Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@maahuliena -na prvej poradni co som bola priblizne v 5tt my doktorka vravela ze podla velkosti babetka vychadza 30.marec,co som bola v 10tt tak este skor.......ja by som chcela radsej marcovciatko-v aprili mame uz dost oslavencov. 😎 som zvedava na dalsi ultrazvuk 12.10
@mischeell no to ti verim este aj chripka vela k tej unave doponaha...musis sa setrit teraz viac....a co ti dal lekar na chripku...ja som este chora nebola a dufam ze ani nebudem snazim sa vyhybat ludom s chripkov....ale ked to ma prist to pride...no nie???No tak to je super ze mas pohode pracu...ja nemam tiez zlu pracu...len robim v noci a chcem ist robit cez den pretoze som dost unavena v noci....tak od bud.tyz konecne v noci spanok a cez den v praci...no ja som tiez nebola v praci viac ako tyzden lebo min.tyz mi bolo nevolno...ale y=teraz dobre ale trosku som to pretiahla 🙂 na taky oddych sak nam treba teraz no nie 🙂 a nie je to skodlive kazdy mesiac chodit na ultrazuk???Myslim tym pre babetko???
@shilou myslím, že to bude skôr..... 😉 a ty ideš znova na utz v 16-17tt 😕 a asi aj na AFP, že? 😕
Ja idem tiež na odbery 12.10 😉 a pýtala som sa sestričky, či sa bude robiť aj utz, ale povedala, že nie... ale tak dokyho poprosíme, aby na nas kukol 😉 Inak najpresnejši odhad porodu sa da určiť v 12tt 😉
@23lenka vieš, že by si nemala robiť nočné, hm? 😒 ja som prave kvoli tomu na PN, ale aj kvoli cestovaniu... a stres.praci.
@maahuliena .tak bola som na ultrazvuk v 10tt a teraz pojdem v podstate 12.10t.j.uz 16tt ked dobre pocitam......nase babo ma presne podla knizky co pozeram.,kupila som si knizku kde je kazdy den aj ultrazvuk maleho resp..malej a vola sa Tehotenstvo den po dni....stala 12eur......a s tej knizky som vycitala ze ma momentalne tolko cm a gramov
mne na chrípku predpísali najprv gripp - hell (homeo) a pri teplote jedine paralen- nič iné. a potom som začala hrozne kašlať, tak mi dali Stodal - homeopatický sirup na kašel. Ale v Anglicku máte určite oveľa lepšie lieky aj pre tehulky.
Tak s tou prácou - dobre, že si si to prehodila na denné, v noci to je dvojnásobne vyčerpávajúce a podľa mňa sa tým mení aj bábätku režim 🙂
Ten ultrazvuk by mal byť hlavne krátky, neviem, či raz do mesiaca to škodí, ale mne ho musí robiť, lebo ja mám na pravom vaječníku veľkú endometrioznu cystu a musí ma sledovať, ako sa mi zmenšuje, takže hlavne preto 😖
@23lenka mne na chrípku predpísali najprv gripp - hell (homeo) a pri teplote jedine paralen- nič iné. a potom som začala hrozne kašlať, tak mi dali Stodal - homeopatický sirup na kašel. Ale v Anglicku máte určite oveľa lepšie lieky aj pre tehulky.
Tak s tou prácou - dobre, že si si to prehodila na denné, v noci to je dvojnásobne vyčerpávajúce a podľa mňa sa tým mení aj bábätku režim
Ten ultrazvuk by mal byť hlavne krátky, neviem, či raz do mesiaca to škodí, ale mne ho musí robiť, lebo ja mám na pravom vaječníku veľkú endometrioznu cystu a musí ma sledovať, ako sa mi zmenšuje, takže hlavne preto 😖
@maahuliena ja viem ze by som nemala.....preto som teraz aj ja PN lebo si riesim to aby som mohla robit cez den.....ale to problem nebude od bud...tyz pondelka by som mala robit uz cez den...a ty pracujes,a co robis??
NIe nie, neožaruje ho dlho, len chvílku- zmeria, skontroluje a hotovo. Tam v UK máte asi o inom matersku ako tu, že? (myslím čo sa týka peniažkov), tu to dali od januára na 190€ - smiešne 😠
@23lenka no ide o to, že ak maš rizikovu pracu/pripadne nočné.. mal by ťa zamestnavteľ dať na iné miesto.. tak aby si nemusela robiť nočne, dlhé smeny a podobne... aspoň tak je to na SR..Ja som spočiatku tiež o tom rozmýšľala, že by som sa dala preradiť na inu pracu... ale stale by to bolo o tom istom... robím detsku sestru v BA a ako ked sa pozrieš na moj profil som z To.. čo je doosť daleko... a s cestovaním by boli problémy... a zase na tyždnovky by som nechcela.. hlavne kvoli tým stresom v praci... 😒
@mischeell no jasne je to tu ine....lepsie ako u nas mas tu rozne prispevky...a este ked nahodou tvoj partner strati pracu tak ti stat pomaha no proste je tu o zeny s detickami postarane...matersku mame 125lib to je asi 135eur na tyzden...to je skoro ako u nas na mesiac +rod.pridavky su tu 160na mesiac...takze je to tu lepsie...a keby ze nechcem statu nahlasit otecka tak mi platia o mnoho viac(najom,voda,elektrika,plyn+este aj nejake extra peniaze)Ale ja tatinka nahlasim ved nerobi sa dietatko preto aby sa s neho tazilo...niektore zeny to tu tak robia ale su tak v riziku stale chodia k nim kontroly ci tam nema zena muza....take to tu je...ale na SK nikdy take nebude....Ale zase co sa jedna o zdravitnictvo tak tu ti urobia na zac.tehu len tie krvne testy...potom ides na prvy ultra zuk ktory v ktorom je zahrnute to vysetrenie na tie dedicne choroby a potom este jeden ultrazuk a to je vsetko.A ziadne prehladky nic...ziadne gynekologicke kontroli...potom ti len pocuvaju brusko ci babatku bije srdiecko...ty asi chodis casto k lekarovi nie???Ked mas taky problemik...ale to neskodi tvojmu malickemu nie???A nie si na rizikovom??
@maahuliena hej hej videla som ze si s TO...(tam som chodila pred 3rokmi do skoly heeeh )No a v TO preco nepracujes sak je tam nemocnica...ci tam sa ti paci kde si???Juuuj no to mas pekne naroce : / kazdy den cestovat...to musi byt dost unavne....ja viem ze zamestnavatel musi urobit skoro doslovne co ty chces...aj tu to tak plati....prave preto to vyuzijem...nocne nie su ziadna sranda....ja som bola v noci vycerpana a ked osm prisla rano domov isla som spat o 7 a zobudila som sa o 11vyspata...to nebolo normalne preto mi treba zmenu
tak tam to máte úplne o inom - fakt. tam mamičky podporujú, tu nás ubýjajú. Ale zasa tam ak by si mala nejké problémy, tak sa o teba určite viac postarajú ako tu. A odkedy si v UK? Lebo pozerám, že máš 21...išla si za prácou?
No ja by som mala byť na rizikovom, len zatial nechcem, uvidím neskôr.
@mischeell no jasne ze sa postaraju...ale ako som vysie pisala ze mne sa niektore veci zdaju o mnoho lepsie ako u nas a niektore trosku zanedbane...no ja som tu uz dlho v decembri to budu tri roky....no isla som za pracou a hlavne naucit sa jazyk....tak som tu rok chodila do skoly...chcela som ist aj tento rok....ale nesla som koli tehotenstvu...lebo pred tym som to mala tak ze po nocnej rovno do skoly...a to by ma teraz dost nicilo....ale hocikedy sa tam mozem vratit....to je dobre...
@23lenka tak to máš super...a priateľa - či manžela máš odtial? ak nevadí, že sa toľko pýtam 🤐
Ja by som tiež išla niekde za hranice, len teraz už by to bolo náročné - manžel, dieťa...
Keď mi bude horšie, tak v momente idem na rizikovú PN. Lekár ma tam chce dať kôli tej cyste, predsa som rizikovejšia, ako iné tehulky - tá cysta má teraz 7x5 cm, na začiatku tehotenstva mala 10x9 cm, takže žiadna malinká gulička 😒
@23lenka no zbožnujem pracu v BA tam kde som robila... ale stresy su stresy, miminko je vytužené už dooosť dlho... tak nič nejdeme riskovať 😉 a necestovala som každy deň.. to by neuniesla ani moja peňaženka a ani psychika... doma som bola tak 3x do týždna.. zaležalo podla služieb... ja som robila 12tky...a to je dosť naročné...ale dalo sa to sklbiť.. ale stale len cestovať.. no fakt naročne no 😅 Takže sme na rizikovom 😉
@mischeell no ja mam priatela je tu somnou a je slovak...pohode mozes sa opytat....a ty si uz vydata???No sak mozete ist spolu rodinka niekam za hranice keby ste chceli no nie???:D
no tak to je jasne ze keby ti bolo zle(co ti neprajem)tak by si ostala pekne domka...🙂 bola by si stale oddychnuta no nie???takze sa ti zmensuje ta cysta...to je dobre...a beries na to nejake lieky alebo jako sa ti to zmensuje??
@maahuliena no tak to je asi lepsie pre teba takto keby si mala mat stresy sak urcite vies ze vsetko co zazivas sa prenasa na dietatko...takze ked si mala stresy sa to prenasalo aj na neho...a mala si problem otehotniet ked ta dali na rizikove???Alebo si na rizikovom koli praci???
Ahojte,tak zubar to prezil bez ujmy,ale pre istotu som si rano strcila torecan 😀 A zajtra ma caka poradna som zvedava co mi bude robit a ako dopadnem 😔
caute ,je tu teraz niekto?dnes nie je moc dobry den,cely den ma boli hlava a nic nevladzem,uz aby bolo lepsie pocasie.vy sa dnes ako mate?

Mam take obdobie,ze ma boli zaludok,ale od zaciatku tehotenstva som vracala len parkrat.........ako čitam niektore baby kazdy den,ja mozno v podstate tak 6krat za cely cas tehotnosti (14TT),akurat ma trapy a trapila nadcha(mam aj chronicku nadchu),na zaciatku tehotnosti som mala zapal posvy-co ja mavam raz za 2roky,a dnes som si dokonca nasla i kliestaka na brusku ale takeho mini len trosku cervene miesto my ostalo 😒