yachteru v ba- teraz pozeram ze okres nitra pisana 😅 , tak nic... ale mozes im skusit napisat mail, urcite sa ti ozvu, oni maju aj detske a vela vela na vyber, len teda nove je drahe. ale ja som si minule pozerala nieco z tychto veci a na stranke jednej- pozri si veci znacky jobe v google, oni maju neopreny a tieto vsetky blbiny okolo a v jednom z tychto obchodov bol aj bazar, mozno nieco najdes tam. ak teda nechces nove. ak ano tak tam urcite kupis. nepisem ti presne obchod, lebo si to nepamatam, ale ked si zadas napr. : lycrove tricko Jobe detske, musi ti najst. ja ani neviem ci je to dobry napad, mna len z vlastnej skusenosti tak napadlo, lebo viem ze ja neznesiem neopren, je mi v tom neprijemne tak stiahnuta sa citim a nepohodlne mi to je aj na vyzliekanie a tak, ale lycru zas znesiem to je v pohode take jemne a lahke.. tak to bol len taky napad...
@mimave vies co rozpravala som sa s muzom prave , on robil totiz v tom yachteri, no tiez mi povedal ze je lepsia tato znacka jobe a aj lacnejsia ako maju tovar v tomto obchode, oni su tam dost predrazeny. tu istu znacku tam kupis aj o 10eur drahsie na kus ako priamo od nich cez internet napriklad.
baby vy ste rozmyslali co detom do vody? ci to koleso s x na nozky alebo rukavniky? ja by som bola skor za rukavniky no neviem ci nie je na to moc maly, co hovorite?
@mimave Ahoj, my máme toto a je super http://plaveckepomocky.rybicka.sk/ostatne/122-p.... Rukávniky myslím, že by asi príliš nepomohli pre tak malé mimi. 🙂

@lily23 Mohli by sme ísť v nedeľu, zoberiem aj staršiu a dá pozor na deti, pokým by sme kávu pili 🙂 Zober aj tú kamošku, nech sa zahrajú. My sme zatiaľ v kolektíve neboli, ani s nejakými deťmi, tak uvidím, čo malý na to 🙂