Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
dnesny clanok z casu hovori toto http://www.cas.sk/clanok/177624/mamicky-pozor-a...
Čo sa zmení
- rodičia poberajúci rodičovský príspevok môžu pracovať
- príspevok na starostlivosť o dieťa sa zvýši z 164,22 € na 300 € /doplnam, ze len ak bude rodic pracovat a dieta da sukromnych jasli a tie praxy bude musiet dokladovat)
Čo sa nezmení
- príspevok pri narodení dieťaťa 151,37 €
- príplatok k príspevku pri narodení 1. až 3. dieťaťa 678,49 €
- dvojstupňový rodičovský príspevok pre deti do 2 rokov - 164,22 € a 256 €
HN 20.8. http://hnonline.sk/ekonomika/c1-45791310-matky-... , len sa nikde neviem docitat, ako to bude s rp..tipujem, ze bud to nechaju tak, ako je, alebo to zjednotia na tych okolo 180€ - aj to je ale lepsie ako tych 164
@nez matersku budes mat vyssiu a mozno az rok (to je to, co ti socpoist vyrata z tvojho vymeriavacieho zakladu - okolo 500 ti na porade vyratali tusim) 😉 a potom prejdes na rodicovske a to bude potom tych 256 do 2 rokov a potom este rok 164 (ak to nezrusia) a ak zrusia, tak nejakych okolo 180 (alebo na akej sume sa zhodnu) do 3 rokov (ak sa rozhodnes byt doma s dietatom) a ak das dieta do sukromnych jasli a budes statu dokladovat, ze kolko tam platis a vzdas sa rodicaku, tak ti stat bude prispievat do 300 evrami 😉
a po narodeni dostanes tych 150 euro, ked sa babo dozije 28 dni a potvrdi ti to pediater na tlacivo, dostanes tych takmer 700
@prsky..... toto vyzera na novy kocik 😀 😀 😀
@drobec490 no to prave neviem, lebo o tom az tak nehovoria, ale spominaju zjednotenie rp. uvidime, ale zas az taka tragedia to nebude (aj ked 256 potesi) a keby predlzili materske na 1 rok, tak "ozeliem" tych 256. a hlavne, ze nechaju ten jednorazovy prispevok, lebo bez neho by sa nam tazsie dychalo 🙂
@nez lepsie nez dratom do oka, co? 😀
takže, moje stresy boli zbytočné.. všetko je v úplnom poriadku.. najbližšia "riadna" kontrola 17teho a dostala som príkaz nerozrušovať sa 😅
timejkaa - uzivaj si tehu a take it easy 🙂 super ze ti to dobre dopadlo. 🙂
timejkaa - kde budes rodit v uk,al na sk?
ďakujem ti prsky, ale takáto možnosť v školstve je úplná utopia, U nás ide všetko podľa zákona, ukážkovo.......
no nič, nejako to prežijeme 😒 .
My sme už dieťa neplánovali, máme dve baby, mladšia bude mať tri roky, takže som nad materským a vecami s tým súvisiacimi vôbec neuvažovala. ale nejako sa podarilo - teda nemám to potvrdené od lekára,ale vyzerá to tak 😀 .
Aspoň zažijem tučný príspevok pri narodení, lebo pri prvých dvoch som ani nevedela, že som niečo dostala. a o RP ani nehovorím 🙂 .
aspoň to poteší
chcela som sa opytat, chodite niektora cvicit ? myslim posilovna alebo aerobic....ze ci je to fpoho teraz v tehu 🙂 lebo som chodila na zumbu a teraz som chcela od septembra zacat nejaky bodyforming, len neviem, ci sa to v tehu moze...
@nez ja som chodila na jemne tehu cvicenie, ale ja nesportujem nejak extra, takze mne to stacilo. bodyforming by som ale asi nerobila pocas tehu. kuk sem na clanok http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/649/*cv...
ahojte. nez -ja chodim plavat. chodieval som aj pri malom asi do 7 mesiaca, potom som uz akosi nevladala. doktorka mi poradila, ze plavanie je najlepsie alebo yoga.
prsky - hm, to je blbe. ja budem urcite chodievat aj s malym. plavame odkedy mal 6 mesiacov a vodu uplne zboznuje.
uz asi tyzden mi byva na vracanie kazde rano. dufala som ze ma to teraz obide, lebo pri samkovi to bolo hrozne.
@prsky to s tymi kvasinkami ma aj kamoska, uz druhykrat, vzdy ju doktor prelieci a do dvoch tyzdnov su spat...nechapem .... mne zatial zle nie je, dufam, ze ani nebude ...optimistka....lebo pri matovu mi bolo zle prve styri mesiace, ale tak ze som takmer celu pracovnu dobu stravila na wecku 😎
...ta yoga ma zaujala, idem si skusit vygooglit, ci tu niekde v raci alebo v okoli nie je...yogu som chcela vyskusat uz aj predtym....inak nie som velmi cviciaci typ...ta zumba to bola po rokoooooch nejaka aktivita 😀 ...lebo odkedy som isla do prace, zacala som priberat...tak som to chcela riesit...najlepsiu postavicku som mala na rodicovskej 😝 kedze som stale behala laryfary s kocikom...stale nejaky pohyb...v praci pohyb ziadny 😅
ja osobne som škrtla zopár "akčnejších" športov a zumbu a miesto toho som si "naordinovala" taký pohodovejší beh, plávanie a možno tehu yogu, ste ma na ňu navnadili, ale neviem ako je to tu s kurzami aktuálne..
ahojte, možem sa pridať? minulý týždeň som si našla //, termín by som mala mať 18.4.2011.
@kondi33 ahoj, samozrejme vitaj 🙂 teda bude veselo v aprili 🙂
sa to tu nejak rozrasta 🙂 zeby dalsi babyboom ? 🙂 moj gyndos mi povedal, ze toto leto rozdal uz tolko tehotenskych kniziek ako uz davno nie 😎 to bude asi tym horsim letnym pockom....ludia boli viac doma a ani v telke nic moc 😀

@prsky tak tie tvoje dva clanky mi trosku zdvihli naladu 🙂 keby to fakt tak ostalo , tak ja sa mam oproti prvej "dovolenke" so synom uplne kralovsky 😀 🙂 ....