Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@atreyu moja ségra tiež umývala ešte tri dni pred pôrodom - chcela rodiť 4.4. !!! a okrem retardérov sa vraj doporučuje aj toto ... no neviem neviem 😖
@strihalka tak nabudúce si to vymeňte - je mi jasné že na Teba bol pohľad pre bohov ale teda ... 🙂
ináč ja sa na to chystám tento týždeň ... našťastie napochoduje otec takže ten si to so mnou užije 😀 ale pýtal si robotu tak ju bude mať 🙂 ... ja sa budem držať kuchyne a mňamiek ...
utekám si kúpiť vetrovku, videla som v c&a a nutne potrebujem boty a krabice na šatstvo ...
a dnes som zistila že už som v 5 mesiaci !!!!
Babulky, neuvazovali ste o EPI NO ? ze cise to ozaj vyplati do tohho investovat....ja nad tom celkem rozmysim, bo se chcem vyhnout nastrihu.....nevite od kedy se to musi pouzivat aby se to nejak stihlo vse?ci to neni nebezpecny zacit s tim uz skor, treba od 5mesice..
zenuchy takze nie ste tu ziadna co ste v 16tom a stale necitite pohyby?
@danka.chomka ahoj ja som v 16-tom a necítim pohyby? vraj je na to ešte čas
@strihalka epi no-najskor tak od 36 tyzdna sa odporuca aspon tak sa mi zda, ked si dobre pamatam. Skor nie. Teraz by to pre teba aj tak nemalo zmysel, resp od toho piateho mesiaca, lebo panvu aj vsetko ostatne k porodu pripravovane budes mat v uplne inom stave nez pred porodom kedy sa odporuca s epinom trenovat. A tiez nie je dobre v takych skorych stadiach tam vyvijat pnutie a pokusat porodne cesty, aby sa ti nedalo nieco do pohybu skor ako je to neskodne. Aspon co viem ja ale mozem sa mylit samozrejme 😉
@danka.chomka moja ani ja necítim pohyby a je to už moje druhé čo by malo byť skôr....uvidím, ale čakám každým dňom. Hoc sa mi niekedy zdá že asi to je už ale stále neviem to tak jasne rozlíšiť.
@danka.chomka Ja mam termin den pred tebou a pohyby necitim ziadne.. Vraj prvorodicky zacinaju citit pohyby neskor, mozno az okolo 20tt. Neboj sa , aj my sa dockame! 🙂
http://www.prirozeny-porod.eu/poraneni-brachial... dnes mi jedna znama odporucila tento link, o niecom podobnom pocujem uplne prvykrat. Co mozu sposobit svrbiace ruky zdravotnikov. 😒
Baby mne začína asi tehotenská demencia. Urobila som si kávu a dala si lyžičku cukru. Zamiešam....odpijem... nesladké...dám ďalšiu... a zase nič...potom som zistila že cukor sa veľmi podobá na soľ 😀 😀 😀
Ahojte, kedze mi pani doktorka urcila temin porodu na 23. april, chcela by som sa aj ja pridat do tejto temy. Rada by som povedala, ze si tehulkovanie uzivam, ale este stale tomu tak nie je - radost mame s manzelom samozrejme velikansku, trapia ma vsak nevolnosti, ktore nie a nie ustupit. Som kvoli tomu uz vyse mesiaca na PN-ke, kvoli nevolnostiam ma neminula ani hospitalizacia a infuzky. Kazdym dnom cakam, ze nevolnosti prestanu, ale stale to trva a trva. Viem, ze to k tehotenstvu patri, ale je normalne, ze to vobec neustupuje??
@danka.chomka na pohyby e este skoro najme ked si prvorodicka pohyby vetsinou zeny zacinau citit na konci 5 mesiaca tak sa neboj dockas sa
@danka.chomka Bože :( na toto asi naozaj nemám slov.
dennkaa a este som zabudla aj jablka a zazvorovi caj su dobre proti nevolnostiam
no jablka idu u nas na tony a zazvorovy caj nemam rada a neviem sa donutit vypit ho ☹
@dennkaa informuj sa v lekarni a stoja okolo 2 eura daco mne pomohli tie lizatka stale ked som sa zobudila rano dala som si lizatko a behom 15 min mi bolo dobre alebo som zjedla niejake susienky aj tie mi pomohli cez den mi len sem tam byvalo spatne nie nie ja este stale pracujem som v 13 tyzdni ale chcem pracovat dokym sa da jedine zeby ma dr vypisal ja pohode zvladam pracu a doma by som sa aj tak nudila kedze snubenca mam vkuse v praci a potom by som bola sama zavreta medzi 4 stenami
@ludmila25 - ja nemam moc narocnu pracu, ale kedze som v 8tt za tyzden schudla 3 kg a bola som po hospitalizacii, radsej ma vypisala. Na poslednej kontrole mi povedala, ze kym to uplne neprejde mam byt doma. Kila uz pomalicky naberam, ale este stale mi chyba kilo k povodnej vahe ☹ Tiez som chcela pracovat dovtedy, kym sa bude dat a takto som dopadla. A o tej nude mi ani nehovor - ja uz niekedy neviem co so sebou. Dokonca som tak zlenivela, ze sa mi niekedy nechce ani riad umyt. nastastie mam dobreho manzela, ktory za mna aj poupratuje, ked som moc unavena, alebo ked mi je blbo.
@dennkaa ved aj a nemam narocnu pracu robim v bare co tiez eni bohvie co ale zase sa nenarobim a v pohod to zvladam aj ja som prve tri mesiace schudla vyse 2 kila ale to zeny zvyknu prvych 3 mesiacoch schudnut tym ze su unavene aj im nechuti im jest ale dr mi povedal ze od 4 mesiaca budem priberat kila naspet co uz aj pocitujem pribrala som naspet vahu a mam tolko kolko som mala pred otehotnenim uz aj brusko mi riadne vypuklo pozri fotoalbum neboj sa nevolnosti prejdu ved aj mna presli a s tou nudou ti nezavidim ved aj a som zlenivela ked mam volno ze niesom v praci tak sa mi vobec nic nechce len lezat v posteli a lenosit niekedy sa musim premoct a nieco porobit lebo same to nejde kedze snubenec je od rana do tej 8 vecera vkuse v praci tak nema mi ako pomoct s riadenim atd este ze mas takeho dobreho muza ze ti s tym pomoze

@takitak vieš čo mne sa to zdá tiež čudné, ale čo tu čítam vo fotoblogoch, že žienky v 8,9 mesiaci umývajú okná, a pod. tak sa to asi dá...možno chytíme druhý dych 😀