icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

blackberry
12. sep 2010

joj baby, zajtra mam kontrolu u doktora po vyse mesiaci, vtedy som bola koniec 5tt zaciatok 6tt, vsetko bolo ok, srdiecko sme este nevideli. Dufam, ze to zajtra bude v poriadku a vsetko dobre dopadne, normalne mam z toho trosicku obavy. idem hned rano na 7:00, mam prist s plnym mechurom, nalacno... to bude zajtra veselo, vstavat skoro, neranajkovat, necikat, brat krv... ale co by se nevydrzali, vsak? Drzte palcoky 😉 idem este povesat zaclony, lebo po tom malovani bytu sa nam ho konecne podarilo dat do povodneho stavu a potom uz len vegetiiiiim. Krasny dnik vsetkym!

barborkach
12. sep 2010

@blackberry ja som tiez sla s plnym mechurom, som si myslela ze to kvoli tomu, ze budu chciet moc, ale nie. je to preto, ze babo je este malicke, tak aby ho na sone lepsie nasiel🙂) to som vedela🙂

maahuliena
12. sep 2010

@poliacik to ma mrzí... držkaj sa... a snad sa Vám čoskoro znova zadari miminko 😔

maahuliena
12. sep 2010

@blackberry no zajtra bude "zaberák" ráno 😅 Tak držím palce 🙂 😉

seba1
12. sep 2010

@barborkach myslela som si ako sa máš dobre, že máš rodičov blízko, to sa celkom hodí, keď treba pomoc s detičkami, ale vidím, že to máš asi tak, ako mi cca tých 200 km 😒 . Ale koláčmi zásobovať´ ťa aj tak zvládajú 🙂 .
Ináč môj koláč bol pochválený, dokonca aj obed 🙂 .

seba1
12. sep 2010

@poliacik to je mi ľúto ☹ , na druhýkrát to bude určite lepšie, veľa šťastia aj tebe.

barborkach
12. sep 2010

@seba1 no ano, keby som byvala blizsie, neverim zeby som dostala tolko kolacikov 😉
inak odvcera som si zacala intenzivne kremovat pupok 😀 nooo, brusko som myslela 😅 akoze prevencia striam.. 🙄 😀 a inak teraz, teda okolo 10tt sa zacinaju vytvarat u miminka zaklady zubkov, takze nezabudnite na vela mliecka, jogurtikov, syriky a ..ineee 😀 😝

barborkach
12. sep 2010

@poliacik ☹ 😢 😢 je mi luto 😢 neboj, bude lepsie

seba1
12. sep 2010

@barborkach ja mám krém zakúpený, neotvorený, v takejto forme to nepomáha? 🙂 Ináč ja si dávam každý deň jogurt a často pohár mlieka k raňajkám, pred pár týždňami mi chutilo acidko, teraz až tak nie, skôr normálne mlieko. A syry zbožňujem hlavne z Lidlu tie krájané - Gouda apod.

barborkach
12. sep 2010

@seba1 no ja ked sa pozrem do zrkadla tak som radesj zapocala kremovanie 😉 vecer citim taku napnutu pokozku na bruchu, a to bez ohladu na to ci sa napraskam alebo som hladna..
mne najviac chuti mliecko z automatu..lenze neprevarene, a to by som nemala 😒
a co vravite na kavu? ja som uplne prestala pit, bojim sa dat si co i len bezkofeinovu..tak pijem take ze caro, metla, inka...ale obcas mam chut na poriadnu kavu... 😠

blackberry
12. sep 2010

@maahuliena
@barborkach dakujem baby za drzanie palcov, barborka a robil ti sono klasicky vaginalne, alebo "brusne" nikde som nenasla zrozumitelnu odpoved... nikde tvrdia, ze vaginalne sa robi kym sa neukonci 1. trimester, niekde robili babam cez brusko uz v 6.tt. No neviem, ak mate skusenost, poradte, dakujeem 🙂

maahuliena
12. sep 2010

@blackberry mne doky robil (bola som podla babatka na začiatku 11tt) ešte vaginalne sono... dokonca za týžden idem na NT screening a doky povedal, že to bude tiež vaginálne 😅 moj doky robí utz cez bruško až od 12tt.... 😕

blackberry
12. sep 2010

@maahuliena dakujem za odpoved, myslim si, ze zalezi aj od doktora, kazdy zrejme preferuje nieco ine...som teda zvedava co zajtra zvoli ten moj, kazdopadne sa potom ozvem 🙂

maahuliena
12. sep 2010

@blackberry jasné, je to všetko podla postupov lekárov... každý ma iní systém, aj ked som čakala, že ked budem na NT už 12+0 podla babatka (podla ms 12+5) tak už bude brušne sono.. ale tak ee 😅

Ja tiež začííínam pomaly uvažovať, či už bruško trošku nenatriem... lebo mne teda už celkom vykuklo... hmm 😅 🙂

barborkach
12. sep 2010

@blackberry neviem podla coho to robia, mne robil klasicke sono cez brucho...to tiez vravia ze sa sono nema robit do ukoncenia 1.trimestra, vraj kvoli tomu, ze je to skodlive...tak ja uz fakt neviem.. 😒 niektori tvrdia ze to nie je kvoli skodlivosti, ale ze cez brusko to nebude vidno..co je blbost, pretoze ja som bola v 6tt a bolo hned vidno, bez problemov..mozno to zalezi aj od skusenosti dr..ja neviem, fakt

blackberry
12. sep 2010

@barborkach dakujem, tazko polemizovat, ci je to skodlive, alebo nie, podla mna ak sa nic neprehana nemoze sa nicomu uskodit. keby bolo ozaj dokazane, ze je to tak velmi skodlive, neverim, ze by to lekari riskovali... Kazdopadne trosku dufam, ze pojdem uz na "bruskove" sono 😉 aj kvoli tomu, ze mam prist s plnym mechurom, ved uvidime 🙂 Zajtra urcite napisem ako som pochodila 🙂

mnamko
12. sep 2010

Ja som zatial mala iba vaginálne sono.Zajtra sa držkajte už aby som išla aj ja,

nonika
13. sep 2010

@mirka7582 kapusta robi zazraky 😀

nonika
13. sep 2010

@janemari ja som si dala cajovu lyzicku a zapila som to vodou....fakt to pomaha 😉 ....takze u mna zabrala kapusta a lanove semiacka 😀

seba1
13. sep 2010

ja si myslím, že USG v normálnej miere je určite neškodlivé a skôr škodlivé je nerobiť ho a neodhaliť napr.mimomaternicové teh. Podľa mňa zo začiatku často cez bruško nie je dobre vidieť, ale to zasa nie je pravidlo, mne minule pozerala aj aj, jednoducho takto vidí veci aj z iného uhla.
@barborkach ja pijem aj poriadnu kávu, ale len jednu počas dňa, podľa mňa bezkofeínovú môžeš koľko chceš, ale s tým mliekom bez prevarenia by som radšej opatrne, veď keď ho prevaríš a vychladíš rozdiel v chuti by tam nemal byť. Ináč, čo sa týka kávy, počas prvého teh. som vôbec kávu nepila, v druhom tiež, ale teraz to beriem volnejšie, asi to tak väčšinou býva, pri treťom teh. a viac to človek už neberie úplne striktne, zas nalievať sa kávou viackrát denne by som nepovažovala za vhodné a niekedy mi káva vôbec nevonia a nepijem ju aj dva tri dni.

katuska26
13. sep 2010

Ahojte tak je som si deň bez kávy nevedela predstaviť 😀 milujem presso kávu, ale obmedzila som to na caro 😅 no a teraz mám tak žalúdok na vode že žiadnu nepijem.
No a mne robili tiež vaginálne sono 😉

nunusimi
13. sep 2010

@barborkach kavu mozes kludne, len nie viac ako 2 salky. tolko kofeinu neuskodi. ja by som si tiez dala ale ja zas kvoli tlaku musim bezkofeinovu a neviem sa dokopat kupit si ju 😠
inak pri prvom tehu mi kava prestala chutit, bola ako blato 😎 teraz mam vsetko uplne inak som zvedava ci aj pohlavie bude ine...
co sa tyka mlieka, tak uz aj to v "krabici" je pasterizovane takze ho nemusite prevarat 🙂
ja inak vobec nechapem preco vobec riesime co mozme a co nie. Niekedy sa mohlo vsetko a deti boli OK. podla mna na co mame chut, to nam chyba tak sup dat to do tela 🙂 jasne, ze nebudem davat jedy ako nikotin a alkohol ale mlieko a kusok kofeinu co babo ani nezaregistruje... nech si v brusku nan zvykne ked budeme kojit kavu budeme potrebovat :D tak nech ho potom neprebera 🙂

barborkach
13. sep 2010

@nunusimi bavili sme sa nie o skatulkovom mlieku, o ktorom vsetci vieme ze je pasterizovane, ale o mlieku cerstvom z automatu, to sa prevarat musi...pretoze pasterizovane nie je.
kava moze v prvych mesiacoch sposobit spontanny potrat, teda tak som to citala, a ja to riskovat urcite nechcem.. takze ju pit nebudem, minimalne prvy trimester, potom skusim tu bezkofeinovu.. chut je takmer nerozoznatelna.. a pit kavu pocas dojcenia?? tak to urcite nie, pre male to nie je dobre, vsak vsade je uvadzane ze kofein nie je vhodny pre deti a ja to budem davat do mimina, nie? 😠

janemari
13. sep 2010

Jeeee vy preberate kavu.Aj ja to scasti riesim,ja som tiez kavickarka.Ale teraz mi moc kava nechuti a ked si dam tak so smotanou a taku slabsiu.

nunusimi
13. sep 2010

@barborkach aha tak sorry to automatove mlieko jasne ze prevarit.
no a kava je to minimum ked vypijes denne 1 tak to akoby si ani nepila, ja chapem, ze chces pre babo to naj, ale xy ludi ani netusi ze nieco ich detom by malo skodit a tie decka su ovela zdravsie ako nase, ktore chranime uuplne pred vsetkym
mam na to trocha iny nazor, som velmi benevolentna co sa potravy matky tyka, ale kazdy podla seba

barborkach
13. sep 2010

@nunusimi no ja nic nechcem prehanat, teda urcite nepatrim medzi tie, co striktne vsetko dodrzoiavaju a chodia spat kvoli babu so sliepkami, ale zas vedome malemu skodit nechcem...
napriklad som strasne proti haklivemu drzaniu babatiek v pomaly sterilnom prostredi... s tym absolutne nesuhlasim..od mala chcem deculo otuzovat, ziadne hickanie a umyvanie cumlikov padnutych na zem...do roka sa ma babo stretnut so vsetkym, a to mu hravo zabezpecim 😀 😀 😀
mam troch psov, ktory babom budu urcite nadseni, ziju s nami vnutri, takze tak 😎

nellie_
13. sep 2010

@maahuliena - ahoj maahul 😉 🙂 ja uz brucho poctivo kremujem hadam od 8 tt...ale myslim, ze ak sa maju urobit strie, tak sa urobia bez ohladu na to ci si brucho natieram alebo nie 😅 😅

A s tym sonom to fakt asi zalezi od doktora.. mne vaginalne robil iba prvy krat ked som bola v 7tt a potom v 9tt robil zvonka cez brucho a moja doktorka mi tiez teraz minuly tyzden robila vonkajsie.. ja idem na NT vo stvrtok ale myslim, ze tiez mi bude robit zvonka, asi fakt zalezi od doktora alebo ktovie.. 🙂

blackberry
13. sep 2010

cauko, u nas je vsetko ok, nejako som sa rano prinutila vstat, cikat iba trosku a nejest... pekne rastieme, srdiecko bilo ukazkovo, dokonca doktor pustil aj zvuk 🙂)) male sa stale chytalo rucickami za hlavu 😀 ako keby lamentovalo, podarene 🙂 Knizku mam tiez, najblizisa kontrola o mesiac, bud. tyzden nam doktor spravi 4D, aby videl aj manzel, lebo chudak dnes kvoli tolkym pacientkam doktor nestihal aj otecka zavolat. Ale dal nam to na CD, tak sme si to kukli domka.

barborkach
13. sep 2010

@blackberry vouuu tak sa tesim s tebou ze je vsetko ako ma byt 😵 😵 my ideme vo stvrtok 😨 pocuj ty mas nejakeho supis doktora, ze uz ide robit 4D a ze sa tak stara!!! aj ja chcem 😒

blackberry
13. sep 2010

@barborkach naozaj som s nim spokojna, takmer nikdy sa necaka, sestricky su podarene, uplna pohoda. Ale po pravde je to viac menej aj zas znamy, ale rovnaky postoj ma ku kazdej pacientke, je ochotny reagovat aj cez vikendy a vecer ked je nejaky problem, vzdy len povie, ze keby daco, mam mu liznut sms 😀. Budem ti drzat palcoky vo stvrtok!!! inac ak som spravne citala, mas psikov, aj my mame jedneho a niekedy som nechapala reakcie ked sa ma pytali, ze co teraz s nim urobime ked cakame ??!!?? nic preboha, je nas, je to clen a bude normalne s nami. nemame dovod ho davat prec, babu isto neublizi a ono si vytvori vztah ku zvieratkam. Len ho budeme musiet krotit, lebo on je taky vesely, saleny nadsenec 😀